Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עתיד תיבות ההילוכים..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממש שטויות.

אין סיבה שברכב ידני המנוע יתאמץ יותר.

העניין של בלימת מנוע יעילה יותר בידני (בגלל החיבור הקשיח בניגוד לממיר מומנט) אמנם משאיר את המנוע בסל"ד בינוני יותר זמן מאשר ברכב אוטומטי, אבל הבלאי של מנוע תקין עם שמן תקין מהעניין הזה - זניח לחלוטין.

אם כבר אז רפידות הבלם ברכב אוטומטי נשחקות יותר מהר בגלל העניין הזה. אבל גם זה לא ממש משמעותי.

אני נוטה להסכים עם falou - העתיד הוא בגירים חכמים סטייל ה-DSG, שעוד לא הרבה זמן כבר יגיעו לכל הרכבים העממיים.

הגיר הזה מעביר הילוכים יותר מהר מנהג ממוצע+ עם גיר ידני, בעל 6 הילוכים, ואינו גורע מצריכת הדלק או מהביצועים (בניגוד לתיבה פלנטרית)

קחו בתור דוגמא נוספת את הגיר הרובוטי של הטויוטה יאריס - אני די משוכנע שהדור השני שלו (בעוד מספר שנים) יהיה הרבה יותר נעים לנהיגה ונסיעה, והדור השלישי בוודאי יהיה מצויין.

צריכת הדלק טובה כמו בידני וגם האמינות צפויה להיות טובה.

זה הכיוון שהתעשיה הולכת אליו.

במכוניות ספורטיביות כמובן שבעשרות השנים הקרובות עדיין יהיה ניתן להשיג גיר ידני סטנדרטי, רק שבעוד 30 שנה אני לא בטוח שיושבי הפורום הזה ירצו בכלל דבר כזה.

בדיוק כמו ש(כמעט) אף אחד לא רוצה הגה לא מתוגבר למען תחושה עדיפה, או שליטה ידנית בתזמון ההצתה, או בלמים ללא ABS וכו' וכו'.

הגה הידראולי ושאר המערכות הנ"ל הפכו לדבר סטנדרטי והצליחו לייצר אותם באופן שלא יפגע בחווית הנהיגה.

כך יהיה גם עם הגיר האוטומטי ועם ההגה החשמלי בסוף.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני נוטה להסכים עם falou - העתיד הוא בגירים חכמים סטייל ה-DSG, שעוד לא הרבה זמן כבר יגיעו לכל הרכבים העממיים.

הגיר הזה מעביר הילוכים יותר מהר מנהג ממוצע+ עם גיר ידני, בעל 6 הילוכים, ואינו גורע מצריכת הדלק או מהביצועים (בניגוד לתיבה פלנטרית)

קחו בתור דוגמא נוספת את הגיר הרובוטי של הטויוטה יאריס - אני די משוכנע שהדור השני שלו (בעוד מספר שנים) יהיה הרבה יותר נעים לנהיגה ונסיעה, והדור השלישי בוודאי יהיה מצויין.

צריכת הדלק טובה כמו בידני וגם האמינות צפויה להיות טובה.

זה הכיוון שהתעשיה הולכת אליו.

.

ואם שמת לב, הרכבים האלו לא נמכרים ויצרן בהפסדים.

אין שום סיבה לשים את הגיר בסגנון DSG ברכבים קומפקטיים. תיבה כזו מיקרת את הרכב בהרבה, מערכת מורכבת, והכי חשוב,

לוקחת הרבה אנרגייה מהמנוע.

לכן עדית שייך לגירים רובוטים פשוטים יותר, כמו שיש הים לטויוטה, הונדה ועוד.

Omnia mea mecum porto

פורסם
למה המנוע מתאמץ יותר?

בגלל החיבור הקשיח של המנוע לתמסורת, וכל מיני כאלה שלא כ"כ יודעים לנהוג ברכב עם גיר ידני.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

צריכת הדלק בגולף החדשה (זאת עם הDSG) היא 6 ק"מ ל-1 ליטר.

פורסם
בעוד 30 שנה אני לא בטוח שיושבי הפורום הזה ירצו בכלל דבר כזה.

