Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הקשר בין סל"ד לאחיזת כביש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שבפניות עדיף לך להיות בהילוך יותר נמוך, סל"ד יותר גבוה, כדי שתאחוז בכביש יותר טוב. אני גם יודע שזה נכון.

אני לא יודע אבל למה זה עובד ככה :shock:

פורסם
אני יודע שבפניות עדיף לך להיות בהילוך יותר נמוך, סל"ד יותר גבוה, כדי שתאחוז בכביש יותר טוב. אני גם יודע שזה נכון.

לא מדוייק, עדיף להכנס בהילוך נמוך וסל"ד גבוה כדי שתוכך להאיץ חזק בתוך הפניה וגם בשביל לקבל יותר בלימת מנוע ובכך להעביר משקל קדימה.

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

פורסם

האחיזה עצמה לא מושפעת מסל"ד המנוע, או מהמנוע בכלל (בעצם כן, אם המנוע כבד מאוד מלפנים יהיה הרבה תת היגוי :wink: )

הסיבה שבנהיגה ספורטיבית נוסעים בסל"ד גבוה היא פשוט - להיות תמיד בתוך רצועת הכוח של המנוע. לצורך האצה כמה שיותר חזקה ביציאה מהפניה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

"אם המנוע כבד מאוד מלפנים יהיה הרבה תת היגוי" (sronis)

דווקא חשבתי שאם המנוע מקדימה כבד (יחסית), זה יוסיף משקל על הגלגלים הקדמיים, יגרום להם ליותר אחיזה והזנב יהיה קל יותר וכתוצאה מכך עצבני יותר.

תקן אותי אם אני טועה.

second is the first looser

פורסם

דווקא חשבתי שאם המנוע מקדימה כבד (יחסית), זה יוסיף משקל על הגלגלים הקדמיים, יגרום להם ליותר אחיזה והזנב יהיה קל יותר וכתוצאה מכך עצבני יותר.

תקן אותי אם אני טועה.

אוקיי, אני חייב לציין קודם כל שזה עניין של כיול. ניתן להתגבר על משקל גדול מלפנים בעזרת כיול מסוים לרכב. לדוגמה באלפא ניסו להתגבר על זה ב-156GTA, בין השאר בעזרת קיצור ההגה לתגובה מהירה יותר.

הבעיה הפיזיקלית היא (ואני לא מבין בזה יותר מדי, אז אל תתקיל אותי מעבר לזה) שככל שיש יותר משקל כך קשה יותר להפנות את המכונית. פיזיקלית קשה יותר לסובב חפץ כבד יותר מאשר חפץ קל. כאשר המשקל גדול יותר מלפנים וההנעה קדמית, נניח, מכלולי ההנעה צריכים להיות חזקים וקשיחים יותר, ואופן העברת הכוח לגלגלים צריך להיות טוב יותר, בכדי שהמכונית לא תתקשה לפנות כמו שצריך.

מה שאתה מדבר עליו - זה העברת משקל לפנים לצורך יותר אחיזה. שים לב להבדל בין משקל החלק הקדמי ומשקל עליו כאשר בולמים נניח לקראת סיבוב.

בנוגע לזנב - לא חייב להיות קשר ישיר בין משקל החלק הקדמי ל"קלות" הזנב. שוב זה עניין של כיול.

תוספת - עוד דוגמה היא מכוניות דיזל. לרוב הם כבדות יותר מהמקבילה הבנזינית. רוב המשקל הזה נובע מהמנוע ומכלוליו, שהם כבדים יותר בדיזל. כתוצאה מכך התנהגות הכביש נפגעת, כלומר האחיזה, העברות משקל, יכולות דינמיות וכולי. בחלק מהמכוניות הללו מקשיחים יותר את השלדה ומכלולי ההנעה בכדי לשפר את התנהגות הכביש.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אה זה פשוט... ככל שיש יותר משקל בכלל, ובחלק הקדמי בפרט, כוח האנרציה יותר חזק, ולכן הרכב ינטה לתת היגוי ככל שהמהירות עולה.

