Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טכניון או בן גוריון?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רק רוצה להעיר - תרשם עכשיו!

אל תחכה.

תרשם עכשיו!

ואם זה לא ברור - אז עכשיו.

אל תפספס את מועדי ההרשמה - ואפילו תחסוך כמה גרושים על הרשמה מוקדמת, לפעמים זה גם נותן עדיפות בקבלה במידה מסוימת.

ד"א , אני לא יודע למה צינו פה שבמכללות הרבה יותר קל , למדתי הנדסה בת"א ועכשיו אני לומד בבין תחומי בהרצליה.

יותר קל זה לא ממש.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לטכניון יותר קשה להתקבל אבל הנשירה כמעט 0.

לא מסכים איתך לגמרי.

התחלתי את הלימודים שלי בטכניון בפקולטה להנדסה אזרחית ב 2003. החזקתי מעמד שנה וחצי ועזבתי. אחוז הפרישה בשנה הראשונה הוא די גבוה ( הערכה שלי כ 30 אחוז). אני אישית פרשתי בגלל שהגעתי ללא רקע בפיזיקה ועם מתמטיקה בסיסית. קיימים קורסי השלמה ותגבור אבל נוצר מצב של פער שהיה גדול מידי כדי להתגבר עליו. תהיה סגור על המתמטיקה והפיסיקה לפני שאתה מתחיל את הלימודים. שנה אחרי שעזבתי גם איבחנו אצלי הפרעות קשב וריכוז.

הלימודים עצמם ברמה גבוהה. ב 3 סמסטרים הראשונים , רוב הקורסים הם כלליים (מתמטיקה, מחשבים, כימיה ופיזיקה לרוב) ומשותפים לרוב הפקולטות. הרמה של הקורסים יותר גבוהה מהרמה של הקורסים המקבילים במכללות ובאוניברסיטאות אחרות (מתוך השוואה עם חברים שלמדו במקומות אחרים). רוב הלימודים מתבצעים מול המחשב. למעשה , את שיעורי הבית אתה מקבל במייל וההגשה היא דרך האתר של הקורס. תתכונן לבלות שעות רבות מול מחשב. גם אם החסרת הרצאות או תירגולים אז הכל קיים באינטרנט. חלק פשוט לא מגיעים להרצאות ופשוט לומדים מול המחשב (אפשר להישאר פשוט בבית וללמוד). הלימודים הם תיאורטיים (גם בסמסטרים מתקדמים יותר) ולא יוצאים עם הרבה ידע מעשי.

מבחינה חברתית, יש הרבה חנונים ו"יצורים" למיניהם, אבל לא חסרים גם אנשים נורמליים. יש כל מיני אירועים (סרטים, הפסקות פעילות, הופעות ואירועים אחרים שמאורגנים על ידי אגודת הסטודנטים).

אסף

פורסם
שמע, ראשית נתחיל בזה שגם בטכניון יש חיי חברה.

:roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao:

חיי חברה בטכניון, זה טוב. אני חייב לספר את זה לחבר שלי שלומד שם עכשיו!

אמנם אני סיימתי את מערכת היחסים שלי עם הטכניון לפני 14 שנה, אבל חיי חברה היו לפחות אז דבר וירטואלי.

היה פאב עם גולדסטאר בשלושה שקלים, היו סרטים והיו המון ח'ברה. אבל הפאב עמד ריק רוב הזמן, פעם אחת הצלחתי לשכנע חבר ללכת לסרט והמקרין התבעס שבאנו שנינו והוא אשכרה צריך להשאר ולהקרין - בקיצור אתה מבין את הכוונה.

יש פעילויות אבל אף אחד לא משתתף בהן. אין זמן.

הטכניון הוא לדעתי המקום היחיד בארץ שבו סטודנט שלא יושב ולומד כל יום לתוך הלילה ונשאר שבתות במעונות (דמויי הלולים) אפילו סתם בתחילת סמסטר לא ישרוד. ואני בכלל לא מדבר על תקופות מבחנים.

