Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגבלת הרכבים ל-120

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ואז ברגע שתהיה תאונה או תקלה היצרן יתנער מאחריות כיוון שהותקנה ברכב מערכת שלא הוא תכנן.

:roll:

אתה נורא שלילי...

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עאלק טכניון... אלה שנתנו לי 39 בחדווא 1מ לא יודעים חשבון של כיתה ג':

אם רק 8-10% מתאונות הקטלניות נגרמות בגלל מהירות מופרזת, איך אפשר להוריד את מס' ההרוגים ב-30%?!

בקיצור.... הצעה טיפשית, ולו רק בגלל שבטח לא תהיה בעייה לבטל את ההגבלה.

מצד שני, יש נק' אור (אחת ויחידה!) בכל הקשור לנהגים צעירים וחדשים (שלהם אני חושב שהגבלת מהירות לא הייתה מזיקה): הם לא יוכלו לבטל את ההגבלה. (כי ההורים יגלו למחרת בבוקר, מן הסתם).

נ.ב אני מכיר כמה שהייתי מוריד להם את המהירות ל-100.

נ.ב II במחשבה שנייה: ביטול הגבלה+דלילות באכיפה= :)

אביעד

פורסם
שלום רב,

לאחר 34 שנות נהיגה יום יומית ונהיגה במהירויות שונות עד גבוהות (בעיקר באוטובאן ובמקומות המתאימים לכך) הרי כמה הארות:

1. ככל שהמהירות עולה - מרחק הבלימה גדל(יחסית לדגם הרכב) ובמקרים מסויימים גדל באופן קיצוני!

2. השליטה על כיווניות הרכב קטנה עקב שינוי ביכולת האחיזה - בעיקר בפניות, כבישים רטובים ושינוי במרקם הדרך, עומס תנועה

ותלוייה בדגם הרכב.

3. נהיגה "קבועה" במהירות גבוהה מחייבת תחזוקה גבוהה של הרכב - מכלולי מתלה(בולמים,קפיצים, תושבות גומי),

בלמים יעילים וצמיגים תקינים לחלוטין.

4. ככל שהמהירות גדלה, יש חשיבות גבוהה יותר ליכולות המוטוריות המשתנות של הנהג הקשורות ישירות למיומנות נהיגה, גיל,

נסיון, יכולת תגובה בזמן קצר יותר.

5. תנועת רכבים במהירויות גבוהות, מצריכה התאמת תשתיות מבחינת חומרים, מבנה ומערכות ויסות תנועה.

6. ככל שמהירות הרכב המעורב בתאונה גבוהה יותר, הנזק שנגרם גדל יותר.

המהירות המירבית המותרת כיום בישראל היא 110 קמ"ש.

אסיים בשאלה:

למה תורמת הגדלת המהירות בכבישים ציבוריים בישראל, בהתחשב בהארות שציינתי מעלה?

מריוס

לגבי סעיפים 1+2: זהו מחיר הקידמה. (מחיר שקשה לקבוע ומשתנה דרסטית ממהירות למהירות. אם הגבלנו ל-120, מה לגבי 121? וכן הלאה...)

אגב, היו לי כמה דיונים בנושא תאונות הדרכים ונסיעה במהירות מופרזת מבחינת דתית (חובה עלינו להישמר לנפשותינו). שנינו (אני ובן שיחי, רס"ן בקבע, חרדי ואינטלגנט) לא הצלחנו לענות על השאלה הבאה: האם נסיעה של 120 בכביש 6 יותר מסוכנת מנסיעה כחוק מאשקלון לי-ם? (שעוברת בכביש 3, שחלקו מסוכן ביותר, עם אפס מרווח ביטחון ובלי שוליים). נניח והאופציה השניה* יותר מסוכנת (והיא כן) - אז לא נצא מהבית? או שנאריך את הדרך פי 1.5? רגע, אם הארכנו את הדרך פי 1.5, אז הסיכוי למעורבות בתאונה שוב עלה, וחוזר חלילה. אין לדבר סוף!. אז אולי מהירות מופזרת (ב'טוב-טעם') לא כזו מסוכנת?

