Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דן חלוץ התפטר!! מה עכשיו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חם מהתנור,

תוך כדי גלישה שיגרתית ב-YNET פתאום נתגלתה הידיעה המרעישה.

אני חושב שהמעשה ראוי. כמפקד צה"ל הוא כשל, בדיוק כמו הממסד שניהל ופיקד, במלחמת לבנון שביזתה אותנו קשות בעיני כל.

מאידך, אני חושב שגם הקודמים לו לא עשו עבודה טובה יותר וצה"ל שכח מאותם ימים יפים שידע בתקופות העבר.

אם באמת אנחנו עומדים לפני מערכה מול האויבת הגדולה שבצפון, עדיף שינהל אותה מישהו שיודע מארב מהו!

בהצלחה לקפלינסקי אני מניח ?!?:roll:

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חבל מאוד. אי אפשר להחשיד אותי בהשתייכות למועדון מעריציו, אבל ההתייחסות אליו מאז הסתיימה המלחמה היתה כמו שאנחנו מתייחסים לכל נושא בעל חשיבות.

בהיסטריה, רדידות, עם רצח בעיניים ותוך חיפוש מתלהם וצווחני אחר שעיר לעזאזל.

עשינו זאת לחלוץ, נעשה זאת גם לאולמרט (שאותו אני מחבב הרבה הרבה פחות), אולי לפרץ, אולי אפילו לכל הממשלה. אבל לא נלמד מזה כלום. לא נסיק שום מסקנה. הראשים הערופים יתגלגלו ברחוב, והציבור יחזור לנמנום, לאפטיה ולהדחקה, עד שיבוא המשבר הבא. ואז שוב נהיה המומים, לא נבין מה ואיך קרה לנו, ונדרוש את ראשו של מישהו.

תודה לדן חלוץ על קריירה מפוארת בשירות בטחון המדינה.

פורסם

חלוץ קיבל סוף סוף את ההחלטה הכי נבונה בכל הקריירה הצבאית שלו.

אולי בתור מפקד חיל האוויר הוא היה מעולה, אך בתור רמטכ"ל? כישלון מוחלט.

נקווה שעכשיו ימונה רמטכ"ל שיודע איך לשקם את צה"ל לקראת המלחמות הבאות ואיך לנהל מערכות/מלחמות כי זה ממש בפתח.

ובאמת הלוואי שאולמרט ופרץ ובעצם כל הממשלה הזאת יקבלו את אותה החלטה כמו חלוץ. בכל זאת, הם עושים שם רע לחלטורה :)

ניב

לא חותם

פורסם

דווקא במקרה הזה הייתה הסקת מסקנות. ועל זה צריך להודות לחלוץ, על שהביא מחיל האויר את תרבות התחקור. מאז תום המלחמה הוקמו המון ועדות חקירה לכל גורם וגורם בצה"ל, ורובן הגישו את מסקנותיהן.

חלק מהמסקנות היו שחלוץ ירש חלק גדול מהמצב, אבל חלק לא קטן הגיע דווקא למסקנה שניהול המלחמה היה רשלני. ועל זה צריך לתת את הדין. אני מדבר על ניהול המערכה עצמה בזמן אמת.

בניגוד למקרה של דדו, שדווקא ניהל את מלחמת יום הכיפורים כמו שצריך בשלב יחסית מוקדם של הלחימה - צה"ל של חלוץ לא נוהל כמו שצריך, והמלחמה הזו לא נוהלה על ידי ש"ג היא נוהלה ישירות מהקריה. לא כל המטכ"ל עסק בניהול הלחימה, אבל בינתיים מפקד אוגדה 91 עף הביתה, אלוף פצ"ן עף הביתה ועכשיו הרמטכ"ל לקח אחריות לפני שהמסקנות הסופיות של דן שומרון שהוגשו לועדת חוץ ובטחון היום יגרמו לו לעוף שלא מרצונו.

כל שרשרת הפיקוד שניהלה את המלחמה הולכת. נקווה שהמטכ"ל ומי שיעמוד בראשו ישכילו ליישם את מסקנות כל הועדות.