ולגבי בחורות - בפקולטה שלי (אוירונאוטיקה וחלל) הייתה בחורה אחת בלבד, והיא הייתה שנה ד' כשאני הייתי שנה א'. אליס מילר, אם מישהו זוכר את השם. הח'ברה שלי שלמדו בחשמל נהנו הרבה יותר מנוכחות נשית. בגלל שהפקולטה שלהם הייתה גדולה פי עשר בערך, הייתה להם בחורה אחת שלמה בשנה שלהם! נראתה כמו מקרר אמנה SIDE BY SIDE, אבל הייתה בחורה אמיתית לפחות מבחינה גנטית.

אולי דברים השתנו קצת מאז, אבל מבחינת חיי חברה וחיים בכלל - זה היה קטסטרופה. לא פחות.

באר שבע לעומת זאת (וזה מנסיון של חברים שגם הוא מלפני עשר שנים בערך) הוא מקום הרבה יותר שפוי עם ח'ברה יותר קלילים. מה שכן, צריך שם כח רצון חזק כדי לשבת וללמוד ולא לשבת כל היום עם הראש בקערת קססה.

פורסם

אמנם אני סיימתי את מערכת היחסים שלי עם הטכניון לפני 14 שנה, אבל חיי חברה היו לפחות אז דבר וירטואלי.

היה פאב עם גולדסטאר בשלושה שקלים, היו סרטים והיו המון ח'ברה. אבל הפאב עמד ריק רוב הזמן, פעם אחת הצלחתי לשכנע חבר ללכת לסרט והמקרין התבעס שבאנו שנינו והוא אשכרה צריך להשאר ולהקרין - בקיצור אתה מבין את הכוונה.

הטכניון הוא לדעתי המקום היחיד בארץ שבו סטודנט שלא יושב ולומד כל יום לתוך הלילה ונשאר שבתות במעונות (דמויי הלולים) אפילו סתם בתחילת סמסטר לא ישרוד. ואני בכלל לא מדבר על תקופות מבחנים.

ולגבי בחורות - בפקולטה שלי (אוירונאוטיקה וחלל) הייתה בחורה אחת בלבד, והיא הייתה שנה ד' כשאני הייתי שנה א'. אליס מילר, אם מישהו זוכר את השם. הח'ברה שלי שלמדו בחשמל נהנו הרבה יותר מנוכחות נשית. בגלל שהפקולטה שלהם הייתה גדולה פי עשר בערך, הייתה להם בחורה אחת שלמה בשנה שלהם! נראתה כמו מקרר אמנה SIDE BY SIDE, אבל הייתה בחורה אמיתית לפחות מבחינה גנטית.

אולי דברים השתנו קצת מאז, אבל מבחינת חיי חברה וחיים בכלל - זה היה קטסטרופה. לא פחות.

באר שבע לעומת זאת (וזה מנסיון של חברים שגם הוא מלפני עשר שנים בערך) הוא מקום הרבה יותר שפוי עם ח'ברה יותר קלילים. מה שכן, צריך שם כח רצון חזק כדי לשבת וללמוד ולא לשבת כל היום עם הראש בקערת קססה.

שמע, כנראה שהרבה דברים השתנו מתקופת האבן :wink:

בכל מקרה, בתקופה שלי (לפני כשנה) הדברים היו קצת אחרת...

היו מסיבות, היו ערבי סלסה עם הרבה אנשים (אף פעם לא הייתי בהם, כי מה לי ולסלסה... אבל כשעברתי שם בערבים ראיתי שדי עמוס שם), היו גם הופעות פה ושם עם הרבה מאוד סטודנטים, הפסקות פעילות וכדומה... אני לא יכול להשוות את זה לבן גוריון, אבל לא היה חסר בטכניון מה לעשות (אפילו כל כמה לילות הייתה התכנסות אצל שכן שלי מהקומה למטה לנרגילה וסיפורים עצובים (לא בדיוק חיי חברה, אבל גם משהו)

ואפילו בחדר כושר היה מפוצץ בערבים (הכוונה היא לשעות היום ולא לחברינו מהשטחים, למרות שהם מהם לא היה חסר), למרות שהרוב שם היו מכימיה, ביולוגיה, מעשיה וטיול וכדומה, ופחות מחשמל, מחשבים וכדומה)...

