Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי אשם בתאונת שרשרת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ויכוח שהיה לי עם חבר: רכב ראשון נתקע מאחור ברכב שני וגורם לשני להתקע מאחור בשלישי: את מי מהם השלישי צריך לתבוע? מי אשם? אני חושב שזה שנתקע מאחור, לא משנה מה הסיבה, הוא האשם. דעתכם? ומה נכון משפטית?

פורסם

השני, כי הוא לא שמר מרחק.

מצד שני, גם השלישי לא שמר מרחק אחרת לא היה נכנס בשני.

היחיד שלא אשם בתאונה זה הרכב הראשון, שאר הרכבים שאחריו אשמים באותה מידה וכל אחד מהם צריך לתבוע את הביטוח של עצמו.

זו דעתי.

שחר

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

השלישי לא נכנס באף אחד,נכנסו בו.

לפי מה שאני מבין הרכב הראשון היה האחרון בטור?

הראשון היה אחרון נכנס בשני (באמצע) וגרם לו להיכנס בשלישי(הראשון בטור).

אם כך אז הראשון,שלא שמר מרחק וכנל השני שגם לא שמר מרחק.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

בחלק גדול מהתאונות אין אשם אחד אלא אחוזי אשמה לכל צד ובהתאם לכך חברות הביטוח מתקזזות זו עם זו ומחייבות את הלקוח.

מה שבטוח זה שכל אחד יכול לתבוע את זה שפגע בו מאחור על חלקו היחסי בתאונה, אבל אם לדוגמא הרכב האמצעי הספיק לעצור בלי לפגוע ברכב שלפניו והועף עליו בגלל שפגעו בו מאחור, הנהג הפוגע אשם בנזק של שניהם.

בקיצור - כל תאונה לגופה, ובדרך כלל אין אשם אחד ויחיד.

מה שבטוח זה שהנהג הראשון שנפגע אך ורק מאחור אינו אשם (בהנחה שעצר בצורה סבירה, כלומר לא החנה את רכבו באמצע נתיב בעיקול כביש מהיר במקום בשוליים).

פורסם

חברה של אמא שלי לא נהגה כ 10 שנים. היא נאלצה לנהוג כי בעלה שתה בחתונה שהם היו בה.

בגלל שהיא לא נהגה הרבה זמן התבלבלה ושילבה בטעות להילוך שני או שלישי במקום חמישי (נשים :-o ) באמצע כביש מהיר גרמה לתאונת שרשרת, שבה היו מעורבים שלושה רכבים.

כולם היו אשמים חוץ ממנה!

פורסם
חברה של אמא שלי לא נהגה כ 10 שנים. היא נאלצה לנהוג כי בעלה שתה

אני הייתי מעדיף נהג שיכור על נהגת שלא נהגה 10 שנים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תאונת שרשרת זה מה שקרה לי לפני חודש,

לפי כל הבירורים, וגם לפי המקרה שלי,

הייתי באמצע, בין 2 רכבים

האשם (אשמה) הוא הנהג האחרון בשרשרת,

יהיה קשה מאוד להוכיח שלולא הנהג האחרון לא היה מתנגש

אז לא הייתה תאונה.

2006 - פיזו 205 95, זה מה שהתקציב אישר, אבל *** לקח.

2008 - מהעבודה קורולה 2008 אם תיבה שמחליפה רגע אחרי.

2012 - שברולט ספארק זה ה-זבל.

פורסם

לדעתי האשם הבלעדי ברוב תאונות השרשרת הוא הנהג השני בשרשרת.

הנהג השני שנבלם ברכב שלפניו, קיצר את מרחק הבלימה האפשרי של הנהגים מאחוריו.

פורסם

אבל הנהג השני נהנה יותר מכולם: גם דפק וגם נדפק...

והאשמה על הפגיעה ברכב הראשון היא שלו, ובפגיעה ברכבו אשם הנהג השלישי, כי (לכאורה) שניהם לא שמרו מרחק שאמור היה להספיק למקרים כאלה.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

לא מסכים איתך.

ייתכן והנהג השלישי שמר מרחק מספיק גדול, אולם השני קיצר משמעותית את מרחק הבלימה שלו כיוון שנבלם בתוך הרכב שלפניו.

במהירויות בינעירוניות נדרשים מעל 100 מטר של מרחק בין מכונית למכונית כדי לקחת בחשבון גם מקרים כאלה.

אני לא רואה את זה קורה.

פורסם

אם הרכב השני נבלם בתוך הרכב הראשון אז מן הסתם שהוא גם יהיה אשם... פה דובר על 3 רכבים שנוסעים בשיירה, כאשר ה3 נכנס בשני וגרם לו להיכנס בראשון...

דרך אגב ה100 מטר זה לא נכון, צריך לזכור שבכביש מהיר אתה נוסע באותה מהירות של הרכב שלפניך, ככה שגם אם הוא בולם בלימה חזקה, אתה צריך פחות (אולי הרבה פחות, אין לי רצון להתחיל לחשב עכשיו) מרחק כדי לבלום...

פורסם

אני מתייחס למקרה שהעלה כאשר שלושה או יותר רכבים נוסעים בשיירה.

רכב ב' נכנס ברכב א', ורכב ג' נכנס ברכב ב'.

בתנאים אופטימליים כאשר הרכבים נוסעים באותה מהירות, המרחק בין המכוניות צריך לשקף את זמן התגובה של הנהג לבלימה הפתאומית של הרכב לפניו. לאחר זמן התגובה, באופן עקרוני הרכבים בולמים באותו קצב, אז למעשה מעבר למרחק שנגמא בזמן התגובה אין קיצור נוסף של המרחק בין הרכבים. זמן תגובה של שנייה נניח, מתרגם ל-20 ומשהו מטר במהירות 100 קמ"ש.

בתנאים פחות אופטמליים, יש לקחת בחשבון אולי בלמים פחות טובים מעט, זמן תגובה קצת יותר ארוך, לחיצה קצת הססנית של הנהג על הבלם. אז נניח מדובר על כ-40 מטר בין רכבים ב-100 קמ"ש.

כאשר רכב ב' התחיל לבלום, ונניח נכנס ברכב א' במהירות 80 קמ"ש, מהירותו נהפכה ל-0. במקרה כזה למרות שרכב ג' שמר מרחק מספיק גדול כדי שיוכל לבלום בבטחה במקרה של בלימת חירום של הרכב לפניו, הרכב לפניו נבלם על ידי "קיר", ורכב ג' לא יוכל לבלום בזמן עקב כך שרכב ב' לא שמר מרחק.

פורסם

אגב שרשרת זה מה שקרה לי אתמול, עמדתי ברחוב הראשי ברמלה מחכה לרמזור אדום שיתחלף, אני על ניטרל אמברקס משוך,

פתאום שומע חריקה ואז בום נזרק קדימה,

אני הראשון מתוך שלוש מכוניות בטור,

מה שקרה שהרכב שבאמצע חתך את השלישי ולא הספיק לבלום אז חרק עד אליי הוריד לי את הבג'ז והטנדר שהוא חתך נכנס בו גם,

החפנו ביטוח היום היייתי במשטרה דיווחתי,

נקווה שהביטוח של זה שנכנס בי (אאודי A3) ישלם לי על הבג'ז(דייהו רייסר )

פורסם

השלישי תובע את השני והשני תובע את הראשון ( גם על נזקי השלישי-מגלגל..)

זה מה שהסבירו לי בביטוח כשלי קרה המקרה (הייתי השלישי מתוך ארבע)

צונזר.... :?

• תוכן חדש...