Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טכניון או בן גוריון?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני יודע שיש כאן מספר רחב של בעלי ניסיון וידע באמור בכותרת. (אייל, אתה כאן?)

בימים אילו אני לומד לפסיכומטרי שמועד בחינתו יהיה ב-1/4/07.

מועדי ההרשמה לאוניברסיטאות נסגרים בסביבות יולי, מה שאומר שמרגע קבלת התשובה של הפסיכו' יש לי בערך כחודשיים להירשם. (מאי זה קבלת התשובות)

תחום הלימודים יהיה הנדסת מכונות.

כרגע אני הנדסאי, בשני המקומות הנזכרים זה לא נותן יותר מדי מלבד כמה פטורים זניחים וכו'..

עכשיו להתלבטות:

טכניון:

יתרונות:

-לא רחוק מהבית (30-40 דקות נסיעה לכיוון) מה שאומר שחסכתי שכירות דירה ל-4 שנים ואני נשאר לגור בבית ההורים ללא כאבי ראש של מחייה ושכירות וכו'.

-המוסד עצמו, נחשב למוביל בתחום, וככזה הוא גם מוכר בארץ (קבלה לתואר שני למשל, דורשים ממוצע נמוך יותר מבוגרי טכניון)

חסרונות:

-נסיעות יומיומיות (מתיש), יש גם האומרים שהקרבה לבית לא טובה כמו ההתנתקות מהבית(והחברים באיזור) בתקופת הלימודים.

-רמת לימוד קשה. יותר קשה מכל מקום אחר. וזה ידוע.

-ע"פ שמועות בלבד!: אווירת חברה ירודה יחסית ,לא כמו באונ' ב"ש למשל...

-רף כניסה גבוה יחסית (לאחר חישוב סכם של הבגרויות וההנדסאי, שקיזז והוריד מעט את רף הכניסה)

בן-גוריון:

יתרונות:

-רחוק מהבית, התנתקות מהסביבה הקרובה ועקירה עם ראש נקי וחדש לאיזור אחר.

-שכ"ד זול, ומכאן כל הכיף במעבר לדירה פרטית.

-המוסד עצמו נחשב כטוב בתחום

-ע"פ שמועות בלבד: אווירת חברה מצויינת

-רף כניסה סביר מאוד (בעקבות ממוצע הציונים הגבוה בהנדסאי שלי, רף הכניסה לפסיכו הנדרש ממני נמוך יחסית!)

חסרונות:

-פאקינג ב"ש :-P

-מדורג פחות מהטכניון

-רחוק, יחסית, מהבית.

-דירה-משמע השכרת דירה, מחייה וכו'

*העניין הכספי הוא לא פאקטור מבחינת הוצאות על דירה בב"ש מול הוצאות דלק בטכניון.

חשוב לציין:

הבדלי הדרישות מהפסיכומטרי שלי ב-2 המקומות הם עצומים!

לאחר קבלת החלטה איפה אני הולך ללמוד, ככה גם התאים את רמת ההשקעה בחודשיים הקרובים לפסיכומטרי.

לאחר המבחן אני טס לחול ל-4 חודשים (כדי להספיק לעשות טיול ולחזור לפני אוקטובור).

אופציה שלישית קיימת היא מכללת אורט בראודה שמוכנה לקבל אותי ללא תנאים (שוב, עם תעודת ההנדסאי הטובה שיש לי)

והיא למעשה האופציה האחרונה במקרה שמשהו ישתבש בפסיכומטרי (שוב, סיכוי קלוש שזה לא יספק את ב"ג אבל עדיין).

כל מידע יעזור לגבש החלטה.

תודה.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ללא ספק בחירה קשה, וגם אני מתלבט בנושא הזה. ביינתים החלטתי שלא להחליט ולדחות את הלימודים בעוד שנה.

