Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חלפים חדשים למכוניות ישנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, חברים!

שמעתי איפשהו שיצרן הרכב מחוייב לספק חלקי חילוף במשך 8 שנים לאחר הפסקת ייצור הדגם. אך מתעוררת שאלה - ואני כמובן בעיניין האסקורטים :lol: - מי הוא היצרן המחוייב? נגיד המכוניות שלי מנצרת, אז תע''ר מחוייבים לספק חלפים חדשים? אם כך וסיימו לייצר את MK2 ב-1980, ז''א שחלפיים חדשים(!) יוצרו עד 1988! האם זה אומר שעד עכשיו יש לי אפשרות להשיג, נגיד, דשבורד חדש? או גריל? או ריפודי דלתות? 1988 - זה לא ככ מזמן, אז יכול להיות שבתע''ר יש סטוקים של חלפים חדשים לרכבים שהם ייצרו פעם?

OK, נראה לי שאלתי מספיק שאלות, תודה לעונים!

מקס.

חכמת פורד אסקורט: עדיף 60 סוסים שעובדים בשבילך מאשר 120 שאתה עובד בשבילהם.

חכמת מרצדס W116: אין דבר כזה "شيخ לשעבר".

פורסם
שלום, חברים!

שמעתי איפשהו שיצרן הרכב מחוייב לספק חלקי חילוף במשך 8 שנים לאחר הפסקת ייצור הדגם. אך מתעוררת שאלה - ואני כמובן בעיניין האסקורטים :lol: - מי הוא היצרן המחוייב? נגיד המכוניות שלי מנצרת, אז תע''ר מחוייבים לספק חלפים חדשים? אם כך וסיימו לייצר את MK2 ב-1980, ז''א שחלפיים חדשים(!) יוצרו עד 1988! האם זה אומר שעד עכשיו יש לי אפשרות להשיג, נגיד, דשבורד חדש? או גריל? או ריפודי דלתות? 1988 - זה לא ככ מזמן, אז יכול להיות שבתע''ר יש סטוקים של חלפים חדשים לרכבים שהם ייצרו פעם?

OK, נראה לי שאלתי מספיק שאלות, תודה לעונים!

מקס.

זה לא לייצר חלפים במשך שמונה שנים. החיוב הוא שיהיו חלקי חילוף במלאי.

כלומר אם יש אוטו שאין לו ביקוש רב והוא נדיר יחסית היבואן חייב להחזיק חלקי חילוף במלאי למשך 7 שנים. אם יש לרכב ביקוש סביר להניח שהיבואן יחזיק יותר זמן, סה"כ הוא רק מרוויח מזה.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

כלומר אם יש אוטו שאין לו ביקוש רב והוא נדיר יחסית היבואן חייב להחזיק חלקי חילוף במלאי למשך 7 שנים. אם יש לרכב ביקוש סביר להניח שהיבואן יחזיק יותר זמן, סה"כ הוא רק מרוויח מזה.

ראלימן

זהו, שהקטע שמכוניות שלי הורכבו בארץ - אין להם יבואן... או שאני טועה?

פורסם

ראלימן

זהו, שהקטע שמכוניות שלי הורכבו בארץ - אין להם יבואן... או שאני טועה?

זה שהם הורכבו פה לא אומר שהן גם יוצרו פה וגם לא אומר שהחלפים נוצרו פה..

חייב להיות משווק כלשהו לרכב שלך, אני לא מאמין שניגשת פשוט למפעל וקנית שם. מין חנות מפעל :wink:

בכל מקרה סלח לי על בורותי אבל מה הוא הרכב?

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

אסקורט, מה עוד? MK1 ו-MK2 לנצח! :lol: והאמת ההיתי רוצה לדעת מי שיווק אותם בזמנו...

פורסם

לצערי איו בשורות חיוביות.

יבואנית פורד התחייבה בשעתו להחזיק חלפים- עברו מאז הרבה שנים יש להניח

שנפטרו מן החלפים.

מפעלי נצרת קיבלו קיטים שלמים להרכבה כך שבסוף ההרכבות לא היה אמור להישאר להם מלאי.

