Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סעפת סופרספרינט ל-VTR

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול חזרו אלי מהמשתיק ואמרו לי שסופרספרינט מעולם לא בדקו סעפת שלהם על VTR ולכן הם לא מוכנים להתחייב על מק"ט מתאים.

הנחת עבודה שלי היא שמדובר באותה סעפת של ראלי MK2 אבל אם אני טועה כאן אני אספוג עלות של כמעט 3K ואתקע עם סעפת שלא מתאימה.

האם מישהו בפורום מכיר את הנושא או מכיר בעל VTR שהתקין סעפת פליטה?

באתר של סופרספרינט מצאתי שהמק"ט 801101

Manifold for OEM Kat. Stainless steel (אגב זה 4-2-1)

מתאים לרכבים הבאים

CITROEN SAXO 1.6i (88 Hp)

CITROEN SAXO ' 99 VTS 1.6i (88 Hp)

CITROEN SAXO 1.4i

CITROEN SAXO ' 99 VTS 1.4i

PEUGEOT 106 ' 96 1.6 RALLYE (101 Hp)

PEUGEOT 106 1.6 XSi

PEUGEOT 106 1.4 XSi

עושה רושם שהמילה VTR נשמטה להם מהלקסיקון ורשמו VTS במקום.

מעולם לא שמעתי על VTS 1.4 או VTS 1.6 עם 88 כ"ס.

לי זה נראה שזה המק"ט הדרוש לי.

מה דעתכם?

801101.jpg

פורסם

זאת הסעפת כמו שיש לי בדיוק.

תראה לא ניראה לי שתהיה בעיה לאוטו שלך תנסה לשאול את דוד מהפורום הוא בטוח יודע.

ותנסה גם להזמין דרך יובל מלמד הוא גם מביא את הסעפות האלה. והוא גם בטוח יודע לאיזה מכוניות זה מתאים.

פורסם

עופר, מה דעתך על הסעפת? האם הרגשת שינוי ניכר לאחר ההתקנה?

(או שבכלל הבעלים הקודמים התקינו..)

האם מומלץ? ומה ההבדל בין הסעפת הנ"ל לסעפת של Gmc שכל כך הרבה פעמים שמעתי עליה?

סהר.

פורסם
עופר, מה דעתך על הסעפת? האם הרגשת שינוי ניכר לאחר ההתקנה?

(או שבכלל הבעלים הקודמים התקינו..)

האם מומלץ? ומה ההבדל בין הסעפת הנ"ל לסעפת של Gmc שכל כך הרבה פעמים שמעתי עליה?

סהר.

אהלן סהר אני החלפתי את הסעפת וברור שהרגשתי את האוטו מגיב טוב יותר.

זה היה השיפור המשמעותי ביותר שעשיתי כך שזה אומר כמה כדאי להחליף את הסעפת, קודם כל כי הראלי באה עם חרא של סעפת.

לגבי ההבדלים בין הGMC לסופרספרינט הוא. שהGMC נותן יותר הספק בטורים הגבוהים מכיוון שזה 4-1.

והסופרספרינט נותן יותר בטורים הנמוכים מכיוון שזה 4-2-1 וגם הוא עשוי מינרוסטה שלדעתי זה חומר עדיף יותר מה GMC.

לגבי בחירה מה טוב יותר זה תלוי בך איפה אתה רוצה את ההספק.

פורסם

אהלן .

לי יש סע' פליטה של GMC כבר כמה שנים.הסעפת שלי מיועדת (במקור) לVTR ורק עברה התאמה קלה לדרישה שלי (מיקום למדה) .פשוט רציתי סעפת שתתאים לבלוק 1600 (שהוא ארוך יותר) ויהיה לה אותו מבנה גוז'ונים כמו בראלי 1300.

היתרון בסופרספרינטים הוא שהם עשויים מנירוסטה.כלומר-אין חלודות.בנירוסטה הולכת החום גם טובה יותר. חיסרון - יקר.

עיניין החלודה זניח מכיוון שברכב שנוסע על בסיס יומיומי או שבועי,חימום הסעפת ע"י הפליטה מונע הצטברות של חלודה.

הסעפת של GMC מצויינת.היא מיוצרת גם ב4ל1 וגם ב4ל2ל1 .היתרון הגדול שלה הוא כמובן המחיר (נדמה לי שזה בערך 250 ליס"ט).באוטו שלי היא נתנה שיפור ממש יפה,אבל בהחלט לא משהו היסטרי כמו פורטינגים או קמשפט.

