Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יצרן מכוניות בישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה יכול להיות יוזמה פרטית ויכול להיות מה שתרצה, כל עוד נמשיך עם חוקי המנדט הבריטי, אנחנו בבעיה, ויש פתרון באופק, בקרוב הולך להשתנות כל עניין החוקים. חוקים בכלל הכוונה. דע לך שרק בשנות השמונים ביטלו את הסעיף שאומר "לדבר המלך" (ברצינות)

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ישנם שתי בעיות עיקריות, אחת שהשוק המקומי עליו בד"כ מסתמכת התעשיה בתחילה, מאד מאד קטן.

הבעיה השניה שמונעת הקמת קו הרכבה היא שיש חוק דבילי שרק מעל אחוז מסויים (לא זוכר בדיוק, אבל מעל 50) של חלקים שמיוצרים בארץ, הרכב יחשב ישראלי לכל דבר.

מה שאומר שגם אם ירכיבו פה איזה רכב בן 100 שקנו את הפס ייצור שלו בלירה וחצי, הוא יחשב כמיובא ויחולו עליו כל המיסים, מה שיהפוך אותו ללא רלוונטי.

לדעתי בהשוואה לכספים שנתנו במתנה לתעשיות ההיטק, אפשר ורצוי היה לפתוח תעשיה קטנה בארץ, במיוחד לרכבי נישה שכמו שהראו הרכבים של טומקאר ועידו, יש בארץ פוטנציאל פיתוח.

מייצרים בארץ דברים לא פחות מסובכים, ואם הסינים וההודים יכולים, אין סיבה שכאן לא יוכלו לייצר מכוניות.

פורסם
מה זה "דבר המלך"?

erez כתב:

דע לך שרק בשנות השמונים ביטלו את הסעיף שאומר "לדבר המלך" (ברצינות)

מה זה "דבר המלך"?

כמו שזה נשמע.

מלך אנגליה חיקק מעין "חוקה" לארץ ישראל לפני הקמתה.

מכוח החיקוק הזה באו לעולם תקנות שונות שחיות עימנו עד היום כגון: תקנות שע"ח(שעת חירום).

אני מניח שארז מכוון לכך שהפסיקו להפנות לדבר המלך.

כשארז אומר "שנות ה-80" אני מניח שהוא מתכוון לחוק הפרשנות שנחקק ב1981.

בעצם ארז מתכוון שאנו חיים עדיין במדינה המבוססת על חקיקה שאינה מודרנית ואף אינה של הכנסת שלנו.

לעניין הייצור עצמו אני אישית עבדתי בחברה שפיתחה תכנה לבי אמ וו.

אינני מוצא את המרחק רב מדי לייצור רכב שלם.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

כן, אבל זה הולך להשתנות בקרוב מאוד, לא יהיה חוק הזה וחוק הזה, (אני מקווה שאני מסביר נכון, ויוכלו לתקן אותי אנשים יותר בקיאים), יהיה חוק אחד ובו יהיו הרבה סעיפים שיכללו את כל החוקים. ולפי השמועות הרבה סעיפים מיושנים הולכים להתעדכן, נקווה.

פורסם

אולי אתה מכוון ל"קודקס האזרחי"?

איגוד של חוקים יחדיו והתאמתם לזמננו.

נעשה לדוגמא ב"חוק דיני ממונות".

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

להרכיב כלי רכב זה לא מאוד יקר, אבל שימו לב שלקנות קיט CKD (כל החלקים להרכבת הרכב) עולה לפעמים יותר מהרכב המקורי.

לייצר רכב- עולה הרבה יותר. מפעלים קטנים בכל העולם לא מחזיקים מעמד, ונרכשים על ידי הקונגלומרטים הגדולים.

לנו, בישראל, יש כמה בעיות ענקיות שימנעו היום ובעתיד הנראה לעין הקמה של מפעל רכב-

חמרי גלם- מה לעשות... אין לנו בארץ פלדות מייצור מקומי. שימו לב שרוב תעשיית הרכב ממוקמת במקומות קרובים מאוד למקומות שבהם מיצרים פלדות. לייבא פלדות עולה המון.

