Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דרוש: מורה לנהיגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא אוהב לחזור על עצמי, אבל הפעם אני אחרוג ממנהגי

1. פלצנות היא תכונה מאוד שלילית. המשפט הזה הוא שיא הפלצנות. אף אחד לא ביקש שתחזור על עצמך, לא יזיק אם תקשיב למה שאומרים לך ואולי אפילו תלמד כמה דברים במקום לחזור על עצמך.

2. ביקשת מורים לנהיגה, אבל הגישה שלך גורמת לי פשוט לא לרצות לתת לך את המספר של המורה שלי (שהוא מורה מעולה) רק בגלל שאני לא חושב שמגיע לו שיהיה לו תלמיד מעצבן כמוך

3.

לשימוש אישי, בחיים לא הייתי קונה משהו יפני.

נהגת\נסעת פעם באימפרזה טורבו? איבו? S2000? מיאטה? NSX? השמות האלה אומרים לך משהו בכלל? יש לך מושג בכלל על מה אתה מדבר עם ההכללות האלה? אתה יודע מה, אל תתייחס להודעות שלנו - המשך בגישה של "מה זה למה הם לא נותנים לי עוד מורים שישתקו כבר", אבל לפחות ערוך מחקר מינימלי, לפני שאתה אומר דברים ששמים את כל המכוניות מארץ מסוימת בקטגוריה של מכוניות שאתה לא מוכן לגעת בהן.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כל פעם אנחנו חוזרים ל"דעות הקדומות" שלי, וסוטים מהנושא שלשמו פתחתי את השרשור.אני לא אוהב לחזור על עצמי, אבל הפעם אני אחרוג ממנהגי, על מנת לסיים את הדיון העקר הזה
הדיון הזה ממש לא עקר. למעשה, הוא הרבה יותר מעניין משרשור "תנו המלצות" - "קח המלצות". אנחנו נורא שמחים שאתה חורג ממנהגיך ועושה עמנו את החסד המופלא שבלנסות טיפה להסביר את עצמך.

כאמור, אין לי שום טענות כלפי פז'ו וסיטרואן בתור רכב פרטי. אני מכיר הרבה לקוחות

מרוצים, במיוחד מדגמי השנים האחרונות (206,307,C5). יחד עם זאת, שמעתי הרבה טענות

מתלמידי נהיגה שעברו חוויות לא נעימות בדגמים מסויימים של היצרנים הנ"ל. ומכאן הסקתי שדגמי

היצרנים הנ"ל אינם מתאימים ללמידה. אין זה אומר דבר על התאמתם לכל מטרה או שימוש אחר.

אז אולי תסכים לחשוף את הטענות האלו?

דיון ענייני בנושא רכב מתאים ללימודי נהיגה יועיל לכל חברי הפורום, במיוחד לאלו שאולי שוקלים ללכת ללמוד אצל מורה עם יונדאי קופה או ג'יפ.

דעותיי בנושא יעמדו בעינן, לפחות עד שאני אצבור קצת ניסיון בנסיעה ולא רק ברכיבה.
חבל שאתה כל כך בטוח שאתה יודע יותר טוב מכולם ועוד מכריז שההתקבעות העמוקה שלך בדעות הללו נובעת מחוסר נסיון.

אם ברצונכם להוסיף עוד פניני חכמה לנושא הנדון, תבינו שאני לא אתייחס ברצינות להודעה שמתחילה ב"אתה מדבר שטויות" וכד'. ביקשתי להמנע מהשפה הזאת, ולא בכדי. אין לי סבלנות לזה.
אתה צריך לעבוד על הסבלנות שלך. כדאי שהיא תהיה מפותחת לפחות כמו האגו והדעות הקדומות.

5. כמו-כן, לפני שאתם כותבים משהו, תעשו טובה ותעברו על ההודעות הקודמות. יכול להיות

שמישהו כבר אמר את זה לפניכם, וקיבל התייחסות לדבריו.

צודק. זה יועיל לכל שרשור בפורום.
לסיכום, אני מתרשם שיש לובי חזק למכוניות צרפתיות בפורום. הבנתי, ויכול להיות שאני שוגה בדעותיי. אבל זה משהו שאני אצטרך ללמוד מנסיון.
יש בפורום הרבה אנשים שנסיונם עם מכוניות שונות הוביל אותם להבנה שמכוניות צרפתיות הן בעלות הנדסת אנוש טובה ומתאימות ללימודי נהיגה. אם הדיון היה בנושא אמינות או שמירת ערך, אולי היית מתרשם אחרת. אם תהיה מוכן להקשיב לנסיונם של אחרים תוכל אולי להמנע מהצורך ללמוד מנסיון מר בעצמך.
תודה לכל המשתתפים. מבחינתי הנושא סגור (מקווה שגם מבחינתכם).
מבחינת העניין והתרומה לפורום הנושא רחוק מסגור.

