Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה קליאו ספורט 172?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לכבוד מפגש פיז'ו ספורט שנערך היום חשבתי לכתוב לכם מדוע בחרתי לקנות פיז'ו 106 ראלי, לפני יותר משנה. אני רוצה למקד את הדיון הזה בהוט האצ'ים בלבד, וכן להתעלם משיקולי עלות וכיוצ"ב. בעצם, המטרה שלי היא להסביר מדוע ה-106 היא בשבילי ההוט האצ' הנבחרת, ומדוע אני כל כך חושש מההוט האצ'ים של הדור הבא.

אני טוען שה-106 נמצאת בדיוק בזמן אמצע החיים של ההאצ'בק הספורטיביות, מבחינה כרונולוגית. במובן מסוים היא משלימה את ז'אנר מכוניות ההנאה לעם של שנות ה-80 ומצד שני היא תוכננה שנים בודדות לפני בואן של מפלצות הכוח (הכל יחסי) בשנות ה-90. אפשר לומר שהיא יושבת על קו התפר בין אלו לבין אלו, וכאן טמון היתרון שלה – ביכולת לשלב את הטוב שבשני העולמות ולהוות חבילה התפורה בדייקנות עבור חובב ההגה (כמובן, רק זה שנוח לו עם תנוחת הנהיגה המוזרה :wink: ).

בואו נחזור רגע אחורה: בשנות ה-80 קיבלנו מפיז'ו ופולקסווגן חבילה נהדרת של הוט האצ'ים. המכוניות הללו הצטיינו בשימושיות ונוחות, בשילוב עם הנאה מנהיגה ברמה הגבוהה ביותר באותה העת, עבור מכוניות הנעה קדמית. גם רמות הגימור וביצועי המנוע היו סבירים ומעלה, ועמדו בכבוד מול מכוניות רבות אחרות מהסגמנט. היו כאלו שזרחו כבר אז ברמות הביצועים (לדוגמא, גרסת ה-טורבו של האונו), אך אף אחד לא הצליח להשוות את היכולות הדינמיות של הצרפתיות החמות, אולי מלבד מספר בודד של דוגמאות איטלקיות ובריטיות.

נקפוץ רגע להווה ולהגעת הדור החדש של המכוניות – דור ה-90. המכוניות הללו הפכו, כמעט ללא יוצא מהכלל, כבדות וגדולות מאי פעם. הן גם נראו מסיביות יותר עם חישוקים מגודלים וניפוחים למיניהם. אביזרי הבטיחות התרבו והאיבזור גדל, וכתוצאה המשקל צמח ב-100-200 ק"ג לפחות. גם המנועים שודרגו בהתאם וכך הביצועים לא נפגעו ואף השתפרו לעיתים, אבל המשקל, הניפוחים והמהנדסים עשו את שלהם והתוצאה הייתה (במרבית המקרים) מכוניות יותר בטוחות ופחות מרגשות.

תחשבו על זה – כשהמהנדסים של פיז'ו ספורט ישבו לתכנן את ה-106 החדשה, הם קיבלו לידיים בסיס הרבה פחות טוב – יותר גדול, יותר כבד – עוד לפני שניגשו לכיול הם היו חייבים לתקן את החבילה הרעועה שקיבלו. ובהעדר אפשרות אחרת, הם נאלצו פשוט להוסיף סוכר לתבשיל המלוח מדי. הם שיפרו את המנוע והגדילו את הג'נטים. הם השתמשו בגיר קצר יותר שיוכל להזיז את המשקל כמו שצריך (באופן שלא יביך עם נתוני 0-100 גרועים משל ה-205) והתאימו את המתלים שיוכלו לשאת את המשקל העודף ולשמור על יכולת ספורטיבית נחוצה. בכלל, אני מופתע שפיז'ו לא ויתרו מראש, כמו הרבה יצרנים אחרים, ויצאו בהצהרה שהספורטיבית החדשה שלהם בעצם הפכה עורה למכונית GT מהירה ותו לא.

ועכשיו מגיעים לפיז'ו 106 ראלי.

זוהי מכונית שבורכה באיכויות ובביצועים של הדור החדש, אבל באותו הזמן גם מהווה שריד אחרון לימי הפשטות מעוטי התקנות והאילוצים. מצד אחד היא מרגישה מודרנית יותר מאבותיה, כי תוכננה שנים בודדות לפני סוף העשור, ומצד שני היא נוצרה מלכתחילה ככלי שיהווה את נקודת הציון לסימון בואו של הדור החדש – גם מבחינת הביצועים וגם מבחינת התכנון. כך במשך מספר שנים היא הציבה את הרף אליו היצרנים האחרים התאמצו מאוד כדי להגיע. וגם היום היא מסוגלת להתמודד בכבוד מבחינת הביצועים מול מתחרות רבות מהדור הנוכחי, כשלה יש משהו שהן כבר איבדו: את אותה אימרה חשובה של קולין צ'פמן – Add lightness. נכון, היא כבדה מהקטנות של שנות ה-80, אבל בהפרש קטן מספיק בכדי שהביצועים יכפרו עליו פי כמה. המשקל הנמוך מוסיף לתזזיתיות ולקלילות לעומת המתחרות של הדור החדש, וביחד עם כיול מוצלח ביותר, החבילה מהווה מעין שירת ברבור לספורטיביות של פעם. ואני חושש שכבר לא יהיו יותר כאלו.

