Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגבלת הרכבים ל-120

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מסכים עם הרעיון לחלוטין ,אך עם סייג קטן

שאת המערכת יהיה ניתן להפעיל ולכבות על פי דרישת הנהג על יד קוד

איזה הורה כאן לא היה מוכן להקיש קוד בין חמש ספרות על קודנית אשר תגביל את מהירות הרכב על פי בחירתו ,לפני שבנו לוקח את הרכב בערב שבת?

יגאל

זה דווקא רעיון לא רע, אבל הוא לא מצריך עגינה בחוק מאחר והאכיפה נעשית על ידי ההורים ולא על ידי המשטרה.

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא יפחית באופן משמעותי?

מספיק הרוג אחד שזה יחסוך מאיתנו וכבר הרווחנו, שלא נדבר על פצועים .

יש אנשים שטסים כל הדרך לאילת במהירויות מטורפות, לא מעט אנשים נהרגו שם.

האם נראה לכם שהסיפוק לנסוע עוד כמה עשרות קמ"ש מצדיק גזל חיים של אנשים שנפצעים או נהרגים?

לא חשוב בכמה זה יצמצם את מספר ההרוגים, מספיק שזה יצמצם אפילו במעט.

חוץ מזה, גם כך אין כבישים שמותר לנסוע בהם יותר מ 110 קמ"ש, אני לא רואה סיבה שחוק כזה לא יעבור, זה חוק שאמור להגן על הגבלת המהירות שכבר קיימת.

למרות שהדבר ההזוי ביותר בכל הסיפור הוא הפיקוח על המצאות המכשיר ברכב, הרי הישראלים יעשו הכל כדי לעקוף את זה.

כבר שמעת מספיק טיעונים שהועלו לעניין למה הגבלת המהירות אינה רעיון חיובי (ואתה לא חייב לקבלם) אך בוא ואגלה לך סוד קטן וקר ...למדינת ישראל, אזרחיה ותושביה לא יהיה איכפת מחר בבוקר על חיי פלוני אלמוני שדארווין לא הצליח להוסיף לרזומה כשפתאום נסיעה מ-X ל-Y תאריך לישראל ישראלי את הנסיעה מהפריפריה לאזור המרכז וכשמסלול נסיעתו יראה כמו כביש 6 ביום רע כשיש נתיב משאיות איטיות במסלול הימני ואיזה "צדיק" שנוסע במהירות של 110 קמ"ש בנתיב השמאלי וגורר מאחוריו טור ארוך של רכבים שצמודים אחד לשני עד כדי הצורך בקונדום. המונה דופק (זמן זה כסף) ומישהו צריך לשלם (פגיעה במשק, פחות מיסים למדינה, פחות זמן שלך עם משפחתך וכו')...ועד כמה שזה ישמע לך אכזרי, רוב הציבור מוכן לשלם את המחיר (של כמה הרוגים בשנה)....כמובן שנק' המבט שלך משתנה קצת כשהפור נופל על מישהו שקרוב אליך...אך מי חושב כל כך רחוק :roll:?.

פורסם
לא יפחית באופן משמעותי?

האם נראה לכם שהסיפוק לנסוע עוד כמה עשרות קמ"ש מצדיק גזל חיים של אנשים שנפצעים או נהרגים?

חוץ מזה, גם כך אין כבישים שמותר לנסוע בהם יותר מ 110 קמ"ש, אני לא רואה סיבה שחוק כזה לא יעבור, זה חוק שאמור להגן על הגבלת המהירות שכבר קיימת.

למרות שהדבר ההזוי ביותר בכל הסיפור הוא הפיקוח על המצאות המכשיר ברכב, הרי הישראלים יעשו הכל כדי לעקוף את זה.

מר .עמית אתה חי בסרט !

אולי אתה לא יודע אבל אחוז ההרוגים מתאונות על עבירות מהירות הוא נמוך מאוד ביחס לעבירות אחרות.

וחבל בכלל להתעסק עם כל מיני מגבילי מהירות שלא יצמצמו את אחוז התאונות בשיט!