הנטייה שלי היא לבן-גוריון, גם בגלל הניתוק מהבית, גם בגלל האווירה וגם בגלל תנאי הקבלה הסבירים שם. רמת הלימודים שם, כמו שאמרת, נחשבת יחסית. לא טכניון, אבל...

אגב - אם אתה טס עד אוקטובר - מתי תשכור דירה, תרשם, תכין את כל מה שדרוש כדי ללמוד? זה לוקח יותר זמן ממה שזה נראה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
ללא ספק בחירה קשה, וגם אני מתלבט בנושא הזה. ביינתים החלטתי שלא להחליט ולדחות את הלימודים בעוד שנה.

הנטייה שלי היא לבן-גוריון, גם בגלל הניתוק מהבית, גם בגלל האווירה וגם בגלל תנאי הקבלה הסבירים שם. רמת הלימודים שם, כמו שאמרת, נחשבת יחסית. לא טכניון, אבל...

אגב - אם אתה טס עד אוקטובר - מתי תשכור דירה, תרשם, תכין את כל מה שדרוש כדי ללמוד? זה לוקח יותר זמן ממה שזה נראה.

אהלן,

אתה יכול בבקשה לפרט לגבי רמת הלימודים הנחשבת "יחסית".

לפי מה שהבנתי, הטכניון זה מעל הכל, ואחריו אונ' ב"ש, אנ' ת"א ושאר האונ' הם באותה רמה זהה (ולא קלה, בטח שלא כמו מכללות). כן?לא?

אחזור באמצע ספטמבר.

לגבי דירה אני פחות דואג כי יש לי קשרים ועזרה רצינית. גם אם אצטרך להשקיע מעט יותר כסף בדירה זמנית.

בכל מקרה, אני לא טס לפני שאני נרשם לאונ'.

להכין דברים לקראת הלימודים? כמו מה? לא רואה בהכנת ציוד משהו שצריך לקחת זמן רב מדי.

תודה.

פורסם

שמע, ראשית נתחיל בזה שגם בטכניון יש חיי חברה... אני לא יכול להשוות לבן גוריון, אבל אני יודע שיש כל שבוע סרטים בקולנוע שם, יש ערבי סלסה, הופעות, מסיבות וכדומה... כלומר חיי חברה יש, זה אין ספק, העיקר למצוא זמן...

מה שכן מהווה חיסרון זה שמספר הבחורות בטכניון הרבה יותר נמוך (ממה שראיתי) ממספרן בבן גוריון (וזאת כנראה בעיקר בגלל חסרונן של הפקולטות למדעי החברה וכדומה בטכניון)...

דבר שני, נכון שהטכניון נחשב למוביל בתחומו, וכנ"ל בהנדסות למניהן, אבל גם אם תסיים ללמוד בבן גוריון לא חושב שתהייה לך בעיה למצוא עבודה (מה גם שלפי מה שהבנתי היתרון של הטכניון בא יותר בביטוי בתארים המתקדמים... דרך אגב, אם אתה באמת שוקל להמשיך לתואר מתקדם אז אולי הטכניון יהווה אפשרות יותר טובה במעט)... לפי דעתי מעטים הם המקומות שבהם יפסלו אותך על הסף כשיראו שלא סיימת טכניון... לא פחות חשוב זה הציונים, ונסיון תעסוקתי (כלומר אם עבדת בשנים האחרונות במקום כלשהו במקצוע, אני מניח שזה יהווה יתרון)...

לגבי הרמה, גם בבן גוריון לא יהיו לך דברים קלים, אני יכול להגיד לך מנסיון שיש קורסים שהרמה שלהם בבן גוריון גבוהה יותר מאשר בטכניון (לא יודע לגבי הכמות, אבל אני יודע שקיימים כמה)...

