Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלימת חירום - הכיצד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מאמין בהתחמקות הרבה יותר מאשר בלימה, אולי זה האינסטינקט הדו"גי שצרוב לי בישבן, אבל בלימה היא לרוב רק הפיתרון הממש ממש אחרון אחרי בדיקת כל שטחי ההימלטות ושלילתם.

ולחכמולוגים - אני מבצע סריקת שטח מחייה מסביבי בנהיגה כל כמה שניות. הרגל. גם כשהכבש ריק ואני במנהלתי. מוכיח את עצמו יופי, על כל קשת הטווחים שבין 100 ל- 300 8)

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

תפסיק לספר לנו מה אתה עושה ובמה אתה מאמין.

הדיון הוא על בלימה. בחירום. אתה כבר במצב הזה. לא משנות הסיבות שהגיעו לכך כרגע. אני מתייחס כרגע לכאלה שמבקשים עצות בהתכתבות ולא לאלופי העולם בדריפט/בוגרי 10 קורסים לנהיגה מתקדמת/כאלה שמתאמנים 3 פעמים בשבוע במגרשים נטושים.

מדובר על הנהג הממוצע וחסר הנסיון. תבלום. חזק. זהו.

פורסם
מדובר על הנהג הממוצע וחסר הנסיון. תבלום. חזק. זהו.

שמר, במצב כזה, נכון, אין הרבה ברירות, אבל,

זה דיי חשוב לדעת איך לעשות את זה, וחבל שזה לא המצב.

פורסם

גם מצב שעלול להיראות לך כמצב שמצריך בלימת חירום אולי היה שנייה קודם מצב שיכולת להתחמק ממנו.

תסתכל על התמונה הגדולה, לא על הקטנוניות שבכתיבה. :wink:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

כבר אמרנו קורס נהיגה מתקדמת בדגש על בלימות חירום?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אמרנו.

עזר?

מישהו הלך?

פורסם
זה לא קשור אם לבלמים יש מספיק כוח או לא, זה קשור לעיניין שברגע שאתה מתחיל לחשוב על משהו אחר חוץ מלבלום, ולהיתחמק מהמכשול במידה ויש לך את היכולת, אז אתה בעקיפין לוחץ פחות על הדוושה ומתרכז פחות במה קורה סביבך.

כולם פה חושבים שנהגים ברגע שיש מצב של בלימת חירום מודעים לאיפה הם נמצאים באיזה מהירות הם ובאיזה הילוך ובכלל איך קוראים להם, אז זהו שלא, ברגע שנוצר מצב של בלימת חירום שוכחים הכל נכון בהחלט וגם נהג מעולה שמסתכל כול הזמן ושומר בתודעה שלו את כול הרכבים מסביב ומי יכול לסכנו ומי לא , ברגע שנכנס הפחד , התודעה נעלמת ומה שנשאר זה האינסטינקטים שלך , אז אם כמו ארז למדת לפמפם אז פמפם את דוושת הבלם , אם לא תתרכז בלבלום , ואם אתה יכול ובד"כ לא כולם אזי תראה אם יש לאן לברוח , אבל את זה תעשה אחרי שתלחץ על הבלם ואפילו שוכחים מה זה רגל ימין ומה זה שמאל, בגלל זה צריך להיתרכז רק באיך לעצור כמה שיותר מהר, ואיך במידת האפשר להיתחמק מהמכשול וזהו אין ספקולציות ואין הורדת הילוך ואין לגעת באוטומט בידית להוריד ל 2 או 1 כל זה פוגע ביכולת הריכוז והבלימה

ארז, קרא מה שדני כתב.

אני חוזר וכותב : בלימת חירום = מקסימום ברקס. גם ללא ABS.

מי שמיומן דיו (וזה לוקח הרבה עבודה ותרגולים), יידע להפנות את ההגה לכיוון שאליו הוא רוצה להגיע (כדי לחמוק ממכשול/תאונה) כדי לחסוך את זמן ההפנייה אחרי שחרור הבלמים. המון תרגולים , כי כדי לנצח את מנגנון הפחד שדורש או מלחמה או מנוסה צריך תרגול שיטמע בתת מודע .

מי שלא תירגל - עדיף לו לבלום בכל הכח - את התאונה הוא כנראה לא ימנע , אבל לפחות היא תקרה במהירות קטנה יותר.