אתה יודע מה , מכוניות הורגות נכון?

למה שלא נעשה על טריד אין על המכוניות ובמקומם ניסע בקורקינטים כי זה הרבה פחות מסוכן ..נכון?

יוגב

פורסם

אני פשוט לא מאמין על חלק מהאנשים פה שזה נראה להם הגיוני. שמעתם פעם על דמוקרטיה?

1000 אנשים מתים בגוש דן בשנה בגלל זיהום אויר. אולי עדיף להוציא חוקים שמגבילים את פליטות המזהמים של המכוניות והמפעלים.

ילדים מטומטמים שנוסעים על 150 קמ"ש וקיבלו רישיון רק אתמול ראויים לפרס דארווין, גם ההורים שלהם.

התירוץ העלוב הזה של "כבישים בישראל שלא מתאימים למירוצים" - זה באמת הגדיש את הסאה. אתם יודע לאיזה מהירויות אפשר להגיע על כביש 6, או 1?

לכל התומכים בהצעת החוק, אני מציע לכם לבוא איתי לסיבוב ברכב. אני מתחייב לא לעבור את ה 120 קמ"ש ו 50 קמ"ש בעיר ולגרום ללב שלכם לצנוח לתחתונים. ואם אתם רוצים שהוא יצנח לרגליים, קחו סיבוב עם גל או עם רוני (מוטי רחוק מדי).

בקיצור, איבוד שליטה על הרכב מתרחש כתוצאה ממגבלות הנהג ומנהיגתו במהירות שעולה על המהירות המתאימה לתנאי הדרך. יש מקומות בהם גם 30 קמ"ש זו מהירות מסוכנת.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
מסכים עם הרעיון לחלוטין ,אך עם סייג קטן

שאת המערכת יהיה ניתן להפעיל ולכבות על פי דרישת הנהג על יד קוד

איזה הורה כאן לא היה מוכן להקיש קוד בין חמש ספרות על קודנית אשר תגביל את מהירות הרכב על פי בחירתו ,לפני שבנו לוקח את הרכב בערב שבת?

יש כבר בקרת הורים בממיר הטלוויזיה ,וניטור של תכני האינטרנט ,אז מדוע לא ברכב ?

זה בתור שלב ראשון

שלב שני שהעניין יהיה בשליטת ניידות המשטרה המפטרלות כאשר רואים נהג הנוהג בצורה אשר מסכנת את הציבור ניתן יהיה אלחוטית להשתלט על הגבלת המהירות באותו הרכב ללא סיכון עוברי הדרך

הפתרון הוא לא ברשויות ,הוא בנו

יגאל

אני לא יודע מה איתך, אבל אם הורה לא מצליח לחנך את הילד שלו הוא נכשל, אם הוא צריך מכשיר אלקטרוני כדי להגביל ילד בן 17-18 בכח, הוא חרא של הורה.

אולי נגביל הולדת ילדים? אני אומר שנחייב רשיון בשביל ללדת ככה כולם יהיו מחונכים.

פיזבן צודק, 120 קמ"ש ו50 בעיר יכולים להיות במצב "סבתא" ויכולים להיות גם על הצד, ככה שלא את המהירות צריך להגביל אלא את הערס הממוצע, גם אם הוא בן 40 ונוסע בקורולה וגם אם הוא בן 18 ונוסע בסיוויק (רובם אגב בני 40).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אין שום סיבה להגביל את המהירות ל120. זה רק יגרום לעוד פקקים.

צריך להבין שיש המון רכבים בארץ, וחלק מהנהגים לא יודעים לנהוג, וגם אם כן יודעים, אז זה ברור שמדי פעם כמה יכנסו אחד בשני.

למי בדיוק זה מפריע שאני נוסע ב140 בכביש החוף ב4 בבוקר כי אני חייב להגיע מהר הביתה, ולא רוצה שייקח לי שעתיים מנתב"ג? אני מאותת, בולם כשיש עוד רכבים, מסתכל במראות, מוריד מהירות כשצריך, ומכיר טוב מאוד את המגבלות של האוטו שלי. אם אני רואה שהתנאים משתנים ולא מתאימים למהירות הזו, אני מוריד מהירות.

