Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגבלת הרכבים ל-120

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז ילדים יתחילו לנהוג בעיר יותר מהר כדי לקבל סיפוק מהרכב.

לא נראה לי כפתרון ריאלי גם.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

היום לא 1 באפריל, נכון?

אם זה אמיתי, אז זה לא רק דמגוגיה זולה או סתם שטות, אלא משהו הרבה יותר חמור. אם חוקרים בטכניון טוענים את הטענה המופרכת מיסודה הזו, אז אני חושש שקרנו של המוסד הזה ירדה בעיני באופן משמעותי. מעבר לכך - אני רוצה לראות את נתוני המחקר שלהם. צמצום ההרוגים בתאונות הדרכים בשליש? הם באמת חושבים ש-180 (או הרבה יותר, למען האמת) אנשים ימותו פחות כל שנה בגלל שכולם נוסעים מתחת ל-120 קמ"ש? 180 איש מתים בגלל נסיעה מעל 120 קמ"ש?

20% פחות תאונות קטלניות? 10% פחות תאונות עם נפגעים בגלל הגבלה ל-120? הם מחוברים למציאות? הם באמת חושבים שמהירות היא הגורם הראשון במעלה לתאונות קטלניות? הם בכלל הסתכלו על נתוני המשטרה? (לא שאלו מדויקים).

באשר לטענה שהגבלת המהירות תהפוך את הנהגים לרגועים יותר - שוב קשקוש מוחלט. אפשר להיות עצבניים גם על 80 קמ"ש, ונהגים שרגילים להאיץ קצת מעבר לכך כשהכביש פנוי יקללו כל רגע בו המכונית תנתק להם את הגז.

מרווחים גדולים יותר בין המכוניות? ממש.

הולכי הרגל יהיו רגועים יותר? שטות גמורה.

פחות עקיפות? להפך - יותר עקיפות מסוכנות, כי נהגים שרוצים לעקוף משאית לא יוכלו להאיץ כמו שצריך ויהיו בסכנה כשהמכונית תנתק להם את הגז באמצע העקיפה.

נהגים שמוצאים ריגושים בנהיגה יאבדו עניין? אפשר להשתולל גם על 119 קמ"ש, ומי שאוהב נהיגה לא יוותר על התחביב מהר כל כך. אולי נדכא עוד שכבות באוכלוסיה, אם כבר אנחנו בשוונג?

ומה בקשר למכוניות משטרה/מד"א/רכבי בטחון? להם לא תהיה הגבלה?

ומה עם כל מכוניות הספורט? למה שמישהו יקנה מכונית ספורט אם הוא מוגבל במהירות?

אני חושב שיש סיבה טובה שאין לזה אח ורע בעולם. שוב המוח הישראלי מנסה להמציא מחדש את הגלגל. ולי גם ברור שאם תקנה כזו תאושר בסופו של דבר (והסיכוי בהחלט נמוך) - ימצאו מספיק אנשים שיצליחו להסיר את הקללה בעלות מינימלית.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני בעצם לא מוצא סיבה למה זה לא רעיון טוב.

חוץ מזה שרוני נתן כאן חפירה מפורטת ומשכנעת, אני אזרוק לך עוד משהו.

תחשוב שבתוך העיר, אתה עדיין יכול להגיע ל120 כשהתנאים ממש לא מתאימים לכך, ומצד שני בכביש החוף בשתיים לפנות בוקר אתה לא יכול להגיע לצ'ופצ'יק אחד יותר...

ההבדל היחיד יהיה שדווקא כשהדרך מתאימה למהירות קצת יותר גבוהה מהמותר, אתה לא תוכל לעשות זאת. אתה עדיין יכול לקפוץ על מישהו מסמטה על 120.

חוץ מזה שעד כמה שאני יודע בכל מקרה רוב התאונות הקטלניות מתרחשות בתוך העיר...

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
היום לא 1 באפריל, נכון?

אם זה אמיתי, אז זה לא רק דמגוגיה זולה או סתם שטות, אלא משהו הרבה יותר חמור. אם חוקרים בטכניון טוענים את הטענה המופרכת מיסודה הזו, אז אני חושש שקרנו של המוסד הזה ירדה בעיני באופן משמעותי. מעבר לכך - אני רוצה לראות את נתוני המחקר שלהם. צמצום ההרוגים בתאונות הדרכים בשליש? הם באמת חושבים ש-180 (או הרבה יותר, למען האמת) אנשים ימותו פחות כל שנה בגלל שכולם נוסעים מתחת ל-120 קמ"ש? 180 איש מתים בגלל נסיעה מעל 120 קמ"ש?