בהחלט ייתכן שבוי טי אר יהיה שיפור יותר גדול-בעיקר מכיוון שבמע' הפליטה שלה יש רסטריקטורים מובנים (מנוע VTR דומה מאוד למנוע 106 ראלי ואלמלא ההגבלות היה מוציא הספק דומה).

ד"א - בנוסף לסעפת הפליטה,מומלץ בחום להביא מהסעפת עד לדוד האחורי (לא כולל) מע' פליטה של ....סקסו דיזל 1500.

כן......סקסו דיזל.הקוטר יותר גדול מהמקורי,ההשתקה טובה מאוד (דיזל),ההתאמה מדוייקת כי זו אותה ריצפה,החלק זול כי זה דיזל ובא בעיקר בציי רכב (עלויות.....) .

שיהיה בהצלחה.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

ד"א - בנוסף לסעפת הפליטה,מומלץ בחום להביא מהסעפת עד לדוד האחורי (לא כולל) מע' פליטה של ....סקסו דיזל 1500.

כן......סקסו דיזל.הקוטר יותר גדול מהמקורי,ההשתקה טובה מאוד (דיזל),ההתאמה מדוייקת כי זו אותה ריצפה,החלק זול כי זה דיזל ובא בעיקר בציי רכב (עלויות.....) .

והפלנג' בסעפת מתאים?

מה לגבי חיבור לדוד אחורי?

אם הקוטר גדול יותר מבנזין אולי שאר החלקים לא יתאימו.

פורסם

הפלנג' בסעפת? למי אכפת בכלל אם זה מתאים.מתקין אגזוזים בן 10 עם נכות קלה ביד ימין ועין עצלה יכול להתאים לך פלאנג'.

קוטר? אתה באמת חושב שהתעלה של האגזוז מותאמת ספציפית לוי טי אר? יש לי חדשות....

היא זהה לזו שאצלי,לזו שאצלך ולזו שבכל סקסו דיזל של "שלמה השכרת רכב".

אני לא רואה כאן את הבעייה.כנ"ל לגבי דוד אחורי.(רק תדאג שלמתקין תהיה מכונת כיפוף צינורות ולא רתכת מעאפנה).

באותה הזדמנות לא יזיק לך לבטל גם את המיגבלה בצינור שמוליך אל הדוד האחורי.

בכל ה106 והסקסו לדורותיהן הצינור מתעקל מעל לקורה האחורית-מה שיוצר בו מעין "שקע" שמקטין את קוטרו כמעט ב50 אחוז. קוטרה של מע' פליטה נקבע על פי הנקודה הצרה ביותר (הרי זה משפיע על כל הקוטר.פיזיקה ,מתמטיקה ושאר דברים שמסתיימים ב"קה")-בקיצור בכל106/סקסו שבה קיים הכיפוף המטומטם הזה,המערכת פועלת על 50% מקוטרה האמיתי.גש לאגזוזן (מהסוג שעושה אגזוזים.לא מהסוג שמפליץ קוטג') וסגור את הפינה.

נ"ב-תמיר-אני אשתדל לסגור לך את מה שדיברנו.פשוט יש לי לחץ -עבודה,דירה,לימודים וכו.

פורסם

בשמוק שלי....

סתם.

לא סתם.יש כיפוף קל.....

כמו שאמרו בקיציס- "לא גדול. עבה. עם נטיה קלה שמאלה".

הכיפוף נמצא בדיוק מעל לקורת המיתלה האחורית.

פורסם

הדרך הכי טובה לבדוק האם סעפת של SS שיוצרה עבור הראלי mk2 תתאים ל-VTR

היא להשוות מק"טים של סעפת מקוריות, פשוט וקל.

וכמו שנאמר הסעפת פליטה של SS איכותית ויעילה, וזה בערך הדבר הכי טוב שתוכל לקנות ל-VTR שלך אבל את זה אתה יודע :wink:

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

נבדק ואומת. אכן אותו המק"ט לסעפת וגם ל-Downpipe.

פורסם

נבדק ואומת. אכן אותו המק"ט לסעפת וגם ל-Downpipe.

מצוין :mm_yeah: ותתחדש :!::wink:

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

• תוכן חדש...