הבעיה היא שיש הרבה אנשים שלא מכירים את המגבלות שלהם או של הרכב, וככה הם עושים תאונות.

פתרון טוב הוא לעשות כבישים מיוחדים לאנשים שיודעים לנהוג, שעברו נהיגה מתקדמת, שאין להם עבירות בשנתיים האחרונות, שאין להם רישום פלילי או עבר של אלימות, ויש להם רכב שמסוגל להגיע בבטחה למהירות גבוהה.

מן הסתם זה רעיון גאוני, כי אז היה אפשר להגיע למהירויות של 140 ומעלה, אבל בגלל בעיה תקציבית אי אפשר. אם היו משתמשים בכסף של הדוחות בשביל לעשות תשתית רצינית ולמנוע תאונות, אז זה היה באמת מונע, כי היה תקציב.

אתם יודעים כמה ערסונים קטנים אני רואה ב106 שאפילו לא עוברים את ה50 קמ"ש בעיר אבל עושים שהאוטו יחליק? בואו נגיד שבחיפה יש הרבה כאלו.

אגב, השנה שעברה הייתה השנה הכי נמוכה מבחינת הרוגים בתאונות דרכים ב23 השנים האחרונות. לפי החישובים שלי, השנה הזאת תהיה אפילו פחות קטלנית, אם מחשבים את הממוצע היומי. צריך להפסיק להתרכז בשטויות האלה ולהתחיל עם בעיות אמיתיות.

פורסם
שלב שני שהעניין יהיה בשליטת ניידות המשטרה המפטרלות כאשר רואים נהג הנוהג בצורה אשר מסכנת את הציבור ניתן יהיה אלחוטית להשתלט על הגבלת המהירות באותו הרכב ללא סיכון עוברי הדרך 1984 HERE IT CAME

הפתרון הוא לא ברשויות ,הוא בנו

יגאל

12345

בברכה יהודה

פורסם
צריך להפסיק להתרכז בשטויות האלה ולהתחיל עם בעיות אמיתיות.

אבל יוסי אתה צריך להבין שזה כסף קל, להתעסק בדברים אחרים לא מכניס כסף בצורה קלה למדינה, אל תגיד לי שחשבת שאכפת למישהו באמת ובתמים מתאונות דרכים.

פורסם

שלום רב,

לאחר 34 שנות נהיגה יום יומית ונהיגה במהירויות שונות עד גבוהות (בעיקר באוטובאן ובמקומות המתאימים לכך) הרי כמה הארות:

1. ככל שהמהירות עולה - מרחק הבלימה גדל(יחסית לדגם הרכב) ובמקרים מסויימים גדל באופן קיצוני!

2. השליטה על כיווניות הרכב קטנה עקב שינוי ביכולת האחיזה - בעיקר בפניות, כבישים רטובים ושינוי במרקם הדרך, עומס תנועה

ותלוייה בדגם הרכב.

3. נהיגה "קבועה" במהירות גבוהה מחייבת תחזוקה גבוהה של הרכב - מכלולי מתלה(בולמים,קפיצים, תושבות גומי),

בלמים יעילים וצמיגים תקינים לחלוטין.

4. ככל שהמהירות גדלה, יש חשיבות גבוהה יותר ליכולות המוטוריות המשתנות של הנהג הקשורות ישירות למיומנות נהיגה, גיל,

נסיון, יכולת תגובה בזמן קצר יותר.

5. תנועת רכבים במהירויות גבוהות, מצריכה התאמת תשתיות מבחינת חומרים, מבנה ומערכות ויסות תנועה.

6. ככל שמהירות הרכב המעורב בתאונה גבוהה יותר, הנזק שנגרם גדל יותר.

המהירות המירבית המותרת כיום בישראל היא 110 קמ"ש.