בדיוק כמו ש(כמעט) אף אחד לא רוצה הגה לא מתוגבר למען תחושה עדיפה, או שליטה ידנית בתזמון ההצתה, או בלמים ללא ABS וכו' וכו'.

הגה הידראולי ושאר המערכות הנ"ל הפכו לדבר סטנדרטי והצליחו לייצר אותם באופן שלא יפגע בחווית הנהיגה.

כך יהיה גם עם הגיר האוטומטי ועם ההגה החשמלי בסוף.

מסכים אם כל מילה. מצד אחד - זה טוב. מצד שני, חובב הנהיגה בעוד 30 שנה יראה כך:

extra-c3po.jpg

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
ואם שמת לב, הרכבים האלו לא נמכרים ויצרן בהפסדים.

אין שום סיבה לשים את הגיר בסגנון DSG ברכבים קומפקטיים. תיבה כזו מיקרת את הרכב בהרבה, מערכת מורכבת, והכי חשוב,

לוקחת הרבה אנרגייה מהמנוע.

לכן עדית שייך לגירים רובוטים פשוטים יותר, כמו שיש הים לטויוטה, הונדה ועוד.

אשמח לקבל סימוכין לטענה שלך שDSG גוזל הרבה כוח מהמנוע,

זה קצת מתנגש עם העובדות שהיצרן מספק:

• מיאוץ מ0 ל 100 עם DSG מהיר יותר מאשר בגיר ידני
  • עם DSG הרכב חסכוני יותר
  • עם DSG הרכב מזהם פחות

אה וכל זאת למרות תוספת המשקל של הDSG (כ60 ק"ג אם אני זוכר נכון).

מי סיפר לך את השטות הזו? וחוץ מזה, על איזה גולף אתה מדבר? TDI, GTI או R32?

בכל מקרה - הGTI וה R32 ישרפו ליטר לכל 6 ק"מ אם תדביק את הדוושה לרצפה, לא בנסיעה מנהלתית או אפילו סמי-ספורטיבית.

פורסם

זו פעם ראשונה שאני שומע על תיבת הילוכים שצורכת דלק...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תיקון לעצמי:

1. הבדל המשקל הוא 30 ק"ג, לא 60.

2. בנוסף לכל הייתרונות שרשמתי (לקוחים מהA3 TFSI) הTFSI בעלת הDSG גם סוגרת 2 מיילים לשעה יותר... מה שממש לא מסתדר עם פגיעה בהספק (הספק זה מה שמאפשר "סגירות")

פורסם

אם אני לא טועה, יחסי ההעברה לא בדיוק זהים בין רכב X עם DSG לאותו אחד עם תיבה ידנית רגילה.

אז זה לא מדד מדויק לגמרי.

תקנו אותי אם אני טועה אבל אין מכונית מרוץ אחת שהוחלפה בה תיבה ידנית לטובת אוטומטית או רובטית

וזה למרות שהDSG כביכול עדיפה בכל מובן (שוב, תקנו אותי אם אני טועה)

אני חושב שאחת מהסיבות היא גם שתיבה ידנית נותנת יותר שליטה לנהג.

כל הטכניקות של "בעיטת קלאץ" וכו' לא שוות כלום אם אין לך קלאץ.

"I teach the fools some basic rules"

פורסם
תקנו אותי אם אני טועה אבל אין מכונית מרוץ אחת מסדרות מירוצים מובילות (F1, WRC) שלא הוחלפה בה תיבה ידנית לטובת רובטית

הנה, תיקנתי.

פורסם

מי סיפר לך את השטות הזו? וחוץ מזה, על איזה גולף אתה מדבר? TDI, GTI או R32?

בכל מקרה - הGTI וה R32 ישרפו ליטר לכל 6 ק"מ אם תדביק את הדוושה לרצפה, לא בנסיעה מנהלתית או אפילו סמי-ספורטיבית.

זה מה שכתוב באתר של פולקסווגן ישראל

פורסם
זה מה שכתוב באתר של פולקסווגן ישראל

זה לא מה שכתוב.

מה שכתוב זה שהצריכה היא 6.3 ליטר (ב-TDI) ל-100 ק"מ...:lol:

פורסם
נכון, צודקים טעות שלי.

למדתי משהו חדש...

לא שהנתון של כ-16 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת הוא פחות בדיוני...

• תוכן חדש...