:evil:

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

היבואנית ההיסטורית של פורד היתה החברה הישראלית לאוטומובילים שחברה אחות שלה היא חברת מכשירי תנועה יבואנית סוזוקי וקרייזלר בהווה.

החברה היתה גם שותפה במפעלי המכוניות בנצרת.

פורד ברנדה יוצרה בנצרת עד 1981 והטרנזיט עד 1986.

חלפים (חדשים וישנים) למכונית שלך תמצא באנגליה בלי שום בעיה, בארץ - אין הגיון עסקי להחזיק מלאי כזה, אם כי סיבוב ברחוב המסגר במיוחד בחנויות הוותיקות יכול להניב מציאות מעניינות.

לגבי אחזקת מלאי חלפים ע"י היצרן: מנסיוני עם וולוו לפני כשנה החליט היצרן להפסיק להחזיק חלפים למכונית מדגם 444 ו-544 כאשר יצורן של אלה החל בשנת 1948 והגרסה האחרונה יוצרה בשנת 1971 והיצרן מכר את כל המלאי לחברה שלישית וקמה צעקה אצל כל האספנים למיניהם....

לגבי מדיניות פורד כיצרן לגבי חלפים אין לי מושג ירוק...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

החברה הישראלית לאוטומובילים, שכיום כבר לא מיבאת את פורד כי הזכיון עבר לדלק רכב.

הכי טוב להשיג חלקים לאסקורט דרך ספקים ומועדונים באנגליה

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

קראתי את השרשור ואני חייב להגיב על משהו בנושא

יש לי פורד טרייסר 97, לפני שבועיים נשברה הידית פתיחה של הדלת הפנימית

הלכתי למוסך להחליף ידית חדשה,אך אמרו לי שאין להם בארץ!!!!אתה מאמין?

זה פשוט שוק,רכב משנת 97 שלא יהיו לו חלקי חילוף בארץ,וחיפשתי גם משומש ולא מצאתי בלפחות 5 מקומות גדולים שביררתי,אז מה אני אעשה?אני אמור להזמין מארה"ב את החלק

תראה איזה שרות יש לפורד,פשוט אין לי מילים

אז אתה צריך להתנחם עם האסקורט הישנה שלך.

בהצלחה

פורסם

זה פשוט שוק,רכב משנת 97 שלא יהיו לו חלקי חילוף בארץ,וחיפשתי גם משומש ולא מצאתי בלפחות 5 מקומות גדולים שביררתי,אז מה אני אעשה?אני אמור להזמין מארה"ב את החלק

בהצלחה

למיטב ידיעתי חייבים על פי חוק להחזיק חלקי חילוף לכל רכב שנמכר בארץ במשך 7 שנים, תנסה לפנות למחלקת השרות של דלק מוטורס ואם זה לא עובד תברר את פרטי החוק ותנסה לפנות לעזרת גופים צרכניים / עיתונות.

פורסם

שלום MAX ושאר אנשי פורד

מבירור פנימי שלי לפני כמה שנים לגבי מחסן החלקים הישנים של נציגת חברת פורד בארץ (עוד בתקופה שהיה סניף גדול ביד אליהו ליד האיצטדיון) היו הרבה חלקים ישנים (עפ"י עדות של ידיד אישי שהיה אחד המחסנאים של פורד טרם העברת הנציגות לחברה המוכרת היום כמשווקת רכבי פורד) , אלא שעם העברת הנציגות והסניף עצמו מיד אליהו כל הציוד הישן נזרק !! פשוטו כמשמעו, בשל חוסר כדאיות (חלקו הגיע למוכרים מקומיים) גם עובדות אלו נתגלו אחרי בירור אישי שלי עם ותיקי המחסן שהיו בזמן שלפני ובזמן שאחרי (זאת אומרת מחסן החלקים של יבואני פורד כיום).

אריק

מועדון הקאפרי

פורסם

בהצלחה

כן, אני נמצא בפחות בעיה מאשר למשל חבר שלי עם אסקורט מ-1995, שפשוט מסרבים לטפל לו בבעיות חשמל של הרכב במוסכים מורשים...

חבל, פעם פורד היה אחד הרכבים הנפוצים פה, ותראו מה קורה בגלל שהיבואן שלו חרא...

• תוכן חדש...