אסיים בשאלה:

למה תורמת הגדלת המהירות בכבישים ציבוריים בישראל, בהתחשב בהארות שציינתי מעלה?

מריוס

פורסם

הבוקר מופיע במעריב "סקר" הטוען ש 67% מוכנים להתקין מגביל מהירות.סביר שאלה אינם מטורפי המהירות ואם אמנם יתחילו את התכנית בהם התוצאות יסתרו את ממצאי הפרופסורים ו"יוכיחו " שאין ירידה בנפגעים ושתיאורית המהירות ההורגת הוכחה עוד פעם, לצהלות השוטים,המתכמנים בסטטיסטיקות והעבריינים המועדים כ"שגויה".

80 קמ"ש בכל הכבישים בישראל.- כולם יגיעו חיים ובאותו הזמן .

פורסם
לא יפחית באופן משמעותי?

אה, באמת?

אז יש לי הצעה יותר טובה.

בוא נגביל את המהירות ל-35 קמ"ש.

אם אתה מוכן להגביל את המהירות ל-120 קמ"ש כדי להציל אדם אחד, ב-35 קמ"ש יהיו תאונות מעטות מאוד, וגם מספר ההרוגים יהיה אפסי.

פורסם

בוא נגביל את המהירות ל-35 קמ"ש.

מחקרים קובעים שהמוח האנושי לא עומד במהירות של מעל 30 קמ"ש, ובני אדם שיעברו את המהירות הזו יחוו סחרחורות והקאות.

על כן אני מציע לפרק את כל הכבישים ובמקומם לבנות סרט נע שיחבר בין הערים. בדרך זו נחסוך 3000 הרוגים.

פורסם
רוני, כל מה שאתה אומר הוא נכון, אבל גם לא נכון.

הבעיה היא שאנחנו, חובבי הנהיגה, מחפשים תמיד תירוצים למה לנהוג מהר זה לא יותר מסוכן. אני הוא אחד מאלה. גם אני מאמין שנהג מיומן ומרוכז יכול לנהוג הרבה יותר מהר מנהג לא מיומן. אבל, וזה אבל גדול:

תסתכלו על 90% מציבור הנהגים בישראל. מי הוא הציבור הזה ? האם אלו נהגים שעברו קורס נהיגה מתקדמת ? האם אלו נהגים שנהנים מפעולת הנהיגה ? האם אלו נהגים שנהיגה בשבילם היא משהו מעבר ל להגיעה מ A ל B ? האם אלו נהגים שמבינים את החשיבות והסכנה שיש בנהיגה, בציות לחוקים, באדיבות בכביש וכדומה ? לא לא ולא

רוב רובו של ציבור הנהגים בארץ ישראל הוא חסר כל תרבות מוטורית, הוא ממהר לעבודה, הוא לחוץ, הוא עייף והוא כועס.

כשרוב הציבור שמשתמש בכבישים (הלא מי יודע מה) שיש לנו בארץ מורכב מאנשים שיחסם לתרבות מוטורית מסתכם ב "מה זה ?"

אז כן כדי להגביל את המהירות.

- כמות התאונות הקטלניות תפחת, אין מה לעשות, כשנוסעים יותר לאט התאונה פחות קטלנית !

- יהיה יותר סדר בכביש, כי אותם 90 אחוזים נוסעים כמו רובוטים, ורובוטים שמגבילים אותם ל120 נוסעים מקסימום 120.

אם רוב רובו של ציבור הנהגים היה מורכב מאנשים כדוגמת רוני, הייתי אומר שההצעה היא שטות גמורה. אבל במצב בארצנו, אי אפשר להתחמק מהמסקנה המרה:

ככל שיסעו פה יותר לאט ימותו פה פחות אנשים - זה לא כזה מסובך.

אני מחזק ותומך! סוף סוף מישהו חושב בהיגיון פה! ומי שהגיב פה שטעיתי בפורום, אז זה לא קשור בכלל... אני לא טעיתי ולא בבל"ת! יש אנשים, שכן, אוהבים רכב, אבל מה לעשות - הם חושבים בהיגיון!

