Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אילייט 9

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב ( לילה)

רציתי לבקש חוות דעת לגבי האיילט 9 שמעתי אותו כמה פעמים ברכב של פול דזיין וממש אהבתי , משהו שמע אותו בעוד מקומות ואיך הוא?

לעמות האיילט 6 תודה אני מכתוון בגרסת 2 WAY בלבד!

תודה רבה

:twisted: ...............:twisted:

למכירה VCVR עם תיבה מקורית! דנדש!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=165846

diverdolphins.gif

פורסם

מה עם טווח המיד?

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

בנוסף למה שאלי אמר, 9" לא מסוגל לנגן תדרי מיד בצורה נאותה עקב המבנה שלו.

ללא ספק תקבל באס "לבנים", אבל תוצאה סופית תהיה מאוד לא מאוזנת.

אני חושב שמי שרוצה להתקין 9" מקדימה חייב גם דרייבר מיד בנוסף לטוויטר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בגדול אני מסכים עם שניכם, למרות שבשימוש WIDE RANGE טוויטר, זה יכול להיות בסדר.

אבל עדיף להשתמש גם במיד לטובת תדרי הביניים.

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם

עדיין, קשה לי לראות רמקול 9" לינארי עד 1,000 - 1,200. וגם אם הוא יהיה לינארי על הגרף - אני בטוח שהוא פשוט ישמע רע.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני גם לא מצפה מהוופר לנגן ב 1000.

שם לב איך נמכרים הסטים של מורל כדוגמת הסופרימו...וופר+טוויטר.

הסופרימו או הרוולטור, מסוגלים לנגן מאזור ה 800. הפיצוי על תחום המיד מגיע מהטוויטר ולא מהוופר.

פורסם

יש בעייה קלה בהגדרת הזהות של דרייברים. זה שכתוב "וופר" לא אומר שהוא מנגן רק באסים. כשאומרים וופר לרוב מתכוונים לדרייבר הגדול במערכת. ה"וופר" של הסופרימו מנגן יפה מאוד גם תדרי מיד.

אני לא מאמין שזה הכי בריא לחתוך את הסופרימו כבר ב 800, מה גם שאז באמת צריך הרבה (מאוד) כוח כדי שישמע כמו שצריך.

לפי דעתי זה מתכון מנצח לקיצור חייו באופן משמעותי.

אני חושב שמי שמתכנן מערכת 2 חלקים חייב לקחת בחשבון את המגבלות הפיזיקליות של האלמנטים.

איתמר.

פורסם

איתמר , למה אתה חושב שניתן להתחיל את הטוויטר ב1000-1500 ? על ה MT23 שקנית כתוב על האלמנט שהוא מתחיל מ1400 , האם זה אומר שתתחיל אותו ב1400 ?

הנקודה היא שלא כדאי להתחיל טוויטר ולא משנה מה כתוב עליו פחות מ2000 ועדיף בסביבות ה3500 לדעתי (0הקולות של הנשים והגברים במוסיקה באים בסביבות ה3500-4000 ולא כדאי להפריד עם נקודת חיתוך)

ואם זה נכון אזי עדיף לתת לוופר/מידבאס לנגן מ80 עד 3500-4000 (אם זה אפשרי לו) והשאר לטוויטר או לקחת מיד

בתנאים כאלו באמת לא כדאי ללכת על 9"

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
איתמר , למה אתה חושב שניתן להתחיל את הטוויטר ב1000-1500 ? על ה MT23 שקנית כתוב על האלמנט שהוא מתחיל מ1400 , האם זה אומר שתתחיל אותו ב1400 ?

הנקודה היא שלא כדאי להתחיל טוויטר ולא משנה מה כתוב עליו פחות מ2000 ועדיף בסביבות ה3500 לדעתי (0הקולות של הנשים והגברים במוסיקה באים בסביבות ה3500-4000 ולא כדאי להפריד עם נקודת חיתוך)

ואם זה נכון אזי עדיף לתת לוופר/מידבאס לנגן מ80 עד 3500-4000 (אם זה אפשרי לו) והשאר לטוויטר או לקחת מיד

בתנאים כאלו באמת לא כדאי ללכת על 9"

בברכה יהודה

צר לי יהודה, אבל עשית סלט שלם מכל הסיפור.

ישנם טוויטרים (ואני לא מדבר עכשיו על ה MT23 הזה, עם כל הכבוד וסליחה לנעלבים, אבא לא על הטוויטרים האלו אנחנו מדברים) שניתן ואף צריך לאפשר להם לנגן תחום רחב יותר. ואני ממש מצטער אם מנהלי הפורום לא מסכימים איתי אבל מה לעשות, אלו העובדות. אלמנטים אלו נקראים לא בכדי - "wide range tweeters" או "super tweeters".

הם משמשים גם כמיד במידה מסוימת . אף אחד לא טען כאן שצריך לתת לוופר לנגן 800HZ.