20% פחות תאונות קטלניות? 10% פחות תאונות עם נפגעים בגלל הגבלה ל-120? הם מחוברים למציאות? הם באמת חושבים שמהירות היא הגורם הראשון במעלה לתאונות קטלניות? הם בכלל הסתכלו על נתוני המשטרה? (לא שאלו מדויקים).

באשר לטענה שהגבלת המהירות תהפוך את הנהגים לרגועים יותר - שוב קשקוש מוחלט. אפשר להיות עצבניים גם על 80 קמ"ש, ונהגים שרגילים להאיץ קצת מעבר לכך כשהכביש פנוי יקללו כל רגע בו המכונית תנתק להם את הגז.

מרווחים גדולים יותר בין המכוניות? ממש.

הולכי הרגל יהיו רגועים יותר? שטות גמורה.

פחות עקיפות? להפך - יותר עקיפות מסוכנות, כי נהגים שרוצים לעקוף משאית לא יוכלו להאיץ כמו שצריך ויהיו בסכנה כשהמכונית תנתק להם את הגז באמצע העקיפה.

נהגים שמוצאים ריגושים בנהיגה יאבדו עניין? אפשר להשתולל גם על 119 קמ"ש, ומי שאוהב נהיגה לא יוותר על התחביב מהר כל כך. אולי נדכא עוד שכבות באוכלוסיה, אם כבר אנחנו בשוונג?

ומה בקשר למכוניות משטרה/מד"א/רכבי בטחון? להם לא תהיה הגבלה?

ומה עם כל מכוניות הספורט? למה שמישהו יקנה מכונית ספורט אם הוא מוגבל במהירות?

אני חושב שיש סיבה טובה שאין לזה אח ורע בעולם. שוב המוח הישראלי מנסה להמציא מחדש את הגלגל. ולי גם ברור שאם תקנה כזו תאושר בסופו של דבר (והסיכוי בהחלט נמוך) - ימצאו מספיק אנשים שיצליחו להסיר את הקללה בעלות מינימלית.

רוני

שים לב למה שמודגש באדום. אתה רואה בכלל מה אתה מדבר? אם באמת המהירות היתה מוגבלת, ל100 אפילו, היו הרבה פחות תאונות קטלניות.

מה הקשר למד"א, רכבי בטחון וכו'... בזה אני חושב שאתה ממש ממש לא מחובר בכלל למציאות! איך אתה רוצה שאמבולנס יבוא להציל אותך, או כל מישהו אחר בארץ, אם יהא לו ניתוק גז/מצתים/או כל דבר אחר כשהם עוברים מהירות כלשהי? איך אתה רוצה שמכבי אש יבואו לכבות שריפה?? מה, הם יגיעו על 50 קמ"ש?? אם המרחק הוא 20 ק"מ? ויש כאלה! אתה רוצה עוד דוגמאות?? כי לי יש הרבה. אז פשוט תחשוב מה אתה כותב, לפני שאתה כותב. למען בטחוננו אנו, ולמען כל האנשים בארץ הזו. רק לידיעתך, שבארה"ב, ובכל מדינה אחרת, יש לאמבולנסים/ניידות/כבאיות, שלטים, שאם הרמזור אדום, הם לוחצים על איזשהו כפתור, והוא הופך ירוק, רק כדי לחסוך זמן ונפגעים.

פורסם

אין לי שום ספק (לצערי הרב) שכל המהלך הזה (נניח והיה קורה) לא היה מצמצם משמעותית את מספר ההרוגים, בטח לא במספרים שנאמרו שם.

אני מסכים עם רוני לחלוטין, ברור לכולם שלא כשליש מן ההרוגים הם בגלל תאונות שמתרחשות בגלל מהירויות מעל ה-120 קמ"ש.

מי שמשתולל בעיר על 80 או 100 או 120 קמ"ש - ימשיך לעשות את זה ככה או ככה.

אבל אולי, אולי זה יעזור רק במקצת.

אולי ב2-3 בלילה נפסיק לראות ילדים שעפים על 150-170 קמ"ש על כביש 1 או 4 או 5 או 6 או עוד עשרות כבישים בינעירוניים אחרים שממש לא מתאימים למהירויות האלו ואולי ה5-10 או 30 ילדים שכן יהרגו בשנים הקרובות במהירויות של 150-170-200 קמ"ש ימשיכו לחיות.

