Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דרוש: מורה לנהיגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מסקרנות גרידא - מה יש לך נגד פג'ו-סיטרואן כרכב ללימוד נהיגה?

ההודעה של רוני די מסבירה את המניעים שלי.

לשימוש אישי, בחיים לא הייתי קונה משהו יפני.

אמינות זה מילה טובה, אבל גם דומה מאד למילה "אנונימיות".

אני בקטע של גרמניות וצרפתיות, בעיקר אלה הקטנות והחכמות.

הייתי מוותר על מזדה 3 או אימפרזה בשביל מרצדס 190 או BMW 3 מסוף שנות ה-80.

אין לי דבר נגד החברה שהביאה לנו את ה-CX וה-XM, דגמים ששמור להם מקום של כבוד

בהיסטוריה של האוטומוביל המודרני. גם לא נגד החברה שהמציאה את ה-607 והברלינגו,

שלא לדבר על ה-205 טורבו. עניין האמינות זניח ביחס לנשמה שיש למכוניות האלה.

אבל היום ביקשתי ללמוד נהיגה. ובלימוד נהיגה חשובה הנדסת אנוש.

והנדסת אנוש מעולם לא הייתה הצד החזק של היצרנים הנ"ל.

אני מקווה שהבהרתי את עצמי.

---

רוני: מבחינתי, רנו מתברגת איפשהו בין הגרמניות והיפניות.

נכון להיום, זה כנראה השילוב האופטימלי בין אמינות, עלות ואופי.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב, הבן אדם נוסע על אופנוע כבד, הוא יודע מה זה מכונית עגלה ומכונית יותר סוחבת :|

בכל מקרה, מכוניות חדשות צרפתיות של מורי הניגה (מגאן, 307 וכ'ו ) מאוד טובות והרבה יותר מומלצות ו גולף SDI.

בכל מקרה, לסטרואן קסארה דיזל לא הייתי מתקרב (רק אני)

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

ההבדל היחידי הרציני מבחינת הנדסת אנוש בין סיטרואן ZX שבה אני נוהג כרגע לבין אימפרזה גפ"מ שעליה למדתי נהיגה - בZX צופר על ידית האיתות, אבל זה משהו שמתרגלים אליו תוך שניות. חוץ מזה בצרפתיות החדשות כבר אין את זה.

טוב, ולZX דוושות יותר רכות ונוחות.

אני בקטע של גרמניות וצרפתיות, בעיקר אלה הקטנות והחכמות.

הייתי מוותר על מזדה 3 או אימפרזה בשביל מרצדס 190 או BMW 3 מסוף שנות ה-80

איכשהו נראה לי שב.מ.וו. 3 ומרצדס 190 הן לא בדיוק צרפתיות, קטנות וחכמות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הבהרת את עצמך היטב, אבל אתה פשוט טועה באופן ברור.

קודם כל, ההודעה שלי הייתה צינית. אין שום עניין של אמינות או נשמה כשבאים ללמוד נהיגה. יותר מזה, אין גם שום עניין של הנדסת אנוש. כל מה שאתה צריך זה הגה, דוושות, ידית הילוכים, ידיות איתות ומראות. את הדברים הללו יש בכל מכונית, וכתוצאה גם בכל מכונית ללימוד נהיגה, גם אם היא צרפתיה או אוזבקיסטנית.

מעבר לכך - הנדסת האנוש במכוניות הצרפתיות המודרניות היא פשוטה ונוחה לא פחות ואולי אפילו יותר מהרבה יפניות. לא שאני רואה צורך בהנדסת אנוש סופר פשוטה בעת לימוד נהיגה, אבל שיהיה. בכל מקרה, מה שצריך להיות חשוב לך גם בתור תלמיד נהיגה הוא גודל המכונית והראות החוצה דרך השמשות. גם בזה אין לצרפתיות מבית פיז'ו-סיטרואן שום חסרון לעומת מכוניות אחרות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קודם כל, תודה לכל מי שהצטרף לדיון. כל תגובה שלכם מועילה.

רוני, אני יודע שההודעה שלך הייתה צינית, אבל בהקשר מסויים היא התאימה לתוכן הדברים שלי. :lol:

יתכן שאני טועה. כאמור, אין לי נסיון מעשי בנהיגה על רכב.

