Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה רכשתי מאזדה 3 שנת 2004 ואני סובל מרעש צמיגים חזק, שמציק מאד.

הבנתי מעיון בפורום שזהו רעש אופייני לדגם זה. יש שהסבירו זאת בחתך צמיג נמוך (205/55/16 עם חישוקי מגנזיום), יש שהסבירו בסוג צמיג (ברידג'סטון) ויש שרק האשימו את הבידוד של הרכב.

האם יש למישהו הצעה איך לפתור את הבעיה?

האם כדאי להחליף לצמיג זהה מיצרן אחר? אולי להחליף את הג'אנטים והצמיג למידות שונות?

ואולי להוסיף בידוד בתא המטען, כדי לבודד את הצמיגים האחוריים?

מה דעתכם?

פורסם

הצמיגים הם המקוריים עוד שבאו עם הרכב? (אם כן - לזרוק לפח ולהתחדש בצמיגים חדשים)

כמו כן - הייתי מחפש את האשם בלחץ אוויר.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני בטוח שליביו התכוון לזרוק אם הצמיגים הם מקוריים ממש (בני 4), ולא אם זה הדגם המקורי (שלדעתי צמיג מצויין).

פורסם

הרעש נובע משחיקה של חיבור דופן הצמיג לסולייה, כל החלפת צמיגים אמורה לפתור את הבעיה לזמן מה, אם תקפיד לבצע החלפת צמיגים קדימה אחורה כל טיפול הבעייה תצוץ לאחר זמן רב יותר.

פורסם
הצמיגים הם הצמיגים המקוריים שהגיעו עם הרכב - הרכב נסע רק 40000 ק"מ

לא קשור. צמיג מתייבש בשמש, האחיזה כבר לא מה שהייתה פעם, נוצרים סדקים קטנים שמחלישים אותו

ובנסיעה הוא עלול להתפוצץ.

בדוק מה התאריך ייצור ודווח..

פורסם

עזוב תאריך יצור - 40 אלף קילומטר ו4 שנים על הכביש, די מספיק.

שים לעצמך כלל אצבע - 3-3.5 שנים או 50 אלף קילומטר - מה שבא קודם (וזה המקסימום לדעתי)

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

50000 לא נראה לי שכל כך נכון.....

תלוי בנסיעה...... כן אדם יכול לעשות גם 90 ו 100 אלף בשנתיים לדוגמא..... והצמיגים יהיו עוד סבירים....

שוב תלוי בנסיעה לאותו בן אדם ב60 ו70 יכול להיות שלא נשחקו כל כך..... לדעתי בארץ הכי חשוב זה הזמן של הצמיגים....

ולא הקילומטראז' פשוט צריך לבדוק שחיקה.....

אבא שלי עבר חופשי 120 על אותם צמיגים בשנתיים ורק אז היה צורך להחליף אותם

****תודה מראש על המאמץ האדיר מצדך להשתמש בסימני פיסוק מעכשיו והלאה, במקום ... שלוש...ארבע....וכו'... נקודות. קרא את זה ועבור על הודעותיך פעמיים לפני שאתה שולח אותן, אחרת הן תעלמנה.

תודה - הנהלת הפורום****

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם
הצמיגים הם המקוריים עוד שבאו עם הרכב? (אם כן - לזרוק לפח ולהתחדש בצמיגים חדשים)

הצמיגים המקוריים שבאו עם הרכב BRIDGESTONE TURANZA 205/55/16 הם צמיגים מעולים בעלי נתונים גבוהים מאוד. היחיד שמתקרב לרמה שלהם בסדר גודל של אותו המחיר (כ-700 ש''ח לצמיג) הם CONTINENTAL CONTACT PREMIUM. בכל מקרה, הבריג'סטון האלה בעלי עמידות גבוהה מאוד, לכן הם רועשים. אפשר לשים צמיגים שקטים, אבל הם ישחקו יותר מהר, וקשה לדעת איזו אחיזה יש להם. לבריג'סטון פוטנזה אחיזה יוצאת מן הכלל.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

התאוריה בנוגע לקשר בין עמידות הצמיגים לבין הרעש אותו הם מפיקים היתה סבירה אם הרעש היה נוכח מההתחלה.

זה לא המצב.

הוא מופיע אחרי כמה שנים\עשרות אלפי ק"מ, ומנסיוני האישי אני לא מתרשם שהצמיגים אשמים, אלא המכונית שמחוברת אליהם (ליתר דיוק, המתלה האחורי שלה).

פורסם

הטורנזה והפוטנזה אינם שקטים ואינם עמידים במיוחד (בעיקר הפוטנזה, שנשחקים מ-ה-ר מאוד. 20-25K והם גמורים).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
התאוריה בנוגע לקשר בין עמידות הצמיגים לבין הרעש אותו הם מפיקים היתה סבירה אם הרעש היה נוכח מההתחלה.

זה לא המצב.

הוא מופיע אחרי כמה שנים\עשרות אלפי ק"מ, ומנסיוני האישי אני לא מתרשם שהצמיגים אשמים, אלא המכונית שמחוברת אליהם (ליתר דיוק, המתלה האחורי שלה).

למתלה האחורי יש תרומה, ומה לעשות שבכיול המתלה יש פשרה בין ביצועים לנוחות, אך התרומה העיקרית היא אופי הנסיעה של הנהג והתחזוקה של הצמיגים (לחץ אויר וסבב גלגלים).

פורסם
הטורנזה והפוטנזה אינם שקטים ואינם עמידים במיוחד (בעיקר הפוטנזה, שנשחקים מ-ה-ר מאוד. 20-25K והם גמורים).

אתה צוחק נכון? אם אתה מתעקש אני ארד למטה לעשות צילום של מצב הצמיגים נכון לעכשיו (48,000 ק''מ).

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

שלך Comfort, מה שאומר שהיא נועלת טורנזה ולא פוטנזה.

לחבר טוב שלי הייתה 2.0 - שנעלה פוטנזה RE040 (המקוריים), והם נשחקו מהר מאוד.

בזמנך הפנוי - אתה מוזמן לקרוא קצת ביקורות ב-Tirerack ולחזור אלי.

בטורנזה המצב יותר טוב, אבל גם הם לא עמידים ביותר.

לשכנים שלי יש Comfort 05 (שלא נוסעת יותר מידי) והצמיגים שלהם לא נראים מי יודע מה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

וכדיי בכלל להרגיע את הרוחות - הטורנזה הוא צמיג משפחתי וכנ"ל רוב דגמי הפוטנזה (שם לפחות הם מגיעים לHIGH PERFORMANCE - גם לא נתון מדהים , עם יוצא דופן לדגמים הספורטיבים באמת)

בקשר לקילומטראז' - תעשו כטוב בעינייכם.

וד"א , אני לא מבין מה כ"כ מרעיש במתלים של ה3 , יש לנו אחת עם 30 אלף קילומטר ולא ממש התרשמתי מאיזשהו רעש מיוחד.

ליביו

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...