Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קליאו ספורט VS מיאטה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב, אתה לא היחיד והאחרון שחשב כי גילה ב-STI את מגבלותיו במהירות. מנוסים ממך בהרבה למדו זאת על בשרם. יותר נכון, האימפרזה גילתה להם על בשרה המתכתי. וראה את דברי בנוגע לנחיצות ההכנה המנטלית והפיזית. אם לא תלחץ עליה יותר מדי, היא תעסה לך את האגו. אם תלחץ, היא עלולה לחורר אותו בשנייה...

תראה, לאחר שתי תאונות (לא קשות במיוחד אמנם) אני כבר לומד אט אט למקם את מגבלות התעוזה שלי מתחת למגבלות היכולת שלי. לכן בשום מצב לא התקרבתי עם ה-STI למגבלות היכולת, אלא רק לאלו שהעזתי להגיע אליהן ברכב שאינו שלי (ועולה פי 8 מהאוטו שלי). עדיין נסעתי מהר יותר מבכל מכונית אחרת שנהגתי עליה, ולא בדקתי עם סטופר, אבל הרגשתי...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ולא בדקתי עם סטופר, אבל הרגשתי...

זו בדיוק הבעיה, הרגשה יכולה להיות מאוד מטעה - יש מכוניות ש"מרגישות" מאוד איטיות למרות שהן לא, יש כאלו שבדיוק להפך.

ואגב, אני מקווה שאתה לא באמת מתייחס לצמד התאונות כמשהו שמלמד על המגבלות שלך כנהג... אפשר לעשות גם 10 תאונות וללמוד מזה בקושי על מגבלות הרכב במצב נתון, לאו דוקא על מגבלות נהג.

פורסם
ולא בדקתי עם סטופר, אבל הרגשתי...

זו בדיוק הבעיה, הרגשה יכולה להיות מאוד מטעה - יש מכוניות ש"מרגישות" מאוד איטיות למרות שהן לא, יש כאלו שבדיוק להפך.

ואגב, אני מקווה שאתה לא באמת מתייחס לצמד התאונות כמשהו שמלמד על המגבלות שלך כנהג... אפשר לעשות גם 10 תאונות וללמוד מזה בקושי על מגבלות הרכב במצב נתון, לאו דוקא על מגבלות נהג.

בנוגע להרגשה - זה ברור. אבל עם ה-STI אפשר היה לראות בבירור גם על הספידומטר את המהירות... ובנוסף, הבדל של 20 קמ"ש בסיבובים שאני מכיר ניתן להרגיש היטב...

בנוגע לתאונות - מן הסתם אני לא מתייחס אליהן כך, העניין הוא שלאחר שאתה עושה תאונה (אצלי הראשונה, שהייתה באמת בגלל שעברתי את המגבלות שלי כנהג) אז אתה מתחיל להבין שאתה לא סופרמן... מה שהתכוונתי הוא, שכיום מגבלות התעוזה שלה ברוב המקרים נמוכות יותר ממגבלותיי כנהג - אני משתדל לקחת נניח 10 קמ"ש מרווח בטחון, במחיר של איטיות יחסית בפניות. המרווח הזה מצטמצם מפעם לפעם, ככל שאני משתפר.

התאונה השניה - באמת הייתה עניין של צירוף בעייתי של נסיבות מצערות...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

קודם כל נשבר לי מזה שצוקרמן מתערב אז בוא נסגור את זה.

1. למהירות כניסה לפניה (זוכר...?) אין קשר למנוע ולעוצמה של הבלמים. ככה זה, נקודה. כדי שתבין יותר טוב על מה מדובר, תסתכל על הביצוע הכי קיצוני של כניסה לפניה - מכונית מירוץ. מכונית קלה יותר - גם אם היא חלשה בהרבה - תכנס במהירות יותר גבוהה לפנייה. תאמין לי, בחיי.

2. אתה לא מהיר בהרבה בכניסה לפניה ובתוך הפניה וביציאה מהפניה עם STI מאשר עם, נניח, VTR, או VTS או גולף GTI מודל 78'. תאמין לי, בחיי. אתה חושב שדווקא כן? אתה טועה.

