Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זכוכיות למצלמה [Canon EOS 30D]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנני מבקש בזאת המלצה לזגוגית עבור מצלמתי השחורה.

המצלמה מסוג קאנון 30D, ודרישותיי הן ורסטיליות, איכות נעימה, ומחיר שפוי.

לא אכפת לי סיגמא או טמרון כל עד האיכות לא רעה.

כרגע אני עם עדשת הקיט המעליבה ועדשה נוספת של 28-80 USM [שתיהן עם F3.5-5.6 ו 4-5.6 בהתאמה]

הייתי מעדיף שלעדשה הנרכשת יהיה מפתח [F, איך קוראים לו בעברית?] מעט נמוך יותר [נאמר, 2.8]

למישהו יש נסיון עם ה-17-85 או מכיר עדשות מקבילות ש סיגמא או טמרון?

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

מצטרף לשאלה -

ברשותי ה-EOS 400D, ואני עם העדשת קיט הלא מספקת...

מעוניין בהמלצות לעדשות עם זום גדול יותר (משמעותית).

איך העדשות של סיגמא וטמרון ביחס לעדשות של קנון?

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני רק עם עדשות L, אבל יש אצלי מישהו בעבודה שרכש את הסיגמה 18-50 EX 2.8F.

עדשה מעולה לטעמי.

איציק.

פורסם

הרשו לי לתקן אותכם חברים,

זכוכית יכול להגיד מישהו שיש לו בארסנל מלאי של "זכוכיות" ולא אחד שיש לו בקנה רק עדשה אחת.

הנסיך,יש לי 28-75 של טמרון F(לשאלתך,צמצם) 2.8 והיא מצויינת,יש לה בוקה מצויינת,חדות נפלאה אבל כל מה שציינת + מהירות פיקסוס של הקנון המקבילה 24-70 L היא ליגה אחרת,הכל עניין של תקציב.

RS,כמובן שיש הבדל במהירות פיקוס,בוקה,חדות וכ"ד אבל,להתחלה הייתי ממליץ לך ללכת על טמרון או סיגמא בשביל לא להכנס להוצאות גדולות מידי.

כמו שידידי בעל הL הרבים אמר,הוא מצלם רק עם L וכמובן שזה נפלא אבל לא כל אחד יכול להרשות לעצמו "זכוכית" כזאת במיוחד אם מדובר על טלה (זום ארוך).מן הסתם אתה תרצה צמצם פתוח לכל האורך מה שייקר לך את התמונה בL ובעל חברה בהרבה מאוד אחוזים אז ככה שהייתי ממליץ לך לבנות תקציב לעדשות שאתה רוצה ואחרי זה במפגשים עם חברים צלמים או משהו דומה פשוט לנסות את העדשה בשטח.

פורסם

אני לא חוסך בזכוכיות. בניגוד להרבה דברים, בעצמיות you get what you paid for, יש מעט מאוד חריגות בתחום.

אחרי הרבה לבטים הרכבתי לעצמי את הסט הבא:

EFs 10-22 USM: עצמית רחבה מאוד ומדהימה, קונטרסט מטורף וללא עיוות חבית, ניתן להשיג משומשת באיזור ה3000 ש"ח.

EF 24-105L F/4 IS USM: מפתח צמצם קבוע של 4 (לא מהעצמיות המהירות בעולם אבל לא נורא איטית), צבעים ובוקה מדהימים בשביל טווח זום כ"כ רחב, חדה כמו סכין ובעלת מייצב אופטי שמאפשר צילום ב3 סטופים פחות ממה שבד"כ צריך. לצורך הדגמה יצא לי לצלם ב24 מ"מ עם חשיפה של חצי שניה (!) ולקבל תמונה בהחלט לא רעה מבחינת חדות. ניתן להשיג משומשת באיזור 5000 ש"ח. אם הייתה לי עצמית אחת שאני צריך לקחת לאי בודד זו היתה העצמית הזו.

EF 50mm F/1.4 USM: דומה אופטית ל50mm 1.8 עם איכות בניה טובה משמעותית ומנוע USM, בוקה וחדות קצת טובים יותר מה, 1.8, ניתן להשיג משומשת באיזור ה1400 ש"ח

EF 85mm F/1.8 USM: מדהימה. בוקה, חדות, מהירות פיקוס, צבעים, קונטרסט, הכל - פשוט מושלמת, ניתן להשיג משומשת באיזור ה1400 ש"ח

EF 100-400L IS USM: עצמית הציפורים הלבנה שלי, מצויינת ומרשימה אבל מעלה אבק בארון מחוסר שימוש... משומשת עולה באיזור ה6000-7000 ש"ח.

אני במקומך הייתי הולך לכיוון של ה24-105L, אין פשרות בעצמיות וזו עצמית פשוט מצויינת. שווה להתאפק ולחסוך אם אין מספיק כרגע או למשכן בן משפחה ולקנות עכשיו. מסתובבות לא מעט יחסית בשוק המשומשות (בעיקר מקרב עורקי קנון לניקון)

אחרי שקניתי את ה10-22 ואת ה24-105L חדשות הבנתי שזו היתה טעות, יש ייתרון עצום בקניית עצמית משומשת, אתה חוסך כסף ויכול לנסות אותה לפני הרכישה. את שאר העצמיות שלי קניתי משומשות וחסכתי סכום לא מבוטל.

אגב - cocAin, הרשה לי לתקן אותך:

עדשה זה אלמנט אופטי שמרכיב את העצמית, עצמית של מצלמה מורכבת מכמה עדשות. זו טעות נפוצה לקרוא לעצמית עדשה.

פורסם

אגב - cocAin, הרשה לי לתקן אותך:

עדשה זה אלמנט אופטי שמרכיב את העצמית, עצמית של מצלמה מורכבת מכמה עדשות. זו טעות נפוצה לקרוא לעצמית עדשה.

מקבל את התיקון.

נ.ב

מתי יוצאים איזה יום לצלם?

פורסם

גיבסון,

תודה על המידע, אני קורא את ההמלצות שלך ורואה שבלי להוציע עוד 10K על עדשות אני לא הולך להסתדר בתחום.

אני חושב שזה קצת אובר-קיל עבורי.

אני לא מחפש להחליף עדשות ו\או ללכת עם תיק צילום לכל מקום, אני צריך עדשה אחת שתספיק לי ל90 אחוז מהזמן, שתכסה טווח יחסית רחב [W-T] ושתהיה מהירה מספיק ונוחה לעבודה באור שאינו אופטימלי.

ראיתי כמה עדשות של טמרון \ סיגמא \ עמותת שקר כלשהי בעלות המאפיינים הבאים:

טווח - 17-70 מ"מ

מפתח - 2.8-4

המחירים של עדשה כזו נעים סביב ה500-600$, כשקנון מקבילה יחסית [17-85,USM] עולה קצת יותר, אלא שהמפתח שלה 4-5.6.

האם יש משהו רע \ טוב לומר על העדשות הנ"ל?

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

מה שאתה מחפש זו עדשה "כולבויניק" והיא לא תצטיין בכלום.

אם תקציב זו לא הבעיה אז אך ורק מסדרת L.

פעם אחת שיחקת בL לא תרצה לשחק בכל הדרעק מסביב

זהירות זה ממכר......

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

• תוכן חדש...