Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבע שעות זה אם אתה רץ להביא כלים מהחנות כל 10 דקות

 

יש לקחת בחשבון שמתקין צריך לעשות כמה דברים ביחד ובגלל זה זה לוקח המון זמן

 

אם למתקין יהיה שבע שעות נטו על המערכת שלך תאמין לי שזה מעל ומעבר

פורסם

השאלה מה אתם מגדירים התקנה.

להבריג מגברים וסאב בתא מטען, לפרק דלתות לשים רמקולים, ולהריץ כבלים מהHU ומהמגבר?

ממש לא 1500 שקל וממש לא 7 שעות.

 

זה התקנה די פשוטה.

אבל אם זה בניות בפיבר או בניית תיבה לסאב או כיוונים פיזית לרמקולים לסאב, ואיטום. אז אפשר להבין.

 

כיוונים למגבר זה ממש לא רציני, שמיעה מוזיקלית (נקרא לזה ככה) ותוך כמה דקות אפשר לכוון.

 

לדעתי, את הרוב אפשר לעשות לבד.

פורסם
השאלה מה אתם מגדירים התקנה.

להבריג מגברים וסאב בתא מטען, לפרק דלתות לשים רמקולים, ולהריץ כבלים מהHU ומהמגבר?

ממש לא 1500 שקל וממש לא 7 שעות.

 

זה התקנה די פשוטה.

אבל אם זה בניות בפיבר או בניית תיבה לסאב או כיוונים פיזית לרמקולים לסאב, ואיטום. אז אפשר להבין.

 

כיוונים למגבר זה ממש לא רציני, שמיעה מוזיקלית (נקרא לזה ככה) ותוך כמה דקות אפשר לכוון.

 

לדעתי, את הרוב אפשר לעשות לבד.

 

בגלל חובבנים כמוך, נשרפים לאנשים רכיבים והם לא מרוצים מהאיכות המתקבלת גם אם השקיעו מיטב כספם.

ואני לא יודע מתי בנית בניות מפיבר, אבל בניית 2 פודים מפיבר תעלה לבדה 1500 ש"ח וזה לא הרבה כסף ביחס להשקעה של זמן, סבלנות וידע.

ובקיצור - לכו תתקינו בתחנה המרכזית ב400 שקל וכך גם תשמעו . מי שמשלם יותר יודע למה.

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם

כיוונים למגבר זה ממש לא רציני, שמיעה מוזיקלית (נקרא לזה ככה) ותוך כמה דקות אפשר לכוון.

 

 

זה באמת שטות

 

אף אחד לא אמר לכו להתקין ב 200 שקל כולל הכל בתחנה המרכזית

 

אבל להגיד 1500 שקל התקנה על מגבר קומפוננט HU ואולי סאב?

 

זה הגיוני?

נהיה באופנה לשלם מאות שקלים מיותרים

ומי שלא עושה את זה הוא "לא מבין"

הבנתי את הראש-אחלה

פורסם

עריכה: אני רואה שנטפלתם למשפט שנשמע מזלזל - אני מתנצל, זה בגלל שאני רושם יותר מהר ממה שאני חושב, לא התכוונתי לזה ככה.

 

קודם כל אני ממש לא מתיימר להיות מתקין.

שאלה לי אליך - אתה מתקין מערכות? אם כן, תגיד לי בבקשה על מה משלמים חוץ מעבודה בהתקנה?

 

הרי זה בדיוק כמו שמוסך לוקח כסף על זמן עבודה, עבודה שאתה יכול לעשות לבד.

אני לא מדבר על המתקינים שאחרי זה מחזירים לך את האוטו שהכל מקרקש ולא מחובר ונשארים להם איזה 10 ברגים וחלקים בחוץ אפילו שהכל סגור.

 

אבל 1500 שקל להתקנה פשוטה?

תשמע, אני אשמח לדעת שטעית. שכיוונו לחבר שלי את המערכת (צחי מערכות שהיה בחולון מי שמכיר, היה נחשב למתקין לא רע בכלל לפי מה שאני יודע) ראיתי מה הוא עושה.

