Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סופ"ש הקרוב מביא את עולם הפורמולה-1 ליבשת הצפון-אמריקנית ובתחילה הגראן-פרי הקנדי שבמונטריאול.

קנדה נקשרת, לפחות מבחינת ספורט כמדינה של הוקי קרח ובעוד תושבי אוטווה גומרים לנגב את הדמעות מההפסד בסטנלי-קאפ, אליפות ההוקי קרח ב-NHL , תושבי מונטריאול כבר מנערים את האבק לקראת מרוץ הפורמולה-1 במסלול ע"ש ז'יל ווילנייב.

ווילנייב נחשב, בצדק, כאחד מנהגי המרוצים הטובים ביותר והנערצים ביותר מעולם.

הוא נהרג בנסיבות טראגיות בשנת 1982 והשאיר אחריו מורשת של אהבת ספורט מוטורי ובן אחד ז'אק שהמשיך את דרכו, זכה באינדי 500 והמשיך ולקח גם את הכתר העולמי בפורמולה-1 בשנת 1997 . מאז הקריירה שלו היתה בדעיכה עד שעזב את העולם הזה לתמיד ומנסה עת לחדש את העניין בו ליד ההגה של הפיג'ו-דיזל במרוץ ה-24 שעות של לה-מאן (שמתקרב אלינו בצעדי ענק).

המרוץ הקנדי מתחבר תמיד עם עוד נהג שהיה אהוב הקהל, גם אם לא זכה באליפות אלא רק במרוץ אחד בלבד, הגראן-פרי הקנדי של שנת 1995.

אני מתכוון לז'אן אלזי שבמדי פרארי השיג את אותו ניצחון יחיד בקריירה הארוכה שלו, הוא ישב בפרארי האדומה מספר-27 , מספר שכל כך מדבר ללב של ההמונים, במיוחד בקנדה, בגלל ז'יל .

דובי

1.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחרי שבמרוץ הקודם במונקו, לפני שבועיים, בתצוגה המוחלטת של מקלארן-מרצדס נסעו כולם "לאט" הפעם מדובר במשהו שונה לחלוטין.

המסלול הקנדי ע"ש ווילנייב, שאינו מסלול מרוצים קבוע, הוא מסלול מהיר ביותר עם פניות איטיות בסופן שדורשות מאמץ מיוחד מהבלמים בנוסף לכך שעל האספלט אין גומי קבוע שהצטבר עם השנים, מה שמוריד מרמת האחיזה של המסלול מחוץ לקו הנסיעה.

המכוניות יכוונו בזהירות למהירות גבוהה והצמדה מופחתת כמובן .

לואיס המילטון שאמר שאת המסלול במונקו הוא מכיר כמו את כף ידו ואוהב אותו מאד מגיע הפעם למסלול שאינו מוכר לו כלל וקירות הבטון הקרובים, ביחוד בשיקאן לפני ישורת הזינוק ימחישו לו עד כמה הם כואבים באם לא יזהר וישמר מפניהם.

מונקו היתה הצגה מוחצת של קבוצה אחת בלבד - מקלארן-מרצדס ובקנדה ירצו פרארי עם מאסה ורייקונן (בינתיים בסדר הזה) להראות שהנפילה שם היתה מעידה חד-פעמית .

אלונסו , עם ערימת שלטי חוצות ופירסומות ברחבי נתיבי איילון, מגיע לקנדה עם בטחון רב, לנוכח תצוגת הנהיגה שהפגים ברחובות הנסיכות , ולא, אני לא מסכים עם כל אלו שחשבו שהמילטון היה עוקף אותו לו רק היה מותר לו.

הלו, אנחנו מדברים על אלוף העולם של השנתיים האחרונות שבאמתחתו אליפות בעידן שומאכר ולא איזה ילדים שמתחרים בקרטינג.

זהו הסיבוב השישי בקרב האגרוף במשקל כבד בין מקלארן לפרארי וצפוי להיות שקול ולא נוק-אאוט מוחץ כמו בקרב הקודם.

דובי

1.jpg

פורסם

מחר ב-19:50 בערב שעון ישראל יחלו מקצי הדרוג של הגראן-פרי הקנדי , מזג האויר לא יציב כרגע לח , רטוב גשום .

כמובן שמעבר למזג האויר מה שהעסיק את הקרקס המהיר בתבל בשבועיים שחלפו מאז מונקו היו ההוראות הקבוצתיות שניתנו בקבוצת מקלארן-מרצדס להמילטון, לא לתקוף את פרננדו אלונסו .

הרבה ביקורת עברה שם בדבר חוסר ספורטיביות או פגיעה בתחרותיות אבל מה שכולם שוכחים זה שחיצי הכסף היו ביתרון אדיר לפני כולם , רמה אחת מעל ולגיטימי הוא לבקש מהנהגים בקבוצה בשלב כזה להישאר במצב שלהם בכדי לא לסכן אחד את השני, ועוד במסלול כל כך צר וצפוף כמו מונקו.

הרי ברור לכולם שהמילטון היה מנסה להיכנס באחת הפניות ואלונסו...כן, בטח, הוא פרייאר ויזוז הצידה, יתן לו לעבור, נו באמת.

