Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגבלת הרכבים ל-120

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אני לא ממש חושש, אבל מעצבן אותי שעדיין יש אנשים שמחפשים מתחת לאדמה סיבות להגביל את המהירות, למרות שזה ללא תקדים בשום מקום בעולם (ואולי אני טועה?).

ד"א, בקשר לנתון המופרך שזה יקטין בשליש את מניין ההרוגים: מתוך כ-500 הרוגים בשנה קרוב לשליש הם הולכי רגל - שימותו בכל מקרה. עוד קרוב לחצי נובעים מתאונות של רכב ברכב, כאשר 80% ממספר זה הן תאונות חזית או חזית צד - שמהן לא יוצאים בחיים גם על 119 קמ"ש. מה שנותר הוא של תאונות רכב יחיד - כשמתוכן אפשר לשער שרבות מאוד קרו במהירות נמוכה מ-120 קמ"ש. אז עם מה נשארנו?

יש לציין גם ש-5% מהתאונות נגרמות כתוצאה מ"מהירות מופרזת ולגבי החוק" (שמכיל כנראה את שני סוגי המהירות המופרזת), מתוך הקטלניות מדובר ב-17%, שזה נניח 100 הרוגים? כמה מתוכם נהרגו בגלל מהירות גבוהה מ-120 קמ"ש?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מי צריך מכוניות מהירות וחזקות?! הרי המדינה שלנו קטנה, ולא, בפעם המיליון, הכבישים שלה לא מותאמים למירוצים!!!

אמרתי שהם כן?

הרבה אנשים קונים סובארו אסטי ומכוניות דומות בשביל הכוח מן הסתם לא בשביל הפאר אז השוק שלהן יירד חזק גם הטייפ R החדשה לא תחזיק פה מעמד עם החוק הזה.

ובכלל כל המכוניות שמתוכננות בשביל נהיגה כיפית ומהירה.

כמו כן כל המשפרים למיניהם יידפקו עם מכונית חזקה ללא כל שימוש בה.יהיו כאלה שיתחילו ליקרוע את העיר ודברים כאלה ויסכנו את כולם.

פורסם

תסכימו איתי, שהכבישים בארץ לא מתאימים למהירויות האלו, כבישי גרמניה כנראה שלא יהיו פה בעשרות שנים הקרובות.

לא מסכים. יש בארץ לא מעט כבישים ש150-160 היא מהירות סבירה לגמרי עליהם (כמובן כאשר התנועה דלילה יחסית).

החל מכביש 4 (בין המצלמות :D), כביש 6, 1, כבישי הדרום (לא הערבה), כביש 5 (שם אפילו 150 לא נראה מהר מדי).

אממ - החלק הצפוני של איילון מסתדר יפה מאוד עם 150, וגם איזורים מסויימים בכביש 2.

בקיצור, רוב הכבישים המהירים מאפשרים נסיעה דיי בטוחה ב150 קמ"ש, וההבדל בין 150 ל170 לכל דבר שהוא יותר ממשפחית ממוצעת הוא לא גדול.

אתם מתחסדים - לנסוע 150 בכביש ריק בלילה לא יהרוג אף אחד, לנסוע 120 ולזגזג כשכולם נוסעים 90 - הרבה יותר מסוכן.

גם 80 בעיר יכול להרוג.

גם 60.

בואו נגביל את המהירות ל30, ומי שלא מתאים לו שישתמש בתחבורה ציבורית\ירוץ.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
"הורדת המהירות המרבית תביא להקטנת פערי המהירויות בין כל המכוניות הנעות בכביש, וזו הרי אחת הסיבות העיקריות לתאונות דרכים"

כלומר מה שהם אומרים זה יותר פקקים = פחות תאונות

בהחלט מסקנה גאונית :roll:

Its never a waste of time to be wasted all the time

פורסם
לא מסכים. יש בארץ לא מעט כבישים ש150-160 היא מהירות סבירה לגמרי עליהם (כמובן כאשר התנועה דלילה יחסית).

החל מכביש 4 (בין המצלמות :D), כביש 6, 1, כבישי הדרום (לא הערבה), כביש 5 (שם אפילו 150 לא נראה מהר מדי).

אממ - החלק הצפוני של איילון מסתדר יפה מאוד עם 150, וגם איזורים מסויימים בכביש 2.

בקיצור, רוב הכבישים המהירים מאפשרים נסיעה דיי בטוחה ב150 קמ"ש, וההבדל בין 150 ל170 לכל דבר שהוא יותר ממשפחית ממוצעת הוא לא גדול.

אתם מתחסדים - לנסוע 150 בכביש ריק בלילה לא יהרוג אף אחד, לנסוע 120 ולזגזג כשכולם נוסעים 90 - הרבה יותר מסוכן.

גם 80 בעיר יכול להרוג.

גם 60.

בואו נגביל את המהירות ל30, ומי שלא מתאים לו שישתמש בתחבורה ציבורית\ירוץ.

מסכים.

אחת הנסיעות הכי מפחידות שלי (כנוסע) היתה באיילון דרום מגלילות עד חולון, בשעה 7 בערב. טרמפ מהבסיס הביתה.