הרי היום כל קטנה ספורטיבית שוקלת לפחות 1,000 ק"ג וכל קומפקטית 1,200. במלחמה על העין כולן נופחו ובמלחמה על הבטיחות כולן שמנו. היום מכוניות מיני קטנות שוקלות יותר מ-900 ק"ג ולרוב לא מגיעות עם מנועים חזקים מספיק כדי שלא יגזלו נתח שוק מאחיותיהן הגדולות. וכך מצד אחד יש לנו מכוניות עם בסיס נכון אבל לא מנוצל, ומצד שני יש לנו מכוניות עם מנועים חזקים מספיק אבל משקל עודף.

הסיכום אולי קצת עצוב: ה-106 ראלי הראשונה, ומספר החברות שעומד מולה בכבוד (חלקן המועט נמכר גם כאן בארץ), מהווה נקודה בזמן שאני מאוד חושש שלא תחזור.

מה דעתכם?

רוני

דעתי שקראנו את השרשור הזה כבר.

דעתי שהקליאו היא flavour of the month, ושהעולם לא עצר.

ודעתי שעוד נזכה לקרוא שרשורים שכמותו בעתיד ;-)

• תגובות 176
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
דעתי שקראנו את השרשור הזה כבר.

דעתי שהקליאו היא flavour of the month, ושהעולם לא עצר.

ודעתי שעוד נזכה לקרוא שרשורים שכמותו בעתיד ;-)

צוקרמן, אנחנו נזכה לעוד שירשורים כאלו רק אם "החברים" שלך בקרסו יפסיקו למכור לך סיפורי סבתא בשביל לקבל כתבות תדמית ואשכרה יתחילו לייבא דגמים ספורטיביים...:lol:

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
מה הצחקתי אותך ? על נהג שפוי = מר ברשד ?

הצחקת אותי כי אתה מסכים לנדב את האוטו שלך אבל נותן רשימת תנאים הזויה, שעיקרה שרק מישהו שאתה חושב שהוא נוהג בסדר יוכל לנהוג על הרכב שלך ואך ורק לפי התנאים שלך (שיכולים להיות שונים לחלוטין מהצרכים של המבחן או של כל דבר אחר, for all i know).

וצוקרמן - אתה באמת הצחקת אותי (הצחקת חחח, לא הצחקת פחח :wink: ). האמת, שמישהו אחר כבר עשה לי את זה פעם כשכתבתי על הקורולה שנואת נפשי, הוא פשוט החליף את כל האיזכורים של הקורולה באיזכורים של קליאו ספורט, זה היה מאוד משעשע :-D ).

ואם להתייחס באופן רציני - אז (שלא במפתיע) אתה צודק! אם הייתי כותב את זה לפני עשר שנים יכול מאוד להיות שזה מה שהיה נכתב. העניין הוא שהקליאו היא באמת קפיצת מדרגה מסוימת במובנים רבים (נניח כוח), תוך כדי ויתור מינימלי על מאפיינים חשובים אחרים (נניח תוספת משקל), שלפחות כיום אני לא רואה כיצד האיזון הזה הולך בדרך הנכונה (ומבחינתי להעלות הספקים בכדי להתגבר על תוספת משקל, נניח, זו לא הדרך הנכונה). אולי זה ישתנה אם יעשו מכוניות כמו ה-C2 VTS (בערך טון) עם מנועים של 180 כ"ס, אבל כמו שאני מתאר את זה אז כבר יהיו לה חישוקי 18 אינץ' וצמיגים של 225 :-P

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
תראה - זה לא הוויכוח הראשון שאני רואה בענייין,

אז חשבתי להזמין את כל האנשים שקבוע משתתפים בוויכוחים האלה שיבואו וייתרשמו מרכבים אחרים.

או שיוכיחו את הטענות שלהם בחי ולא על גבי הפורום.

מה נהיה יש התפתחויות?

פורסם
צוקרמן, אנחנו נזכה לעוד שירשורים כאלו רק אם "החברים" שלך בקרסו יפסיקו למכור לך סיפורי סבתא בשביל לקבל כתבות תדמית ואשכרה יתחילו לייבא דגמים ספורטיביים...:lol:

אני לא רוצה להישמע כמו משבית שמחות, אבל עם עזיבתה של מיכל גיל הסיכויים לראות פה את הקליאו ספורט מצטמצמים.