נשמח להגיע ביחד למסקנה לגבי הרכב הטוב ביותר ללימודי נהיגה. אני מסכים עם כל מילה של רוני - הדברים הכי חשובים ברכב נהיגה הם גודל הרכב, הראות ממנו והאיש היושב במושב השמאלי.

פורסם

אם יורשה לי (ויורשה לי) להתייחס לנושא " הרכב המתאים ללימוד נהיגה" אציין כי מימדים קומפקטיים יחסית (לתמרון קל יותר בסמטאות העיר) שדה ראיה טוב עם יכולת טובה לראות את קצוות המרכב (לתלמיד קשה יותר לאמוד את מימדי הרכב), דוושת מצמד סלחנית (דיזל) מוט הילוכים מדוייק , גמישות מנוע , אפשרות הגבהה טובה של מושב הנהג (תלמידים במימדים קיצוניים) מראות צד גדולות (ללא תוספת מראות פאנורמים ענקיות ומיותרות ,שאגב אין אצלי ברכב) ועוד.. הם חלק מהדרישות הרצויות לרכב לימוד.

הרכב שלי למשל , שהוא חריג בנוף ה"למדים" -הונדה HRV (ולא CRV יוני היקר...) הוא קומפקטי בגודלו , בעל מנוע מאוד גמיש ומראות צד רחבות יחסית, וכן ישיבה גבוהה הנותנת תצפית טובה לנהג.

עם זאת קורת A עבה מלפנים חוסמת חלק יקר משדה הראיה, המצמד מאוד נקודתי והמורה נוטה להרדם כשמשעמם.

אגב, רכב שיצא כבר מייצור והיה נפלא למורי הנהיגה ותלמידיהם הוא הליאונה של שנות השמונים .

פורסם
אנחנו נורא שמחים שאתה חורג ממנהגיך ועושה עמנו את החסד המופלא שבלנסות טיפה להסביר את עצמך.

נפתח בהתנצלות: לא התכוונתי להישמע מתנשא או פלצן ואני מצטער אם זה מה שיצא.

פניתי לפורום על מנת ללמוד ולא ללמד. לפחות לא בשרשור הזה.

אע"פ כן, כמות ההודעות הלא-מועילות בסגנון "אתה מדבר שטויות" הצליחה לעצבן אותי.

ומכאן נבע התסכול וההצהרה שאני אחרוג ממנהגי ושהדיון עקר. אני רואה שהמצב מקבל תפנית חיובית.

בואו נמשיך בכיוון הזה.

אז אולי תסכים לחשוף את הטענות האלו?

בואו לא נכנס לזה כרגע.

אני לא יודע איך זה לנהוג במכונית, ולכן גם אינני בטוח עד כמה מבוססות הטענות ששמעתי.

נוחות שימוש היא עניין הנתון לפרשנות אצל כל נהג ונהג. למרות שבטח יש הרבה תלמידי נהיגה שלא היו מרוצים מהרכב היפני/גרמני/צ'כי של המורה שלהם, כנראה שאני פשוט נפלתי על הרבה נהגים שלמדו על פז'ו-סיטרואן ולא הלך להם. יכול להיות שהרכב היה בסדר ודעתם הושפעה מ"ביצועי" המורה. יתכן כי אותם אנשים פשוט לא הסתדרו עם אותו רכב ספציפי.

דיון ענייני בנושא רכב מתאים ללימודי נהיגה יועיל לכל חברי הפורום, במיוחד לאלו שאולי שוקלים ללכת ללמוד אצל מורה עם יונדאי קופה או ג'יפ.

צודק. לא חשבתי על זה ככה.

חבל שאתה כל כך בטוח שאתה יודע יותר טוב מכולם ועוד מכריז שההתקבעות העמוקה שלך בדעות הללו נובעת מחוסר נסיון.

אני לא יותר טוב מכולם. תרדו מזה.

אין לי נסיון בנהיגת מכונית ולכן אני מתבסס נכון להיום על דעותיי הקיימות, שהושפעו מאנשים אחרים.

הדעות האלה הולכות ונמוגות, ככל שמתווספות עוד תגובות לשרשור הנ"ל.

אתה צריך לעבוד על הסבלנות שלך.

אתה לא הראשון שאומר לי את זה. תבין שזה תהליך שלוקח זמן, ואני רק בתחילתו.

כדאי שהיא תהיה מפותחת לפחות כמו האגו והדעות הקדומות.

למה ציפית מבחור בן 21? בוא נדבר על זה בעוד כמה שנים.

