Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לאחר ההערות האחרונות שקיבלתי (סניק/פריוס/מזדה 5) ואחרי נסיעת מבחן די מאכזבת בפריוס, חשבתי על כל העניין מחדש. ירדתי ממיקרוואן או האצ'בק ונשארתי עם דיזל אוטמט. עם שתי המכוניות שקיבלו את הביקורות הטובות ביותר.

מגאן 2 וג'טה. לג'טה - גיר שנחשב טוב יותר (DSG) ומתלים עדיפים. הרנו נותנת מרווח פנימי טוב יותר ומנוע טוב.

למגאן 3 שנים אחריות לעומת 2 בפולקסוואגן וכן ציון טוב יותר במבחני ריסוק אירופאים, כהג'טה היא מצטיינת בטיחות בארה"ב. מחירן זהה. מה אתם חושבים לפני שאני נכנס לסיבוב נוסף של נסיעות מבחן ?

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם יש למישהו רעיונות נוספים - מכוניות אחרות (דיזל אוטומט המקבלות ביקורות ממש טובות בסביבות ה 155K).

אשמח לשמוע. ואם אין לכם דעה, תמיד ישנה האפשרות לא לומר דבר (רועי5).

פורסם

סקודה אוקטביה TDI. אותו שילוב מנוע+גיר מצויין שיש בג'טה, אבל עם בגאז' עדיף משמעותית (בעל דלת חמישית).

פורסם

איז בעיית מוניטין יש לאוקטביה ?

זה שהיא סקודה ?

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

הייתה לי אוקטביה שנת 2000 חדשה מהסוכנות. מכרתי אותה בשנת 2005 לאחר כ-170,000 ק"מ. חוץ מחלונות נופלים (מגפה שפגעה בכל דגמי קונצרן פולקסווגן באותן השנים) וטיפולים שוטפים הכל היה פיקס.

חוץ מזה, אם האוקטביה כל כך גרועה, למה רוב נהגי המוניות בישראל קונים דווקא אותה? בגלל שהם מזוכיסטים ואוהבים לסבול מרכב לא טוב שמשמש אותם ככלי עבודה?

למה אין אף מונית רנו בארץ? (לא שהרנו רכב גרוע חו"ח).

אני לא רק חושב ששלוש המכוניות הללו באותה ליגה, אני משוכנע בכך!

גילוי נאות: הרכב שנסעתי עליו אחרי הסקודה הוא רנו סניק (זהה מכאנית לרנו מגאן 2 ליטר) ועכשיו אני נוסע על רנו מגאן, כך שאין לי שום דעות קדומות לעומת אף אחד מהיצרנים הנדונים בשרשור זה.

פורסם
אם יש למישהו רעיונות נוספים - מכוניות אחרות (דיזל אוטומט המקבלות ביקורות ממש טובות בסביבות ה 155K).

אשמח לשמוע. ואם אין לכם דעה, תמיד ישנה האפשרות לא לומר דבר (רועי5).

צר לי אם נפגעת באיזה אופן שהוא מדברי. יש לי בהחלט דעה, אלא שהואיל ומדובר בשתי אלטרנטיבות בלבד, ממילא יש להניח שתבחן את שתיהן ולא תסתמך על המלצה כזו או אחרת כאן. לכך כוונתי כשכתבתי שממילא תגיע לבד למסקנה מה אתה מעדיף.

ערב מצוין לך.

פורסם

רועי אתה טועה, אני דווקא מעדיף לשמוע את מקסימום הדיעות לפני שאני מגיע להחלטה ואפילו לפני נסיעת מבחן - כך אדע למה לצפות, למה לשים לב. וודאי שבסופו של דבר ההחלטה היא שלי. לכן גם דעתך חשובה לי.

בעניין האוקטבייה - אני הבנתי (ואולי זה מיושן) את המהלך של פולקסוואגן מול סקודה וסיאט כאפשרות לייצר מכוניות זולות וכך להגדיל את קהל היעד. לכן נראה לי משונה שהאוקטבייה תשב בדיוק מול הג'טה ואפילו הפאסאט, הרי היא נועדה למלא חלל אחר.

פורסם

זוזו, סקודה וסיאט אמנם מתומחרות לעיתים מעט יותר זו מפולקסווגן (ומאאודים) אבל הן חולקות את רוב החלקים המכאניים והחשמליים עם VW. ההבדלים בין המכוניות של VW, סקודה וסיאט הם עיצוביים וקוסמטיים גרידא.

היות ואין כמו מראה עיניים, אני ממליץ לך ללכת ולהתרשם מהסקודה (לטוב ולרע) בסוכנות סקודה הקרובה לביתך, ואפילו לעשות עליה נסיעת מבחן. אשמח לראות את תגובתך בשרשור זה לאחר נסיעת המבחן בסקודה.

בברכה,

אלכס.

פורסם

מנסיון של כמה ציי רכב שהחזיקו VW בורה (קודמתה של הג'טה) וסקודה אוקטביה, אני יכול לומר שהסקודות הראו אמינות הרבה יותר טובה מהבורות.

בחברה בה אני עובד כיום יש עשרות אוקטביות, דיזל ובנזין, שנוסעות הרבה עשרות קילומטרים בשנה (כל אחת...). הן מגלות אמינות מרשימה לפי כל קנה מידה.

התובנה הפרטית שלי היא שלמרות שיש לגרמניות ולצ'כיות אותה מכניקה בדיוק, הצ'כים כנראה מקפידים כיום על איכות הרבה יותר מהגרמנים.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

חוץ מזה, אם האוקטביה כל כך גרועה, למה רוב נהגי המוניות בישראל קונים דווקא אותה? בגלל שהם מזוכיסטים ואוהבים לסבול מרכב לא טוב שמשמש אותם ככלי עבודה?

למה אין אף מונית רנו בארץ? (לא שהרנו רכב גרוע חו"ח).

חשוב לזכור שבחירתם של נהגי המוניות אינה נשענת דווקא על אמינות, בראש ובראשונה, אלא דווקא תמחור ושיווק של היבואן לשוק המוניות.

(ראיה לכך היא תקופת ה- 306 והקסארה, שידן אינה על העליונה בתחום האמינות, ושתיהן מיוצרות ע"י יצרן, שאמינות אינה המילה התכונה הראשונה שעולה לראש, כששמו מוזכר).

אפרים.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

מעבר לכך, סקודה זוכה באופן עקבי בשנים האחרונות במקומות הראשונים בסקרי אמינות/איכות/שביעות רצון בחו"ל. לפעמים הרבה מעל האחיות לבית פולקסווגן/סיאט.

אני גם חושב שאוקטביה חדשה יכולה להיות מתחרה ראויה לג'טה. לא שהג'טה גרועה, בטח שלא נחותה מהמגאן. היא נהנית משילוב מנוע/גיר טוב יותר, איכות עדיפה בפנים ואני חושב שגם מגיעה מאובזרת יותר (אבל לא בטוח - השווה מפרטים). רמת הבטיחות לא נמוכה יותר ויש לה גם מוניטין אמינות גבוה משל המגאן.

בצע נסיעות מבחן והחלט בעצמך, אתה לא אמור ליפול באף אחת מהבחירות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...