כוח אדם זול- נדרש הרבה כ"א מיומן ובזול. לא סתם קווי ייצור של רוב היצרניות האירופאיות עברו לטורקיה בשנים האחרונות. בישראל אין כ"א זול להרכבת כלי רכב.

מעבדות- התקינה של רכב עולה סדר גודל של מיליון יורו, ונדרש להגיש לניסוי שלושה דגמים שהם כבר לא אבי-טיפוס אלא מיוצרים על קו הייצור (זה אומר אחרי שכבר השקעת עלויות דומות בניסוי מפתח שאתה עושה בעצמך, ואחרי שהשקעת השקעה ראשונית אדירה בבניית קו ייצור). אין מעבדה בארץ, ולשלוח צוות ללוות ניסוי כזה יעלה המון, בנוסף לתשלום על הניסוי. זה משהו שהוא חסם מאוד רציני לכל משקיע ישראלי.

מרחק מהשוק/ גודל השוק המקומי- לייצא כלי רכב בדרך הים- סיפור יקר מאוד. השוק המקומי הוא כלום, אפס. קו ייצור יעיל של יצרן רכב קטן מוציא אלפי כלי רכב ביום. בישראל, מכירה של כמות כזו בשנה תיחשב הצלחה...

הדבר היחיד, אם כן, שאפשר לייצר בארץ- כלי רכב "מיוחדים" שמראש עולים הרבה, מורכבים בסדרות קטנות (ולא בייצור המוני), והשוק שלהם בארץ אמנם קטן, אבל מספיק. ויש בארץ כמה וכמה מפעלים שמרכיבים כלים כאלו- אוטובוסים, מרכבים למשאיות, כלי רכב ממוגנים.

אסף.

פורסם
אין מעבדה בארץ.

אסף, אין מעבדה בארץ ? לכלכת... :wink:

בכל מקרה לסופה המקורית עשו הומולוגציה בבלגיה, גם את ה"דוקאטובוס" של מרכבים שלחו לתקינה בחו"ל. נראה שדווקא לא זו הבעיה המשמעותית.

כל יתר הדברים - אמת ויציב - מדינה קטנה, נטולת חומרי גלם, ידע, ניסיון, מורשת, כ"א הנדסי מנוסה, כ"א זול לייצור, שוק זערורי וחצי עולם שונא אותנו.

רק אדיוט יפתח פה מפעל רכב שאינו נסמך על שולחן המדינה (ע"ע תע"ר) או שאינו מוצר נישה בכמויות זעירות.

פורסם

אני חושב שיש כאן פוטנציאל לפתח מכוניות שיעבדו על עקרון החשמל .

ואם לא זה אחריי ברורים , להקים כאן מפעל לא משתלם בכלל .

השוק הישראלי הוא שוק קטן .

אם תקום חברה שתייצר מכוניות על , או מכוניות מיוחדות , ואת המפעל תקנה חברה גדולה אז יהיה אפשר לדבר על מפעל .

פורסם

לאור מגמת ה-outsourcing אין מצב שיקום מפעל רכב במדינה עם כח עבודה יקר כמו בישראל. אני מתפלא שעוד בכלל מייצרים כאן משהו.

ולעניין החומרי גלם - גם ליפן אין חומרי גלם. אבל - יש להם מדינה שכנה בשם רוסיה שהיא עשירה בחומרי גלם וענייה ברמת תיעוש. כך שליפן זורמים ברזל, עץ ונפט ולרוסיה זורמות מכוניות עם שמות אקזוטיים והגה ימני ומכשירי די.וי.די עם ספרי הוראות ביפנית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
ישנם שתי בעיות עיקריות, אחת שהשוק המקומי עליו בד"כ מסתמכת התעשיה בתחילה, מאד מאד קטן.