יחד עם זאת, שמעתי הרבה עדויות על קסארה דיזל ו-ZX שהיו פופולריות בזמנו אצל מורי נהיגה.

חלק מהתלמידים עדיין נושאים עמם את הטראומה ומקללים את היום בו עלו על המכוניות האלה. :twisted:

אני מתנגד חד משמעית לדעה ש"כל מה שאני צריך זה שלוש דוושות, הגה וידית הילוכים".

כמו שלא עושים מונית מיונדאי גטס מפאת הגודל, כך גם לא צריך ללמוד בפעם הראשונה

על אוטו לא נוח. יש מספיק אופציות.

התכונות הדינמיות אכן פחות חשובות. אני לא מתכוון לקחת שיעורי נהיגה בכבישי ים המלח.

ובבקשה, אל תכתבו דברים כמו "אתה מדבר שטויות", אפילו אם זה מה שאני עושה.

אנחנו אנשים מתורבתים. תגידו "אתה טועה", אני מבטיח לא להיעלב. :wink:

פורסם

אני למדתי נהיגה על פיז'ו. לא זכורות לי תקלות כלשהן.

מאידך, מדובר בעידן בו הסלחנות היתה רבה לכל מיני מרעין בישין.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

אתה קצת מגזים.. סה"כ אתה צריך לעשות איתו 28 שיעורים ולעבור איתו טסט..

אם אתה לא תעבור תטסט זה לא יהיה כי אין לך בקרת אקלים באוטו..

פורסם

חברי הפורום הנכבדים, על מה כל ההתרגשות?

עוד אין לו רשיון נהיגה, ככה שההעדפות המוטוריות שלו אינן בעל משקל רב כל כך (ואני לא בא להעליב אותך DERISH).

תנו לו ללמוד נהיגה, להתנסות קצת על כמה רכבים, ואז שיחווה את דעתו על הנדסת האנוש הלקויה של הצרפתיות (באמת קשה להכנס לרכב דרך הבגאז כל פעם, ולנהוג עם הרגל מעל הכתף).

PUG-306 XSI MK2

פורסם

אנחנו בסה"כ מנסים לרפא לו קצת דעות קדומות מיותרות. אין שום דבר רע בהנדסת האנוש של המכוניות הצרפתיות, בטח שלא משהו שיפריע לתלמיד נהיגה. נקודה סוף פסוק.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
חברי הפורום הנכבדים, על מה כל ההתרגשות?

עוד אין לו רשיון נהיגה, ככה שההעדפות המוטוריות שלו אינן בעל משקל רב כל כך (ואני לא בא להעליב אותך DERISH).

לא נעלבתי, אני מסכים לגמרי. ואני מבין את רוני, עם כל הציניות שלו.

אבל למה בתוך 23 הודעות יש רק שני מספרי טלפון של מורים?

האם לא זאת המטרה שלשמה התכנסנו כאן?

פורסם

אני אתרום לך את שלי - "צבי הוד" טלפון: 09-7452551 נייד: 050-5383333

גם מרעננה, מורה מעולה (כשאני למדתי לפני קרוב ל6 שנים, הייתה לו סופר לנסר, לא יודע מה יש לו היום).

PUG-306 XSI MK2

פורסם
אבל היום ביקשתי ללמוד נהיגה. ובלימוד נהיגה חשובה הנדסת אנוש.

והנדסת אנוש מעולם לא הייתה הצד החזק של היצרנים הנ"ל.

סלח לי, אבל אתה מדבר שטויות. אם כבר החלטנו לדבר כאן במונחים של "במה היצרן ידוע", היצרנים הצרפתים ידועים בהנדסת האנוש המשובחת שלהם ובנוחות. כשאני למדתי נהיגה, לא עניין אותי אם הרכב של המורה שלי הוא עגלה, אמין או לא אמין, נחשב יוקרתי או לא יודע מה - כי אלו קריטריונים שאינם רלוונטיים. עניין אותי ללמוד איך לשלוט באוטו ואיך להשתלב בתנועה בין שאר המכוניות, זה מה שאתה עושה בשיעור נהיגה. אתה לומד נהיגה בשביל לעבור טסט, ואם יש לך מזל, מורה הנהיגה שלך מלמד אותך קצת יותר. בתור בעל רשיון 500 סמ"ק אתה אמור לדעת את זה (גם לי יש רשיון 500 סמ"ק, ידני). המורה עצמו הוא מה שחשוב ולא הרכב.

