Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בורה דיזל 260,000 ק"מ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצאתי בורה דיזל מודל 2000 יד 4 שעשתה 260K. זה הרכב שאני מחפש. כל הידיים היו פרטיות (בדוק). הרכב נראה מצויין אבל הקילומטראז' המאוד גבוה מפחיד אותי (זמן לשפץ גיר או ראש מנוע?). מחירון 47K ורוצה עליו 40K. מה דעתכם?

פורסם

לדעתי רכב ש7 שנים על הכביש ועשה 260K כשמדובר ברכב דיזל לא אמור כלכך להרתיע, לא עד כדי כך.

ועוד אם אתה אומר שהרכב שמור ..

בכל מקרה, בדיקה במוסך תספק לך את התשובה אם זמנו של המנוע \ הגיר חלף.

GS300.

פורסם

ק"מ לא אומר דבר.

יכול להיות רכב זהה עם 100K ק"מ שלא טופל כראוי או טופל בצורה חאפרית ומזוויעה ומצבו יהיה גרוע פי כמה לעומת הרכב עם 260K.

לראיה, את הפיג'ו שלי קניתי עם 215K, מה שגרם כמעט לכולם לנסות למנוע ממני לרכוש את האוטו.

אחרי שראיתי ספר טיפולים מסודר מיומו הראשון של הרכב על הכביש, רכשתי אותו, והיום עם 240K הוא אמין יותר מהרבה רכבים משנות ה-2000 שאני מכיר.

בדיקה מקיפה במוסך חובה. כמו-כן בדיקת היסטוריית טיפולים.

פורסם

זה פחות או יותר ממוצע הקילומטרז' לדיזל פרטי ( 35-40 אלף ק"מ לשנה)

אם הרכב אוטומטי, האם כבר שיפצו גיר ?

פורסם

זה נראה לי קצת לא פייר הקטע שמסתכלים על קילומטר, ביחוד בדיזל. במנועי 1500 ומטה בבנזין עוד אפשר להבין.

במנועי דיזל מחוזקים (אל תשכחו - זה טרקטורים\משאיות\אוטובוסים)

200,300,400 ואף 700K הם דבר שבשגרה.

זה רוטינה, ולא כמו בנזין שב 150K כבר מחליפים מנוע.

הרי בחייכם, האם היתם רוכשים רכב מונע דיזל, משלמים אגרה מנופחת - לעיתים גם הרכב יקר יותר, תחזוקה (אם משהו מתקלקל) יקרה יותר, כדי לנסוע 18K בשנה? או אפילו 20 או 30?

מי שנוסע כמות כל כך מעטה של קילומטרים, הבחירה האולטמיטיבית היא בנזין.

רק יתרונות:

רכב שקט

אין רעידות\ משאבת סולר ובעיות אינגקטורים

רכב מהיר יותר , בנפח קטן יותר. וכן הלאה.

לעומת זאת, לאנשים שזקוקים לרכב חזק ואמין , לאורך זמן ומבלים זמן רב בכביש - הדיזל הוא הבחירה הראויה.

הוא חסכוני יותר , אמין יותר, ויש לו יותר מומנט.

לכן - שרוכשים דיזל , לא חייב להסתכל על ק"מ, נכון שרכב משנת 2004 שעשה 300 אלף זה דיי הרבה, אבל ברכבים ממודל 2001 _ זכרו - 6 שנים על הכביש ) 260K הם דיי מעט, הרכב שלי 99 ועשה חצי מיליון - זה לא עוצר אותי מלהמשיך.

פורסם

אני בדיעה שונה מדעת קודמי:

היד גבוהה מאוד - כל שנה ושמונה חודשים בממוצע מחליפים יד? מה כ"כ גרוע ברכב?

הק"מ אמנם לא משפיע על המנוע שבנוי לחיים ארוכים, אבל הק"מ גם מצביע על משך הזמן שהרכב בילה על הכביש.

וזה אומר: בלאי של מערכת ההגה, מיתלים, גיר, תא נוסעים - בקיצור הכל.

פורסם

בשביל הדברים האלה יש ירידת ערך בהתאם.