לסיכום, מה שצריך להוות את השיקול המרכזי שלך זה האם אתה מעדיף לגור במעונות (או בדירה) רחוק מהבית או שמא אתה מעדיף להישאר בבית... (וכמובן העניין עם הבחורות :-P )

*עכשיו ראיתי גם את ההודעה השניה שלך... תתפלא, אבל יש הרבה דברים להכין... צריך להכין מערכת, להירשם לקורסים, רצוי גם לעשות סיבוב באוניברסיטה ובסביבה ולהכיר את המקום... וכמובן לארגן את הדירה, לקנות את כל מה שדרוש ללימודים...

פורסם

ברור שבחורות!!!!!

סתם, תודה על התגובה העיניינית.

תארים בהמשך החיים לא רלוונטים עכשיו. זה רחוק.זה לא מהווה כרגע שיקול אם כן ארצה לעשות או לא.

סה"כ מה שרשמת תואם את מה שאמרו לי מהנדסים משני המקומות.

לא אסתיר את העובדה שאני אדם מפונק של הבית, אבל מצד שני קורץ לי המחייה הפרטית שיכולה להיות בב"ש (למרות,שוב, שזה ב"ש).

*אחרי התוספת שלך*

אני הולך ליום פתוח ב-15/2 שבוע הבא.

כל מה שנוגע להירשמות לקורסים אני עושה יחד עם ההרשמה בסביבות מאי.

ציוד לדירה שכורה כבר קיים וממתין לי במחסן בבית.

כנראה שגם מבחינת דירה אני סגור בעזרת מישהו קרוב שהוא בעל נדל"ן בדמות דירות סטודנטים מסביב לב"ש (הוא משריין או ישריין דירה כנראה).

ציוד לימודים קיים או יושלם במהלך ההכנות האחרונות.

על כל מקרה, לא אטוס לפני שכל נושא הלימודים סגור (כולל מערכת מוכנה וכו')

פורסם

אם יש לך אפשרות לטכניון - אז אולי חוץ מהאוניברסיטה העברית אין עוד מקום בארץ עם שם נחשב כמו לטכניון ורמת לימודים כמו בטכניון.

אם אתה מוכן להתפשר, אז באר-שבע.

זה תלוי גם כמה אתה מוכן להשקיע ב4 שנים הבאות של הלימודים.

אם אין לך בעיה להשקיע שעות בשיעורי בית, עבודות וחרישה - אז טכניון.

אם אתה רוצה ב4 שנים האלו גם קשרים חברתיים, לעבוד בנוסף ללימודים וכו' - באר שבע.

הטכניון זאת קריעת תחת - אבל התואר משם נחשב מאוד כי רמת הלימודים שם הרבה יותר גבוהה מרוב המוסדות בארץ.

לגבי המכללה - אני לא הייתי עושה את זה. אין מה להשוות תעודה של אוניברסיטה (במיוחד אם מדובר על טכניון) לעומת מכללה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
אהלן,

אתה יכול בבקשה לפרט לגבי רמת הלימודים הנחשבת "יחסית".

לפי מה שהבנתי, הטכניון זה מעל הכל, ואחריו אונ' ב"ש, אנ' ת"א ושאר האונ' הם באותה רמה זהה (ולא קלה, בטח שלא כמו מכללות). כן?לא?

אני לא חושב שיש ספק שהטכניון מעל כולם, By far. בעצם, יש ספק. שמעתי לא אחת טענות על כך שבוגרי הטכניון "תיאורטיים" מדי. קרי, למדו המון תיאורה ומתמטיקה, אבל מעט מאוד פרקטיקה.

לגבי השאר - הדעות חלוקות, וזה תלוי על איזה הנדסה מדובר (חשמל, מכונות, מחשבים וכו'). בהנדסת חשמל התואר של תל-אביב נחשב לדעתי יותר מהתואר של באר-שבע, אבל אפשר להווכח על זה. בכל מקרה, הם קרובים.

אבל שוב, זה לא מדע מדויק. הכל שמועות.

אחזור באמצע ספטמבר.

