Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה עולה מנוע חדש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הינו פיג'ו 306 שנת 95 דגם XN

כרגע ברכב מנוע 1400, ורציתי לדעת כמה עולה להחליף למנוע 1600 או 1800

תודה מראש

ובנימה אופטימית זו, ואני לא רוצה לפתוח נושא חדש בשביל זה, יש לי בעיה.

במנוע הנוכחי יש בעיה של הצטברות סוג של בוץ בשמן ואכילת יתר של שמן..

בנתיים אני לא מרגיש שהרכב מקרטע באיזושהיא צורה וחום המנוע לא עולה על קצת יותר מהחצי כשהוא נע בין, לפי המספרים,

75-80 ל 95-100.

אז החום נראה לי תקין, ולא דולקות שום נורות אזהרה, והביצועים רגילים.

השאלה היא מה אומרת הבוצה הזאת בשמן ומה אשפר לעשות כדי לפתור את זה?

תודה מראש..

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

הבוצה היא שאריות של ג'יפה שהצטברה עם הזמן בעקבות שימוש בשמן זול או בעקבות החלפות שמן לא במועד.

ניתן לנקות את מערכת השמן באם ע"י פרוק הקרטר או ע"י תוספים לניקוי "פלאשינג" - בצע חיפוש.

אם זו הבעייה היחידה של המנוע למה אתה רוצה להחליפו ? את הניקוי תוכל לעשות לבד או במקרה היקר יותר במוסך בעלות של כמה מאות שקלים בודדים.

נושא שריפת השמן הוא עניין אחר ויכול לנבוע משימוש בשמן לא מתאים ועד גומיות שסתומים גמורות.

אנא פרט מה הייתה שגרת הטיפולים ברכב ובאיזה שמן השתמשו עד כה על מנת שיוכלו לעזור לך יותר.

יוסי.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

תוספת קטנה על דבריו הנכונים של יוסי.

החלפה ל-1600 היא סיפור מסובך. החלפה ל-1800 כמעט בלתי אפשרית (בעיקר בירוקרטיה).

מבחינה כספית - עדיף למכור את הרכב ולקנות אחד שהגיע במקור עם מנוע גדול יותר. ייצא זול בהרבה.

פורסם

10w-40 semi synthetic

טיפול 10000 נעשה לא מזמן ובו הוחלפו שמנים מסננים ואף ברקסים ורצועת טימינג,

שמן מוסיפים לעיתים קרובות ומשתמשים במים ירוקים לרדיאטור,

אם יש עוד משהו תגידו ואני אפרט.

וזה בעיה מתמשכת - אנחנו מנקים את הבוץ הזה אבל הוא חוזר.. אנחנו הולכים יותר בכיוון של זליגת שמן למים.

כמו כן ישנם בעיות התחממות שניקוי הבוץ פותר אותן..

מה אתם אומרים? אני גם די בטוח שגומויות השסתומים ממש שחוקות השאלה אם זה קשור באמת לעניין של אובדן השמן..

ואני מבין באמת שעדיף לרדת מנושא החלפת מנוע.. תודה..

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

הרכב מעשן ?

מהי צריכת השמן מול קילומטרז' ?

"וזה בעיה מתמשכת - אנחנו מנקים את הבוץ הזה אבל הוא חוזר.. אנחנו הולכים יותר בכיוון של זליגת שמן למים." - מה הכוונה מנקים ? איך ?

האם יש "טחינה" בשמן ?

יוסי.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

הרכב לא מעשן, צריכת השמן היא בסביבות קילו ל 1000 קילומטר.

מה שאנחנו עושים בשביל לנקות זה פשוט לקחת מקל לעטוף את הקצה בנייר ו "לאסוף" את השמן שצף על המים, ונראה כמו טחינה באמת אגב, ככה כמה פעמים עד שזה בערך מתנקה..

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

תנסה עם פינצטה, יהיה יותר יעיל.

אם לא נעלם נוזל קירור, בצע פלאשינג למנוע (חיפוש ייתן לך המון תשובות).

אם נעלם - גש למוסך ובקש בדיקת אטם ראש בלחץ הפוך (גם את זה תוכל למצוא בעזרת מנוע החיפוש).

• תוכן חדש...