תסכימו איתי, שהכבישים בארץ לא מתאימים למהירויות האלו, כבישי גרמניה כנראה שלא יהיו פה בעשרות שנים הקרובות.

פורסם

לדעתי זה דבר ממש מוגזם וזה לא יפחית את כמות התאונות באופן משמעותי.

אנשים יסעו יותר מהיר בעיר פשוט וינסו לחפש ריגושים במקומות אחרים שבהם 90 או 100 קמ"ש זה הרבה מאוד.

גם השוק של המכוניות החזקות והמהירות יותר יפגע.

פורסם
לדעתי זה דבר ממש מוגזם וזה לא יפחית את כמות התאונות באופן משמעותי.

אנשים יסעו יותר מהיר בעיר פשוט וינסו לחפש ריגושים במקומות אחרים שבהם 90 או 100 קמ"ש זה הרבה מאוד.

גם השוק של המכוניות החזקות והמהירות יותר יפגע.

מי צריך מכוניות מהירות וחזקות?! הרי המדינה שלנו קטנה, ולא, בפעם המיליון, הכבישים שלה לא מותאמים למירוצים!!!

פורסם

שיגבילו את המכוניות ל 20 קמ"ש ככה יהיה רק הרוג אחד, מי שחשב על הרעיון המטומטם הזה.

ואז מי שרוצה שיפתחו לו את המכונית יעשה קורס אצל אחד מהמסלולי קארטינג.

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם

אני לא רואה שום סיבה להלחץ מהרעיון האבסורדי הזה.

ביום שתהיה הגבלה כזאת, הכנסות המשטרה ירדו ובהמון, אם כבר לא יוכלו לחלק דוחות בכבישים מהירים ואף אחד בחיים לא יתן לזה לקרות.

ככה זה כשאתם גרים במדינה שבה יותר חשוב שהמשטרה תרוויח מאשר שהמהירות תהיה נמוכה.

לפחות זאת דעתי.. ואני אפילו לא אכנס לדיון על עד כמה שהרעיון הזה דבילי.

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

רוני, כל מה שאתה אומר הוא נכון, אבל גם לא נכון.

הבעיה היא שאנחנו, חובבי הנהיגה, מחפשים תמיד תירוצים למה לנהוג מהר זה לא יותר מסוכן. אני הוא אחד מאלה. גם אני מאמין שנהג מיומן ומרוכז יכול לנהוג הרבה יותר מהר מנהג לא מיומן. אבל, וזה אבל גדול:

תסתכלו על 90% מציבור הנהגים בישראל. מי הוא הציבור הזה ? האם אלו נהגים שעברו קורס נהיגה מתקדמת ? האם אלו נהגים שנהנים מפעולת הנהיגה ? האם אלו נהגים שנהיגה בשבילם היא משהו מעבר ל להגיעה מ A ל B ? האם אלו נהגים שמבינים את החשיבות והסכנה שיש בנהיגה, בציות לחוקים, באדיבות בכביש וכדומה ? לא לא ולא

רוב רובו של ציבור הנהגים בארץ ישראל הוא חסר כל תרבות מוטורית, הוא ממהר לעבודה, הוא לחוץ, הוא עייף והוא כועס.

כשרוב הציבור שמשתמש בכבישים (הלא מי יודע מה) שיש לנו בארץ מורכב מאנשים שיחסם לתרבות מוטורית מסתכם ב "מה זה ?"

אז כן כדי להגביל את המהירות.

- כמות התאונות הקטלניות תפחת, אין מה לעשות, כשנוסעים יותר לאט התאונה פחות קטלנית !

- יהיה יותר סדר בכביש, כי אותם 90 אחוזים נוסעים כמו רובוטים, ורובוטים שמגבילים אותם ל120 נוסעים מקסימום 120.

אם רוב רובו של ציבור הנהגים היה מורכב מאנשים כדוגמת רוני, הייתי אומר שההצעה היא שטות גמורה. אבל במצב בארצנו, אי אפשר להתחמק מהמסקנה המרה:

ככל שיסעו פה יותר לאט ימותו פה פחות אנשים - זה לא כזה מסובך.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
שים לב למה שמודגש באדום. אתה רואה בכלל מה אתה מדבר? אם באמת המהירות היתה מוגבלת, ל100 אפילו, היו הרבה פחות תאונות קטלניות.