 

מסכים, הגזמתי עם המשפט שלי, באמת לא התכוונתי לזלזל למרות שבאמת זה יצא ככה.

אבל ראיתי מה שהוא עשה, ופיזית אתה חייב להסכים שזה לא באמת קשה, זה מה שאני מרגיש, זה כמו לקבל ייעוץ שאתה משלם עליו, לדעתי אם יש לך ידע לכוון, אתה לא חייב לקחת כסף על הידע הזה. תקח כסף על ההתקנה ותכוון בשביל שזה ישמע כמו שצריך ואז אנשים אחרים יבואו להתקין אצלך.

 

מוסך לעומת זאת שמחליפים לך בולמים עושה עבודה (אמנם היום זה מאוד פשוט עם כל המכשירים - אבל בכל זאת) ולוקח כסף על זה.

 

תשמע, עכשיו שאני חושב על זה - טעיתי. צודק. (אני מרגיש כמו סכיזופרני) אם זה עבודה של מישהו, שייקח על זה כסף, ו1500 שקל עכשיו באמת נשמע לא רציני.

 

אבל אתה חייב להסכים שזה סכום שסתם המתקין זורק, הרי הוא יכול להגיד 2000 או 2500 ואף אחד לא יכול לכמת (מלשון כמות) את העבודה שהוא עושה.

 

*לא ממליץ לאף אחד שלא יודע להתקין לבד - שלא ישתמע ככה מההודעות שלי*

פורסם

אני ממליץ להתקין לבד למי שבאמת אוהב את התחום

 

אני ממליץ לכל אחד שלא יודע, ללמוד טוב טוב ואפילו טוב מאוד להעביר את כל הכבלים ולפתוח ולסגור את הפלסטיק יפה יפה לפי היינס.

ללמוד להשתמש במלחם.

להבין מה הוא עושה ולא סתם כמו תוכי לעשות, להבין למה מניחים כבלים בצורה מסויימת,ואיך מחברים ומה עושים.

 

ולחבר את הפלוס למצבר ליד חשמלאי רכב (גם אם אתם חושבים שיש לכם מושג בחשמל רכב)

 

יקח הרבה זמן ללמוד הכל וזמן שווה כסף

אבל אם אתם באמת אוהבים את התחום...

פורסם

רדיו דיסק 9855 רדיו דיסק מושלם

קומפוננט פוקאל K2P מיד ממש תותח טוויטר חזק וטוב ממשששש חד

מגבר יש הרבה טובים אני הייתי מתמקד בהייפוניקס נקמיצי רוקפורד

סאב JL AUDIO W3 זהו ממש מושלם

 

בינתיים זה יוצא משהו כמו 7500 שקל

 

אבל עם סט כזה מומלץ בי אמפינג

ולסאב כזה מומלץ מונובלוק

ושניהם ביחד יעברו את התקציב אבל בכול זאת זה יהיה שווה:twisted: :twisted: :twisted:

מגבר גנסיס ST60 ב1400 שקל בלבד כולל ניירת אריזה ומתלווה

0547379780 שלומי

פורסם

מסכים עם שראגמן לגבי עניין ההתנסות העצמית.

לאלדד - תגובה לעניין.

 

לגבי עניין התשלום, וזו דעתי האישית. בעל מקצוע שיודע מה הוא עושה בהחלט יכול לגבות מחיר על הידע שלו ולא רק על זמן העבודה. אני יודע שאני גולש כאן מעבר, אבל חשבת פעם כמה לוקח רופא מנתח על 9 שעות ניתוח לב פתוח לעומת מוסכניק שעובד 9 שעות על ראש מנוע? זו התשובה שלי לעניין.