ניסיון עקיפה שכזה היה נגמר בכך שמכונית אחת לפחות לא היתה מסיימת את המרוץ ואולי שתיים.

אלונסו זכה בעמדת הזינוק הבכירה במרוץ בזכות ולא בחסד , הוביל את המרוץ בביטחה , אז נכון ששינו להמילטון את הטקטיקה והכניסו אותו לפיטס לא כמו שתוכנן , אבל מצטער, המילטון מקבל משכורת בכדי לעשות תפקיד מסויים וכמו שהוא אמר כרגע מצוייר לו המספר-2 על המקלארן.

יומו עוד יגיע ואולי מהר מהצפוי.

לקראת קנדה טויוטה ניסתה לעודד את רלף שומאכר ולהגיד שיותר גרוע לא יכול להיות ועכשיו זה רק בדרך למעלה, אני חושב שהדרך הנכונה מבחינת טויוטה ורלף היא להיפרד ויפה שעה אחת קודם.

דובי

פורסם

בשנה שעברה במדי הקבוצה התכולה ניצח פרננדו אלונסו במסלול הקנדי.

canadian.gif

2 פניות אמורות לספק לנו קצת אקשן במסלול הזה והן פניות 10 ו-12 .

הראשונה היא ההיירפין שמגיעים אליו במהירות של קרוב ל-260 קמ"ש ובולמים חזק לפנייה הימנית והשנייה הינה השיקאן שלפני ישורת הסיום-זינוק , עלייה לא נכונה על אבן השפה שולחת למפגש כואב עם קיר הבטון הקרוב והכואב, תשאלו את ז'אק ווילנייב.

הנהגים יצטרכו לעבור 70 הקפות , 305 ק"מ עד שיגיעו לדגל השחמט המיוחל .

קיים ויכוח עם טקטיקת מרוץ של 2 או 3 עצירות תהיה עדיפה בגלל הצמיגים היותר קשיחים השנה ובגלל מזג האויר, אותו הזכרתי קודם.

דובי

פורסם

כבר טחנו עד דק את העניין שמקצי האימונים שקודמים למקצי הדרוג לא אומרים כלום בעצם וקבוצות עושות ניסיונות שונים של סט-אפ לקראת מקצי הדרוג ולקראת המרוץ כמובן.

את מקלארן-מרצדס ופרננדו אלונסו זה לא כל כך מעניין כנראה. בסיום מקצי האימון הראשון אלונסו הציב את עצמו בראש טבלת הזמנים אחרי 17 הקפות שהספיק לעשות באימון הזה.

הוא היה מהיר רק במעט מ...לואיס המילטון שיושב לו חזק על הזנב, אחרי 20 הקפות שהוא הספיק לעשות.

וכרגיל מי שמגיע אחרי צמד המקלארנים אלו הם הסוסים ממאראנלו. הסדר הפעם הוא קודם כל רייקונן ואחריו פליפה מאסה.

ובינתיים העניינים במקלארן ממשיכים להתחמם ואולי מתפתחת שם גם מלחמה קרה בעקבות תקרית מונקו .

פרננדו אלונסו טען בעיתון ספרדי כי תגובתו של המילטון לאחר המרוץ (עניין המספר-2 וכו'..) וכל סיפור שינוי אסטרטגיית החנייה, גרמו ל-FIA לחקור בצורה רצינית יותר את ההוראות הקבוצתיות וכל מה שהתלווה לזה.

אלונסו טוען שהמילטון "שכח" לציין שגם הוא, אלונסו, עצר מוקדם מהמתוכנן עם דלק עודף ולכן בעצם השינוי לא שינה הרבה מבחינת שני הנהגים באופן כולל.

במקצה האימון השני המשיך אלוף העולם מספרד להיות הדומיננטי מכולם ולהוביל את דרוג הזמנים, שני הפעם היה פליפה מאסה לפני המילטון ורייקונן.

נקודה בעייתית היתה פנייה 7-8 שסיפקה אקשן לנהגים וביחוד לרנו של קובליינן שפגש את הקיר הקנדי ודידה לאיטו לפיטס.

רוברט קוביצה המשיך את המקצה המאכזב של הבוקר עם נגיעה של ה-BMW הלבנה בקיר גם כן שהוסיפה לצרות של הנהג הפולני.

וובר וסקוט ספיד כמעט ועברו לקרב אגרוף לאחר עימות על המסלול בין השניים. להזכירכם בשורה התחתונה הם עובדים אצל אותו בעל-הבית.

טרולי, עם הטויטה הספיק גם הוא לטעום תקלה טכנית עם מתלה קדמי שבור.

דובי

1.jpg

2.jpg

פורסם

דובי, הדירוג הוא ב 19:50 לפי שעון ישראל, בערוץ ספורט 5 הרגיל.

ד"א היפייפיה בפוסט הראשון היא 79'?

מנהל אתר LFS הישראלי.

סימולטור הנהיגה הטוב בעולם.

http://www.lfsisrael.com

פורסם

אני מאוכזב מפרארי.

