Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלימת חירום - הכיצד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא קורה שום דבר כשפגוש נוגע בפגוש במהירות של 0.2 קמ"ש.

בטח שלא מגיעים לבית משפט ומואשמים באי שמירת מרחק.

לאורן סאאב - השיטה אותה מלמדים בשיעורי נהיגה היא כן למשוך בלם יד,

שיטה זו טובה לפעמיים שלוש הראשונות כשבהן אתה עוד לא רגיל לקלאץ', היא ארוכה, מסורבלת ומיותרת למשתמש שמכיר את רכבו.

אם נהג לא מסוגל להעביר רגליים במהירות בין דוושות, מה יעשה כשיקרא לבלימת חירום?

בבלימת חירום עם ידני אתה בולם עם קלאץ' לחוץ?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בלימת חירום נכונה מבצעים בעזרת בלמים וגם בעזרת מנוע!

אני עברתי מספר קורסי נהיגה בארץ (במספר מקומות שונים) ובכולם טוענים שבלימה נכונה היא כזו שעושים בעזרת הבלמים בלבד. יש לכך מספר סיבות שאם תרצה אפרט לך. תוכל להפנות אותי למקום על פיו אתה טוען את הטענה שלך? או לפחות היכן יש מקורות מידע שטוענים כך?

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

ממתי בבלימת חירום מתחילים להוריד הילוכים?!?

וגם אם תרצה להוריד הילוכים, איבוד המהירות מהיר מידי בשביל כל האופרציה של הורדת הילוכים.

מי שטוען שבבלימת חירום הוא מוריד הילוכים פשוט מעולם לא ביצע אחת, זה כל הסיפור. עם קורס או בלי קורס.

ארז, התמוה.

פורסם

אין לי כל טענה בעד או נגד בלימה עם הילוכים.

יש לי שאלה,

מדוע אין זה לנכון לבלום עם המנוע במידה ויש הזדמנות.

לדוגמא, קרה מצב ונהיה אור אדום ברמזור ואתה רואה שאתה הולך לעבור את הצומת באדום.

אתה בועט בדוושת הברקס ותוך כדי, שם הילוך שני ומשחרר קלאץ'. זה לא יעזור להוריד עוד יותר מהר את המהירות?

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

ככל הידוע לי, בלימת חירום בולמים עם הבלמים בלבד (שוב, בלימת חירום. לא בלימה רגילה...) ורק לקראת העצירה המוחלטת מכניסים קלאץ'. כל זאת על מנת שבזמן הבלימה עצמה, יופעל גם מעט כוח מהמנוע (עוזר יותר בהילוך נמוך, פחות בהילוך גבוה, אך עדיין קיים) ומכניסים קלאץ' לקראת העצירה על מנת למנוע כיבוי של המנוע.

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

מי שיתעסק עם ההילוכים בזמן בלימת חירום, (במקום להתרכז במה שצריך) - קרוב לוודאי יעשה תאונה.

וזה גם הגיוני - אם הגלגלים ננעלים - למה צריך את הכח של המנוע? הרי להאט אותם יותר ממה שהם - הוא לא יוכל. בקיצור - חסר היגיון לחלוטיןץ

אגב - הורדה להילוך שני ב-75 קמ"ש (בהונדה סיוויק דאז) וזריקת המצמד הובילה לנעילת גלגלים.

מצד שני - בכביש רטוב וברכב ללא ABS - המצב שונה לגמרי, ועדיף לא לנעול גלגלים ולהעריך בצורה מדוייקת אם נצליח לבלום גם ללא נעילתם. (כך להפחות מהניסיון שלי. אשמח לשמוע אם אני צודק או טועה).

פורסם

הכל טוב ויפה במגרש החלקה סטרילי.

אפשר להתאמן יופי על הורדת הילוכים תוך סיבוב נונשלנטי של ההגה, ולחיצה על הבלמים. בנוסף ניתן לחטט באף, לדבר עם המדריך בקשר, להסתכל על הנזלת, ואז עוד לגרד באוזן - ועדיין להתחמק מהקונוס.

גם אני עשיתי את זה (בלי הנזלת) בקורס של BMW במינכן.

שוב הכל טוב ויפה, על הנייר או לחילופין על מגרש ההחלקה.

בחיים האמיתיים - ילד קופץ לכביש, אתה לא תעשה וגם לא כדאי שתנסה לבזבז זמן על שטויות.

פשוט תעיף את הרגל שלך לברקס ותלחץ חזק.

בוא נקווה שהESP יציל לך את החיים, או שיש לך מושג איך לתפעל את ההגה.

כל זאת בדיעבד - אחרי ואני חוזר אחרי, שלחצת על הבלמים.

ובוא אני אספר עוד סוד קטן - מרוב לחץ גם תשכח ללחוץ על הקלאץ'.

אחד שלצערו התנסה בבלימת חירום, למרות קורסים שונים ומשונים. SERVUS

Passt scho...

• תוכן חדש...