Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי יודע איך האופל טיגרה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הטיגרה כנראה מתמודדת חזקה לקנייה אצלנו במשפחה, כאוטו שני, בעיקר בשבילי (תלמיד בן 18).

שיקולי צפיפות אינם מענינים אותי, כנ"ל לא פונקציונליות ובכלל אין מה לחדש לי כל כך באוטו.

אני רק רוצה לדעת איך האוטו מבחינת נהיגה בו. בהשוואה לדוגמא לאסטרה (שזה מה שיש לנו, אוטו מצוין בעל אחיזה פנומנלית, ויכולות כביש ללא ספק מרשימות, מאוד מהנה לנהיגה בהשואה להרבה מכוניות אחרות).

מבחינת כוח מנוע ושילדה, אחיזת כביש, וכו'.

ובבקשה תענו רק מי שיש לו ניסיון על האוטו, ולא מי ש"שמע מחבר", "קרא בפורום", "נראה לו ש...", "טיגרה זה כמו קורסה אז אני מניח ש..."

בתודה מראש...

פייזריקו

בכל אופן מדובר על 1600, ידני כמובן.

פורסם

ולמרות שאתה לא רוצה לשמוע את זה, זה בסף הכול קורסה עם פוזה.

היא מהירה למדי ואפילו קצת יפה, אבל יותר מזה היא לא, כל פנייה שמכניסים אותה היא יוצאת בתחושה של , אני חייבת ? פחות או יותר כמו שולמית , החתולה מפינוקיו.

בקשר לשיפורים, אני מניח שיש , אבל יהיה קשה להשיג אותם כאן, בגלל חוסר העניין של המשפרים באוטו הזה, ניתן יהיה אולי למצוא מרכך לשיער W 5 40 במספרות הקרובות לביתך.

בקיצר, אם מה שמעניין אותך זה נהיגה, יש הרבה טובות יותר.

פורסם

שמעתי שהיא לא מבריקה מבחינה דינאמית, לפחות לא כמו שהיא נראת !!! לכן היא נכנסת לקטגורייה של מכוניות פוזה (ע"ע מיצובישי קולט, מגאן קופה 1.6 וכו') . . .

מאחורה אי אפשר לשבת אלא רק אם החברים שלך ממש אבל ממש נמוכים (אבל אמרת שמרווח ממש לא מעניין אותך) . . . .

כל דבר (כמעט) ניתן לתיקון ע"י מתלים, מוט פיתול וכו' אבל השאלה אם היא שווה את ההשקעה !!!! לפי דעתי הכי טוב לעשות נסיעת מבחן עליה, כי כל אחד מחפש באוטו שלו משהו אחר וכל אחד רגיל לרכב אחר ולכן את התשובות הכי טובות תקבל רק אם אתה תנסה אותה . . . .

קצת קשה להשוות אותה לאסטרה כי לאסטרה יש פשוט אחיזה מדהימה !!!

אני רואה שגם אתה לקוח מרוצה של אופל (לנו יש אופל אומגה וגם מאוד מרוצים) ולכן אתה מעוניין לקנות עוד אופל אבל לצערנו אופל לא מייצרים מכוניות ספורט מדהימות (אם זה מה שאתה מחפש), אם אתה מרוצה מהאסטרה אז הייתי שוקל אסטרה GSI (אם היא נכנסת בתקציב שלך), גם לה כמו הטיגרה אין ביצועים מרשימים אבל התנהגות יש לה הרבה מאוד !!!!

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אבל נהגתי בה... אוטו חמוד ביותר ( ויש לי למה להשוות לעומת הקורסה שלי... שהיא גם 1400 ידנית )

בסה"כ הבעייה הכללית שלה דומה לשל הקורסה בהתנהגות של יותר מדי נדנודי מרכב במהירות גבוה על כביש גלי......

זאת לא אחיזה כמו האסטרה... אז אל תשווה......

וזאת ממש לא הקורסה GSI לפי מה שנאמר לי ( לא מקור ראשון )

בגדול העיצוב מגניב והביפנים מגניב... מנוע מאד אהוב עלי אישית... ( ה1600... גם ה1400 חמוד מאד ) וכן... צריכים מינימום להגדיל מידת צמיגים אם לא מוט פיטול

כמו כן ... אמנם קצת פחות מהקורסה ההגה כבד ונחמד ( למי שרגיל לאופל :) ) ומדויק לטעמי ומעביר הרבה מידע.......