יש בפורום הרבה אנשים שנסיונם עם מכוניות שונות הוביל אותם להבנה שמכוניות צרפתיות הן בעלות הנדסת אנוש טובה ומתאימות ללימודי נהיגה.

אוקיי, הבנתי. זה מתאים. אני הולך ומשתכנע (באמת, בלי ציניות).

אם תהיה מוכן להקשיב לנסיונם של אחרים תוכל אולי להמנע מהצורך ללמוד מנסיון מר בעצמך.

אם הייתי יכול ללמוד מנסיונם של אחרים היו נמנעות ממני הרבה חוויות לא נעימות שעברתי בחיים.

זה שוב מחזיר אותי לעניין הגיל. יום אחד אני עוד אבין שצדקת.

ביקשת מורים לנהיגה, אבל הגישה שלך גורמת לי פשוט לא לרצות לתת לך את המספר של המורה שלי (שהוא מורה מעולה) רק בגלל שאני לא חושב שמגיע לו שיהיה לו תלמיד מעצבן כמוך

במציאות אני הרבה יותר נחמד.

כאמור, התעצבנתי על אנשים שהעירו הערות לא קונסטרוקטיביות. אל תיקחו את זה אישית.

נהגת\נסעת פעם באימפרזה טורבו? איבו? S2000? מיאטה? NSX? השמות האלה אומרים לך משהו בכלל? יש לך מושג בכלל על מה אתה מדבר עם ההכללות האלה?

נראה לך שאני יכול להרשות לעצמי משהו מהרשימה הנ"ל?

כשאני אומר "לשימוש אישי" אני מתכוון לדגמים הפשוטים והנפוצים של סובארו, מאזדה, טויוטה וכד'.

אם השתמע מכך שביטלתי את היפניות בכללותן, לא לזה הייתה הכוונה. אני לא עד כדי כך אידיוט.

פורסם

אני ממליץ בחום רב על אופיר חורב. מורה מצויין, עברתי אצלו טסט ראשון. הוא עונה על כל מה שדרשת ממורה נהיגה. יש לו סקודה אוקטביה 05'

טלפון : 0524682130 . אל תשכח למסור לו ד"ש ממני (עדן):-)

למכירה מגבר פולס אודיו 4 ערוצים ba-2900-הקלק

פורסם
אני ממליץ בחום רב על אופיר חורב.

תודה על ההמלצה.

משום מה השם הזה לא מעלה שום תוצאות באינטרנט. האם הוא מלמד באיזור השרון? שייך לבי"ס כלשהו?

פורסם
מראות צד גדולות (ללא תוספת מראות פאנורמים ענקיות ומיותרות ,שאגב אין אצלי ברכב) ... הם חלק מהדרישות הרצויות לרכב לימוד.

לא רציתי להיכנס לנושא של המראות כי פחדתי שזה יתקבל כ"פרה קדושה" ויעורר זעם רב בקרב אוכלוסיית הפורום.

כמה אירוני... :screwy:

למעשה, דעתי בעניין זה שלילית ונחרצת והפעם דווקא מגובה בניסיון מקצועי (שלוש שנים של התעסקות באופטיקה בחיל האוויר).

תמיד טענתי שהמראות הפנורמיות מיותרות ומקנות ערכי נהיגה לא נכונים. זה פשוט שכל ישר.

טוב לראות שלפחות בנושא זה אני לא לבד.

מר דוידוביץ', עוד לא הספקתי להרים אליך טלפון אבל אני מבטיח לעשות זאת בקרוב. :mm_yeah:

מה שבטוח, אם אני אלמד אצלך, לא תהיה לך סיבה להרדם.

פורסם
תודה על ההמלצה.

משום מה השם הזה לא מעלה שום תוצאות באינטרנט. האם הוא מלמד באיזור השרון? שייך לבי"ס כלשהו?

כן, באזור השרון. הוא גם בנה אתר אינטרנט לעזרה ללימודי תאוריה. שייך לבית ספר ז'ק http://www.drive-in.co.il/nprod.asp?cat=11&tcat=11 (האחרון,עם המשקפיים וחולצה שחורה)

למכירה מגבר פולס אודיו 4 ערוצים ba-2900-הקלק

פורסם

בפנייתי הראשונה לפורום לשנת 2007, הייתי רוצה לסכם את הדיון שניהלנו בשבוע האחרון. :type:

לאחרונה התבשרנו על כך שהשנה היוצאת התאפיינה במספר "נמוך" יחסית של הרוגים בכביש.

למעשה, זהו המספר הנמוך ביותר מאז 1967. לשם שינוי, סטטיסטיקה שמבשרת טובות.