לפי מה שאני יודע (ואני מנג'ס בערך פעם בשבוע :-P ) הספורט עדיין מתוכננת להגיע לארץ, ובקרוב מאד...

אולי הגיע הזמן ל-1 על 1 עם מנהל המותג הדנדש ;-)

פורסם
אולי הגיע הזמן ל-1 על 1 עם מנהל המותג הדנדש ;-)

אתה תקוותנו האחרונה! אנא! הבטח לי שתעשה הכל בכדי שיביאו את יצירת המופת החדשה של רנו לארץ! (כדי שנוכל להתלונן שהמחיר יקר מדי ובטח אף אחד לא יקנה ובכלל היא לא כזה משהו וציפינו ליותר ובלה בלה בלה :wink: )

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
גם אני מוכן לנדב את ה WRX של ההורים שלי,ובהיזדמנות זו יראה קבל עם ועולם איך הלאון מהירה ממנה בתאוצות ביניים.

למה אתה קורה תאוצות ביניים ? 30-70? 75-100 ? 80-120 ? 150-200 ?

מהניסיון שלי עם שני המכוניות ההיתרון של ה20VT הוא רק בנמוכות , בגבוהות הWRX פשוט משמידה אותה

הנקודה תורפה הרצינית של הWRX היא תיבת ההילוכים שלה

היא חלשה עדינה מאוד אשכרה עשויה מחרסינה ועם יחסי העברה שלא מתאימים בכלל לאופי של המנוע

אם לוקחים את ה6SPD של הSTI ומרכיבים אותה בWRX התוצאה מרשימה מאוד , מניסיון

פורסם

צודק בהחלט.

עד 3,000 סל"ד לערך,מנוע ה WRX לא ממש מרגיש חזק בשרני,מה שמאלץ אותך לרוב להוריד הילוך על מנת להגיע לכוח אפקטיבי.

לא רק שתיבת ההילוכים בסובארו עדינה למדי,זו גם מכונית 4X4,ואין לה איך לפרוק עומסים(פירפור בלשון העם)כך שכל העומס נופל על הגיר ונמצמד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני חוזר ואומר, לדעתי ה- WRX והליאון לא באותה ליגה מבחינת חבילת ביצועים וחווית נהיגה.

אגדות הגירים, העדינות, השבריריות של הסובארו ב- 99% מהמיקרים בארץ מתבררות כנהגים חבלנים, לא מיומנים ו/או תחזוקה לקויה.

במדינות מתוקנות שבהם האימפרזות נמכרות בכמויות האמינות טובה מאוד ביחס להספקים ולעומסים שמופעלים.

האגדות הללו לא נקשרו לליאונים מכיוון שנמכרו הרבה פחות ליאונים "חמים" מהסובארואים ומכיוון שאחוז הסובארו שעובד קשה עד מחובל מתקרב ל- 75% מהכלים ובליאון ל- 5% (רק 5% מהליאונים עובדים קשה), הכל להערכתי האישית כמובן.

רוצה לומר שסה"כ הליאון בנוי טוב ואיכותי אבל אני משוכנע שאם יעבוד קשה 100K ק"מ זה יתבטא יפה מאוד בשחיקה ובלאי בכל המכלולים.

אני מבין מהשקט שרעיון ה- WRX vs LEON נגנז :lol:

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
לכל אחד יש את הדרישות שלו. אני לדוג' הייתי שמח אם ההגה של המיאטה היה קצת יותר כבד והגיר יותר חלק ולא "מעורפל" לפעמים, כמובן שהייתי יותר משמח לתוספת מומנט בריאה בסלד נמוך.

הגיר של המיאטה נחשב אצלך מעורפל?! :shock:

לאיזה גיר אתה רגיל שהוא לא מעורפל? של מכונית F1?

מוטי

פורסם
רק 5% מהליאונים עובדים קשה

אני מבין מהשקט שרעיון ה- WRX vs LEON נגנז :lol:

1. אברגיל :האם אני ה 5% היחיד, או שאני בקבוצת ה 95% :?:

2. הצעתי פעמיים את הלאון, מציע שוב - בשלישית, השקט מגיע מצד הWRX, (למרות שאני בטוח שאפסיד 8) )

3. הת'רד ההזוי הזה בכלל על "למה קליאו ספורט" אולי תנדב את שלך ונהיה שלישיה ???

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

השקט הופר..

כל שנותר הוא לקבוע מקום ולארגן כמה מכוניות במצבן המקורי(פחות או יותר..)+צלם רציני ואנחנו מסודרים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
סופסוף חבר'ה רציניים!!

יש קליאו דור 2 , WRX , ליאון - מי עוד מצטרף?

(אני אביא רסקיו:wink: )

אני בא לצלם וידאו.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...