כלומר נכון שצריך ללמוד (והרבה), אבל אפשר גם לשלב... דרך אגב גם בבן גוריון אני מכיר אנשים שסוגרים די הרבה שבתות במעונות...

ולגבי הבחורות, תתפלא, אבל המצב השתפר... כשאני למדתי, ספרתי כ3 בחורות שבהחלט נראות טוב בחשמל, עוד אחת ממחשבים-פיסיקה, ועוד הרבה מכימביולוגיה... אין ספק שמדובר במספרים עצומים :-P (במיוחד בהתחשב בעובדה שהייתי שם רק סמסטר אחד כדי לספור)

פורסם

...במעונות (דמויי הלולים) ...המעונות החדשים ממש לא דמויי לולים.אולי אתה מתכוון למעונות עזה..8)

ולגבי בחורות - בפקולטה שלי (אוירונאוטיקה וחלל) הייתה בחורה אחת בלבד. אני לומד אווירונאוטיקה עכשיו, ויש בערך 4-5 בנות בכל סמסטר,חלקן נראות לא רע8).

הח'ברה שלי שלמדו בחשמל נהנו הרבה יותר מנוכחות נשית. אכן, בחשמל יש יותר בנות, גם במדמ"ח למרות הסטיגמות יש כמות לא מבוטלת ( לא תעו"ן, כימיה וביולוגיה, אבל יש. )

זה תלוי בהרגלי הלימוד שלך.

באר שבע לעומת זאת (וזה מנסיון של חברים שגם הוא מלפני עשר שנים בערך) הוא מקום הרבה יותר שפוי עם ח'ברה יותר קלילים.אבל זה בבאר-שבע:wink:

מה שכן, צריך שם כח רצון חזק יש בדיחה : אם תקשור חמור לעץ ליד אולמן ( אתה עוד זוכר את אולמן ? ) גם הוא יהיה מהנדס אחרי 4 שנים. כדי לשבת וללמוד ולא לשבת כל היום עם הראש בקערת קססה ( יש סמים בטכניון :shock:? ) .

על ב"ש אני לא יכול להרחיב מחוסר ידיעה...

פורסם

אנחנו כנראה למדנו במוסדות שונים כי אני למדתי הנדסת מכונות (92' עד 96') ופרט ליצורים המוזרים בחשמל ומחשבים היו חיי חברה פעילים מאוד. הפאב היה לרוב מלא, לסרטים הגיעו לא מעט אנשיםולחובבי ריקודי העם (שאני לא נמנה עליהם) היו הרקדות מפוצצות בבית הסטודנט.

אצלנו בפקולטה היו 5 בחורות בשנתון שלנו ושלוש מהן אפילו נראו כמו בחורות (בלי זקן ויותר צרות ממקרר SBS).

לגבי עומס לימודים זה ממש לא נכון. אני לא זוכר שישבנו יותר מידי ללמוד פרט לקורסים שהיו בשעה ראשונה שלא התעוררנו אליהם אף פעם (אני זוכר במיוחד את קורס אוטומציה תעשייתית שלא הצלחתי להתעורר לאף שיעור אז שבוע לפני המבחן לקחתי את הספר של הקורס מהסיפריה כדי ללמוד את החומר ואחרי יומיים סיימתי אותו). בסך הכל יש 2 תקופות חרישה. לפני מבחני האמצע ובתקופת מבחני הסימסטר וגם שם הלחץ לא היסטרי אם אתה בונה מערכת חכמה (בשלושת הסימסטרים הרשונים עם המקצועות המעצבנים לקחתי כ 18 נקודות בסימסטר ובשניים האחרונים 28. העומס במקצועות הפקולטה הרבה יותר קטן).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אשפוז מזכיר לי את אבא שלי שלמד שם לפני 30 שנה ואמר לי שהיתה בחורה אחת בהנדסה אזרחית איתו והכל היה קטסטרופה מבחינה חברתית .