פורסם
שלום רב,

לאחר 34 שנות נהיגה יום יומית ונהיגה במהירויות שונות עד גבוהות (בעיקר באוטובאן ובמקומות המתאימים לכך) הרי כמה הארות:

1. ככל שהמהירות עולה - מרחק הבלימה גדל(יחסית לדגם הרכב) ובמקרים מסויימים גדל באופן קיצוני!

2. השליטה על כיווניות הרכב קטנה עקב שינוי ביכולת האחיזה - בעיקר בפניות, כבישים רטובים ושינוי במרקם הדרך, עומס תנועה

ותלוייה בדגם הרכב.

3. נהיגה "קבועה" במהירות גבוהה מחייבת תחזוקה גבוהה של הרכב - מכלולי מתלה(בולמים,קפיצים, תושבות גומי),

בלמים יעילים וצמיגים תקינים לחלוטין.

4. ככל שהמהירות גדלה, יש חשיבות גבוהה יותר ליכולות המוטוריות המשתנות של הנהג הקשורות ישירות למיומנות נהיגה, גיל,

נסיון, יכולת תגובה בזמן קצר יותר.

5. תנועת רכבים במהירויות גבוהות, מצריכה התאמת תשתיות מבחינת חומרים, מבנה ומערכות ויסות תנועה.

6. ככל שמהירות הרכב המעורב בתאונה גבוהה יותר, הנזק שנגרם גדל יותר.

המהירות המירבית המותרת כיום בישראל היא 110 קמ"ש.

אסיים בשאלה:

למה תורמת הגדלת המהירות בכבישים ציבוריים בישראל, בהתחשב בהארות שציינתי מעלה? לכך שינהגו לפי תנאי הדרך במהירות סבירה

מריוס

כול הדברים שציינת אכן משנים , אבל עדיין זו שנת 2007 ולא 1930 , ולכן אנשים עם מכוניות מודרניות יכולים לנסוע במהירות מפלצתית של 110 , ואנשים שיכולים ונוהגים במכונית שהם מטפחים ויודעים יכולים גם לנהוג במהירות של 140-200 .

אתה יודע מה ? אני מוכן לשים כסף , שבכול נהיגה שלי בכביש הבינעירוני אני אמצא לך לפחות 10 איש שנוהגים במהירות החוקית , רק שאני הייתי יורה במורה/בוחן שנתן להם רשיון (אים יש להם?!!!) וזאת כשאני בד"כ נוהג במהירויות בלתי ח***ת.

אז במקום ללכת על הדברים הקלים למה שלא ילכו על הקשים , אבל אלו שבאמת גורמים לתאונות אפילו לפי המשטרה ?!!!

האנשים שנכנסים לכביש מהיר שלא במסלול האצה אלא נכנסים ומכריחים אותי להאט (במקרים הבודדים שלא הצלחתי לעבור לנתיב האמצעי לפני כן ) או אלו שבשבילם תמרורי עצור ו/או רמזורים הם רק המלצה , או אלו שחושבים שהם שומאכר ומנסים לזגזג בין נתיבים במהירויות בלתי שפויות כשכול טורי המכוניות נוסעים לאט , אבל הוא חייב להגיע לראש התור ולא משנה במי הוא יכנס או יכריח לעצור עצירה פתאומית , ועוד כהנה וכהנה סוגי רוצחים ברשיון שקיימים על הכביש .

אז ביום שבו אראה שהמשטרה מנסה לפחות לעצור אותם ולנקות את הכבישים , ואז עדיין יהיו תאונות בגלל מהירות אני אסכים עם כול המתלהמים שצורחים על מהירות . אבל עד אז היגיע הזמן שתצאו מהסרט הזה , ושהמדינה המח****ת תעשה משהו מועיל למען האזרחים שבחרו בה ,שתעשה משהו ולא תסתתר מאחורי טיעונים דמגוגיים ו"מחקרים" מוזמנים מראש .

בברכה יהודה

• תוכן חדש...