Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכבי אספנות מודל 2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ב-2030 אנשים ישחזרו מחשבים, צ'יפים ושבבים שיהיו דרושים להם ע"מ לשפץ את הרכב, כל אחד ידע שפת תכנות.

אופטימי משהו :roll:

יש בזה הגיון מסוים.

אולי לא בטוח שכל אחד יידע שפת תכנות, ובטח שלא את השפת תכנות הספציפית הדרושה כדי לתקן וישרים של ב.מ.וו 760, אבל יכול להיות שהמחשבים של היום ייחשבו כל כך פשוטים שבאמצעות ממשק קל לשימוש תוכל לשחק בהם. או לפחות לתת לטכנאי-מכוניות שישחק, או שישחזר אותם בצורה יחסית זרירה. כמו שהיום איש מיקרוסופט יכול לבנות ווינדווס 3.1 תוך שעתיים, אם הוא רק ירצה, אבל בזמנו זה היה חידוש טכנולוגי אדיר.

ואני שואל שוב - מכייון שבמכוניות אספנות של היום אין יותר מידי קשקושים אלקטרונים, מה עושים כהולכת משאבת דלק או תושבת גומי או כל רכיב מתכלה אחר שחייבים (או לפחות רצוי מאוד) להחליפו בחדש מהניילון. האם היצרניות דואגות לאספקת חלפים מקוריים חדשים לפחות עבור המכוניות הפופולאריות (בל-אייר, פיאט 500, מיני-מיינור וכו')? והאם יש מקומות בהם ישחזרו לפי הזמנה רכיבים מסויימים (בטח יקר)? כל השאלות הטורדניות האלה באות כי אני רוצה להכנס לשיפוץ רכב, אבל מפחד להתקע בלי חלפים וחשוב לי שהשיפוץ יהיה מקורי באופן טוטאלי. תודה על התשובות.

פורסם

לא, אין בזה הרבה הגיון. איש של מיקרוסופט לא יכול לבנות Windows 3.1 תוך שעתיים. אם אין לו גישה לשורות הקוד שנכתבו במיקרוסופט, זה יקח לו היום בדיוק אותו הזמן שזה לקח פעם.

אבל זו לא הבעיה. הבעיה היא שכדי "לדבר" עם האלקטרוניקה של המכונית, אתה זקוק למחשב דיאגנוזה של היצרן. מוסך מורשה מחזיק שניים כאלה. איפה תמצא אחד פרטי בשבילך בעוד שלושים שנה ? בלעדיו, לא תוכל לשכנע את ידית האיתות שמצאת במגרש פירוק לשתף פעולה עם האכסניה החדשה שלה.

פורסם
ואני שואל שוב - מכייון שבמכוניות אספנות של היום אין יותר מידי קשקושים אלקטרונים, מה עושים כהולכת משאבת דלק או תושבת גומי או כל רכיב מתכלה אחר שחייבים (או לפחות רצוי מאוד) להחליפו בחדש מהניילון. האם היצרניות דואגות לאספקת חלפים מקוריים חדשים לפחות עבור המכוניות הפופולאריות (בל-אייר, פיאט 500, מיני-מיינור וכו')? והאם יש מקומות בהם ישחזרו לפי הזמנה רכיבים מסויימים (בטח יקר)? כל השאלות הטורדניות האלה באות כי אני רוצה להכנס לשיפוץ רכב, אבל מפחד להתקע בלי חלפים וחשוב לי שהשיפוץ יהיה מקורי באופן טוטאלי. תודה על התשובות.

רוב יצרני הרכב לא טורחים להחזיק קווי ייצור עבור חלפים לדגמים מאד ישנים, וחלק מהיצרנים פשוט כבר לא קיים.

לכן, יש שתי אפשרויות:

• NOS - New Old Stock -חלקי חילוף מקוריים שנשמרו בחנויות. גם חלקי גומי, אם הם נשמרו כראוי, יכולים לעשות את העבודה ללא חשש.
  • ייצור חדש, ע"י יזמים פרטיים - נפוץ בעיקר ברכבי האספנות הפופולאריים (אנגליות, חיפושיות, אמריקאיות). איפה שיש ביקוש - יש היצע. ל-MGB שלי אפשר להשיג חלקים חדשים לחלוטין, למרות שהמכונית האחרונה ירדה מקו הייצור בשנת 1980. הסיבה פשוטה - נותרו עשרות אלפי מכוניות כאלו במצב נסיעה, ויש מועדונים חזקים בכל העולם. מייצרים חלקי חילוף עבורן אפילו בסין. ל-SIMCA לעומת זאת, קשה מאד להשיג חלפים, בעיקר לקוסמטיקה - יוצרו מעט, ונשארו כנראה פחות מ-200 מכוניות בעולם.

יש כאן דילמה מסויימת - רובנו אוהבים להחזיק משהו מיוחד ונדיר, אבל זה יוצר קושי באחזקה. לכן - אם אתה לא רוצה "שיפוץ מהסרטים", תבחר מכונית שקל יחסית להשיג לה חלקים.

