Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ציר וגלגל שיניים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם...

אני כרגע עובד על פרוייקט של אופניים ממנועות עם מנוע חשמלי ואוליי "ניתקעתי" באיזה משהו:

למנוע יש ציר קטן ויש לי גלגל שיניים שהקוטר שלו בטיפה ממש טיפה יותר קטן (זה לא ניראה לעיין)

ומה שעשיתי בשביל להשחיל את הגלגל שיניים לציר זה חיממתי את הגלגל שיניים עם ברנר 10 דקות עד שהגוון של הברזל שינה את ציבעו לכהה ואז דפקתי אותו חזק לציר ואז חיכתי שזה יתקרר וזה עושה רושם שזה חזק

והשאלה שלי היא לדעתכם הגלגל שיניים ניתפס ממש חזק או שיש סיכוי שהוא ישתחרר?

מה אתם אומרים

הגלגל שיניים הוא עשוי מברזל מאוד חזק ועבה ממש עבה והציר של המנוע עשוי גם מברזל חזק..

מה שעשיתי זה בסדר?

יכול להיות שהגלגל שיניים עשוי מפלדה אני לא יודע ממה הוא עשוי כי יש לי 2 גלגלי שיניים אותו הדבר ואת הראשון השחלתי לציר בלי לחמם ובזמן הדפיקות עליו הוא ניסדק אז חתכתי אותו עם דיסק והחלפתי את הגלגל שיניים לאחד שהוא יותר עבה וחיממתי עם ברנר והוא לא ניסדק ואני לא יודע עכשיו אם זה תפס חזק מה אתם אומרים השיטה שלחמם את הגלגל שיניים ולהשחיל לציר היא שיטה טובה?

הקליבר שלי הלך לאיבוד לכן אני לא יודע מה המידות של שניהם.. אבל בזמן הדפיקות שדפקתי עם פטיש ובוקסה על הגלגל שיניים זה ניכנס ממש בלחץ (לא ניגרם נזק למנוע (סטרטר)...

פורסם

תחילה נזכיר לך שאין דבר כזה ברזל טהור בשוק לכן החלקים עשויים מפלדה מסויימת.

הלבשה של גלגל שיניים על ציר כאשר חיממת את גלגל השיניים לפני כן יכולה להחזיק מעמד ללא שום בעיה במידה וההספק אינו גדול מידי.

נהוג בתחום המכניקה לבצע חיבורים מסוג זה לאחר חישוב מקדם ההתפשטות של החומרים ובהתחשב בעוד פרמטרים שונים.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני הייתי קודח בידיוק בחיבור בין הציר לגלגל ומכניס לשם קייל, ואם אפשרות ליתפוס את הקייל הייתי נותן פיק שרק יחזיק אות

תכלס גם איך שהוא עשה זה אמור להחזק, השאלה כמה.

נגיד על קראט זה 100% לא היה מחזיק דקה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אני חושב שזה חזק ואפילו חזק מאוד אבל אני לא כל כך בטוח כי בגלגל שיניים הראשון שהכנסתי אותו לציר בלי לחמם אותו הוא ניסדק ואז רציתי להוצי אותו אז חשבתי שיהיה קל להוציא אותו דפקתי עליו ממש חזק והוא סירב לצאת אז בסוף חתחתי אותו עםדיסק לאורך ואז הוא יצא ואחר כך לקחתי בדיוק אותו גלגל שיניים חדש וחיממתי אותו עד שהוא הפך לצבע חום כזה מהחום ומהר דפקתי אותו לציר עם בוקסה והוא ממש ישר וכניראה חזק והוא לא ניסדק...

לגבי זה שליקדוח חור בגלגל שיניים ובציר כדי להשחיל פין זה תמיד היה אצלי בעדיפות ראשונה הבעיה היא שאי אפשר ליקדוח בציר כי הוא עשוי מחומר מאוד חזק צריך לזה מקדחים מאוד רציניים...

ניסיתי ליקדוח בגלגל שיניים ונישברי לי 6מקדחים של 2מ"מ עד שקדחתי חור רק בצד אחר והוא עדיין לא יצא מהצד השני ואז ניסיתי ליקדוח בציר ואי אפשר כי פעם קדחתי בציר לאורך כדי לעשות הברזה ואז נישבר לי בפנים המברז ואז שמגיעים עם המקדח למברז המקדח נישבר וזה לטעמי כבר אבוד...

פורסם

קח מקדח 5.2 מ"מ, מברז 1/4 ובורג 1/4.

קדח חור כשחציו על גלגל השיניים וחציו על הציר, בצע הברגה והכנס בורג.