:puzzled:
פורסם

המשקל של המנוע לא מושפע באופן קיצוני מהסלד בו הוא נמצא , המנוע לא יותר כבד ב 5000 סלד יותר מאשר ב 1000 סלד, לא בצורה משמעותית, המנוע יכול לרעוד וזה יכול להשפיע לרעה באופן תיאורטי , אבל זה עשוי להיות משמעותי רק במנועים של 8 ליטר שהמכלולים הפנימיים שוקלים הרבה .

פורסם

תקן אותי אם אני טועה.

אוקיי, אני חייב לציין קודם כל שזה עניין של כיול. ניתן להתגבר על משקל גדול מלפנים בעזרת כיול מסוים לרכב. לדוגמה באלפא ניסו להתגבר על זה ב-156GTA, בין השאר בעזרת קיצור ההגה לתגובה מהירה יותר.

הבעיה הפיזיקלית היא (ואני לא מבין בזה יותר מדי, אז אל תתקיל אותי מעבר לזה) שככל שיש יותר משקל כך קשה יותר להפנות את המכונית. פיזיקלית קשה יותר לסובב חפץ כבד יותר מאשר חפץ קל. כאשר המשקל גדול יותר מלפנים וההנעה קדמית, נניח, מכלולי ההנעה צריכים להיות חזקים וקשיחים יותר, ואופן העברת הכוח לגלגלים צריך להיות טוב יותר, בכדי שהמכונית לא תתקשה לפנות כמו שצריך.

מה שאתה מדבר עליו - זה העברת משקל לפנים לצורך יותר אחיזה. שים לב להבדל בין משקל החלק הקדמי ומשקל עליו כאשר בולמים נניח לקראת סיבוב.

בנוגע לזנב - לא חייב להיות קשר ישיר בין משקל החלק הקדמי ל"קלות" הזנב. שוב זה עניין של כיול.

תוספת - עוד דוגמה היא מכוניות דיזל. לרוב הם כבדות יותר מהמקבילה הבנזינית. רוב המשקל הזה נובע מהמנוע ומכלוליו, שהם כבדים יותר בדיזל. כתוצאה מכך התנהגות הכביש נפגעת, כלומר האחיזה, העברות משקל, יכולות דינמיות וכולי. בחלק מהמכוניות הללו מקשיחים יותר את השלדה ומכלולי ההנעה בכדי לשפר את התנהגות הכביש.

רוני

קודם כל תודה על התשובה.

דבר שני זה נכון שהכל תלוי בכיול, אבל בפורשה 911 לדוגמה, שם המנוע ממוקם מאחורי הסרן האחורי הנטיה הטבעית שלה תהיה יותר להיגוי יתר? כי לפי מה שאתה אומר אחרי הכיול מה שקובע את ההתנהגות המכונית זה כוח האנרציה.

פורסם

תקן אותי אם אני טועה.

רוני

אני לא בטוח שאתה צודק

למיטב ידיעתי, משקל גדול בחלק הקדמי של הרכב יגרום לכך שיהיה פחות תת היגוי, אך כאשר התת היגוי יגיע הוא יהיה פטאלי מכיוון שתהיה מסה הרבה יותר גדולה שמתקדמת לכיוון מסויים.

הפורשה 911 שמישהו נתן פה כדוגמא היא דוגמא מצויינת. בתחילה היא סבלה הרבה מאוד מתת היגוי וקשה מאוד היה לכייל אותה כך שהרגישות לתת היגוי תרד מכיוון שרוב המשקל בה, מקרוכז בחלק האחורי. מצד שני, המשקל בחלק האחורי גורם לכך שהיגוי יתר ברכב הוא קיצוני מאוד מכיוון שהמסה שמתקדמת בכיוון שאליו הזנב עף היא מאוד גדולה.

הערה: ההודעה נכתבה מתוך ידע כללי ואני לא בטוח לחלוטין לגבי מה שנכתב בה.

החולמים הגדולים אינם מגשימים את חלומותיהם, הם מתעלים עליהם - אלפרד לורד וייטהד

פורסם
קודם כל תודה על התשובה.

דבר שני זה נכון שהכל תלוי בכיול, אבל בפורשה 911 לדוגמה, שם המנוע ממוקם מאחורי הסרן האחורי הנטיה הטבעית שלה תהיה יותר להיגוי יתר? כי לפי מה שאתה אומר אחרי הכיול מה שקובע את ההתנהגות המכונית זה כוח האנרציה.

