Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

ברשותי מאזדה 323 שנת 2002 .האוטו מטופל במוסך ונוסע מעולה. הבעיה שבעליות הסחיבה שלו נורא חלשה (אני נוסע לירושלים ולפעמים קשה לו לסחוב בעליות)

אני לא אוהב לאמץ אותו עם הרבה כוח ונוסע בסל"ד רגיל בלי להפעיל את כפתור האובר דרייב.

מה שחשבתי זה שבגלל ששינתי את הצמיגים ממידה 165/65/14 למידה 195/55/15 אולי קשה לאוטו לסחוב?

בנסיעה רגילה הוא סוחב מעולה במהירות של 140-160 (הטורים עולים ל4- 4וחצי)אבל שאני מוריד את הרגל הוא די מאט מהמהירות.

מה כדי לעשות בנושא???

פורסם

תתחיל בניקוי מצערת, שסתומים, סעפת . יש חומר יעודי לכך . אצלי זה עזר . החומר הוא של סמוג דוקטור, די יקר אבל שווה את ההשקעה.

פורסם
אני לא אוהב לאמץ אותו עם הרבה כוח ונוסע בסל"ד רגיל בלי להפעיל את כפתור האובר דרייב.

הנה ענית לעצמך.

בעליה כזאת ברכב כמו לאנטיס אתה חייב להיות בהילוך 3 ולא ב 4, כלומר אתה חייב להפעיל את הכפתור.

במהירות 90-100 בהילוך 4 המנוע עובד בערך ב 2500 סל"ד ואין לו בכלל כוח בסל"ד הזה, ולכן הרכב מתקשה לעלות.

עם אתה סתם נותן פול גאז ולא מוריד הילוך (לוחץ על הכפתור) ידנית, אתה מאמץ את המנוע הרבה יותר וגורם לו הרבה יותר בלאי, לעומת נסיעה בעליה בהילוך 3.

תנסה לעלות בפעם הבאה עם כפתור O/D OFF לחוץ ותראה את ההבדל.

גיר אוטומטי צריך לפעמים שיעזרו לו, במיוחד במצבים כאלו. הכפתור הזה שם בדיוק בשביל זה.

פורסם

תודה על התשובות אני חושב לנסות את הסמוג הזה. אבל שמתי לב שהמאזדות במהירות של מאה ויותר הטורים יחסית גבוהים

לדוגמא יש ברשותי יונדאי אקסנט שנת 2006 שאיתה אני נוסע 140-150 הטורים יושבים על 3 אולי טיפה יותר לעומת זאת במאזדה הטורים מגיעים ל4100 ויותר. אחרי בירור במוסך מאזדה הוסבר לי שמאזדה בכוונה מתכנת את המנוע לעבוד בסל"ד גבוה

כדי ישהיה לאוטו יותר קל בלי לתת הרבה גז להגיע למהירות יותר גבוהה

פורסם

עם אתה סתם נותן פול גאז ולא מוריד הילוך (לוחץ על הכפתור) ידנית, אתה מאמץ את המנוע הרבה יותר וגורם לו הרבה יותר בלאי, לעומת נסיעה בעליה בהילוך 3.

תנסה לעלות בפעם הבאה עם כפתור O/D OFF לחוץ ותראה את ההבדל.

גיר אוטומטי צריך לפעמים שיעזרו לו, במיוחד במצבים כאלו. הכפתור הזה שם בדיוק בשביל זה.

קראת את מה שכתבת? גיר אוטומטי צריך שיעזרו לו? אם הגיר לא תקין גם אלוהים לא יעזור לו.

במידה והגיר תקין , כאשר הוא מרגיש מאמץ (בעלייה לדוגמא) הוא יוריד בעצמו את ההילוך ,זאת המטרה שלו בליהיות אוטומטי .

מהירות הס"לד במהירות נתונה משתנה ממכונית למכונית כי כל יצרן מייצר מנוע לפי פטנט שלו (פחות או יותר) וגם הגיר משפיע לא מעט על כך. אין קשר בין השוני בס"לד בין שני המכוניות לזה שלאחת קל יותר לעבוד ולשניה קשה יותר יש כאן עיניין מאוד מורכב של מומנטים גיר עקומת כוח וכו' , לא תמיד צריך להקשיב לכל מוסכניק.

תנסה את הסמוג שציינתי ותעדכן .

פורסם
קראת את מה שכתבת? גיר אוטומטי צריך שיעזרו לו? אם הגיר לא תקין גם אלוהים לא יעזור לו.

במידה והגיר תקין , כאשר הוא מרגיש מאמץ (בעלייה לדוגמא) הוא יוריד בעצמו את ההילוך ,זאת המטרה שלו בליהיות אוטומטי .

כן קראתי, ואני חוזר ואומר - גיר אוטומטי לא מתוחכם כמו בלאנטיס צריך במצבים מסויימים התערבות ידנית.

אם אתה מתחיל עלייה לירושליים במהירות 100, עם גז קבוע, הרכב ישאר ברביעי כל הזמן, עד שהמהירות תרד ממש (היא לא תרד ממש, כי העלייה המדוברת לא מספיק תלולה, והרכב יתקע במהירות 80. עם תעשה קיק דאון, הגיר יחליף לשלישי, ואחרי האצה יעלה לרביעי חזרה. ביטול אוברדייב ימנע את המצב הזה.

פורסם

לפי דעתי,אם אתה בעליה אתה באופן טבעי מאיצת בדוושת הגז והטורים עולים,הרכב לא יודע אם אתה בעליה או במישור

ולכן לא יורד הילוך באופן אוטומתי.

מבחינת הרכב אתה בטורים גבוהים ונוסע מהר.

• תוכן חדש...