בכל מקרה, סתם דוגמא - יש לי חבר ששלחתי אותו למתקין מוכר. שילם 1000 ש"ח על התקנה יחסת פשוטה של מערכת שלמה עם מגבר אחד. והא היה כל כך מרוצה ששילם טיפ. בסוף, אחרי שאתה משלם 400 ש"ח למתקינים חובבנים ומתבאס לגלות שזרקו לך את הקרוסים בתוך הדלת והם מחלידים שם לאיטם, הכבלים של המתח עוברים יחד עם הRCA, שברו לך את הפלסטיקים בקונסולה ואתה מגלה את זה רק שנה אחרי כשבמקרה פתחת את הקונסולה להחלפת נורה או משהו כזה, אתה מבין שצריך כנראה לשלם יותר כדי לקבל יחס אחר למערכת ולרכב שלך במהלך ההתקנה. אלו כמה דוגמאות מנסיון שלי ושל חברים.

 

שוב, אני לא אומר שצריך לבחור מתקין לפי העלות הגבוהה ביותר, אבל צריך לשם לב היטב בבחירת המתקין הנכון ולא להיות מופתעים אם זה עולה טיפה יותר.

 

שבת שלום

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם

"שוב, אני לא אומר שצריך לבחור מתקין לפי העלות הגבוהה ביותר, אבל צריך לשם לב היטב בבחירת המתקין הנכון ולא להיות מופתעים אם זה עולה טיפה יותר"

 

זוהי הנקודה שלי

 

אבל שטיפה יותר מסתכם ב 1500 ש"ח על התקנה בסיסית זו כבר בעיה

 

רעד של מנתח שווה- מוות, נזק עצום

רעד של מוסכניק- כלי מחליק, פלסטיק שבור

 

עלות מול תועלת (:

 

בכבוד רב, אבנר

פורסם

לצערנו תחום האודיו בארץ עוד בחיתוליו. את המתקינים שיודעים מה הם עושים ניתן למנות על יד אחת.

לצערנו מרבית המתקינים לא עברו שום הסמכה מקצועית, לא מבינים אנגלית ואפילו לא מבינים מה הם מוכרים או על מה הם מדברים.

 

אפשר להגיד שבעתיד המצב יהיה טוב יותר. אנשים נשאבים לעולם האינטרנט ומבינים שרוקפורד זה לא היי-אנד ולאנזאר היא לא יותר מלטאת מדבקה.

אנשים מבינים שיש דבר כזה שנקרא "פיבר" ודבר שנקרא "איטום" ומשהו מוזר כזה שנקרא פאזות וטיים קורקשן. תראו לי אם מישהו בכלל ידע מה זה עד לפני 5 שנים.

מכאן ניתן להסיק שהתחום הזה רק הולך וצובר תאוצה והמתקינים יבינו שכדי לשרוד הם יהיו חייבים להרחיב את אופקיהם ולהתמקצע.

 

בעניין התקנה וכסף - לא ניתן לצפות שמישהו יעבוד על רכבכם הפרטי ולא יגבה תשלום על כך. עם זאת צריך לקחת דברים בפרופורציות, שכן התקנת מגבר בהאמר והתקנת מגבר בסובארו ג'אסטי זה לא בדיוק אותו דבר.

בהנחה שלרובנו אין אונייה על גלגלים, תשלום של 1,500 ש"ח על התקנה בסיסית הוא עשיקה לאור היום. יש הבדל בין להתפרנס בכבוד לגזל.

נראה לכם הגיוני לשלם 1,500 ש"ח להתקנה בסיסית? לבריאות.

אם המתקין ראוי, בעל ידע וידיים טובות הוא ידרוש מחיר שיגיע לו. מתקין חאפר שיתקין מערכת "קומפלט" בשעה ויגבה 400 ש"ח הוא גנב.

 

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מסכים לגמרי עם שניכם.

לגבי הרעד אצל המוסכניק, ברור שברמה המיידית לא יגרם אותו נזק אבל ביננו, ישנם תקלות שעלולות לגרום לכזה נזק אם לדוגמא, "שכח" המוסכניק לבדוק חיזוק של ציריה שעפה לך באמצע נסיעה בירידות מצפת...:shock::wink:

שב"ש (שבת שלום!)