אמנם במהלך הימים האחרונים ראינו שדעותינו חלוקות בנושאים רבים (בעיקר בנושא התאמתן של

מכוניות מסויימות לשימושים מסויימים), אני חושב שתסכימו איתי ש-446 הרוגים לשנה זה עדיין הרבה.

אינני משווה את מצבנו למצבן של מדינות אחרות, ולא לנתוני השנים הקודמות בארץ.

אני רק אומר שבאופן אובייקטיבי, אבסולוטי ואנושי, זה עדיין מספר מאד גבוה.

בהקשר זה, עניין נוסף שבו לדעתי אנו רואים עין בעין הוא חשיבות החינוך לנהיגה נכונה.

בין אם מדובר בחינוך שמתחיל מביה"ס, מהצבא או במסגרת שיעורי נהיגה פרטיים, הכרותנו הראשונה עם הכביש

ועם חברינו הנהגים מעצבת את סגנון הנהיגה שלנו בעתיד. לכן רצוי שאת המושב הימני יאייש אחד מאותם אנשים

נדירים שבאמתחתם "תרבות נהיגה" אמיתית ולא פחות חשוב, היכולת להעביר אותה הלאה.

היה והגענו לשלב שבו אנו בוחרים לעצמנו מורה לנהיגה, מובן שלא רצוי להקל ראש בדבר.

זה ברור, אך מן הראוי גם לתת את הדעת על הרכב בו לומדים.

כפי שמראים בבירור דיוני הימים האחרונים, אין העדפה ברורה לסוג הרכב (בנזין/דיזל), היצרן (צרפתי, גרמני או יפני)

או תצורת המרכב (סדאן או ג'יפ) עליה כדאי ללמוד. ישנו מכלול של תכונות ותנאים שצריכים להתקיים,

ואלו צריכים להתאים באופן אישי לכל תלמיד ותלמידה. את הדרישות הנ"ל סיכם היטב מר דוידוביץ':

אם יורשה לי (ויורשה לי) להתייחס לנושא " הרכב המתאים ללימוד נהיגה" אציין כי מימדים קומפקטיים יחסית

(לתמרון קל יותר בסמטאות העיר) שדה ראיה טוב עם יכולת טובה לראות את קצוות המרכב (לתלמיד קשה יותר לאמוד

את מימדי הרכב), דוושת מצמד סלחנית (דיזל) מוט הילוכים מדוייק , גמישות מנוע , אפשרות הגבהה טובה של מושב הנהג

(תלמידים במימדים קיצוניים) מראות צד גדולות (ללא תוספת מראות פאנורמים ענקיות ומיותרות ,שאגב אין אצלי ברכב) ועוד..

הם חלק מהדרישות הרצויות לרכב לימוד.

מקווה שהודעה זו מהווה סיכום הולם ותהווה כלי עזר בידו של כל תלמיד פוטנציאלי שירצה להיוועץ בחברי הפורום.

בנימה אישית, אני יכול לומר שדעותיי השתנו באופן ניכר כתוצאה מהדיון הזה.

לקח לי זמן מה להתגבר על כמה מהתגובות שהיו מנוסחות בשפה בוטה ולראות את המשמעות העולה מן הדברים.

היכולת ללמוד מנסיונם של אחרים היא יקרת ערך כשלעצמה ומצרך נדיר בקרב אנשים צעירים כמוני.

תיזכרו בנעוריכם ותבינו שזאת פונקציה של הגיל, ולא של האגו. 8)

תודה לכל מי שלקח את הזמן לקרוא ולהגיב, ושנה טובה לכולם.

בשאיפה למספר נמוך יותר בשנה הבאה.:mm_yeah:

פורסם

לדעתי יותר מהרכב המדובר המורה חשוב יותר - הרבה יותר

בזכות המורה תלמד איך לעבור את הטסט ואולי טיפה יותר

הוא כבר ילמד אותך איך להשתלב בתנועה ברכב הנ"ל (שיהיה) לחנות וכול השאר

בקשר למראות פנורמיות בתור נהג משאית אני מסכים איתך שהם מעוותות את התמונה יותר מידי

יש מראה פנורמית קטנה ומבט חטוף בה מספיק לדעת אם מישהו נצמד אליך.

מאחל לך בהצלחה,ותבחר מורה נהיגה לפי ראות עינייך ולא לפי הרכב.

עוד פעם בהצלחה!

ד"א לDANIEL

"ביקשת מורים לנהיגה, אבל הגישה שלך גורמת לי פשוט לא לרצות לתת לך את המספר של המורה שלי (שהוא מורה מעולה) רק בגלל שאני לא חושב שמגיע לו שיהיה לו תלמיד מעצבן כמוך "

לא נסחפת?

יכול להיות שהוא לא מעצבן?

תחשוב על זה

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

• תוכן חדש...