פורסם

בנתניה אני לא מכיר מורי נהיגה, אז מספר טלפון אין לי :-)

מה שכן, כמו שאר האנשים פה, אני חייב להוציא אותך מהדעות הקדומות.

לAX שקניתי באלף ש"ח (כן, 1000 שקל, לאוטו - החזיק מעמד חצי שנה) אחרי שהוצאתי רישיון לקחת לי הרבה פחות זמן והרבה יותר כיף להתרגל, מאשר לאימפרזה שהיה למורה נהיגה שלי, וגם לגולף שהוא החליף אליה.

וזה באוטו שאתה מרגיש שהמנוע בתור האוטו, אתה מרגיש שאתה יושב על הכביש (אתה יושב לא האוטו) ועדיין היה לי יותר נוח לנהוג והרגשתי יותר את האוטו, וזה מה שחשוב בלימוד נהיגה, שתצליח להרגיש את האוטו, איפה אתה בנתיב, כמה אתה נצמד למכוניות, באיזה הילוך אתה נמצא.

רק אל תגיד לי שאתה מאלה של ה"בנדיט רוצחט!!!!1111" (אם כבר ציינת שיש לך רישיון על 500) אם כן אז הכל אבוד מראש.

פורסם

כל פעם אנחנו חוזרים ל"דעות הקדומות" שלי, וסוטים מהנושא שלשמו פתחתי את השרשור.

אני לא אוהב לחזור על עצמי, אבל הפעם אני אחרוג ממנהגי, על מנת לסיים את הדיון העקר הזה:

1. כאמור, אין לי שום טענות כלפי פז'ו וסיטרואן בתור רכב פרטי. אני מכיר הרבה לקוחות

מרוצים, במיוחד מדגמי השנים האחרונות (206,307,C5). יחד עם זאת, שמעתי הרבה טענות

מתלמידי נהיגה שעברו חוויות לא נעימות בדגמים מסויימים של היצרנים הנ"ל. ומכאן הסקתי שדגמי

היצרנים הנ"ל אינם מתאימים ללמידה. אין זה אומר דבר על התאמתם לכל מטרה או שימוש אחר.

2. דעותיי בנושא יעמדו בעינן, לפחות עד שאני אצבור קצת ניסיון בנסיעה ולא רק ברכיבה.

3. ולכל המתעניינים: אני לא בקטע של אופנועים כבדים או מהירויות גבוהות.

זאת גם הסיבה שהתכונות הדינמיות של רכב הלימוד אינן חשובות בעיניי - ע"ע גולף SDI.

4. אם ברצונכם להוסיף עוד פניני חכמה לנושא הנדון, תבינו שאני לא אתייחס ברצינות להודעה

שמתחילה ב"אתה מדבר שטויות" וכד'. ביקשתי להמנע מהשפה הזאת, ולא בכדי. אין לי סבלנות לזה.

5. כמו-כן, לפני שאתם כותבים משהו, תעשו טובה ותעברו על ההודעות הקודמות. יכול להיות

שמישהו כבר אמר את זה לפניכם, וקיבל התייחסות לדבריו.

לסיכום, אני מתרשם שיש לובי חזק למכוניות צרפתיות בפורום.

הבנתי, ויכול להיות שאני שוגה בדעותיי. אבל זה משהו שאני אצטרך ללמוד מנסיון.

תודה לכל המשתתפים. מבחינתי הנושא סגור (מקווה שגם מבחינתכם).

פורסם

תודה לממליצים

ולרוני שטרן: אני עדיין באלטרנתיבי, עדיין מלמד ואתה מוזמן להתקשר בקשר לאחיך (תמיד טוב שיהיה אחד במשפחה שבאמת יודע לנהוג..) .

• תוכן חדש...