מקום 4 ו-5 - פשוט בושה.

כל הכבוד להיידפלד שבעקביות עשה זמנים יפים.

מרק וובר שוב הראה שיש לו את זה.

מיקומו הגבוהה יחסית של סאטו כבר הפסיק להיות קוריוז.

רנו, טויוטה, הונדה, קולטהרד, וורץ - מה יהיה?

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

לואיס המילטון מתקרב והולך לניצחון הראשון שלו, האם זה יהיה מחר ?

שום דבר לא בטוח , בטח לא במרוץ של שעתיים , כאשר לידו מזנק בן-קבוצתו ואלוף העולם פעמיים עם פרצוף חמוץ.

לא כדאי שמקלארן-מרצדס ינצחו מחר , למה ?

יתחיל להיפתח פער וראש חץ של מקלארן-מרצדס והאליפות תהיה של אלונסו הרבה לפני סוף העונה.

פרארי ממשיכים לאכזב ומספיק היה להסתכל על הפרצופים חסרי האונים של כל אנשי הצוות שם בכדי להבין שהם צריכים לשלוף איזה שומאכר מהכיס בכדי להשיג משהו מחר.

היידפלד, תחת לחץ ענק בנוגע לאי הארכת החוזה שלו ב-BMW בינתיים מוכיח שהחוזה הזה מגיע לו ועוד איך.

ב-Q3 הוא קיצר שיקאן וזמן ההקפה שלו נפסל, רק בשביל שיעשה הקפה נוספת ויהיה היחיד למעט חיצי הכסף שירד מדקה ושש-עשרה שניות , מקום שלישי על הגריד .

ניקו רוזברג מוכיח שיש לו את זה ובתצוגות הנהיגה המדהימות שלו מגמד עוד יותר את יכולתו החלשה של בן קבוצתו, וורץ, שלא מצליח להתקדם ויחד עם רלף שומאכר הוא בינתיים אכזבה אחת ענקית.

רלף עצמו רצה להתחיל דרך חדשה בקנדה, הוא יעשה את זה ממקום מאד נמוך, סמוך לים המלח.

דובי

פורסם

רון דניס כבר מכין אליבי לאחר המרוץ ובראיון שנערך עימו אתמול לאחר מקצי הדרוג אמר שקבוצתו, מקלארן-מרצדס תשתמש שוב בהוראות קבוצתיות לקראת סיום המרוץ במידה ותמונת מונקו תחזור על עצמה, שהקבוצה תוליך ותשלוט במרוץ.

דניס הוסיף ואמר כי המילטון ואלונסו יהיו חופשיים להתחרות אחד בשני עד השלבים המכריעים של המרוץ או עד השלב שהוא יחליט שמבחינה אסטרטגית הם צריכים להפסיק לעשות זאת ולשמור על המיקום שלהם, לטובת סיום במקסימום ניקוד עבור הקבוצה.

המילטון, שהיה נתון לביקורת לאחרונה מצידו של ז'אק ווילנייב לגבי הזינוקים האגרסיביים שלו יזנק מהעמדה הבכירה לראשונה בקריירת הפורמולה-1 שלו כשלצידו בן-זוגו ואולי הנהג שמזנק הכי טוב כיום בפורמולה-1 פרננדו אלונסו.

דו קרב של אגו יפרוץ קדימה כשהאור האדום יעלם ברמזור .

פרננדו אלונסו ירצה להמשיך את הדומיננטיות שלו מול המילטון שמזנב בו יותר ויותר ואתמול הגיע אולי לשיא שלו בינתיים העונה, ביחוד לאור מה שהיה רק לפני שבועיים במונקו.

יום טוב

דובי

1.jpg

2.jpg

פורסם

אני מאוד אוהב את המילטון (מי לא...) אבל אלונסו לא סבא ואין לשכוח שהבן אדם לקח שתי אליפויות רצופות כאשר היריב שלו הוא שומכאר. לדעתי וממה שאני ראיתי אתמול, המילטון נוסע "חזק מדי" ויותר מדי אגרסיבי. כל פנייה לוקח על המגבלות מה שלעצמו מצוין ומראה על ביטחון אבל מקרב אותו כל פעם יותר מדי לגדרות.

מה שבטוח יהיה מעניין היום:twisted:

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

איזה מעניין איזה נעליים.

חצי הכסף בטח יברחו להם בזינוק וישארו בראש החץ עד תום המופע.

הדברים המעניינים היחידם יהיו אולי מאבק BMW בפרארי ואולי שוב נראה את קולטהרד מפלס בעצבנות את דרכו אל עבר הניקוד.

פורסם

מצבם של פרארי בעונה זאת מראה גם בדיעבד כמה שומאכר תרם לקבוצה. לא רק כנהג אלא גם בהכנה ושיפור המכוניות עצמן

פורסם

או שכן או שלא.

לאמרות שזה די היגיוני לחשוב כך.

בכל מקרה כולו מירוץ שישי ועוד 11 עוד יהיו לפנינו עם הרבה הרבה נקודות בתוך הקופה.

מצד שני זו כבר שליש שלמה של העונה...........

• תוכן חדש...