דוגמאות: פורדים, אנגליות למיניהן, איטלקיות מסויימות, וולבו, מרצדס, פולקסוואגן, רוב האמריקאיות וכו'.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
יש כאן דילמה מסויימת - רובנו אוהבים להחזיק משהו מיוחד ונדיר, אבל זה יוצר קושי באחזקה. לכן - אם אתה לא רוצה "שיפוץ מהסרטים", תבחר מכונית שקל יחסית להשיג לה חלקים.

דוגמאות: פורדים, אנגליות למיניהן, איטלקיות מסויימות, וולבו, מרצדס, פולקסוואגן, רוב האמריקאיות וכו'.

תודה על התשובה המפורטת. מעניין אותי לדעת, מה באמת אתה עושה כשצריך להחליף איזו גומיה מיוחדת בסימקה שלך? או אם יש בעיה קריטית בבלמים? במילים אחרות, האם חשוב לך לשמור על התכנון המקורי של המכונית, או שלא אכפת לך פשוט להחליף את כל מערכת הבלימה לבלמי דיסק מודרניים?

דרך אגב, וזה כבר רק מסקרנות - כשנותנים למכונית אספנות ציון על האותנטיות שלה למקור, האם משנה לבוחנים אם הרכיבים משוחזרים מתוצרת מקומית או רכיבים מקוריים? כי מה לעשות שיש רכיבים מתכלים.

פורסם

אחת הסיבות למה אני אוהב את הקרב' של אלפא על פני ההזרקה, לא צריך ניהול מנוע, אין מחשב, אין חיישנים ואין כאב ראש (חוץ מכיוונים).

לדעתי הרכבים ידרדרו למצב קשה של עלות תיקון ביחס לעלות הרכב ולא יהיו שווים כלל לתחזוקה.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
תודה על התשובה המפורטת. מעניין אותי לדעת, מה באמת אתה עושה כשצריך להחליף איזו גומיה מיוחדת בסימקה שלך? או אם יש בעיה קריטית בבלמים? במילים אחרות, האם חשוב לך לשמור על התכנון המקורי של המכונית, או שלא אכפת לך פשוט להחליף את כל מערכת הבלימה לבלמי דיסק מודרניים?

דרך אגב, וזה כבר רק מסקרנות - כשנותנים למכונית אספנות ציון על האותנטיות שלה למקור, האם משנה לבוחנים אם הרכיבים משוחזרים מתוצרת מקומית או רכיבים מקוריים? כי מה לעשות שיש רכיבים מתכלים.

שאלה טובה. בסימקה היו במקור בלמי דיסק של לוקהיד על ארבעת הגלגלים, אבל הקדמיים עשו לי צרות-צרורות. היה קשה להשיג חלקים, והם היו נתפסים. בשלב מסויים עשיתי הסבה לקאליפרים של ATE (כמו בפיאט 850 ספיישל) ומאז יש לי שקט. זה מקורי? לא, אבל זה בטוח יותר ופשוט יותר לאחזקה. בסופו של דבר, אפשר להשיג הכל, אבל זה לוקח יותר זמן (ולפעמים כסף).

בתחרויות שיפוץ הקאליפרים האלו לא היו עוברים, אבל לי זה לא איכפת. בתחרויות בודקים שכל המכלולים הם לפי הספציפיקציות המקוריות, אבל הם יכולים להיות מייצור חדש.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

החלפת הבלמים שלך קובי, נותנת לי כיוון מחשבה נוסף.

אולי בעתיד, הם יוחלפו למנוע חשמלי ?

תרחיש נוסף, שלא יהיה מקובל על חובבי שימור המקוריות.

נניח שבעתיד יופעלו כל הרכבים עם מנוע חשמל, מימני, או כל אנרגיה חלופית אחרת.

בבודאי יקומו אנשים, שיבינו שאין להם את אפשרות לתחזק את המחשבים ומנועי הבנזין ה"מיושנים", וישתמשו ברכבים בני 30 כמעטפת בלבד, "בודי", למנוע חדש באנרגיה חדשה.

בהחלט לא "שמירה על מקוריות", אבל עדיין, לאנטיס בת 30, ונוסעת.

ניקח את זה צעד קדימה, בוודאי ליאור ברוך ונכדו יפתחו ז'אנר של שברולט קאווליאר, מושתלת מנוע מימן סילוני.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

חשוב לעשות הבחנה בין חלפים מכנים, אותם ניתן בקלות יחסית לשפץ או להשתמש בחלק חליפי.

באלקטרוניקה זה קשה מאוד עד בלתי אפשרי.

זו תהיה צרה צרורה :evil:

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

שרשור מעניין......

קשה לצפות את העתיד..... אבל לדעתי לפני שמכוניות האספנות של היום הגיעו אנשים חשבו כמונו עכשיו

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

אני לא יודע כמה זה נכון.

תיקח פורד מודל T ואת האלפא סוד - מה כבר ההבדלים ? סינכרונים בגיר ? עוד קצת הילוכים ? סטרטר חשמלי ולא מנואלה ? וישרים חשמליים ?