לא יודע על המנוע...... ולא מסכים על חוסר הרצון לצאת מסיבובים

מה שכן לעומת הקורסה בהתרשמות מהמושב ליד ( לא רוצה להרוס לחבר של אבא את האוטו :) ) היא נוטה לזרוק תחת די בקלות עם הטכניקה המתאימה ( יותר מהקורסה לדעתי שגם היא נותנת לאחוריה להתנוענע מהר מהרגיל 8)8)8)8)8)8) )

אבל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111111!!!!!!!!!!!1 בכסף הזה...... אפשר לקנות אוטו שהוא ספורטיבי!!!!!!!!1 ולא אוטו פוזה....... זאת השורה התחתונה ..... כי היא באמת עוד אופל קורסה...........

אל תיפול לטריק כמו של המזדה 323F כי בשורה התחתונה זה אותו הדבר

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
אבל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111111!!!!!!!!!!!1 בכסף הזה...... אפשר לקנות אוטו שהוא ספורטיבי!!!!!!!!1 ולא אוטו פוזה....... זאת השורה התחתונה ..... כי היא באמת עוד אופל קורסה...........

שהתקציב הוא לא כזה גבוה- סביבות 40-47K שזה מספיק לשנתון 95 של הטיגרה.

או 96 של המגאן קופה.

זה לא מספיק לMX3 או מיאטה ישנה... לצערי הרב...

פורסם

שהתקציב הוא לא כזה גבוה- סביבות 40-47K שזה מספיק לשנתון 95 של הטיגרה.

או 96 של המגאן קופה.

זה לא מספיק לMX3 או מיאטה ישנה... לצערי הרב...

יש לך מספיק ל-MX3 !!! היא עולה 58K ש"ח,נכון ??? נראה לך באמת שכל ה-MX3 נמכרות במחירון ???? קודם כל לוקחים לבדיקה, תמיד מוצאים כמה תקלות קטנות, אח"כ יש את הכיסוי תחת הקבוע של המכון בדיקה ואפשר לבכות על זה (ככה אתה מוריד עוד כמה אלפים) !!! חוץ מזה בלוח פוקוס יש MX3 שנת 92, אני בטוח שתוכל להוריד לו לפחות 5K ש"ח מהמחירון של שנת 93 . . . .

ה-MX3 הרבה יותר עדיפה מהטיגרה אבל לפי דעתי בתקציב הזה הכי טוב זה 106 XSI/ראלי, תוכל למצו שנתונים הרבה יותר מתקדמים (נראה לי אפילו שנת 97 שזה הדור היותר חדש של הראלי), הייתי ממליץ לך גם 306 XSI אבל מכיוון שהגודל לא משנה לך אז חבל סתם ללכת על רכב גדול יותר . . . .

אם אתה באמת היית אחד מהמשוגעים (כמוני), היית לוקח 205 GTI בעלות של כ-20K ש"ח, מחליף למנוע TI16 (ז"א 2.0 ליטר טורבו מה-605), מחליף דשבורד (רוב הסיכויים שהוא שבור), מחליף בולמים, משפצרים אם יש בעיות קטנות ושומרים את מה שנשאר לתיקונים !!!

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מהניסיון שלי, על טיגרה 1400 אוטו', לרכב יש זוויות גלגול הסטריות, רק מה אתה יושב יחסית נמוך אז אתה לא מרגיש את זה.

העיצוב מבפנים לא רע בכלל, אפילו די טוב בהתחשב בשאר מכוניות המיני בתקופה, מבחוץ מצועצע מדי.

ל-REDROZE, כמה תיקונים.

כמו שזה נראה הוא רוצה מכונית מושכת מבחוץ, למרות שאני חושב שה106 MK2 היא אחת היפות שיש בכביש, היא לא מספיק בולטת כמו הטיגרע (לפי מה שהעמך אומר, אני חושב אחרת).

דבר שני, ל-605 אין 16 שסתומים אלא 8, אומנם הוא עם טורבו, אבל כל קשר בינו לבין TI (ששייך לאלפא ד"א) או ל-T16, מקרי בהחלט. קוד המנוע הוא (ואני לא זוכר את כולו, אני לפחות מקווה שאני מדייק) XU9...2TE, כמו שאתה רואה מסומן שם טורבו והזרקה אלקטרונית (ולא כמו בפורדים מעפנות עם הזרקת K מכנית).

אם כבר לשפר GTI אז עם MI מנוע אשר נולד לרכב הזה ובטעות הגיע ל405 :lol:

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

האם זה משהו שניתן לפתור בצורת שיפור כלשהו?

האם לטיגרה יש הרבה זווית גלגול שכזאת?

וד.א- אני לא מעונין באוטו שנת 92... 95 זה מספיק נמוך לצערי...

אם הייתי יכול הייתי הולך על שנתון קצת יותר גבוה...