פורסם
צר לי יהודה, אבל עשית סלט שלם מכל הסיפור. לא עשיתי שום סלט הכוונה הייתה שאם אתה רוצה לשמוע טוב רצוי שלא יהיה לך עליה או ירידה גדולה בתחום מסויים , והיות והאוזן האנושית רגישה הכי הרבה לקול של אנשים המשמעות היא שבתחום הזה רצוי מאוד לתת , לכול דרייבר לנגן בצורה כזו שגם ON AXISS וגם OFF עדיין ההגרף יהיה ליניארי ובאמצע התחום

ישנם טוויטרים (ואני לא מדבר עכשיו על ה MT23 הזה, עם כל הכבוד וסליחה לנעלבים, אבא לא על הטוויטרים האלו אנחנו מדברים) טוויטרים אחרים (של חברות אחרות) מוגדרים בכלל מ2000 בד"כ עד כמה שידוע לי שניתן ואף צריך לאפשר להם לנגן תחום רחב יותר. ואני ממש מצטער אם מנהלי הפורום לא מסכימים איתי אבל מה לעשות, אלו העובדות. אלמנטים אלו נקראים לא בכדי - "wide range tweeters" את זה אני לא מכיר , יש לך דוגמה או קישור או מקום אחר שבו יש הרחבה על הנושא או "super tweeters".סופר טוויטר עובד בד"כ מ15000 והלאה והוא בא לעזור לטוויטרים שה ROLL OFF שלהם נמוך יחסית או להורנים

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

יהודה, תסתכל בקישור שDANI העלה בחלק של ה PDF:

http://www.madisound.com/pdf/scanspeak/D3004_660000.pdf

תוכל לראות תחום מאזור ה 800.

לגבי העניין עם ה SUPER TWEETERS זה נכון מה שאמרת. למרות שראיתי שמוכרים סטים שני חלקים עם טוויטרים כאלו. אבל ככל הנראה האלמנט הראשי המצורף מנגן גם מיד.

פורסם
צר לי יהודה, אבל עשית סלט שלם מכל הסיפור.

ישנם טוויטרים (ואני לא מדבר עכשיו על ה MT23 הזה, עם כל הכבוד וסליחה לנעלבים, אבא לא על הטוויטרים האלו אנחנו מדברים) שניתן ואף צריך לאפשר להם לנגן תחום רחב יותר. ואני ממש מצטער אם מנהלי הפורום לא מסכימים איתי אבל מה לעשות, אלו העובדות. אלמנטים אלו נקראים לא בכדי - "wide range tweeters" או "super tweeters".

טוויטר המוגדר כ wide range tweeter יכול ואף מומלץ שיתחיל לנגן מהאיזור בגרף בו הוא מתחיל להיות לינארי ("ישר"). אני לא רואה שום בעייה לחתוך את הסופירמו \ פיקולו בנקודה כזאת.

אף אוסיף ואומר כי אני כן תומך ברעיון של חתיכת הטוויטר נמוך ככל האפשר, ולשאלתו של יהודה - כן, ה MT23 יהיו חתוכים ב 1,600 עם סלופ רציני של 12 או 18 DB. אני לא רואה שום מניעה מכך.

למרבית הוופרים (=האלמנט הגדול בסט הקומפוננט) בשוק אין בעייה לנגן פלאט עד 2,000 הרץ. הבעייה היותר רצינית היא כי התדר מתחיל להיות כיווני יותר ויותר, מה שעלול לגרור איבוד במה (למי שמחפש) ובלאגן ווקאלי. אם הרמקול נמצא בבנייה וגובה מתאימים בשילוב טוויטר צמוד אליו אין עם זה שום בעייה ולא אמורה להיות נפילה או איבוד של פרט כלשהוא.

איתמר.

פורסם

I am currently not in the vicinity of a Hebrew keyboard so you will, regrettably, have to brush-up on your English.

The lower you "cut" the Tweeter the lower the power handling will be, the same goes for the distortion level. "Cutting" a tweeter extremely low (under 1Khz) usually is counterproductive and cause significant down drop in the long-term reliability of the driver.

Using a very low high pass point is good for home setups were the ambient noise is negligible therefore, the speakers will only need to handle single digit watts.

If will look at crossover ratings of many notable manufacturers (i.e. Seas, Scanspeak, Morel, Dynaudio, Focal…) you will probably never see a tweeter crossover point bellow 1.4Khz.

You WILL NOT achieve a "high soundstage effect" using a low crossover point. The human ear perceives 3D locations of sound using HRTF – Human Related Transfer Function. Use Google and read about it, you are better of having lower distortion levels and a higher power handling capabilities than using stupidly low crossover points.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

ברשותך אוגי , הרשיתי לעצמי לתרגם [אני לא מומחה בתרגום , אבל כדי שיבינו את הרעיון הכללי].

בכל מקרה , מי שלא הבין לאוגי שלנו אין גישה למקלדת עברית , אז הוא החליט לכתוב לנו באנגלית

--

כמה שנחתוך את הטוויטר נמוך יותר , כך תקטן כמות החשמל שהוא מסוגל לקבל , אותו הדבר הולך לגבי עיוות.

חיתוך הטוויטר ממש נמוך [מתחת ל 1 קילוהרץ] בד"כ פוגע באמינות , וחיי הדרייבר.

שימוש בנקודת HP מאוד נמוכה היא טובה למערכות ביתיות , ששם רעשי הסביבה זניחים , ולכן הטוויטרים צריכים לקבל וואטים בודדים.

אם תסתכלו על נתוני קרוסים של יצרנים מכובדים [למשל Seas, Scanspeak, Morel, Dynaudio, Focal… , פוקאל?!?!]:) סביר להניח שלעולם לא תראו נקודת חיתוך של טוויטר נמוכה מ 1.4 קה"צ.

אתם לא תשיגו אפקט של "במה גבוהה" ברכב כשתשתמשו בנק' חיתוך נמוכה לטוויטר. האוזן האנושית "תופסת" מיקומים תלת-מימדיים בעזרת .. מה שהוא כתב .. HRTF - Human Related Transfer Function.

תשתמשו בגוגל לקרוא על זה.

מוטב שיהיה לכם עיוות נמוך יותר ויכולת ספיגה גבוהה יותר מאשר נקודות חיתוך נמוכים עד גיחוך.

מקווה שתבינו , אני הבנתי , אבל רק לשם ההבהרה

אני לא מתורגמן

אז לא לבוא אלי בטענות

כמו שאוגי אמר , you will have to brush-up your אינגליש!.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תוכן חדש...