כמובן שהקצנתי עם המודל T, אבל בעקרון המכוניות לא השתנו הרבה עד לכניסת תקנות זיהום האוויר המחמירות ומערכות ההזרקה הממוחשבות למיינסטרים בסוף השמונים, תחילת התשעים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

לחברים שלום

הכל בחיים כולל מכוניות האספנות נכלל תחת מטריית ההיצע והביקוש

סין ,בתנופת פיתוח אדירה אשר כרגע חולשת על התחום היצרני והצריכה הפרטית

לגבי סקנרים יעודיים

למרצדס יש כרגע שני סקנרים שאני מכיר ,שמיובאים לארץ בעלי כושר כיסוי של היבואן והיד עוד נטויה

כנל לBMW ,LAND RANGE ROVER ,VW

לדעתי יהיו רפליקות חדשות של אותם רכבים עם הגבלות בכמות ותג מחיר גבוה לכל דורש ,לדוגמא פיג'ו 504 שמיוצרת עד היום ,אמנם לא למטרת אספנות אבל קו הייצור חי ובועט

ייצור הAC COBRA המקורית עם תג מחיר של 60K ,היא דוגמא טובה לעתיד הרחוק

יגאל

פורסם
שרשור מעניין......

קשה לצפות את העתיד..... אבל לדעתי לפני שמכוניות האספנות של היום הגיעו אנשים חשבו כמונו עכשיו

אבי ז"ל אהב מכוניות מסובכות ויקרות. הגרז'ניקים של פעם תמיד היו בוכים כשאבא שלי בא, כי לא ידעו מה לעשות עם המכונית המסובכת.

אז זה מה שזכור לי שאמרו בשנות החמישים על מכוניות מסובכות:

נזרוק את מנגנון החלון ההידראולי של הלינקולן ונחליף במנגנון ידני. זו היתה התשובה כאשר בוכנה הידראולית נזלה... אי אפשר לתקן.

מכונית אוטומטית "נוסעת לבד" והיא מסוכנת וצריך להחליף גיר כל 50,000 ק"מ...

תשים רדיו רגיל לא כזה שמחפש לבד תחנות...

תחליף מנוע 12 V ל 6 טורי של שברולט לא מתקלקל אף פעם....

תזרוק את התרמוסטט בארץ חם לא צריך זה מפריע....

מה אין לך כח להרים אנטנה? למה אתה צריך אנטנה אוטומטית ?...

במשאבת הגה כח שמים שמן מנוע שרוף זה מספיק טוב...

שפריצרים לא צריך בארץ כי לא יורד הרבה גשם...

תפרק בקיץ את מגבי השמשות (ווישרים), חבל הם מתקלקלים...

תפרק את חגורת המזגן בחורף זה חוסך דלק ולא צריך מזגן בחורף כי קר...

חבל לשים דופן לבן של גלגל בצד הכביש כי זה מתלכלך...

העצוב הוא, שאז ראיתי בארץ כל מיני מכוניות יפות מתפרקות ונזרקות כי לא היו חלפים ולא היה הידע לתקן.

אף אחד לא היה מאמין ב 1956 כי בשנת 2001 הקדילאק שלי עד תסע וכי המנגנון שעימם (הנמיך) את האור הגבוה, אור הדרך, לאור הנמוך, אור מעבר, באופן אוטומטי כשרכב בא ממול עוד יפעל... אבל זה כך ! כך פועל גם הגיר האוטומטי וגם מתג האורות וכל יתר מנגנוני הרכב.

הידע הבסיסי שלנו עלה ומה שנראה פעם "היי טק" נהיה "חסר טק" ופשוט.

אז אולי בעות 50 שנה יהיו במועדון כמה אימפרזות, 323, לנסרים, 5 C (?) משנות האלפיים.

שלמה דן גדרון

פורסם
אבי ז"ל אהב מכוניות מסובכות ויקרות. הגרז'ניקים של פעם תמיד היו בוכים שאבא שלי בא כי לא ידעו מה לעשות עם המכונית המסובכת.

אז זה מה שזכור לי שאמרו בשנות החמישים על מכוניות מסובכות.

אתה מבלבל לדעתי בין 2 נושאים שונים.

התאורים שלך משנות ה-50 מתארים חשש מהקדמה.

הלינקולן היתה מתקדמת ומשוכללת מידי עבור המכונאים של אביך.

פה מדובר בדיוק בצד השני.

גם אם למכונאים לא יהיה חשש מהרכב (הכוונה לרכב "מיושן" ולא חדש ומשוכלל), לא בטוח שתהיה להם טכנולוגיה, חלפים, וידע אלקטרוני הנדרשים לטיפול.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אפשר גם לומר שבעוד 100 שנה יהיה קשה למצוא את ידית האיתות לפורד אסקורט MK1.

זה מה שהופך את המכוניות למיוחדות, אם הכל היה נגיש ופשוט לא היה כ"כ הרבה קסם.

haters will hate

• תוכן חדש...