פורסם

ניתן לשפר את זוית הגלגול עם בולמים קצרים וקשיחים וקפיצי הנמכה, אבל זה לא מסוג השיפורים הרצויים לכזה רכב (בדיוק כמו שלא תנמיך סובארו DL).

יש לזוית גלגול יתרון אחד בלבד לנהג הלא מיומן, אתה תרגיש את איבוד האחיזה הדרגתי (הרכב ינטה על הצד, עד אשר יאבד אחיזה) ולא כמו ברכבים מוקשחים שהרכב כמעט ולא ינטה (יהיה קשה לשים לב לנטייה) ואז הוא יאבד אחיזה.

זה היתרון היחידי וגם הוא לא כ"כ יתרון...

כמו שזה נראה, זה לא משהו שאמור להטריד אותך יותר מדי, לא משהו שאתה צריך להוציא עליו 3500 ש"ח בשביל לשפר ולתקן את מה שהיינריך ואלפרד לא דאגו לו מלכתחילה.

פורסם

יש לזוית גלגול יתרון אחד בלבד לנהג הלא מיומן, אתה תרגיש את איבוד האחיזה הדרגתי (הרכב ינטה על הצד, עד אשר יאבד אחיזה) ולא כמו ברכבים מוקשחים שהרכב כמעט ולא ינטה (יהיה קשה לשים לב לנטייה) ואז הוא יאבד אחיזה.

זה היתרון היחידי וגם הוא לא כ"כ יתרון...

זה לא היתרון היחידי ...

דווקא לנהג הלא מיומן, זווית גלגול גדולה יותר = יותר אחיזה.

מעבר לעובדה שאיבוד האחיזה יעשה באופן הדרגתי, הוא יעשה במהירות גבוהה יותר .

פורסם

ל ROY306 רק עכשיו קלטתי שאתה מסתלבט עליי........ חכה חכה !!! הזרקה מכנית הא... , מכנית מכנית - אבל תתן לך בראש !

לשלומי לא הבנתי מה אתה מתכוון:

זוית גלגול גדולה יותר = יותר אחיזה .

ואיך הוא יעשה במהירות גדולה יותר..... ( פשוט לא הגיוני - אני אשמח אם תסביר את דעתך , כי משהו לא מסתדר לי )

כמו שאני יודע ואני יודע - זוית גלגול קטנה יותר = יותר אחיזה .

ואני אסביר , פחות תנודות = יותר אחיזה = יותר גלגלים על הקרקע......

והחיסרון כמו שרועי אמר הוא התנתקות במכה , ז"א אין כמעט מידע מהשלדה והזריקה היא תהיה בלי הודעה מוקדמת.....

ז"א או שלא הבנתי מה שאמרת , או שהבנתי אבל אני צודק..... :wink:

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

אז אני אנסה להסביר.

כשזווית הגלגול גדולה יותר יש יותר משקל על הגלגל הקריטי וכתוצאה מזה, הוא אוחז יותר .

כמובן שזה פוגם בדברים אחרים שקשורים לנהיגה ספורטיבית אבל האחיזה עצמה, גבוהה יותר.

במה זה כן פוגם ?

בתיקון, רכב ללא זווית גילגול יהיה הרבה יותר קל לתקן והמשיך לנהוג כרגיל, רכב עם זווית גלגול חדה יתולתל קשות לאחר התיקון ויווצר מצב של העברת משקל חריפה לכיוון השני ובקיצור, בלאגאןץ

פורסם

עכשיו הבנתי למה אתה מתכוון, זה גם נשמע נכון.

אתה בעצם אומר שהלחץ על הגלגלים החיצוניים יגדל וכך גם החיכוך --> האחיזה תגדל.

לומדים.

פורסם

אני חלוק בדעתי עכשיו ( זהו פג התוקף שלי... ) יש משהו בדבריך אבל אל תשכח שישנן מכוניות שכאשר נוצר לחץ גדול על הגלגלים החיצוניים הם "נותנים" לגלגלים הפנימיים להתרומם......

וכך יש פחות גומי על הקרקע...... ( יש גם משהו בדבריי.... )

עוד משהו קטן כאשר לוקחים את הסיבוב הרי רצוי ( או יותר נכון חייב ) לתת גז כדי "להדביק" את האחורה לרצפה ! כך שיש כמה סוסים שנותנים לחץ על הגלגלים האחוריים....

אני אשמח לקבל את הדעות של דני ושל תומר ( וכל מי שיודע לנהוג.....ויסלחו כל אלה שלא רשמתי את שמם....אני עייף )

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

• תוכן חדש...