הגענו למסקנה כי אי אפשר לכמת את הסכנה (בנסיעה במהירות מופרזת) יחסית לסכנות אחרות שאנו נחשפים להן ביום-יום. שם הדיון נעצר (נחשו למה?... קיבעון מחשבתי. אם כי הרגשתי הבנה של הצד השני).

---------

* האופציה השניה שהעליתי במקור הייתה נסיעה של 7 נפשות בסובארו DL סטיישן עם צמיגים יבשים. הייתי חייב ;-)

אביעד

פורסם

שנו בשקט, הכל בסדר, אני עדיין מחכה ל200 מצלמות משנת 2003 שנמצאות באונייה, אגב, מה קורה איתן? טבעה האונייה.)

מסתבר שהאוניה הגיעה, ראיתי בחדשות שש בערוץ 2 ובמהדורה המרכזית שהמדינה פרסמה מכרז להקמת מערך 300 המצלמות, בשלב הראשון יוסיפו עוד 70-100 מצלמות חדשות. המהלך יערך כ-3 לפי ההערכות.

החברה שתהיה אחראית על המצלמות ועל המערכת היא חברה פרטית... כמה מגוכח !!

בכל מקרה, השעון מתקתק...

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

לדעתי, המכשיר הזה קטלני בכבישים מהירים בעלי נתיבים מנוגדים, אחד שלא יעריך נרחק ומהירות כראוי יצא לעקיפה, יגמר לו המהירות, המכונית ממול מתקרבת במהירות.

מפה והלאה זה נתון לדימיון..

אביחי

פורסם

עמית, לא הבנת נכון.

הכוונה הייתה שאני מאויים מהבנאדם עצמו, ולא מהמהירות שבה הוא נוסע, גם אם היה נוסע 120 הייתי "מסמן" אותו כגורם שעלול לסכן אותי - אני מאויים ממנו כי הוא גבר גבר, מלך העולם, ואמא של כל השאר ז**ה. למה? כי אבא שלו בנה את המדינה והכביש הוא של סבתא. ככה מרגישים חלק מעם ישראל לידיעתך. רובם בני 40+ ולא 18-24.

מה שניסיתי להגיד הוא שנהגים צעירים הם לא הסיכון העיקרי פה.

אגב - אחוז ניכר מהנוסעים מהר באמת הם בעלי רכבי ספורט, רכבים עם מנע מגודל(גרמניות יוקרה למיניהן למשל) וכו'.

אתה בעצם בא כנגד התרבו שהפורום בא לקדם.

אני אישית תמך בשיווק של מוצר כזה, אבל לא בכח.

מי שרוצה שיקנה, בדיוק כמו הקופסא הירוקה - למה להכריח?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
עמית, לא הבנת נכון.

הכוונה הייתה שאני מאויים מהבנאדם עצמו, ולא מהמהירות שבה הוא נוסע- יצאת מזה בצורה נחמדה, תסכים איתי שהיית מרגיש פחות מאויים אם הוא היה נוסע יותר לאט?

אתה בעצם בא כנגד התרבו שהפורום בא לקדם.

באמת שלא התכוונתי, ספר לי על התרבות הזו כדי שאוכל לדעת מהי

123455678

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

לא חושב, למה? כי אני לא חושב שיש הבדל בין חמור ב90 קמ"ש או חמור ב140, הוא עדיין יעשה "איאה" וישלוף את היד בתנועת "למה מה קרה אינעל X של הY של הZ" (כמו שאמר ידידנו יוסי) - הכוונה היא שברגע שאני קולט אחד, נדלקת לי נורה אדומה, עד שאני לא בטוח שהוא יצא מהטווח המסוכן שלי - אם הוא יסע 90, אז מקסימום הוא יעלם לי 5 שניות מהר יותר.