קודם כל לטומיזאור - זה בסדר שזה הכל מתוך ידע כללי. כל עוד הדיון כאן מתנהל באווירה עניינית, זה בסדר לדסקס בנושא גם אם אנחנו לא בטוחים לחלוטין בדברינו. זה לא שחור ולבן...

לומר לך את האמת - יש משהו בדבריך, ולכן אני חושב שנחכה לראות אם מישהו שמבין בזה קצת יותר, יוכל לספק עוד מידע.

ל-Z8 - קודם כל הנטייה הטבעית היא תמיד לתת היגוי. ככה מכוילות כל המכוניות. גם 911 טורבו. המנוע מאחור יכול לגרום להיגוי יתר קיצוני יותר במקרה והוא קורה, בגלל המשקל המוגבר על הסרן האחורי. כיום זה לא קורה ב-911 הנוכחיות, שמכוילות בצורה מאוד מאוד בטוחה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

למכונית עם מנוע קדמי תהיה נטיה לתת - היגוי מאחר ומרכז הכובד של הרכב קדמי יותר.

בסיבוב יפעלו על הגלגל שני וקטורים.הראשון לכוון אליו מופנה הגלגל, והשני כמידת הכח הצנטריפוגלי המופעל עליו בסיבוב.כוון ההתקדמות יהיה התוצאה של שני וקטורים אלו.

ככל שמרכז הכובד של המכונית יהיה קדמי יותר, כך יגבר הכח הצנטריפוגלי ואיתו הנטיה לתת-היגוי. (ראה שרטוט מצורף להמחשה)

ישנם כמובן עוד גורמים רבים המשפיעים על הנטיה לתת - היגוי או היגוי - יתר.

נמרוד

understeer.jpg

פורסם
המשקל של המנוע לא מושפע באופן קיצוני מהסלד בו הוא נמצא , המנוע לא יותר כבד ב 5000 סלד יותר מאשר ב 1000 סלד, לא בצורה משמעותית, המנוע יכול לרעוד וזה יכול להשפיע לרעה באופן תיאורטי , אבל זה עשוי להיות משמעותי רק במנועים של 8 ליטר שהמכלולים הפנימיים שוקלים הרבה .

אתה יכול להסביר לי מה הופך מנוע ב 5000 סל"ד לכבד יותר ממנוע ב 1000 סל"ד, גם אם ההבדל אינו משמעותי?

ואם אתה לא יכול להסביר, אז בבקשה תפסיק לכתוב שטויות בפורום.

ולגבי השאלה המקורית - כמו שכבר הסבירו, הסל"ד אינו משפיע ישירות על האחיזה.

לדעתי סל"ד גבוה עלול אפילו לפגוע באחיזה הצידית מהסיבה הבאה:

בסל"ד גבוה יש יותר הספק, וקשה יותר לשלוט על העברת הכוח לגלגלים. המשמעות היא שאתה עלול להגיע למצב של סחרור הגלגלים הקדמיים, מה שיביא לאובדן אחיזה צידית גם כן.

בסל"ד נמוך אין סחרור גלגלים ולכן יש אפשרות להגיע לאחיזה צידית מירבית ללא סיכון של החלקה בגלל פרפור של הגלגלים המניעים.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

"הפורשה 911 שמישהו נתן פה כדוגמא היא דוגמא מצויינת. בתחילה היא סבלה הרבה מאוד מתת היגוי וקשה מאוד היה לכייל אותה כך שהרגישות לתת היגוי תרד מכיוון שרוב המשקל בה, מקרוכז בחלק האחורי. מצד שני, המשקל בחלק האחורי גורם לכך שהיגוי יתר ברכב הוא קיצוני מאוד מכיוון שהמסה שמתקדמת בכיוון שאליו הזנב עף היא מאוד גדולה."

דווקא אני זוכר שהפורשה 911 הישנות סבלו מהרבה היגוי יתר. התשובה של נמרוד מסבירה את עניין מיקום המנוע והשפעתו על התנהגות המכונית בצורה טובה, כך שלפי ההסבר שלו ל911 בהחלט נטיה טבעית להיגוי יתר (למרות שלפי הדגם החדש ניתן לראות שהכל תלוי בכיול).

• תוכן חדש...