Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני פונה אליכם לאחר שמיצינו את כל האפשרויות, למיטב הערכתנו.

1. דלק מוטורס לא מייבאים וגם לא מוכנים לייבא את המצבר המקורי של פנסוניק.
  2. הגשנו תלונה רשמית למשרד התחבורה בעניין זה. המצבר הוא חלק מקורי של המיאטה והיבואן היה חייב ליבא אותו על פי חוק במשך 7 שנים.
  3. דלק מוטורס הגדילו לעשות והחליפו מצברים אטומים מקוריים בתקופת האחריות למי שהתלוננו על מצבר ריק למצברי שנפ דגם 101. במקום להטעין את המצבר בטעינה איטית, התקינו מצבר רטוב עם צינורית. בפועל - כל מי שהחליפו לו המצבר יש לו חלודה בתא המטען מפליטת גז מימן מהפקקים של המצבר. נושא בטיחותי ביותר עקב סכנת התפוצצות מקצר ו/או תאונה. התלונה למשרד התחבורה מפרטת את כל המידע בנושא זה. טרם נעננו - "זה בטיפול"...
  4. המיאטה NA/NB זקוקה למצבר אטום, רצוי בטכנולוגית AGM עם שסתום פריקה מרכזי לגזים המתחבר לצינורית המקורית אל מחוץ לתא המטען.
  5. פנינו לחברת שנפ לסיוע וקיבלנו אותו ברוחב לב, אבל אין הרבה אפשרויות בישראל לצערנו.
  6. מצברי EXIDE האטומים לא מיובאים עוד ארצה.
  7. מצברי אופטימה המיובאים מתאימים יותר לג'יפים. מביאים את הדגמים הענקיים והכבדים במחיר 1400 ש"ח.
  8. מצברי AGM המיועדים ל UPS יש בשפע, אבל החיבורים הפנימיים שלהם לא יעמדו בעומסים. נושא זה נבדק עבורנו ע"י מהנדס של שנפ.
  9. מצברי AGM המיועדים לאופנועים יש, אבל אין למצוא 12 וולט 32 אמפר שעה.
  10. קיימות 2 אפשרויות אחרות- מצבר בוש סילבר או מצבר וורטה אסיה דיינמיק. מצברים אלה הם מצברים רטובים, אבל המכסה שלהם אטום. המכסה כפול עם מחיצות פנימיות וממחזר את הגזים לאלקטרוליט. על פי האתרים בגרמניה, יש למצברים אלה שסתום פריקה מרכזי, אבל לא מצאנו היכן יש לחבר את הצינורית. מי שמוכרים אותם בישראל אין להם מושג ירוק על מה אנחנו מדברים וזה כולל חשמלאי רכב שמתקינים אותם.

להלן הנתונים של המצבר המקורי-

פנסוניק S46A24L

אורך- 245 מ"מ

רוחב- 125 מ"מ

גובה- 165 מ"מ (ללא הקטבים)

עוצמה- 32 אמפר שעה

קוטב ימני חיובי

קטבים דקים כמקובל ביפניות.

יש די מקום להתקין מצבר גדול יותר לכל הכוונים.

אם אתם מכירים מצבר AGM שמשווק בישראל שיכול להתאים לנו, אם אתם יודעים, לחילופין, כיצד ניתן להתקין צינורית הפריקה למצברי בוש או ורטה, אנא עדכנו אותנו.

תודה.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש מצבר של אקסייד, הוא מעט גדול וכבד אבל לא כזה רע.

יש מצבר של אופטימה, יותר טוב מאקסייד מעט קטן וקל יותר...

יש מצברים למרוצים שניתן אולי להשיג אצל יובל מלמד, אלו קטנים וקלים מאוד...

המחיר לצרכן של האקסייד ושל האופטימה (לא הכי יקר) הוא 1800 ש"ח.

אני הייתי ממליץ לנסות ולהשיג מצבר מתאונה.

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם
שלום חברים,

מי שמוכרים אותם בישראל אין להם מושג ירוק על מה אנחנו מדברים וזה כולל חשמלאי רכב שמתקינים אותם.= אני ממש לא מתפלא מדברייך כבר ניתקלתי בחשמלאים שיודעים פחות מזה.

תודה.

בכול מקרה בעבר ניסיתי לעזור לך עפ פרטים בקשר למצבר מתאים לרכב שלך.האם בקטלוג/אתר של בוש אין מידע בקשר לאפשרויות החיבור ?

אני אנסה למצוא מידע בעניין.

איזה כייף לי :)

פורסם

אין פרטים לגבי שיטת החיבור. מציינים רק שיש שסתום מרכזי לפריקת לחצי גזים.