פורסם
חלק מהמסקנות היו שחלוץ ירש חלק גדול מהמצב, אבל חלק לא קטן הגיע דווקא למסקנה שניהול המלחמה היה רשלני. ועל זה צריך לתת את הדין.

ניהול המלחמה היה רשלני, אבל ניהול של חייו הכספיים היה מעולה לדעתי: גם גזר קופון שמן במכירת תיק ההשקעות שלו (רווח של 9%-15% ביומיים), וגם עכשיו יקבל מצנח זהב ענק, מתנת משלמי המיסים ויותר חשוב של משפחות החיילים שהפקיר.

רק בישראל :cry:

Spirit In The Dark

פורסם

די כבר להיות אספסוף מוסת. :evil:

איזה רווח עשה בבורסה ? על תיק של מניות שנסחרות בחו"ל?

איזה מצנח זהב יקבל ? פיצויים על פי חוק על 40 שנות שירות בקבע, בזמן שאתה הסתובבת באזרחות ונתת ציונים לכל העולם ?

איזה משפחות הוא הפקיר ? יש לך בכלל מושג מה קרה שם ומה היתה תרומתו של כל אחד מהקצינים והפוליטיקאים ?

אתה בכלל מפעיל מחשבה לפני שאתה משחרר טקסטים מתלהמים כאלה ? או שאחרי שאמרו בחדשות ערוץ 2 כמה פעמים שחלוץ צריך להתפטר, קיבלת את זה כאמת קוסמית ?

פורסם
חבל מאוד. אי אפשר להחשיד אותי בהשתייכות למועדון מעריציו, אבל ההתייחסות אליו מאז הסתיימה המלחמה היתה כמו שאנחנו מתייחסים לכל נושא בעל חשיבות.

בהיסטריה, רדידות, עם רצח בעיניים ותוך חיפוש מתלהם וצווחני אחר שעיר לעזאזל.

עשינו זאת לחלוץ, נעשה זאת גם לאולמרט (שאותו אני מחבב הרבה הרבה פחות), אולי לפרץ, אולי אפילו לכל הממשלה. אבל לא נלמד מזה כלום. לא נסיק שום מסקנה. הראשים הערופים יתגלגלו ברחוב, והציבור יחזור לנמנום, לאפטיה ולהדחקה, עד שיבוא המשבר הבא. ואז שוב נהיה המומים, לא נבין מה ואיך קרה לנו, ונדרוש את ראשו של מישהו.

תודה לדן חלוץ על קריירה מפוארת בשירות בטחון המדינה.

הנה משהו שאנחנו מסכימים עליו :)

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

באמת לא ברור לי מה העניין שעושים מתיק המניות שלו.

מה היה עדיף, שהוא לא ימכור ואז ינהל את המלחמה כשבראשו כל העת קודח הנזק הכלכלי שעומד להגרם לו בשל כך שלא מכר בזמן? בכלל, מה זה עסקו של הציבור מה הרמטכ"ל עושה בחשבון הבנק הפרטי שלו?

וביננו, מתלהמים על זה שסדר העדיפויות שלו היה שגוי. כאילו שמכירת התיק גרמה לכל התבוסה במלחמה. כמה זמן לוקח למכור תיק, מישהו פעם בדק? זה דורש רק שיחת טלפון אחת לבנק (או לברוקר, תלוי עם מי הוא עובד) או גלישה קצרה באינטרנט, במידה ומשם הוא מנהל את השקעותיו.

בניגוד לרבים, אני חושב שהתפטרותם של שר הבטחון ורה"מ לא תועיל במאומה. זה לא שיש עכשיו מישהו שיכול לנהל את הדברים טוב יותר מהם, וכמו במקרה של חלוץ, גם כאן יתכן שהיתה רשלנות תורמת, אך יש לזכור תמיד שהמצב שאליו כל השלישיה הזאת נקלעה הוא תוצר של הזנחה מימים ימימה. קצת מטופש להטיל את כל האשמה על כתפיהם עכשיו.

