Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפיכת הרכב לסולארי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש דרך חוקית להפוך את רכבים הנעים על כבישי ישראל לסולארים?? משום מה ,לפי הכרות עם ההיגיון של מדינתנו ,אני אהמר על תשובה שלילית?? אם אני טועה אשמח לקבל אינפורמציה בנושא- טכנולוגיה זמינות,עלויות ,האם זה מעשי בכלל?? , וכל מחשבה רלבנטית בנושא והפניות למקורות מידע וביצוע

פורסם

אתה צריך מנוע חשמלי, קולטים, ואם כבר אז גם את הרמקול שעושה רעשי פריקה וכמובןוקומבינה לעשות שהכל יתחבר ויעבוד

בנוסף למנוע המקורי...לא מאמין שיהיה מקום.

אז תיצטרך להוציא את המנוע, אופס... זה לא חוקי.

וואלק יש לך קומבינה סידרת ברישיון.

קולטים, יעלו לך בערך כמו ליקנות את הלביא עם שלט "מטוס אספנות"

אז רגע ..מה חסכנו פה?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

מחזק, כיום כשהטכנולוגיה הזו של רכבים סולאריים עדיין "בחיטולים" אפשר להגיד מכיוון שזו טכנולוגיה דיי חדשה ומשוכללת אתה תבזבז הרבה יותר משתחסוך, בינתיים תמיר את הרכב לגפ"מ, אל תקפוץ מעל הפופיק :)

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

דיברתי על הנושא בכיוון כללי , (ולא דווקא בקטע של לחפש את החיסכון) לנסות להבין איפה הטכנולוגיה הזאת עומדת היום ,האם יש מישהו שמשתמש בה ביומיום /בתור מנוע משני להפחתת זיהום?

פורסם

היעילות של הדור הנוכחי של קולטים סולאריים היא נמוכה מכדי להוות גורם משמעותי בהנעת כלי רכב נורמלי. התפוקה של התאים פוטואלקטריים הקיימים היום היא בערך 120 וואט למ"ר בשמש ישירה בשיא הקיץ. 120 וואט זה משהו כמו שישית כ"ס. כלומר רכב משפחתי מודרני שיצופה כולו בתאים כאלו ייהנה מתוספת כח של מקסימום כח סוס וחצי, ואם תקזז את המשקל הנוסף של המערכת עצמה - לא הרווחת כלום וזה יהיה מאוד מאוד יקר.

בקיצור - זה אולי עובד ברכבים ששוקלים 20 קילו ונוסעים 20 קמ"ש עם גלגלים של אופניים.

פורסם
היעילות של הדור הנוכחי של קולטים סולאריים היא נמוכה מכדי להוות גורם משמעותי בהנעת כלי רכב נורמלי. התפוקה של התאים פוטואלקטריים הקיימים היום היא בערך 120 וואט למ"ר בשמש ישירה בשיא הקיץ. 120 וואט זה משהו כמו שישית כ"ס. כלומר רכב משפחתי מודרני שיצופה כולו בתאים כאלו ייהנה מתוספת כח של מקסימום כח סוס וחצי, ואם תקזז את המשקל הנוסף של המערכת עצמה - לא הרווחת כלום וזה יהיה מאוד מאוד יקר.

בקיצור - זה אולי עובד ברכבים ששוקלים 20 קילו ונוסעים 20 קמ"ש עם גלגלים של אופניים.

דבר ראשון, אם זה יקזז את צריכת האנרגיה של המזגן ברכבים (ואולי יתמוך במנוע הראשי)זה לא הולך ברגל ... ,דבר שני, למרות הנתונים שכתבת ,בכל זאת יש מכוניות סולריות שנוסעות בכוחות עצמן ושוקלות מן הסתם יותר מ20 קילו ,ככה שחסר לנו פה עוד משהו להשלמת התמונה?? מעניין..

פורסם

לא ניתן לנסוע עם רכב סטנדרטי על ידי לוחות PV, אפשר רק להעזר בהם לצורך טעינה.

קיימים בעולם לא מעט קיטים להפיכת הרכב לחשמלי, מנוע חשמלי שמתחבר לגיר הרכב.

פורסם

קטנוע? אני חשבתי על שולחן אוכל.

בכל אופן, האם לא ניתן לפחות לוותר על אלטרנטור ולתפעל את הרכיבים שהוא מטעין בעזרת אנרגיה סולרית?

כמו כן, תפעול משאבת הגה חשמלית ומדחס מזגן חשמלי (זכור לי ששמעתי שקיים) יוכלו גם כן להיות מוזנים בעזרת אנרגיה סולרית.

הסרה של שלושת הרכיבים הללו מתפעול ע"י המנוע עצמו לא תוכל לגרום לחיסכון מסויים בדלק (ואולי תרומה לעוד כמה כ"ס לטובת המנוע)?

אני לא יודע מה היתרון באנרגיה סולרית בתקופה סגרירית של השנה.