בקשר לתרבות - תרבות מוטורית עם גוון ספורטיבי זה מה שלדעתי מייצג הפורום, כלומר, נהיגה נכונה ובטוחה יחסית, תוך כדי הנאה במקומות שמאפשרים את זה, נסיעה מהירה היא גם סוג של הנאה לדעתי - ויש הרבה מקומות שמאפשרים את זה, רובם נקראים "כבישים בינעירוניים בלילה".

*שוב זאת השקפת העולם שלי, אולי הייתי אגריבי מדי בתגובתי הקודמת, אשמח אם עוד חבר'ה יצטרפו לדיון כדי שזה לא יגמר רק בי ובעמית ו...במנעול..

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
אתה באמת צריך לעבור לסין..

אני לא מעוניין להגביל אותם בכח, אני תומך בדמוקרטיה!

מעבר לזה, אני בעצמי משייט על 120-130 בממוצע (מטר לשנייה כמובן), וזה על הרכב הנוכחי, מה יהיה כשיהיה רכב אחר, יותר מעניין?

עמית, אם היה לך משהו עם קצת יתר כח, עדיין היית אומר את זה תחשוב ככה.

כי כמו שכבר אמרתי, בעלי האונו והג'אסטי אולי תומכים בך, וגם הסבתות. אבל מה עם כל השאר?

אני כבעל ג'אסטי לא תומך בו!

אני בשבוע האחרון עשיתי יותר מ1000 קילומטר, ורובם על מהירות בין 120 - 150. אם הרכב תקין, אין סיבה שלא תוכל תנהוג בכאלו מהירויות כל עוד אתה לא מסכן אחרים. מן הסתם הורדתי מהירות לפי התנועה שמסביבי, ואף אחד לא סימן אותי כ"סיכון", אבל היו גם כאלו שנהגו במהירויות יותר גבוהות. אם אני רואה שהבן אדם מאותת, שומר על מרחק ומכבד אחרים, אין לי בעיה.

רק תזכרו: "מהירות לא הורגת. מה שהורג אותך זה לעבור מניידות לנייחות בפתאומיות"

פורסם

זה מה שאני ניסיתי להסביר, הם מישהו נוסע "חלק וזורם" מבחינתי שיסע 300 - הבעיה מתחילה כשחמורים מחליטים שהם בגי'מקאנה והמכוניות על הכביש הם קונוסים, מתלבשים על 140-150 ומזגזגים, למרות שהתנועה עמוסה, כי אף אחד לא יגיע לפניהם!!

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הגבלת המהירות 120 קמ"ש יכולה להיות מאוד מסוכנת, למשל, נהג חדש שמחליט לעקוף לא עומד נכון את המרחק ומה לעשות, הוא צריך עוד 10 ק"ש כדאי למנוע הרג, אבל הוא כבר נוסע ב120 קמ"ש והמכונית וניתק לו הגז.

חודש אחרי שקיבלתי את הרישיון קיבלתי את הרישיון נסעתי עם אמא שלי והחלטתי לעקוף, באמצע העקיפה, ממש כשהייתי מקביל לרכב השני אמא שלי ניכנסה ללחץ ואני כמו מטומטם עוזב את הגז ומסתכל עליה, למזלי לקחתי את עצמי בידיים (כל זה עניין של שניות כמובן) ולחצתי חזק על הדוושה כשזיהיתי משאית מתקרבת. ברור שעברתי את ה120 קמ"ש עם לא הייתי עובר את ה120 קמ"ש הייתי מת.

מתן

נ.ב

כמובן שאחרי זה אני לא מרבה לניהוג עם אמא.

פורסם

כמו שאני אומר כבר המון זמן, גם אם הם יעשו משהו כזה, כיום המערכת הפוליטית על סף קריסה, והעם בקריזה. אם ימשיכו לשים גזירות על העם, יגיע מצב של מהפכה אזרחית, שבה יקחו את הממשלה ויזרקו אותה קיבינימאט.

אני אהיה הראשון בלתמוך בזה, כי נשבר כבר מרעיונות מפגרים וממשלה שלא משרתת את העם.

• תוכן חדש...