טוב אני יכול להעיד על ההתנסות שלי בטכניון

הנדסה אזרחית שסיימתי כשסיימתי לפני שנתיים,

שנה ראשונה הכי קשה בטכניון כי אתה לומד הרבה מתמטיקה ועוד כל מיני קורסים מעצבנים שבחלקם אתה לא צריך , קורסי חדו"א וכאלה תעבור , אם תלמד הנדסה אופטית (מגמה יחסית חדשה במכונות ) אז תחוייב ללמוד חדו"א מ' ואז העניינים קצת יסתבכו אם אתה לא יושב על התחת יותר מידיי ולומד

אם עברת את השנה הראשונה בשלום אז תתחיל לחייך כי המצב ישתפר קצת (או שתתרגל אני לא יודע )

הבעייה בטכניון שאתה לומד הרבה אבל ממש הרבה תיאוריה אבל מבחינה מעשית (במה שאתה הולך לעבוד) לא תלמד הרבה, בדרך כלל תצא לשוק העבודה "ערום" יחסית , אני מדבר מנסיון עם חברים בגיאודזיה, הנדסה אזרחית, הנדסת מכונות וכולה ... החברים היחיסידם שלי שהשתלבו בעבודה מכובדת כבר באמצע לימודים ו/אחרי לימודים היו בהנדסת חשמל ובמדעי מחשב (ושוב לא כולם אלא רק מצטיינים )

לדעתי הטכניון כבר הפך למקום שבו מלמדים כדי שתמשיך בקריירה של מחקר ולימודים, המרצים בדרך כלל לא מקדישים לך הרבה זמן, היחס גרוע ביותר ביחס לאוניברסיטאות האחרות .

אחת האחות שלי למדה שנה אחת שם כלכלה וניהול בפקולטה לתעשייה וניהול , הלימודים לא מצאו חן בעיניה בעיקר חומר הלימודים. היא אמרה של פעם שבא איזה מרצה אורח מאוניברסיטת תל אביב כל הכיתה היתה יושבת ואף אחד לא הבין על מה מדובר עד שמישהו שואל ואז המרצה האורח מתפלא שהם לא יודעים את "מה שהם אמורים כבר לדעת" ואחותי דווקא בחורה מצטיינת . שנה אחרי היא עברה ללמוד באוניברסיטה בתל אביב וכיום היא מרוצה עד גג מהלימודים שם .

למען הסר ספק יש דווקא חיי חברה בטכניון, כבר לא כמו קודם . אני זוכר שבכל שבועיים היתה איזה מסיבה של פקולטה מסויימת, כל יום יש סרטים , בכל ערב שלישי אם אני לא טועה יש לימודים סלסה בערב שממשיכה כמסיבת סלסה על הגג בבית הסטודנט , אם אתה יודע להכיר וליהנות לא תהיה לך בעיה למצוא הרבה חברה מעולים שהם לא "חנונים" , הפאב אגב עבר שיפוץ לפני כמה שנים והבעלים השתנו, אם אני לא טועה קוראים לו פלורנטין, מרכז זיו התפתח ויש עוד כמה פאבים קרובים שמרחק הליכה ( הייסלז מקום מעולה) , אהה וכמובן אם בא לך להתפנק על הבוקר אז יש את גריג' בפקולטה למדעי מחשב

ובקשר לסמים, pain אני לא יודע איפה אתה חיי בטכניון אבל יש הרבה אבל הרבה סמים קלים בטכניון , אפילו פעם התפלאתי שמישהו כבר התחיל הביא לחברה במעונות "חומר" על קטנוע LOL .

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם
ציניות... ציניות...

:?