בשיטה שעבדת הרסת את הטיפול התרמי של גלגל השיניים (ולפי זה שהקודם נשבר הוא עבר טיפול תרמי) ולכן הפלדה שלו יותר רכה.

אם זה לא אפשרי נסה לשים לוקטייט מתאים כדי להקטין את הסיכוי לשחרור. אם הגלגל יחליק על הציר הוא יאכל ראת הציר וזה כבר סיפור יותר מורכב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ברור שמקדח 2 מילימטר ישבר,

תנסה עם מקדח 5ממ~ נורמאלי שהוא לא זבל סיני , חשוב שהקייל שאתה מכניס יהיה בול בגודל החור שלא ישחק שם.

לי לא היתה בעיה ליקדוח ככה בעשרות קראנקים

בכל אופן שזה שניתקלת בגלגל שיניים שלא יצא לא מעיד על החוזק שהוא תפוס כדי להיסתובב על הציר.

פורסם

גלגל השיניים עבר כנראה צימנוט (פיחמון) כלומר השיכבה החיצונית קשה מאוד ובהדרגה הקושי קטן לעומק הפלדה, בדרך כלל שכבת הפיחמון היא כ-1 עד 2 מילימטר, מה שאתה יכול לעשות להשחיז קצת מהחלק החיצוני היכן שאתה קודח בכדי להגיע לאיזור רך יותר ואז לקדוח עם מקדח קובלט.

אל דאגה אם לא חיממת את גלגל השיניים לטמפ' של 400-500 מעלות צלזיוס (בצע לוהט) אזי לא פגעת עדיין בקושי הגלגל.

פורסם

דווקא צמנטציה הולכת לאיבוד בטמפ' הרבה יותר נמוכה (וגם כפונ' של זמן).

פורסם

בפיחמון הזמן קובע את עומק החדירה של הפחמן לשיכבה החיצונית של הפלדה, לא בדקתי אם חימום בתלות בזמן ארוך או קצר פוגע בצורה כזו או אחרת בפיחמון.

בכול מקרה מה שקובע זה הטמפ', אתה יכול לחמם פלדה לטמפ' של 200 מעלות גם במשך שעה וזה לא ממש יפגע בתכונות הטכנולוגיות של הפלדה.

בכדי לחסם פלדה יש לחמם אותה לטמפ' קריטית תחתונה שהיא בערך 800 מעלות (תלוי באחוז הפחמן), במקרה הטוב או הגרוע חימום בעזרת ברנר העובד על גז פרופן לא יצליח לגרום הרבה נזק אולי שחרור מאמצים פנימיים.

פורסם

במקרה של צמנטציה זה יאיץ את תהליך בריחת הפחמן ושחרור הצמנטציה.

היה לי מוט בקוטר 200 מ"מ שעבר צמנטציה והייתי צריך לשחרר אותו (ציר של מכונה שפרקתי ושמרתי כחומר גלם). זרקתי אותו לשבוע על הרצפה של תנור הצביעה שלי (240 מעלות) והוא יצא רך כמו חמאה.

פורסם

אם כבר אתם מדברים על טמפרטורות@ברזל

יש הסבר למה שהייתי מתקן גלגל שיניים הוא היה נהיה יותר חזק כתוצאה מהפעולות הבאות:

1.מילוי בריתוך את השיניים שנישחקו (טמפרטורה גבוהה שהיתה מביאה את השיניים לצבע כתום בזמן העבודה)

2.קירור בתוך קערת מיים

3.השחזת השיניים עם דיסק כדי לשחזר את הגודל המקורי שלהם איפה שצריך (זה היה מחמם את הגלגל'ש אבל לא ממש לטמפרטורה קיצונית)

כשהייתי עושה את השלבים האלו לא רק השיניים שתוקנו היו מיתחזקות אלא גם השאר, והייתי שם לב לזה כי הוא לא היה נישחק יותר.

אם לא הייתי מבצע את פעולות 2 ו 3 אז הריתוך רק היה מחליש את כל הגלגל'ש

פורסם

פעולות 1 ו 2 הן למעשה החיסום ופעולה 3 מורידה את רוב המילוי ויוצרת את הצורה הסופית של השן (שרחוקה מאוד והצורה שצריכה להיות לשן אבל לעומסים נמוכים זה זניח).

פורסם
פעולות 1 ו 2 הן למעשה החיסום ופעולה 3 מורידה את רוב המילוי ויוצרת את הצורה הסופית של השן (שרחוקה מאוד והצורה שצריכה להיות לשן אבל לעומסים נמוכים זה זניח).

ליסחוב אופניים זה יכול?

• תוכן חדש...