מצטרף לתודה לחלוץ על כל שעשה למען המדינה ומקווה שעתידו באזרחות יהיה ורוד יותר. הוא ראוי לכך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

רק לידע כללי, אם חלוץ לא היה מוכר את התיק שלו הוא היה מרוויח יותר, מכיוון שלאחר המלחמה שוק ההון דווקא עלה לעומת הימים שלפני המלחמה. :lol:

אני מאחל לחלוץ שישב בבית וימשיך לשבת שם אין לו מה לחפש בפוליטיקה, והלוואי שאליו יצטרפו בזמן הקרוב סטאלין אההה פרץ ושמאלמרט.

נ.ב

אני לא בטוח שקפלינסקי הרבה יותר טוב מחלוץ, אבל את זה הזמן יגיד.

ROOONEEYY

פורסם

על ניהול ההתנתקות דווקא מגיע לו ציון לשבח. מבחינה צבאית המבצע היה מתוכנן ומבוצע בצורה מצויינת.

ובאשר לערכים ולמוסריות שבמבצע, זה כבר נושא לדיון אחר.

לדעתי האישית כל מפעל ההתנחלויות הוא לא מוסרי ולא ערכי וכל התפכחות של מדינת ישראל ממנו היא צעד לקראת היותנו מדינה מוסרית. אבל זה כבר ויכוח אחר לגמרי מהויכוח על תפקודו של חלוץ, ובטוח שזה לא ויכוח שמקומו בצבא. או בשרשור הזה.

מבחינת תפקוד נטו, את ההתנתקות הוא ביצע מצויין.

פורסם

אז ככה, עם מכירת תיק המניות שלו יש כמה בעיות.

הראשונה - שימוש במידה פנימי (הוא צפה מראש את היקף המינימום של הלחימה), עבירה שאם אותה היה מבצע אחד מעובדים של חברי בורסה, היה נכנס לכלה לתקופה של עד 5 שנים.

הבעיה השניה - אטית נטו. לא מתאים למנהיג צבעי להתעסק עם מצבו הכלכלי בזמן לחימה. ואם הוא היה מזמין נערות מציצה, הייתם מתייחסים לזה אחרת?

הבעיה השלישית - נראה מישהו מכם מנסה למקור את המניות שלו בזמן לחוץ בעבודה. אתם צפויים לפחות לנזיפה...

חוץ מזה, תיק המניות שלו היה מורכב ממניות ואגח"ים ישראלים בלבד. ו, ע"מ לרשום רווח בזינוק בורסה לאחר הלחימה, צריך להיות בחוץ בזמן הנפילה. כי, עם מנייה (לדוגמא בלבד) צנחה משער 100 ב-50%, אזי ע"מ להגיע חזרה לשער 100 היא צריכה לעלות ב-100%.

בקשר ל-40 שנות שירות קבע - הוא לא עשה את זה בהתנדבות, לא? קיבל משכורת יפה ותנאים מעולים. מישהו הכריח אותו? לא נראה לי... הגיע הזמן שתתחילו להתייחס אל אנשי קבע כאל אנשים שזה המקצוע שלהם, כי על אהבת מולדת נטו שום דבר כבר לא עובד.

אבל אתם יודעים מה? הבעיה היא לא בחלוץ אישית, זאת בעיה של דור שלם שלו של קצינים. מופז ועוד כמה אלופים ידועים יותר ופחות (גם בהיכרות אישית) סובלים מבעיות אטיות קשות, ומגישה של "הכל מותר לי".

ד"א, לא הגעתי למסקנות אלו מצפייה בתוכניות חדשות של ערוץ 2, ערוץ 10 או כל ערוץ או כלי תעמולה אחר.

P.S. אישפוז צודק, דווקא ניהול ההתנתקות היה מוצלח, בלי להכנס לערכים של פוליטיקה או ציונות. נו טוב, להרוס בתים זה לא לבנות...

Spirit In The Dark

• תוכן חדש...