יתכן ובעלי BMWZ3 עם מצבר בתא המטען יכולים לסייע. ידוע לי שהמצבר המקורי שם הוא מצבר רטוב עם שסתום פריקה וחיבור לצינורית ניקוז.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

אני חושב שתא המטען שקול לתא הנוסעים, ככל הנראה ולמיטב הבנתי מימן יוצא כך או כך, וזה יכול גם להיות מסוכן אם הוא יתאסף בתא המטען :onfire:

בכל מקרה העניין בברור מול יובל מלמד וכנראה שימצא פתרון, אם כי פתרון זה עשויי להיות יקר.

פורסם

אני חושב שהמצברים עם צינורית איוורור נמכרים רק באוסטרליה בגלל תנאי מזג האוויר, ככה שבארץ אין צורך כי כנראה לא נפלטים גזים רעילים.

מי זה יובל מלמד ? מה תפקידו בכוח ?

איזה כייף לי :)

פורסם

אתה מוזמן לבדוק תאי מטען של מיאטה ללא הצינורית הנ"ל, קורוזייה ושאר ירקות מובטחים לארוחת בוקר!

יובל מלמד הוא נהג ראלי שמתעסק בתחום הרכב עם חברות שונות לשיפורים וכו'.

אדם חביב מאוד.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
יובל מלמד הוא נהג ראלי שמתעסק בתחום הרכב עם חברות שונות לשיפורים וכו'.

אדם חביב מאוד.

הייתי אומר מיוחד :wink:

סתאם

ולעניין, ברכבי ראלי משתמשים במצברים אטומים מכמה סיבות.

לעתים המצבר (כמו אצלי) ממוקם בתוך תא הנוסעים ללא הפרדה כך שבעצם חייבים מצבר אטום

המקרה השני הוא לצורך חיסכון במשקל. זאת כיוון שישנם מצברים ממש אבל ממש קטנים ויקרים עם נתונים של מצבר רגיל גדול בהרבה.

בברכה נדב

פורסם

אכן המצבר שציינת מתוצרת וורטה הוא בעל שסתום מרכזי ודורש צינורית גזים לפליטה.

כמו כן, גם סדרת Blue של ורטה מאפשרת חיבור לצינור גזים.

הנושא מוכר לי (אמנם מרכב אחר (מגאן II) הדורש מצבר אטום וחיבור לצינורית ניקוז גזים).

בנושא חיבור הצינורית: במשטחו העליון של המצבר, קיים חיבור מוסתר לצינורית גזי פליטה.

אני ממליץ לך להביט שוב, תוכל למצוא אותה באבחון נוסף.

אם לא, אשמח להעלות תמונה.

אפרים.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

עמדתי באוטו דיפו זמן ממושך והפכתי והפכתי במצבר וורטה. הזמנתי גם את ה"מומחה" הממונה על מכירת המצברים. הוא לא ידע מה אני מחפש ולא הצלחתי למצוא. לא רציתי להתחיל לפרק מצבר חדש שלא שייך לי.

לגבי מצברי אופטימה. יש צהוב (מצבר פריקה עמוקה) ויש אדום (מצבר התנעה). הצהוב יקר מהאדום. האדום הוא המתאים לנו, אך, כאמור, מה שמייבאים גדולים וכבדים מדי לצורכינו. את הדגם שמתאים לנו לא מייבאים. עלות האדום- 1400 ש"ח אצל מתקיני וולטה.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

מעניין מה שאתה כותב בקשר לאופימה

היה לי מצבר של אקסייד, לא הייתי מרוצה ממנו בכלל!

לאנשים שאני מכיר בתחום הראלי יש נסיון מאוד טוב עם האופטימה הצהוב! המצברים האלו מחזיקים שנים על גבי שנים, יש לי חבר שיש לו כזה מעל לעשר שנים(!!!)

כרגע מותקן אצלי אופטימה צהוב שנקנה (באיזושהי קומבינה) אחרי שהאקסייד שבק חיים (חודשיים אחרי גמר האחריות)

מחיר המחירון שהיה לאקסייד היה 1800 ש"ח עד כמה שידוע לי המחיר לאופטימה אמור להיות דומה עד זהה!

אגב המחיר שמקבלים חשמלאי רכב למצברים האלו הוא סביב ה900 ש"ח לפני מע"מ.

בברכה נדב

פורסם
אכן המצבר שציינת מתוצרת וורטה הוא בעל שסתום מרכזי ודורש צינורית גזים לפליטה.

כמו כן, גם סדרת Blue של ורטה מאפשרת חיבור לצינור גזים.

הנושא מוכר לי (אמנם מרכב אחר (מגאן II) הדורש מצבר אטום וחיבור לצינורית ניקוז גזים).

בנושא חיבור הצינורית: במשטחו העליון של המצבר, קיים חיבור מוסתר לצינורית גזי פליטה.

אני ממליץ לך להביט שוב, תוכל למצוא אותה באבחון נוסף.

אם לא, אשמח להעלות תמונה.

אפרים.

אנא תעלה תמונה. תודה.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

• תוכן חדש...