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם
רדיו דיסק 9855 רדיו דיסק מושלם

קומפוננט פוקאל K2P מיד ממש תותח טוויטר חזק וטוב ממשששש חד

מגבר יש הרבה טובים אני הייתי מתמקד בהייפוניקס נקמיצי רוקפורד

סאב JL AUDIO W3 זהו ממש מושלם

 

בינתיים זה יוצא משהו כמו 7500 שקל

 

אבל עם סט כזה מומלץ בי אמפינג

ולסאב כזה מומלץ מונובלוק

ושניהם ביחד יעברו את התקציב אבל בכול זאת זה יהיה שווה:twisted: :twisted: :twisted:

 

לגבי ה HU זה סגור אלה אם כן מישהוא יציע לי רדיו דיסק שנותן איכות גבוהה יותר

 

לגבי הקומפוננט חשבתי על האינפיניטי אבל הרבה ממליצים על הפוקאל, וגם היה לחבר שלי קומפוננט שלהם והוא היה מרוצה

אבל אני לא ממש התלהבתי מהצליל למרות שבשביל 800 שקל היה להם צליל יפה מאוד

אבל חשוב לי שהטוויטרים לא יהיו חזקים מידי על מנת שלא יהיו צרימות באוזניים בווליום גבוהה

 

מגבר אני ילך על חברת נקמיצי: אבל איזה מגברים כדאי לקנות? מאיזה דגם?

 

וסאב על JL AUDIO W3

 

ומה לגבי רמקולים אחוריים? העדפה שלי שלא יהיו מוגברים רק שיהיו ושישמעו בהם סביר.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

איזה מוסיקה אתה שומע בד"כ?

רוק? טראנס? בלוז? ג'אז? או שאולי אתה בחור של קלאסית?

תן כיוון, לכל חברה יש "אופי סאונד" שמיוחד לה, ולפי סוג המוסיקה שאתה שומע אפשר להתאים לך איזה חברה תתאים פחות או יותר.

 

אמיר

 

נ.ב.

בקשר להתקנה,

 

חברים, בואו לא ניסחף. התקנת מערכת, גם מקצועית, שכוללת - התקנת מגבר, קומפוננט( ללא שום כל בנייה!), HU, העברת חוטים, וחיבור סאב.

בחיים לא צריכה לעלות 1500 שקל.

כמובן שלכל אוטו צריך להיות תמחור שונה, משום שיש מכוניות שיותר קל להתקין בהם, וכאלה שהרבה יותר קשה להתקין בהם,זה משתנה.

זאת דעתי,

ובכל אופן אני אישית פעם ראשונה שהרכיבו לי מערכת באוטו, ישבתי, הסתכלתי, קצת נדנדתי, ובסופו של דבר, את המערכת החדשה שלי התקנתי כבר לבד ללא שום עזרה( חוץ מאשר חיבור הקומפוננט באוטו הבעייתי שלי,פוקוס), ההרגשה אחרי שהכל מחובר ואתה לוחץ להפעיל את המערכת והכל עובד כמו שעון! יושב ומכוון את המערכת, בודק את הגבול של הרמקול ובעצם נהנה ממה שאתה הרכבת לבד!. בשבילי אין הנאה יותר גדולה יותר( בתחום האאודיו כמובן :)), כנ"ל לגבי בניית תיבות לסאב למשל לבד.

כמובן שלמי שיש חוש טכני , יהנה מזה, כמוני, ומי שאין לו סתם יסתבך,ובמקרים כאלה עדיף להשאיר את ההתקנה למתקין מקצועי.

 

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

בשביל סוג מוסיקה כזאת, הסטים של הרץ ופוקל לפי דעתי ממש מתאימים לך.

ממורל לא תקבל דפיקות טובות בהאוס ובהיפהופ מהמיד כמו בפוקל.

תבדוק את הK2P של פוקל, אם אתה מתכוון להגיע למפגש היום, חפש מישהו עם 306 לבנה( שראגמן), ותציק לו לשמוע אותם.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

×
×
  • תוכן חדש...