לגבי דירה אני פחות דואג כי יש לי קשרים ועזרה רצינית. גם אם אצטרך להשקיע מעט יותר כסף בדירה זמנית.

בכל מקרה, אני לא טס לפני שאני נרשם לאונ'.

להכין דברים לקראת הלימודים? כמו מה? לא רואה בהכנת ציוד משהו שצריך לקחת זמן רב מדי.

דירה נורמלית קשה למצוא. אם יש לך חבר שעוסק בתחום ויכול לשריין לך דירה טובה במחיר סביר - אתה מסודר. מניסיונם של כמה חברים - חודש לפני תחילת הלימודים קשה מאוד למצוא דירות נורמליות לסטודנט בבאר-שבע.

חוץ מזה מה צריך לסדר? מחשב, אינטרנט, הובלה לבאר-שבע, קנייה של ציוד לדירה, חזרה על חומר לימוד ל"הסרת החלודה". ובטח שכחתי עוד מלא דברים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
בטכניון אתה מקבל תואר בינלאומי , נראה לי זה המוסד היחיד בארץ שנותן את זה .

מה זה אומר? אם אלך לעבוד בחו"ל איפשהו?

דיפלומה זו דיפלומה לא?

פורסם
בטכניון אתה מקבל תואר בינלאומי , נראה לי זה המוסד היחיד בארץ שנותן את זה .

:shock: ...?!

אז ה-B.Sc שלי מאוני' תל אביב מוכר רק באיזור המרכז....?

פורסם

בוא נתחיל בזה שלא כדאי לך להשקיע בהתאם לתנאי הקבלה,מומלץ להשאיר כמה שיותר דלתות פתוחות, תשקיע - תקרע ת'תחת - שלא תגמור בבראודה. ;)

הטכניון הוא לא מה שעושים ממנו, דורשים הרבה מעבר למה שבאמת צריכים, תנאי קבלה גבוהים, רצח בזמן ההתחלתי לפחות.

למשל המרצה שהיה לי בפיזיקה, גאון לכל דבר, ד"ר בתארו, ישב עם ממוצע 70 בטכניון - אמר כי לא התאים לו המוסד, והוא רצה רק סוף סוף לסיים, אח"כ סיים בפרינסטון דוקטורט מצטיין.

לבסוף, אם יש לך נתונים טובים, ויצאת מהנדס עם ידע ולא מהנדס עם ציונים. זה לא באמת משנה איפה למדת - העיקר שאתה טוב.

שיהיה בהצלחה בכל מה שתבחר,

משכנתא זה קל

פורסם

חבר שלי התחיל השנה לימודים בבן גוריון (הנדסת חשמל ואלקטרוניקה).

הלימודים קשים, אין ספק, אבל שם אחרי הלימודים כולם יושבים ביחד ולומדים כמה שעות (כל יום), בתל אביב בחיים לא תראה את זה, וממה ששמעתי על הטכניון, זה לא הצד החזק שלהם.

לגבי רמה - כל אחד אומר משהו אחר, אבל אין ספק שהטכניון הוא התואר הנחשב ביותר מבחינת הנדסה. ב"ש ות"א עומדות מאוד בצמוד (השנה הדירוג של ב"ש היה גבוה יותר מתל-אביב, טכניון היה מקום ראשון).

לגבי התואר בשוק עצמו - כרגע אנחנו בתהליך גיוס בעבודה, ואני יכול להבטיח לך שבין אם רשום אצלך "טכניון", או "בן גוריון", לריאיון אתה תגיע. משם והלאה אף אחד לא סופר מאיפה באת, ואתה מייצג את עצמך. עוד לא נפסל בן אדם אצלנו בגלל המוסד האקדמאי (ואני ראייה מצויינת לנושא, אין לי תואר בכלל).