הבעיה השניה שמונעת הקמת קו הרכבה היא שיש חוק דבילי שרק מעל אחוז מסויים (לא זוכר בדיוק, אבל מעל 50) של חלקים שמיוצרים בארץ, הרכב יחשב ישראלי לכל דבר.

מה שאומר שגם אם ירכיבו פה איזה רכב בן 100 שקנו את הפס ייצור שלו בלירה וחצי, הוא יחשב כמיובא ויחולו עליו כל המיסים, מה שיהפוך אותו ללא רלוונטי.

לדעתי בהשוואה לכספים שנתנו במתנה לתעשיות ההיטק, אפשר ורצוי היה לפתוח תעשיה קטנה בארץ, במיוחד לרכבי נישה שכמו שהראו הרכבים של טומקאר ועידו, יש בארץ פוטנציאל פיתוח.

מייצרים בארץ דברים לא פחות מסובכים, ואם הסינים וההודים יכולים, אין סיבה שכאן לא יוכלו לייצר מכוניות.

את החוק עשו כשנחתם חוזה סחר עם אר"הב. אחד הקים מתפרה באיזור פיתוח , עם כל ההטבות , ייבא ג'ינסים מסין עם תפר אחד פתוח , סגר אותו וייצא לאמריקה.

פורסם

יש דבר אחד שלא ישתנה בזמן הקרוב, והוא הבעייתי ביותר.

לא נותנים לבעלי עסקים לחיות. עושים להם את המוות.

(ולא, אני לא מקבל את התירוץ שאומר שזה בגלל בעלי עסקים שמעלימים מס, זה רק תוצר לוואי של מה שאמרתי)

פורסם

הדבר נוסה והמסקנה ברורה: לא כדאי לייצר מכוניות בארץ למעט רכבי נישה המיוצרים ביד ומשווקים בכמויות קטנות לשוק המקומי.

כל מכונית הנמכרת לצרכן כוללת גם הוצאות תכנון ותשתית וייצור ולא רק מיסים. על מנת לכסות את הוצאות התכנון של הרכב ותשתית הייצור נדרשת מכירה של אלפי מכוניות ביום. ההוצאות הן כל כך כבדות עד שמפעלים גדולים מתאחדים ובונים על פלטפורמות ומנועים משותפים. וכך הסיאט קורדובה היא בהרבה מובנים סקודה פאביה.. ומזדה שלוש היא בהרבה מובנים פורד פוקוס..

אז לפני שהרכב הראשון יוצא מפס הייצור הוא כבר עולה המון וחייבים למכור כאמור עוד הרבה כדי להגיע נקודת האיזון. ועוד לא התחלנו לדבר על מערך שירות.

גם CKD נוסה ולא הלך בגלל השוק המצומצם יחסית כאן (שלא לדבר על איכות ייצור). בעניין ייצוא למדינות ערב, אז בגלל העלות הנמוכה של כח האדם כדאי יותר לייצר שם ולשווק כאן. לכן בתורכיה מייצרים ולא כאן כי השוק המקומי גדול, מוכן לקבל מכוניות לא הכי מודרניות (כמו טופאס) וניתן גם לייצר שם טויוטות ולשווק לישראל בגלל עלות הייצור הנמוכה.

מה כן ניתן? רכבי נישה בעיקר לשוק המקומי ובראש ובראשונה אוטובוסים. ישראל היא אחד משווקי האוטובוסים הגדולים בעולם (ההזמנה של אגד ממרצדס בשנות השמונים היא הכי גדולה בתולדות מרצדס). וגם כאן מדובר רק בבודי ולא בחלקים האוטומטיביים. ועובדה שהגענו לרמה גבוהה בייצור אוטובוסים משלב השילדה אבל הייצוא מועט בגלל מערך השירות המורכב. סברה היתה רכב כזה אבל שוב, פריסת מערך השירות הכשילה את כל העסק.

אני נגד סובסידיה במס כי לי, כמשלם מיסים (גבוהים) אין חשק לסבסד קוני רכב.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תוכן חדש...