מה הקשר למד"א, רכבי בטחון וכו'... בזה אני חושב שאתה ממש ממש לא מחובר בכלל למציאות! איך אתה רוצה שאמבולנס יבוא להציל אותך, או כל מישהו אחר בארץ, אם יהא לו ניתוק גז/מצתים/או כל דבר אחר כשהם עוברים מהירות כלשהי? איך אתה רוצה שמכבי אש יבואו לכבות שריפה?? מה, הם יגיעו על 50 קמ"ש?? אם המרחק הוא 20 ק"מ? ויש כאלה! אתה רוצה עוד דוגמאות?? כי לי יש הרבה. אז פשוט תחשוב מה אתה כותב, לפני שאתה כותב. למען בטחוננו אנו, ולמען כל האנשים בארץ הזו. רק לידיעתך, שבארה"ב, ובכל מדינה אחרת, יש לאמבולנסים/ניידות/כבאיות, שלטים, שאם הרמזור אדום, הם לוחצים על איזשהו כפתור, והוא הופך ירוק, רק כדי לחסוך זמן ונפגעים.

קודם כל - אני אשמח אם תסביר לי מדוע מהירות מוגבלת ל-100 או 120 תגרום להרבה פחות תאונות קטלניות. האם אתה חושב שכל כך הרבה תאונות קטלניות נגרמות מנהיגה במהירות מופרזת ביחס לחוק?

באשר לרכבי בטחון וכולי - אולי לא הסברתי את עצמי כראוי. כמובן שהם צריכים להיות לא מוגבלים, אבל אם הם לא מוגבלים, אז אולי עוד? נניח רכבי שרים, רכבי אלופים, רכבי מאבטחים, רכבי מוקד עירוני.. מתי זה נגמר? וכן, אני מודע לעדיפויות הרמזורים של האמבולנסים במדינות מסוימות. אין לזה כל קשר לאמור לעיל.

רוני, כל מה שאתה אומר הוא נכון, אבל גם לא נכון.

- כמות התאונות הקטלניות תפחת, אין מה לעשות, כשנוסעים יותר לאט התאונה פחות קטלנית !

- יהיה יותר סדר בכביש, כי אותם 90 אחוזים נוסעים כמו רובוטים, ורובוטים שמגבילים אותם ל120 נוסעים מקסימום 120.

אם רוב רובו של ציבור הנהגים היה מורכב מאנשים כדוגמת רוני, הייתי אומר שההצעה היא שטות גמורה. אבל במצב בארצנו, אי אפשר להתחמק מהמסקנה המרה:

ככל שיסעו פה יותר לאט ימותו פה פחות אנשים - זה לא כזה מסובך.

אפשר למות גם על 120 ואפילו על 100. הרבה מאוד הרוגים הם הולכי רגל - והם ימותו גם ב-60 קמ"ש. המון הרוגים הם בגלל תאונות חזיתיות - והם ימותו גם על פחות מ-100. כמות התאונות הקטלניות הנובעות ישירות מאלמנט המהירות היא קטנה משאתה חושב. בטח כשמדובר בהגבלה של 120.

רוב העם נוהג על פחות מ-120, כך שהמצב בכבישים לא ממש ישתנה עבור אותם אנשים. הם ימשיכו לא לדעת לנהוג, ימשיכו לעשות המון תאונות וימשיכו למות מהן, כן, גם על 120.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

משהו מכל הכתבות ההזויות האלה באמת התממש? אתם יכולים לישון בשקט, אף אחד לא הולך להגביל את כל הרכבים בישראל ל120, אין חיה כזאת, וזה לא ניתן לביצוע למרות כל המתחכמים שעכשיו יתנו רעיונות הזויים ולא ברי ביצוע.

שנו בשקט, הכל בסדר, אני עדיין מחכה ל200 מצלמות משנת 2003 שנמצאות באונייה, אגב, מה קורה איתן? טבעה האונייה בסוף?

אה, מה קורה עם ה60 שאלות בתאוריה? ב1999 כשהוצאתי רישיון הזדרזתי לעשות תאוריה כי אמרו שמנובמבר (99 כן?) יש 60 שאלות, מזל שהספקתי בזמן, תארו לכם מה היה קורה.

והכי חשוב, שלפי YNET הקולומביה נחתה בשלום ולקחו את האסטרונאוטים לאכול ארוחה חמה.

באמת שאני לא מבין מה ההתלהמות, הרי זה לא ניתן לביצוע ולא יתממש לעולם, על מה כל ההמולה.

איך YNET מצליחים לעצבן את כולם כל שבוע מחדש, והכי גרוע, שאתם כל שבוע מחדש מתעצבנים. (:drinking:)

• תוכן חדש...