זה שחברנו יצחק לוי מתמחר איך שבא לו ומוריד איך שמתחשק לו זה נקודה רעה לרובנו.

רכב דיזל (מנועי דיזל, מכלולים ברכבי דיזל) נועדו ותוכננו לעמוד בבלאי מואץ וגבוה יותר מאלו של הבנזין.

רכב דיזל שנסע ק"מ גבוה צריך להיות מטופל בהתאם וביתר תשומת לב לכלל המכלולים, אך עדיין זה גורע מקניית רכב עם מספר רב של ק"מ.

פורסם

לפני כשנה אבא שלי מכר בורה 2001 דיזל (מנוע 110 כ"ס) יד 1 עם 220K ק"מ.

נמכרה ב5 מתחת למחירון.

אפשר למצוא רכבים כאלו גם יד 1 או 2, לדעתי כמות הידים יותר משמעותית מאשר הק"מ

בדר"כ אם הרכב יד 1 יש יותר סיכוי לחקור את ההיסטוריה שלו ולדעת מה החולף ואיך טופל. נכון, יכול להיות מצב שהאוטו שחוט ונהג בו נהג אחד לעומת רכב שעבר הרבה נהגים והוא המצב מעולה.

לא מסכים עם ההחלטה באופן גורף שבגלל שהרכב עם הרבה ק"מ זה אומר שבילו בו הרבה ויש בלאי גדול בחלקים הקוסמטים שלו. יכול להיות רכב עם 100K שעמד כל היום שעעה וחצי בפקקים לעונת רכב עם 300K שנסע בין עירוני.

בגדול הרכב הוא רכב טוב כל עוד טופל ונשמר.

לדעתי הוא הקניה הכי טובה בתקציב הנ"ל (לרכב דיזל). הרכב מרגיש טוב ובנוי מחומרים איכותים בהשוואה ליפניות

ובכלל הוא יותר חזק ומהיר מה1.6 או ה1.8 טעם רגל מתונה אפשר גם להגיע איתו ל1ל22 בבין עירוני

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

1 ל-22 עם תיבה אוטומטית?

אני נוסע בטולדו TDI ובנסיעה בינעירונית 1 ל-23,24 זה ממש לא בעיה. 1 ל-22 עם תיבה אוטומטית זה בלתי אפשרי.

פורסם

חבר'ה תודה על הייעוץ. אני כנראה באמת אחכה לרכב עם פחות ק"מ מה גם שאני עדיין תקוע עם הרכב שלי (גרנד פרי) אבל התרשמתי שללכת על דיזל זה כן כדאי-אני נוסע המון, גם בינעירוני.

פורסם

מבחינת ק"מ לרכב הזה - זה לא הרבה.

אני רואה בעייה עם הידיים - יד 4 לרכב כזה עם ק"מ כזה , זאת בעייה.

אם הייתה יד 1, עם 260 אלף, אתה יכול להיות שקט.

יד 4, הייתי מתרחק.

פורסם
1 ל-22 עם תיבה אוטומטית?

אני נוסע בטולדו TDI ובנסיעה בינעירונית 1 ל-23,24 זה ממש לא בעיה. 1 ל-22 עם תיבה אוטומטית זה בלתי אפשרי.

כן 1ל 22 עם תיבה אוטומטית ומהירות של 100/ 110 קמ"ש

כשאני נהגתי לא התלחתי להגיע לצריכה נמוכה כזאת (רגל כבדה) בבין עירוני, אפילו בעירוני לא עברתי את ה1ל 11

סתם לידע כללי אין כמעט הבדל בצריכת דלק בין רכב אוטו' לידני במהירות שיוט עם לוקאפ (ממיר מומנט) נעול. בשניהם יחס העברה הסופי זהה או כמעט זהה

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

תראה לגבי הקילומראז' אין מה לעשות זה דיזל והוא בנוי לסוע הרבה.

תכניס לבדיקה ולא רק במכון אלא גם בוולקסווגן ותראה מה המצב של הרכב.

היד קצת גבוהה אבל תראה כמה אתה יכול להסתדר עם המחיר

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

• תוכן חדש...