Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, יש לי עדכון מעט כואב (או שלא).

לפני בערך כשבועיים ביקשתי מחברת משפחה שתקנה לי את המגבר מהדיוטיפרי.

עכשיו נודע לי שהוא לא היה במלאי :?

כך שברגע זה יש לי ברכב HU של פיוניר (DEH3600MP) שאני מאוד אוהב,

זוג רמקולים אחוריים- מורל פולס 6X9 עם חיווט חדש (2.5) לרדיודיסק - מה שבאמת שיפר להם את האיכות בצורה לא הגיונית.

וקומפוננט 6.5 מורל פולס שזקוק להגברה.

חשבתי על כיוון אחר עקב זה שאני לא מחוייב להשתמש במגבר JBL ואשמח לקבל המלצות על רכיבים=]

(מגברים - אני מוכן לרכוש גם ביד שניה)

הרעיון אומר- מגבר 2 ערוצים לקומפוננט מקדימה, מונובלוק\עוד מגבר 2 ערוצים (כדי להפריד ולאפשר החלפה בעתיד) בגישור- לסאב.

השאלה היא איזה רכיבים לרכוש בטווח מחירים הגיוני של עד נניח 3000 ש''ח כולל חיווט והכל כדי להשיג מערכת איכותית?

התקציב שלי לבנתיים הוא כ1200 ש''ח, אבל אני ממשיך בעבודה ומחפש מטרה מספקת להגיע אליה. מה אתם אומרים?

פורסם
אני חושב שסאב 15" לא יהייה "זריז" מספיק ולא יעבוד מהר מספיק ויהייה קצת מרוח (קח למשל שיר רוק של מטאליקה עם דאבל בס..)

לעומת זאת סאב 12" של קיקר - ייתן לך את כל הSPL שתחפוץ בו .

תומר

למה שלא יהיה זריז?

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
למה שלא יהיה זריז?

נסה לקשר את הדוגמה הבאה:

1. אני נוסע ברכב במישור בהילוך שני ולוחץ על הגז בכמות מסויימת, הרכב מתייצב לבסוף על מהירות אחידה.

2. אני נוסע באותו הרכב ובאותו ההילוך, לוחץ על הגז באותה הכמות - רק בעליה. הרכב יגיע שוב למהירות אחידה, מהירה פחות מהמהירות במישור. למה? כי הפעם הרכב מתאמץ לסחוב יותר משקל.

למה זה קשור לסאב? כי סאב 15" מקבל אותו הספק משום שהוא יושב על אותו המגבר בעצם. רק שהוא דוחף יותר אויר.

אני לא בטוח ב100% לגבי האם הדבר נכון אבל ההגיון שמצאתי צריך הסבר מהימן כדי להשבר =]

בכל מקרה אני ממש צריך באס ברכב בזמן הקרוב!#$ למישהו יש רעיונות? :mm_wink:

ושוב תודה לעוזרים לי =]

פורסם

.... הא?

בוא נתחיל מהתיבה.

1. תיבה גדולה מורידה את ההספק שסאב יכול לקבל בשביל להגיע ל XMAX שלו.

2. הסאב לא חווה התנגדות מהאוויר שמחוץ לתיבה, הוא חווה את ההתנגדות שבאוויר שבתוך התיבה [ראה 1]

אנשים תופסים לא נכון את הרעיון של סאב 15"

הסאב משל עצמו , גדול סה"כ ב 3 אינצ' [במרבית המקרים] מסאב 12".

אבל גודל התיבה משתנה בצורה דרסטית , לא בכמה ליטרים , אלא ב 1CF או לפעמים יותר.

הרעיון מאחורי להפעיל סאב 15" הוא להביא לו תיבה יותר גדולה, הרבה יותר גדולה [גם במקרה של אטומה וגם במקרה של פתוחה על סוגיה]

סאב 15" מסוגל להגיע ליותר עוצמה , תדרים נמוכים יותר [אם מדברים על דגמים זהים] , והיענות תדרים מקבילה לזו של 12" עם הינתן תיבה מתאימה.

ניקח לדוגמא את הקיקר המוכר שלנו.

סאב 12" 400 אראמאס , בלי יותר מדי מזל בין אנשי הפורום לנוכח היכולות שלו.

שים אותו בתיבת 1CF ותיתן לו 400 אראמאס [בתקווה שאתה לא מכניס אותו לקליפינג] , הסאב ינגן , וגם יגיע לXMAX שלו בתדרים מסויימים.

קח את אותו הסאב , שים אותו בתיבת 80 ליטר , עם 400 אראמאס

אתה תגלה שההיענות שלו השתפרה [ממליץ לנסות עם כל סאב] , אבל עם זאת הוא מגיע ל XMAX ביתר קלות

ואפילו קיקר ממליצים על להקטין את העצמה שהסאב מקבל על תיבות גדולות יותר [כך צריך להיעשות לגבי כל סאב שקיים.]

