Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

G-TECH PERFORMANCE METER - מישהו פעם השתמש במכשיר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/G-TECH-GTECH-PRO-PERFORMANCE-METER-RR-NIB-FREE-SHIPPING_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ46100QQihZ011QQitemZ320102140040QQrdZ1

המכשיר הזה מודד:

כוח סוס

מומנט

0-400 מטר

0-100 ק"מש

0-160 קמ"ש

סל"ד

נורת בקרת העברת הילוכים

כוחות G

בנוסף הוא מדוייק במאית השניה!!

שומר 30 בדיקות בכרטיס זכרון פנימי שמאפשר העברת כל הנתונים למחשב PC.

ומה שהכי לא מובן לי זה שהוא לא מתחבר למנוע או למחשב של הרכב וכו'

אלה רק למצת!!

איך המכשיר יכול לדעת כמה כוח סוס יש לרכב בלי להיות מחובר לכלום!!

וזאת רק דוגמא אחת

מישהו מכיר את המכשיר המדהים הזה?

ואם אכן הוא מדוייק

פורסם

יש לי חבר שעבד לא מעט עם המכשיר. קשה להעריך את הדיוק שלו בלי להשוות אותו לציוד מדידה אחר, אבל הוא נותן אינדיקציות טובות והבנתי שהיה די מדוייק בהערכת 0-100.

מה שכן - חייבים לפלס ולכייל אותו בצורה מדוייקת וקפדנית לפני המדידה אבל יש הסברים וממשק נוחים לביצוע של הכיול.

פורסם

תאוצות קל להבין איך זה בודק, אבל מדידות הספק !?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
תאוצות קל להבין איך זה בודק, אבל מדידות הספק !?

איך הוא מודק תאוצות?!

איך הוא יודע להפסיק למדוד בדיוק ב 100 קמ"ש או ב 160 קמ"ש?

איך הוא יודע על כמה סל"ד המנוע מסתובב?

אני לא מצליח להבין את הפלא הזה

פורסם

זה נורא פשוט. הוא מורכב ממד G ושעון.

ברגע שיש לך תאוצה וזמן אתה יכול להסיק מזה בעזרת משוואות את המהירות, את המרחק וכו'.

כ"ס זה מחשב בדרך קצת תיאורטית - צריך להזין פנימה את המשקל של הרכב והוא מודד את התאוצה המירבית ובעזרת המשקל מחשב מה הכח שפעל וממיר את התוצאה לכ"ס. זה ממש לא מדוייק אבל מהווה מקור להשוואה בין שני רכבים או בין רכב לפני או אחרי שיפור \ כיוונון.

פורסם
זה נורא פשוט. הוא מורכב ממד G ושעון.

ברגע שיש לך תאוצה וזמן אתה יכול להסיק מזה בעזרת משוואות את המהירות, את המרחק וכו'.

כ"ס זה מחשב בדרך קצת תיאורטית - צריך להזין פנימה את המשקל של הרכב והוא מודד את התאוצה המירבית ובעזרת המשקל מחשב מה הכח שפעל וממיר את התוצאה לכ"ס. זה ממש לא מדוייק אבל מהווה מקור להשוואה בין שני רכבים או בין רכב לפני או אחרי שיפור \ כיוונון.

אתה בטוח?!

אז איך הוא יודע מה הסל"ד (RPM) און ליין תוך כדי נסיעה ויכול גם לומר מתי להחליף הילוך?

פורסם
הוא לא יודע מה הסל"ד, זה לא מעניין אותו והוא גם לא אומר מתי להחליף הילוך

תתפלא הוא כן מדליק נורות להחלפת הילוך וכן מראה את הסל"ד

http://www.gtechpro.com/test.html

תלחץ על OK ותראה את ההדגמה

אתה אולי מדבר על גירסה ישנה של המכשיר

בגלל זה אני כל כך סקרן איך זה עובד

סה"כ מחובר למצת של הרכב

פורסם

ובבדיקות גזים שעושים בטסט לא עניין אותך איך הם מקבלים סל"ד מהשקע מצת ?

המכשיר הזה אכן מודד סל"ד והוא עושה את זה מהמצת (רק צריך לקרוא קצת, בכל מקום כמעט באתר שלהם הם מתגאים בפיצ'ר הזה ובכך שהם היחידים שמזהים את הסל"ד מהשקע הזה).

אין ספק שזה נראה כלי מגניב ביותר.

ניר

פורסם
ובבדיקות גזים שעושים בטסט לא עניין אותך איך הם מקבלים סל"ד מהשקע מצת ?