3. אם ראית על השעון שאתה מהיר בתוך סיבוב ב-20 קמ"ש עם ה-STI מאשר עם אוטו אחר, נגיד קאיה פרייד, עוד לא למדת כמה דברים. א. לא מסתכלים על שעון מהירות בתוך סיבוב. אף פעם. ב. כנראה שלא מדובר בסיבובים איטיים במיוחד... או שמדובר במד מהירות מזייף. הבל של 20 קמ"ש בסיבוב זה הבדל עצצצצום.

4. אם רק אחרי שעשית את התאונה הראשונה התחלת להבין שאתה לא סופרמן, יש לי שרינק מצוין עבורך. לך תדע, אולי הוא ימנע את השלישית... :lol:

5. נראה לי שהשלמתי את כל הפער שהיה חסר אחרי שפישלתי ולא שמרתי על קשר. להשתמע בשנה הבאה :wink:

פורסם
קודם כל נשבר לי מזה שצוקרמן מתערב אז בוא נסגור את זה.

1. למהירות כניסה לפניה (זוכר...?) אין קשר למנוע ולעוצמה של הבלמים. ככה זה, נקודה. כדי שתבין יותר טוב על מה מדובר, תסתכל על הביצוע הכי קיצוני של כניסה לפניה - מכונית מירוץ. מכונית קלה יותר - גם אם היא חלשה בהרבה - תכנס במהירות יותר גבוהה לפנייה. תאמין לי, בחיי.

2. אתה לא מהיר בהרבה בכניסה לפניה ובתוך הפניה וביציאה מהפניה עם STI מאשר עם, נניח, VTR, או VTS או גולף GTI מודל 78'. תאמין לי, בחיי. אתה חושב שדווקא כן? אתה טועה.

3. אם ראית על השעון שאתה מהיר בתוך סיבוב ב-20 קמ"ש עם ה-STI מאשר עם אוטו אחר, נגיד קאיה פרייד, עוד לא למדת כמה דברים. א. לא מסתכלים על שעון מהירות בתוך סיבוב. אף פעם. ב. כנראה שלא מדובר בסיבובים איטיים במיוחד... או שמדובר במד מהירות מזייף. הבל של 20 קמ"ש בסיבוב זה הבדל עצצצצום.

4. אם רק אחרי שעשית את התאונה הראשונה התחלת להבין שאתה לא סופרמן, יש לי שרינק מצוין עבורך. לך תדע, אולי הוא ימנע את השלישית... :lol:

5. נראה לי שהשלמתי את כל הפער שהיה חסר אחרי שפישלתי ולא שמרתי על קשר. להשתמע בשנה הבאה :wink:

צוקרמן הזה, באמת... :twisted:

1. אתה צודק, ואני יודע את זה. לא הבנת את כוונתי כנראה...

2. כמו שאמרתי, קטונתי...

3. לא אני הסתכלתי אלא היושב לידי, ולומר את האמת, שמעתי ממקור מהימן שנהג וכתב רכב מנוסה ביותר טוען כי ה-STI מסוגלת לעשות סיבובים מסוימים 20 קמ"ש יותר מהר ממכוניות ספורטיביות רבות...

4. נו, הבנת את כוונתי, אתה רק נהנה להתעלל :p

5. שנה אזרחית או לועזית? שאני אדע להתכונן מראש :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מה ההשוואה פה בכלל?!

קליאו- אוטו עם מראה יותר עירוני.

מיאטה- רודסטר עם מראה קלאסי.

בעוד שהקליאו נבנתה לניצול הכ"ס שלה - המיאטה נבנתה להנאה נטוווו!!!

50-50, הנעה אחורית, פתוחה, ישיבה נמוכה (אמרו 5 סנטימטר מהכביש? :lol: ), 6 הילוכים ו-146 כ"ס שמתאים ב-ד-י-ו-ק לפרופיל הקלאסי שלה!

כביש החוף - בין חיפה לזכרון יעקב, יום שבת קיצי.... הרוח בפנים... משקפי שמש, בילי איידול בפול ווליום... ולא משנה אם נוסעים 100 או 150... מרגישים כל עליה בקמ"ש אחד ונהנים!

חוץ מזה שכדיי לראות את הקליאו עוקפת את המיאטה בדראג למשל- צריך נהג שידע לנצל את הכוח של הקליאו.

קיצר - מיאטה. הייתי נותן 30 כ"ס מהקליאו תמורת הנאה כמו במיאטה. מחיר קטן בשביל המוצר הסופי.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...