המוטור של סאב 12" יהיה בד"כ יותר חזק מהמוטור של סאב 15" בגלל צפיפות הספיידר , לדוגמא , כמו שמנסים לשבור מקל גדול, ומנסים לשבור מקל קטן , מה יותר קל לשבור?] לכן סאב 12" בד"כ יהיו עמידים יותר להתעללות.

קח סאב קיקר 15" מאותו הדגם , אתה תראה שנתוני התיבה השתנו וגם היכולות

א. הוא יותר נציל [שטח יותר גדול]

ב. הוא מסוגל לקבל יותר RMS, טוב , לא בדיוק מסוגל כמו שזה היכולת שלו , למשל קח את הסאב 12" בתיבה 0.5CF , תצטרך קרוב ל 600 אראמאס עלמנת להביא אותו ל XMAX.

עם הסאב 15" מעלים את העצמה בגלל שהוא דוחס יותר אוויר.

ג. תמיד ממליץ לסאב 15" להשתמש בנפחים קרובים ל פי שניים מסאב 12, על מנת לקבל את היענות התדרים הרצוייה , ואת העצמה הרצוייה.

אני יודע שלא כיסיתי את הנושא בצורה מקיפה

אבל אם יתעוררו עוד שאלות , אשתדל לענות

הכי חשוב , לא לשכוח , שאם מגדילים תיבה ,להוריד את ההספק שנותנים לסאב!

אתם תשימו לב לבד שאתם תיאלצו להוריד גיינים במגברים.

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

אלי, אתה מתכוון בכל הסאבים שאם מגדילים את התיבה אז להוריד את הגיין? (הכוונה לתיבה אטומה). כי נניח אצלי בקסנון רשום הפוך. ככל שהתיבה קטנה יותר, ככה הוא ידפוק חזק יותר. כלומר בשביל SPL בתיבה אטומה אני צריך 1.0 FT^3 שזה כ-30 ליטר +- לא זוכר בדיוק, ואילו ל-MUSICAL שזה יותר SQ אני צריך 3.0 FT^3 שזה כ-84 ליטר+-. יש תשובה? ואני רוצה תשובה :-)

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

יש תשובה.

תנגן 30 הרץ בתיבה שלך , ואז תנגן 30 הרץ בתיבה 84 ליטר.

מי מהתיבות תצליח לייצר את התדר?

הגדולה יותר.

והסאב יצטרך פחות הספק בשביל לספק לך אותו.

העניין בתיבה קטנה שהוא "ידפוק" חזק יותר , הוא חוזר לינאריות , וכיוון יחסית גבוה של התיבה.

אנשים מתייחסים ל"דפיקה" בתור תדרים גבוהים של 40 עד 60 הרץ , מה עם דפיקה ב 30 הרץ כמו שאצלי הייתה?

עם דפיקה כזו אתה מקבל שבץ :)

דפיקה ב 50 הרץ זה לא נחשב :p

בכל מקרה , אני אמשיך לכתוב דברים.

אם תסתכלו בתחרויות SPL , ובאיזה תדרים מתבצעות התחרויות והשיאים המטורפים

התדרים יהיו גבוהים בעצמה מגוכחת , ובעוצמות מגוכחות

למשל השיא של DDAUDIO זוג סאבים 18" עם 16 קילוואט לכל סאב , בתדר 75הרץ

75 הרץ??

כן! בגלל שבתדרים הגבוהים , צריך עצמה מפגרת [במובן הטוב] בשביל להזיז את הסאב ל XMAX ,

אם הם היו מתכננים תיבה ל 30 הרץ , הם היו יכולים בקלות להשתמש בחצי מהעצמה , אבל לא להגיע לתוצאת הDB , אבל להגיע לגבולות המכניים של הסאבים.

הכל תלוי בתיבה , אתה בעצמך אמרת , גיין נמוך = וולטאז' יציאה נמוך מהמגבר

וולטאז' יציאה נמוך מהמגבר = פחות הספק שיוצא ממנו.

תיבה גדולה היא יותר נצילה , ומכסה טווח רחב יותר של תדרים [מפה מגיע ה musical של פיניקס גולד]

תיבה קטנה , פחות נצילה , ולכן צריך להשתמש בעצמה גבוהה בשביל להגיע ליכולות של אותו הסאב בתיבה גדולה יותר.

שסאב "דופק" חזק זה יחסי , אתה מייחס חשיבות לתדר גבוה , אצלי זו תהיה בדיחה;)

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

אלי , לא כ"כ הבנתי את הרעיון .

בא נתחיל ממה שאני מבין ואז תתקן

סאב 15 אינטש יורד יותר נמוך , אבל גם בתיבה גדולה אטומה הוא יעבוד יותר מרוח ,כי אתה צריך ,עד כמה שהבנתי לא את ההספק של המגבר, אלא דמפינג פקטור. ע"מ שישלוט יותר טוב בממברנה , וממברנה גדולה יותר זקוקה לשליטה יותר חזקה .

לגבי הSPL ברור שתיבה יותר גדולה נותנת יותר אפשרות להזזת האוויר בתוכה ולכן צריך פחות הספק , אבל אז גם צריך דמפינג פקטור יותר גדול לשלוט בהחזרה של הממברנה נכון או לא ?