המכשיר הזה אכן מודד סל"ד והוא עושה את זה מהמצת (רק צריך לקרוא קצת, בכל מקום כמעט באתר שלהם הם מתגאים בפיצ'ר הזה ובכך שהם היחידים שמזהים את הסל"ד מהשקע הזה).

אין ספק שזה נראה כלי מגניב ביותר.

ניר

נתת דוגמא יפה של בדיקת הגזים בטסט

אבל עדין זה לא מסביר איך דרך שקע מצת המכשיר יודע לזהות את כל זה , ראיתי סרטונים ביו-טיוב וזה אפילו מראה סל"ד מדוייק

הבנתי גם שמחשבי ניהול מנוע כמו MOTEC וכו' יודעים להראות בתצוגה סל"ד אלקטרוני מדידת תאוצה והספקים

אבל שם זה יותר הגיוני כי הם אכן מחוברים למנוע.

פורסם

אפשר גם לימדוד סלד עם כבל שמלופף על אחד מחוטי ההצטה ומתחבר למכשיר המודד.

בכל אופן, למרות שהזכרתי שיטה נוספת לבדיקת סלד ע'י מכשיר, האם בטסט אין לי שקע למצית או שהוא לא עובד ואין שעון טורים, הם יכולים ליבדוק לי ככה סלד כמו שתיארתי או שיש להם שיטה נוספת ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אם אתה ממש רוצה להכנס לזה אז אתה יכול לקרוא הסברים, אפילו מאוד טכניים.

מוצר אחר שעובד בצורה זהה: http://www.caesardatasystems.com/RPM8000PRO-Datasheet.pdf

הסבר מאוד טכני של המוצר האחר: http://www.kmt-gmbh.com/de/automotiv/rpm8000.html

ה-user manual של ה-gtech עם הסבר על הכיול (חפש rpm calibration למשל): ttp://www.gtechprosupport.com/support/manuals/RR4.0.pdf

בגדול אפשר להסיק הערכה של ה-RPM מתנודות חשמליות. לא הדבר הכי אמין והכי מדוייק אבל עיקר הבעיה היא להתאים בין דגימה לסל"ד, לכן למכשירים האלה יש שלב של כיול בו אתה דואג לתת להם דוגמאות של סל"ד (כמה נקודות שונות) ואז הם מתאפסים ויכולים כבר לזהות די טוב (אתה גם מכניס את המידע של המנתק כדי לקבל את ה-shift light בזמן הנכון).

יש לפעמים בעיות, זה מזוהה פחות טוב בדיזל, צרכני חשמל אחרים ברכב יכולים קצת להפריע אז עדיף שיופעלו בצורה רציפה לכל אורך המדידות מאשר הפעלה אקראית (כמו מגבים למשל).

ניר

פורסם

עברתי טירונות זריזה על המכשיר הזה לפני מספר ימים, במבחן מאוד מעניין של מגזין אוטו (שיצא בגיליון הבא ואני מנוע מלדבר עליו עוד כרגע :wink: ). אין לצפות ממנו לדיוק מושלם במדידה, מה שהוא כן יכול לספק זה בדיקות יחסיות. במילים אחרות - אל תצפה שאם הוא כותב שעשית 7.3 שניות למאה, אז זה בדיוק מה שעשית. אתה כן יכול לצפות שאם עשית 7.3 על רכב אחד ו-7.6 על רכב אחר, אז זה ההפרש ביניהם.

כיול המכשיר לא מסובך - הוא מבקש שתעלה סל"ד לכמה גבהים ואז הוא יכול לומר לך באיזה סל"ד אתה ולסמן לך מתי להעביר הילוך (אם פירטת לו את הקו האדום שלך). מעבר לכך הוא יכול להזניק אותך (או שתבצע הזנקה עצמית) והוא מסמן לך מתי הגעת ל-100 קמ"ש ומתי ל-400 מטרים. הוא שומר הרבה סטטיסטיקות ויכול גם להראות כוחות G לכל הכיוונים - אבל רק רגעיות (הוא לא שומר כוחות G) מצד שני הוא כן שומר את נתוני ההאצה שלך ומאפשר הצגה שלהם בגרף, בין השאר.

בגדול, מכשיר מאוד נחמד ושימושי בעיקר אם אתה בתהליכי שיפור של הרכב או אם אתה מתכוון להשתמש בו על הרבה מכוניות.

אני יכול להגיד שעם רוב המכוניות בהן הפעלתי אותו, הוא סיפק תוצאות קרובות בהחלט לנתוני היצרן.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...