Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל החברים!

בקרוב אני הולך לשדרג את הבמה הקדמית (שלום פולס:wave2: ). יש מספר מתמודדים שהגיעו לשלב הסופי, כמו K2P, הרץ היי אנרג'י, דאימונד אודיו S600, ועוד כמה פחות מוכרים (את כולם שמעתי, מן הסתם). אני כנראה הולך להגביר את הסט שיכנס בבי-אמפינג. לשם כך דרוש מגבר טוויטרים (לא ברגע זה, אבל בקרוב), וקרוס אקטיבי. שידרוג פאנל ל9855 עם קרוס מובנה כרגע לא עומד על הפרק. אני לא מבין גדול בקרוסים, אבל ברור לי שכדאי להימנע ממוצרים של חברות כמו בוס, פייל, ושאר הזבל. סאונדסטרים, לעומת זאת, היא חברה שאני לא מצפה ממנה להפתעות כמו רעשי רקע, ואיכות בנייה ירודה (כמובן שיש את אודיו קונטרול, היותר יקרים וטובים). מצאתי את המכשיר הזה, שנראה מתאים לדרישות שלי. מה דעתכם אליו? צדדים חזקים וחלשים? המלצות מכשירים טובים ממנו בטווח המחירים הזה?

http://item.express.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ExpressItem&item=120115043391&FROM_MERCHANDISING=1

פיג'ו 2008 82כ"ס ידנית, 2014, עגלה נגררת ומעשנת בשר ענקית!

פורסם

מכמה רגעים שהעפתי מבט על הנתונים מצאתי ש:

1. הקרוס יהיה שימושי רק אם תלך על לפחות 3WAY אקטיבי. לשני חלקים אקטיבית הוא לא מתאים, אלא אם לא איכפת לך לקבל "בור תדרים" עצבני (יש בעייה עם נקודות החיתוך).

2. נראה כי ההנחתה (סלופ) המקסימלי שניתן להגדיר לו הוא 10DB. זה די עלוב.

קרוס איכותי יותר נותן גם אפשרויות הנחתה של 18 ו 24 DB, וחלק מהקרוסים האקטיביים בהד-יוניטים אף יכולים להגיע ל 36.

רד מהרעיון :wink:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בקיצור, לא לקחת. דרך אגב, מה הכוונה "הנחתה"? אני מבין שגם זה עובד לפי העיקרון של "יותר-יותר טוב", אבל בכל זאת? זה מוריד בכמות הDB המדוברת את התדרים הלא רצויים?

פורסם

בדיוק, זה קובע את רמת ההנחתה של התדרים לפני \ אחרי נקודת החיתוך. ככל שהסלופ תלול יותר כך ההנחתה חזקה ומורגשת יותר. הנחתה מקסימלית של 10DB זה נחמד, אבל לא מספיק במרבית המקרים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם אתה רוצה קרוס איכותי - תחפש את הקרוס של FACT3 של חברת XETEC - יש לי אחד כזה שמחכה לK2P המיוחל (שלפי קצב ההכנסות שלי לא יגיע בקרוב).

בכל מקרה יש את הקרוס הזה לעוד כמה אנשים פה בפורום, ואני גם דיי בטוח שDANI מכר/מוכר אחד כזה. דבר איתו, אולי תוכל לקנות ממנו.

בברכה!

יונתן.

פורסם

אם כבר משקיעים 100 ו...דולר, והולכים על בי אמפינג מה שבעצם אומר שמכוונים לSQ איכותי כמה שהתקציב מאפשר, לא שווה לחסוך עוד ולדאוג למשהו נורמאלי שידע לעשות דברים חשובים כמו טיים-קורקשיין וכו' ?

פורסם
אם כבר משקיעים 100 ו...דולר, והולכים על בי אמפינג מה שבעצם אומר שמכוונים לSQ איכותי כמה שהתקציב מאפשר, לא שווה לחסוך עוד ולדאוג למשהו נורמאלי שידע לעשות דברים חשובים כמו טיים-קורקשיין וכו' ?