מה שאני מנסה להגיע שבSPL זה מדוייק אבל עדיין סאב גדול אמור /או אולי עם הציוד הקיים הוא עושה , לעבוד יותר מרוח

אשמח אם תתקן את ידיעותי בנושא

בתודה וברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

אתה צודק ברוב הדברים שאמרת , הדאמפינג פאקטור הוא גם אחד הגורמים המשפיעים , אבל לא ה-גורם המשפיע.

כל מונו , או מגבר רציני [לא רד בוקס 1000 וואט]

כדוגמת רוקפורד T20001 , [טוב אני לא אתחיל לדחוף שמות]

אפשר לגרום לכל מונו "להשמע" טוב עם בניית תיבה נכונה.

הבאס שיוצא , יותר תלוי בתיבה מבמונו.

בתיבה גדולה יותר, גם מונו בעל דאמפינג פאקטור קטן יחסית , ישמע טוב , בגלל שלא פועלים עליו לחצי אוויר חזקים כמו בתיבות קטנות.

תיבה גדולה is the way to go

ואם כבר ,אז transmission line ;) [אני עוד דוגר על העיצוב של הדבר הזה]

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

תראו אני לא אכנס לעניינים הטכניים שאותם העליתם אני רק אומר לכם שסאב 8" או 10" יותר מדוייק מסאב 15" .

ויצא לי לשמוע סאבים מצויינים ומה לעשות שה8" או 10" נשמעים יותר פאנצ'ים ומדוייקים ?

ישבתי אצל יאריק הגדול ברכב והיו מקרים (מטאליקה ואלקטרוני בעיקר) שהאיש אמר בעצמו שהסאב לא תמיד יצליח "לחזור" בזמן .

אם אני לא טועה יש לו סאב של אימאג' דיינאמיקס 15" (לגבי האינצ'ים אני בטוח ).

אז אני לא אכנס איתכם לשיחה על דאמפינג פאקטור ואחוזי נצילות (למרות שיש לי ידע מספיק כדי שנשוחח על זה) ואומר שאני מאמין לאוזן שלי והיא אומרת אותו דבר עד עכשיו - הסאב קטן יותר - משמע שהוא מדוייק יותר .

אני יודע שזה כוללני מידי אבל זה כמעט נכון , הסאב היחיד שהוא גדול יחסית ומדוייק שאני שמעתי הייה הL7 של GUY007 שנשמע מצויין בפעם האחרונה שהקשבתי לו , טיפל בפיוז'ן מצויין והייה כיף להקשיב לו (והוא 12" ולא 15").

תומר

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

אליקו , הבחור צודק , לא משנה מה המונו ,ועים כול הכבוד יש מעט מונואים של 1000 וואט שיש להם דמפינג פקטור טוב באיזור ה50HZ ומטה שלא לדבר על 30HZ (שזה הסיבה שקונים סאב 15 ולא 12) . ולא יעזור כלום אם יש לך תדר של 30HZ והסאב מסוגל להוציא אותו , אין שום סיכוי בעולם ,ולא משנה גודל התיבה , שהממברנה תחזור בזמן למנוחה להתכונן לתו הבא

אני יודע שזה כוללני מידי אבל זה כמעט נכון , הסאב היחיד שהוא גדול יחסית ומדוייק שאני שמעתי הייה הL7 של GUY007 שנשמע מצויין בפעם האחרונה שהקשבתי לו , טיפל בפיוז'ן מצויין והייה כיף להקשיב לו (והוא 12" ולא 15").אם ליאריק היה IDMAX של 12 אינץ אני חושב שלא היית חושב שה L7 כזה טוב . אם תבדוק בכול הפורומים בעולם הL7 לא נוגע במטר בIDMAX

תומר

סאב גדול יכול לתת לך את הבעיטה בבטן כשיש חומר שיורד ל30HZ (בהנחה שעקומת ההיענות שלו לא יורדת בתדרים האלו מתחת ל6DB יחסית לשאר העקומה ) ויש לך מגבר אמיתי שמסוגל לתת לו את העוצמה הנדרשת (לא כול מגבר 1000W יכול לבצע את זה טוב) והתיבה שלך מתוכננת טוב .

אבל לא שמעתי מעולם על איזשהיא חברה שהצליחה להוציא דיוק מדרייבר בגודל כזה , לא חברות היי אנד באודיו בייתי ולא חברות בסטריאו למכוניות .

כול רמקול שחייב מהירות של סאב (משולב בהורנים ו/או רמקול נציל שעובד על מידים מהירים) לא עולה על 8" , לפעמים 2 ע"מ להוסיף יכולת לרדת בHZ . אבל אין דבר כזה גדול ומהיר => אין דבר כזה גדול יותר=מדוייק יותר

בברכה יהודה

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

ברור לי שהIDMAX משובח .

אני באופן אישי אוהב יותר את הL7 - לא התכוונתי להישמע כאילו IDMAX לא שווה , הוא שווה ובקילוגרמים .

:-)

תומר

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

• תוכן חדש...