פורסם

לאנרגיה סולרית יש מגבלה אקוטית של צפיפות אנרגיה למ"ר, כך שלא משנה כמה הקולטים שלך יעילים, כל עוד לא פרשת אותם על שטח נרחב מאוד, לא תקבל כמויות מספיקות של אנרגיה. בגלל זה מערכות סולריות ביתיות לא יכולות לספק את כל צרכי החשמל של הבית, אלא משמשות כמערכות עזר. נושא זמינות החשמל כשאין מספיק אור דווקא פתיר ע"י שימוש בקבלים האוגרים אנרגיה עודפת בשעות האור.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

דוקא עיצוב מעין יש לרכב הזה... ד"א לפרוס קולטים על גג של אוטובוס/רכבת זה כבר שטח די מכובד...

פורסם
קטנוע? אני חשבתי על שולחן אוכל.

בכל אופן, האם לא ניתן לפחות לוותר על אלטרנטור ולתפעל את הרכיבים שהוא מטעין בעזרת אנרגיה סולרית?

כמו כן, תפעול משאבת הגה חשמלית ומדחס מזגן חשמלי (זכור לי ששמעתי שקיים) יוכלו גם כן להיות מוזנים בעזרת אנרגיה סולרית.

הסרה של שלושת הרכיבים הללו מתפעול ע"י המנוע עצמו לא תוכל לגרום לחיסכון מסויים בדלק (ואולי תרומה לעוד כמה כ"ס לטובת המנוע)?

אני לא יודע מה היתרון באנרגיה סולרית בתקופה סגרירית של השנה.

עומר, אין סיכוי להפעיל באופן שוטף משאבה חשמלית להגה שלא לדבר על מדחס למזגן, במגבלת השטח שניתן להתקין בו לוחות PV על רכב, ניתן אולי להפעיל תאורה.

פורסם
דוקא עיצוב מעין יש לרכב הזה... ד"א לפרוס קולטים על גג של אוטובוס/רכבת זה כבר שטח די מכובד...

זה בכלל לא שטח מכובד, לוח סולארי מייצר כמות חשמל קטנה ביותר, אם תפרוס במדבר מאות לוחות, כמו שעשה פה מישהו, ייצא לך מזה קצת הספק.

פורסם

מישהו חכם אמר פעם -

התפוקה של התאים פוטואלקטריים הקיימים היום היא בערך 120 וואט למ"ר בשמש ישירה בשיא הקיץ. 120 וואט זה משהו כמו שישית כ"ס. ואם תקזז את המשקל הנוסף של המערכת עצמה - לא הרווחת כלום וזה יהיה מאוד מאוד יקר.
יש מספרים. מה אתם ממשיכים לנחש?

בואו ניקח לדוגמא את היונדאי גטס. אתם יודעים, ההצלחה השקטה. שטח הגג שלה הוא פחות מארבעה מטר (הערכה לפי פרוספקט של היצרן). מה שאומר שכיסוי כל הגג בתאים פוטואלקטריים יניב פחות מכ"ס אחד, ולא לשכוח את התוספת למשקל העצמי של הרכב.

נראה לי שמדובר באחד השיפורים הכי גרועים שאפשר לחשוב עליהם במשוואה של כ"ס לשקל. ברמה מטורפת לגמרי.

שלא לדבר על כך שהשיפור הזה יעבוד רק באור יום ויהיה יעיל רק בצהריים בקיץ.

אז ירדנו מזה? בבקשה? פליייייז?

אבל מה, בואו ניקח את המספרים האלו ונריץ אותם על אוטובוס.

לפי האתר של חברת מרכבים לאוטובוס זינזאנה להסעת אסירים יש בערך 30 מ"ר גג. בואו נכפיל את זה בשישית כ"ס - קיבלנו בערך 5 כ"ס, או 3600 וואט.

אוקיי, אז בשביל להניע את המשקל העצמי של המערכת ה-5 כ"ס האלו לא הם לא מי יודע מה שוס, אבל 3600 וואט זה מספיק כדי להפעיל מזגן לא פראייר (מזגן 5 כ"ס...) מה שאומר שנהגי טיולים שמשאירים אוטובוס מונע במשך שעות כדי לא להתבשל בזמן שהם מחכים שהמטיילים יחזרו לא חייבים לבזבז דלק ולזהם את הסביבה. לא רע, הא? כאן אנחנו כבר מדברים על משהו ששווה לחשוב עליו. חבל שהעלות לא ריאלית.

אגב, החישובים מקורבים כי יותר קל לי להשתמש ב 1 כ"ס=750 וואט. מי שרוצה להגיע למספרים מדוייקים יכול לחפור ולהוציא את מקדם היעילות המדוייק של תאים פוטואלקטריים ולהשתמש בכ"ס = 746 וואט. אני מבטיח שהתוצאות ייצאו מאוד דומות.

• תוכן חדש...