אני לא יודע למה אני צריך טיים קורקשן. משתמשים בו בדרך כלל כדי לתת לסאב "להדביק" את הקומפוננט, ויש בזה צורך כשהסאב לא ממש מדוייק. במקרה של XXLS זה לא רלוונטי.

לגבי הXETEC - נשמע מעניין, אני בהחלט אבדוק את זה.

פורסם
אני לא יודע למה אני צריך טיים קורקשן. משתמשים בו בדרך כלל כדי לתת לסאב "להדביק" את הקומפוננט, ויש בזה צורך כשהסאב לא ממש מדוייק. במקרה של XXLS זה לא רלוונטי.

לגבי הXETEC - נשמע מעניין, אני בהחלט אבדוק את זה.

ממש לא מדוייק! וגובל בטעות חמורה:

הטיים קורקשיין נועד דווקא לסט הקדמי, ונועד בעיקר לתקן איחורים מצד שמאל וימין של הנהג, בעיקר בגלל המבנה האסימטרי של צורת הישיבה ברכב. הטיים קורקשין מאפשר לאחר את רמקול שמאל או להקדים את רמקול ימין ובכך "למשוך" בצורה מלאכותית את האיזון של האלמנטים כלפי ה"מרכז" (אוזני הנהג/נוסע).

אגב - הקרוס של זטק מאפשר לעשות משהו יחסית דומה לטיים קורקשיין, וזה להפוך פאזות של כל טוויטר בנפרד ע"י פוטנציומטר (לא רק 0/180 מעלות, אלא גם כל המעלות בין לבין).

עריכה: הנה הקישור לספר ההוראות של הקרוס - תתרשם מהפונקציות ואז תחליט אם אתה רוצה אותו. (אני אישית ממש אהבתי את מה שהוא מציע).

http://www.xetec.ru/docs/F3.pdf

בברכה!

יונתן.

פורסם
נראה בהחלט קרוס לא רע.

מה העלות של קרוס זה? (בערך כמובן או במדוייק?)

אין לי מושג מה המחיר שוק שלו, אבל כאן הוא נמכר ב650 שקל...

(נ.ב. שלא יהיו אי הבנות - אני לא מפרסם את דני, הוא אומנם חבר שלי מהפורום, אבל אני לא מרוויח מזה כלום, פשוט ראיתי לנכון להסב את תשומת ליבו של פותח השירשור להצעה על קרוס שהוא יותר טוב מהסאונד סטרים).

בברכה!

יונתן.

פורסם

גם אם אתה חבר של דני - זה לא ממש משנה לי. מצאתי הרבה מידע על הקרוס הזה, והוא מספק אותי בהחלט. חיפשתי קרוסים ביד שניה, ולא מצאתי שום דבר מעניין, אבל את זה לא ראיתי, אז תודה. אם אני אקנה ממנו - שיביא לך בירה:wink:.

פורסם

לגבי הטיים קורקשן - בהחלט אופציה טובה אבל לא MUST. עם המערכת הנוכחית שלי הפונקציה כבוייה (ורכשתי את ההד-יוניט בעיקר בגללה :roll:). כרגע אני לא מוצא שום סיבה להפעיל אותה.

ה FACT 3 הוא אופציה מצויינת לקרוס אקטיבי. תתחדש :wink: .

איתמר.

פורסם

בסוף לא קניתי את הFACT 3. אבל קניתי אחד כזה:

http://www.sonicelectronix.com/item_7993_AudioControl+EQX+-COLOR-+GRAY-.html

השגתי אותו משומש, במחיר טוב. איך המכשיר הזה יחסית לFACT3? אני יודע שלא שואלים שאלות כאלה אחרי הקנייה, אבל מעניין אותי לדעת מה יש לי ביד.

• תוכן חדש...