יש שמועות על ערוגות נחמדות בגן הבוטני...:-P

תתפלא, פעם כשהייתי במעונות מזרח חדש ואחרי לילה בלי שינה בלימודים למבחן חבר שלמד איתי ראה כמה ערוגות גדולות !! כן כן בצמחייה בקומה תחתונה במעונות מזרח הלכנו למזרח והוא חולם על איך הוא יקח את הכל אחרי שנחזור, חזרו והן כבר היו קטופות :(

נ.ב. ציניות לא ראיתי ;)

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

כנראה שדברים כן השתנו לטובה בטכניון וכל הכבוד על כך.

ובאשר לקערת הקססה - דיברתי על בן גוריון, כל חבר שלי שלמד בב"ג מספר שזה הדבר הכי מטורף שם. כמות הסמים במעונות.

פורסם

לא ממש עזרתם לי בשרשור הזה :roll: , עכשיו אני עוד יותר בלבטים :-P .

בכל אופן, שאלה לליביו,

איך אפשר להירשם כבר עכשיו אם עדיין לי ציון פסיכומטרי?

פורסם

איך אפשר להירשם כבר עכשיו אם עדיין לי ציון פסיכומטרי?

פשוט ענינו לך בכנות ;)

חיי החברה בטכניון הרבה יותר טובים אבל עדיין באוניברסיטאות הרבה יותר טוב,

אפשר להירשם לפני שיצא לך ציון הפסיכומטרי , אני דיי בטוח כי אנו (רוב הערבים) עושים את זה תמיד כי אני נכנסים לאוניברסיטאות ממש אחרי בית ספר כך שבדרך כלל אפילו נרשמים בלי בגרות שלם ובלי פסיכומטרי - כשיגיעו הציונים הם עוברים ישר לאוניברסיטאות .

Henry Miller

פורסם
אם יש לך אפשרות לטכניון - אז אולי חוץ מהאוניברסיטה העברית אין עוד מקום בארץ עם שם נחשב כמו לטכניון ורמת לימודים כמו בטכניון.

אם אתה מוכן להתפשר, אז באר-שבע.

זה תלוי גם כמה אתה מוכן להשקיע ב4 שנים הבאות של הלימודים.

אם אין לך בעיה להשקיע שעות בשיעורי בית, עבודות וחרישה - אז טכניון.

אם אתה רוצה ב4 שנים האלו גם קשרים חברתיים, לעבוד בנוסף ללימודים וכו' - באר שבע.

הטכניון זאת קריעת תחת - אבל התואר משם נחשב מאוד כי רמת הלימודים שם הרבה יותר גבוהה מרוב המוסדות בארץ.

לגבי המכללה - אני לא הייתי עושה את זה. אין מה להשוות תעודה של אוניברסיטה (במיוחד אם מדובר על טכניון) לעומת מכללה.

להתפשר על ב"ש? אני רואה את ב"ש כאופציה עדיפה יותר, חבר שלי שהגיעה מטכניון גם רואה את ב"ש כעדיפה יותר - ותאמין לי שהוא חרשן!

אני יכול לשאול מאיפו אתה שואב את המידע שלך?

אתה חושב שלימודים בב"ש זה זולה?? זה נכון שהחיי חברה פה זה סבבה, אבל זה תודות לאנשים שלא לומדים הנדסה.

בב"ש לא צריך לקרוע את התחת, ואתה סתם כך תהיה מהנדס?

לגבי עבודה, תאמין לי שאם יש לך ראש תהיה לך עבודה.

אצלי בעבודה יש מספיק אנשים גם מהטכניון, כך שזה ממש אידיבידואלי איך שכל אחד מסדר את המערכת שלו.

אם יש לך ראש - אתה תמצא עבודה ולא משנה היכן למדת.

לגבי חו"ל - ב"ש מספיק מוכרת בחו"ל, גם באירופה, גם במזרח הרחוק וגם בארה"ב.

אגב אם כבר דיברנו על מכונות - נפתח מסלול חדש במסגרת מכונות וזה הנדסת גז טבעי (בתמיכה של BARAN)

BMW

אם יש לך שאלה ספציפית לגבי הנדסת מכונות בב"ש אתה מוזמן לשאול ואענה לך כאן.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

• תוכן חדש...