Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל החברים! אתמול, בשעה טובה הוזמן הסאב פירלס XXLS. אני די מבולבל לגבי המגבר. יש לי קאדנס Q4000, שאני התכוונתי לשדרג לSoundstream Tarantula TRA960.4, שהוא מצויין מכל הבחינות, נותן 120WRMS אמיתיים על 4 ערוצים, ו480 WRMS בגישור. אבל זה טיפה חזק לסאב החדש, הוא מוצהר 250WRMS. כי יש לי הרגשה שלחבר אותו ל480 יכול לגרום לו נזק (גם אם הגיין סגור כמעט עד הסוף), לא? אני לא ממש רוצה שתי מגברים, כי הם לא יכנסו לבנייה שלי בtrunk, ולא רוצה מגבר חלש. אני צריך לפחות 120 וואט לערוצים קדמיים, כי יש מצב שעוד מעט יכנסו שם K2P (אני נוסע לצרפת עוד חודשיים, ויכול להביא אותם בזיל הזול). האם יש מגבר שעונה על הדרישות שלי, יכנס למחיר של של טרנטולה (279$ לפני משלוח ומכס), ולא יפול ממנו באיכות? מה אתם אומרים?

ומה תהיה המלצה לגבי שתי מגברים, אם בכל זאת אני אחליט לשנות את הבנייה ולהתקין מונו ושתי ערוצים (יש מגבר שתי ערוצים טוב ביד שנייה ( http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=148312 )?

תודה לכולם!

פיג'ו 2008 82כ"ס ידנית, 2014, עגלה נגררת ומעשנת בשר ענקית!

פורסם

שמעת אצלי K2P ואת הפירלס ודיברנו על זה

אני אישית מאמין שכדאי להשקיע במונו ומגבר 4 ערוצים לבי אמפינג

או מונו ושני ערוצים חזק

הנתון היחיד שיש על הסאב זה 250IEC זה לא RMS ,דומה אבל לא בדיוק

בתיבה של 30 ליטר הסאב לא יפגע מקצת יותר עוצמה, בעזרת הגיין אפשר לתאם את זה

ליונתן יש את אותו הסאב במונו של 500 RMS UNDERRATED

פורסם

נודניקים.

אתה יכול גם לחבר מגבר של 10,000 RMS ולא יקרה לסאב כלום. אפילו להפך, עדיף מגבר חזק יותר שיעוות פחות בהספק נתון מאשר מגבר חלש שיעוות יותר בהספק נתון.

ככל שמגבירים את העוצמה כך גם עולה העיוות. אם אתה תשתמש במגבר חזק יותר-> לא תגיע לשיא הכוח -> לא תגיע לגבולות ה"הד-רום" של המגבר -> פחות עיוות -> יותר בריא לסאב.

לעומת זאת קח מגבר חלש יותר -> עלול להגיע לשיא ההספק -> עובר את גבולות ה"הד-רום" -> עיוות -> קל לשרוף את הסאב.

מגבר חזק יותר אומר הפעלת שיקול דעת וכיוון נכון. צריך לשמוע ולהרגיש את הסאב. ברגע שאתה מרגיש שהגעת לקצה היכולת שלו תלמד לעצור שם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
נודניקים.

אתה יכול גם לחבר מגבר של 10,000 RMS ולא יקרה לסאב כלום. אפילו להפך, עדיף מגבר חזק יותר שיעוות פחות בהספק נתון מאשר מגבר חלש שיעוות יותר בהספק נתון.

ככל שמגבירים את העוצמה כך גם עולה העיוות. אם אתה תשתמש במגבר חזק יותר-> לא תגיע לשיא הכוח -> לא תגיע לגבולות ה"הד-רום" של המגבר -> פחות עיוות -> יותר בריא לסאב.

לעומת זאת קח מגבר חלש יותר -> עלול להגיע לשיא ההספק -> עובר את גבולות ה"הד-רום" -> עיוות -> קל לשרוף את הסאב.

מגבר חזק יותר אומר הפעלת שיקול דעת וכיוון נכון. צריך לשמוע ולהרגיש את הסאב. ברגע שאתה מרגיש שהגעת לקצה היכולת שלו תלמד לעצור שם.

איתמר.

אז לתת 800W RMS ל- 2 כפול XXLS 10" יכול להיות טוב נכון? :-D

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

בקיצור, כדאי להביא את הטרנטולה. זה חוסך לי הרבה בעיות. בנוגע לבי-אמפ, לאט לאט, אני עדיין עם הפולס, ברגע שיהיו לי K2P אני אשקול בי-אמפינג וקרוס אקטיבי, אולי גם החלפת טוויטר לMT-23. אבל אני לא ממהר לשום מקום, גם התקציב לזה עדיין לא זמין. אם אני לא אהיה מרוצה מהK2P (אחרי פולס זה די שיפור), יהיה תקציב.

פיג'ו 2008 82כ"ס ידנית, 2014, עגלה נגררת ומעשנת בשר ענקית!

פורסם

ה RMS שלו IEC הוא 250 וואט .

סאב טוב צריך להחזיק בערך פי שתיים בפיקים.

המגבר שלך לא יגיע למקסימום אלא אם זה יהיה פיק.

אם תגיע רק עם הסאב ליותר מכמה שניות של 480 וואט RMS זה אומר שרוב הסיכויים לא תשמע אותו נשרף כיוון שהאוזניים שלך יתקלקלו לפני.

פורסם
אז לתת 800W RMS ל- 2 כפול XXLS 10" יכול להיות טוב נכון? :-D

800RMS זה הספק מקסימלי של המגבר שנמדד באחוז עיוות מסויים, לרוב 0.05% או

כאשר נחבר מגבר שמוצהר 800RMS לסאב של 100 RMS, כל עוד לא נשתולל ונקשיב (דו משמעי) לסאב לא יגרם כל נזק.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
800RMS זה הספק מקסימלי של המגבר שנמדד באחוז עיוות מסויים, לרוב 0.05% או

כאשר נחבר מגבר שמוצהר 800RMS לסאב של 100 RMS, כל עוד לא נשתולל ונקשיב (דו משמעי) לסאב לא יגרם כל נזק.

איתמר.

עכשיו אני רגוע 8)

תודה רבה לך איתמר!

וכשאני חושב על זה בהגיון אז בהחלט יש המון הגיון בדבר!

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

אם הסאב הזה מאוד קשה לדעת את הגבול

גם ברמות הגבוהות כאשר הוא מתעוות הוא עדיין מנגן טוב יותר מהמון סאבים

כבר אמרתי לך מה אני חושב על הקרוס של ה K2P זה הדבר הראשון שצריך להעיף

• תוכן חדש...