מה שכן, יש חברות (פלצניות עד מאוד, לטעמי) כמו אינטל, שקיים הסיכוי שזה ישפיע. הוא קטן, אבל עדיין קיים.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

כבוגר הטכניון בהנדסת מכונות (אבל סיימתי לפני 11 שנים) אני יכול להגיד לך שיש חיי חברה תוססים מאוד. חלק גדול המלימודים למבחנים העברנו בג'אז קפה ז"ל בכרמל ובכלל בילינו לא מעט.

הלימודים בטכניון יותר גמישים מבחינת מבחר המסלולים, הרכבם והקורסים שאתה יכול לבחור בכל מסלול. בנוסף הציוד העומד לרשותך ומערכת התמיכה בסטודנט הרבה יותר טובה. לטכניון יותר קשה להתקבל אבל הנשירה כמעט 0.

בקשר למי שטען שהטכניון תיאורטי מידי אז לפחות במכונות זה לא נכון. אתה מתחיל מלימוד בסיסי של חריטה וכרסום כולל ביצוע חלקים פשוטים, מגיש פרוייקטים שכוללים בנית אב טיפוס עובד ועד שליחת קובץ למכונות CNC במעבדה לעיבוד שבבי.

אנ בגישה שאם כבר אתה הולךללמוד אז לך על הטוב ביותר שזה הטכניון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אם יש לך אפשרות לטכניון - אז אולי חוץ מהאוניברסיטה העברית אין עוד מקום בארץ עם שם נחשב כמו לטכניון ורמת לימודים כמו בטכניון.

אם אתה מוכן להתפשר, אז באר-שבע.

זה תלוי גם כמה אתה מוכן להשקיע ב4 שנים הבאות של הלימודים.

אם אין לך בעיה להשקיע שעות בשיעורי בית, עבודות וחרישה - אז טכניון.

אם אתה רוצה ב4 שנים האלו גם קשרים חברתיים, לעבוד בנוסף ללימודים וכו' - באר שבע.

הטכניון זאת קריעת תחת - אבל התואר משם נחשב מאוד כי רמת הלימודים שם הרבה יותר גבוהה מרוב המוסדות בארץ.

לגבי המכללה - אני לא הייתי עושה את זה. אין מה להשוות תעודה של אוניברסיטה (במיוחד אם מדובר על טכניון) לעומת מכללה.

לפי דעתי זה לא בהכרח להתפשר... גם בב"ש הרמה גבוהה (לפחות בחלק מההנדסות), אולי לא כמו בטכניון, אבל עדיין...

ושמע ההכללה היא גם לא תמיד נכונה, אני מכיר אנשים מב"ש שחורשים כל היום, ואנשים מהטכניון שגם עובדים... יש הרבה שהולכים לחדר כושר, וגם יוצאים, וגם הולך להם די טוב בלימודים...

אולי בטכניון תידרש השקעה רבה יותר, אבל זה יותר תלוי בבן אדם מאשר במוסד, לפי דעתי ההבדלים לא עד כדי כך משמעותיים (לפי דעתי זה יעמוד על כמה שעות נוספות של לימודים בטכניון)...

מה שכן אני בהחלט מסכים לגבי המכללות, אין ממש מה להשוות, ואני מכיר לא מעט מקומות שבהם יעדיפו בוגרי אוניברסיטאות (כנ"ל במודעות הדרושים, שם רואים לא מעט מודעות שבהן דורשים רק בוגרי אוניברסיטאות)...

אם אין לך דיפלומה בינלאומית, תצטרך לעבור מבחנים מסוימים במדינה שבה אתה הולך לעבוד .

אתה יכול לפרט על הנושא? אף פעם לא שמעתי שבטכניון מקבלים דיפלומה מיוחדת...

מה גם שזה לא נראה לי הגיוני שבכל מקצוע ובכל ארץ שבה נחליט לעבוד, מי שלא למד בטכניון יצטרך לעשות מבחנים כלשהם כדי שיכירו בדיפלומה שלו...

• תוכן חדש...