הספידומטר לא הגיע אפילו ל-110, אבל הנהג כל הזמן זיגזג בין הרכבים במהירות של 10-15 קמ"ש יותר מהתנועה (שנסעה 80-90) על מרווחי ביטחון של סנטימטרים.

אין סיכוי שיעבירו את הדבר הזה כי זה יהפוך את כל אכיפת המהירות למיותרת - והמדינה רוצה לשמור על ההכנסה הנאה של חלוקת דוחות מהירות בסיטונאות בכביש החוף וכו'.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

היה לי פעם גרף של סיכויי הישרדות בתאונה באוטובאן במהירויות שונות.

מ-90 קמ"ש הסיכוי קלוש (מדובר על גרף לוגריתמי, מ-90 קמ"ש הוא עולה בשיפוע חד), אז למה להגביל דווקא ל-120?

בכל מקרה, שיגבילו, הרי אנחנו נמצא דרך להוריד את ההגבלה ואם יהיו פחות ניידות שיאכפו מהירות יהיה אפשר לנהוג מהר מבלי לפחד מהמשטרה.

אגב, בקנדה רוצים לעשות דבר דומה, להתקין משהו ברכב שמעל המהירות המותרת המקסימלית יהיה קשה יותר ללחוץ על דוושת הגז.

http://www.cnn.com/2005/AUTOS/12/01/canada_gps_speed/index.html

פורסם

בטח יש שם מקורבים בעלי מכוני כושר :)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני מציע גם סירוס כימי חובה לכל הגברים מגיל 16 עד 50. ככה לא יהיו עבירות מין.

אגב, ההצעה הזו תקפה גם לאופנועים?

נניח רגע שכן, לא שמתי לב שחוסר היכולת של קטנועים להגיע למהירויות גבוהות מפחית את חלקם בתאונות.

בכל מקרה אין מה לדאוג, erez צודק, וגם אם לא, ומישהו בממשלה יהיה מספיק טיפש לנסות את זה, ברור שההצעה לא ישימה ולא ניתנת לאכיפה.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם
.

אולי ב2-3 בלילה נפסיק לראות ילדים שעפים על 150-170 קמ"ש על כביש 1 או 4 או 5 או 6

ואז מה?

תנסה טיפה להגדיל ראש ולענות לי מה הבעיה.

"I teach the fools some basic rules"

פורסם

אני חושב שצריך לצייד את כול המכוניות במתקן המתריע בפני התקרבותן (שהרי אם לא יתקרבו אליך לא תהיה תאונה)

כמו כן במתקן שאינו מאפשר לעבור באור אדום (לא בעיה עושים עיפ RAFID)

כמו כן במתקן המונע לזגזג בכביש אלא אם כן משטרת התנועה/פיקוח הכבישים יאשר

צריך להוסיף למתקן התקן RAFID והתקן כזה בכניסה לערים , ואז בעיר להגביל המהירות ל30 קמ"ש

אם כול זה לא יעזור אני מבטיח שאמצא עוד רעיונות בטוחים למניעת תאונות (תמורת תשלום הוגן )

כול המעוניין לפנות בה"פ ולציין הסכום המוצע

בברכה יהודה

פורסם
לדעתי זה דבר ממש מוגזם וזה לא יפחית את כמות התאונות באופן משמעותי.

.

לא יפחית באופן משמעותי?

מספיק הרוג אחד שזה יחסוך מאיתנו וכבר הרווחנו, שלא נדבר על פצועים .

יש אנשים שטסים כל הדרך לאילת במהירויות מטורפות, לא מעט אנשים נהרגו שם.

האם נראה לכם שהסיפוק לנסוע עוד כמה עשרות קמ"ש מצדיק גזל חיים של אנשים שנפצעים או נהרגים?

לא חשוב בכמה זה יצמצם את מספר ההרוגים, מספיק שזה יצמצם אפילו במעט.

חוץ מזה, גם כך אין כבישים שמותר לנסוע בהם יותר מ 110 קמ"ש, אני לא רואה סיבה שחוק כזה לא יעבור, זה חוק שאמור להגן על הגבלת המהירות שכבר קיימת.

למרות שהדבר ההזוי ביותר בכל הסיפור הוא הפיקוח על המצאות המכשיר ברכב, הרי הישראלים יעשו הכל כדי לעקוף את זה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

מסכים עם הרעיון לחלוטין ,אך עם סייג קטן

שאת המערכת יהיה ניתן להפעיל ולכבות על פי דרישת הנהג על יד קוד

איזה הורה כאן לא היה מוכן להקיש קוד בין חמש ספרות על קודנית אשר תגביל את מהירות הרכב על פי בחירתו ,לפני שבנו לוקח את הרכב בערב שבת?

יש כבר בקרת הורים בממיר הטלוויזיה ,וניטור של תכני האינטרנט ,אז מדוע לא ברכב ?

זה בתור שלב ראשון

שלב שני שהעניין יהיה בשליטת ניידות המשטרה המפטרלות כאשר רואים נהג הנוהג בצורה אשר מסכנת את הציבור ניתן יהיה אלחוטית להשתלט על הגבלת המהירות באותו הרכב ללא סיכון עוברי הדרך

הפתרון הוא לא ברשויות ,הוא בנו

יגאל

• תוכן חדש...