קשה לי מאוד להאמין (למרות שאולי זה תיאורטית אפשרי) שהסבר תיאורטי כזה או אחר יידע להשתחל לתוך אופרציית הפעולה של נהג במצב חירום שקרא את השרשור, ועל פי כך יפעלו האינסטינקטים שלו.אין שום סיכוי שזה יקרה , הדרך היחידה היא אימון ולא בכורסה מול קארספורום

אבל שויין, אם הצלנו טמבון אחד כאילו הצלנו שאסי ומלואו.

ולהיות הוגן עדיין לא הפנמתי נהיגה נכונה אבל היו לי הרבה בעיות בכביש וראיתי גם הרבה ואני חושב שהאדם הממוצע צריך לבלום בלבד . אם הוא ירד ממהירות של 120 קמ"ש ויפגע ברכב במהירות של 40 קמ"ש הנזק יתכן ויהיה רק נזק ללא נפגעים בנפש , ואם יהיה מזל גדול אזי גם הולך הרגל יפצע חזק אבל אולי לא ימות

וזה מה שחשוב

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

אין כמו בילוי של שבועיים בכביש המזרחי של הכנרת כדי ללמוד את רזי הבלימה ההיסטרית ושיטת שלושת השלבים להתחמקות מטיפש שפתאם גילה שפיספס את החוף שחיפש. רבים וטובים נפלו בכביש הזה, מי נהרג ומי ניצל.

ממליץ בחום.

פורסם

אני לא מבין - אתה שולח אותנו אל המוות?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
גם מצב שעלול להיראות לך כמצב שמצריך בלימת חירום אולי היה שנייה קודם מצב שיכולת להתחמק ממנו.

תסתכל על התמונה הגדולה, לא על הקטנוניות שבכתיבה. :wink:

התמונה הגדולה היא שהעצות שך ושל מרבית המשתתפים בשרשור עשויות להביא את הנהג הלא מיומן שקורא כאן לכדי היסוס בבלימה - מה שעלול לעלות לו בתאונה או בהחמרת תוצאותיה.

מי שחפץ לקבל מיומנות הולך ורוכש אותה בתרגולים (ולא משנה כרגע באיזו מסגרת).

מי שלא יצא לו/עומד אוטוטו בפני קורס/כבר מגיע - עדיף לא לנטוע במחשבותיו ספקולציות ודומותיהן.

שוב - הגעת לבלימת חירום (ולא - איך יכולת לא להגיע אליה/להימנע ממנה) , תבלום וחזק. תודיע לי אם צריך להביא את הפטיש 5 ק"ג, או שההסבר הספיק.

פורסם

אחרי שחזרתי היום מראשון לרחובות אני חייב לציין דבר אחד!

יש הבדל גדול מאוד בין בלימה בכביש רטוב ולבלימה ביבש, ביבש לדרוך על הדוושה זה נכון לגמרי - ברטוב אתה יכול לדרוך כמה שבא לך - ובסוף אתה תגיע לאן שהפיסיקה תיקח אותך.

ברטוב צריך לבלום בחוכמה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
אחרי שחזרתי היום מראשון לרחובות אני חייב לציין דבר אחד!

יש הבדל גדול מאוד בין בלימה בכביש רטוב ולבלימה ביבש, ביבש לדרוך על הדוושה זה נכון לגמרי - ברטוב אתה יכול לדרוך כמה שבא לך - ובסוף אתה תגיע לאן שהפיסיקה תיקח אותך.

ברטוב צריך לבלום בחוכמה.

ברכבים ללא ABS.

ברכב עם ABS האפקטיביות תבוא לידי ביטוי דווקא טוב יותר בכביש רטוב, שכן נעילת גלגלים תהיה מסוכנת הרבה יותר על משטח חלק שיגרום לרכב "לצוף" על הכביש.

הימים הקשים חלפו :-)

פורסם

לגבי בלימות בלי ABS על רטוב ישנו פיתרון אחד בלבד לנהג הלא מיומן וזה שוב לשתול את הדוושה בשטיח המגניב הזה ברכב, אחרי הרבה מאוד היתנסיות שעברתי בחיים ובקורס, העצירה הכי מהירה היא שבשניה שאתה מזהה סכנה פשוט למחוץ את הדוושה ואז בזמן שהרכב מחליק ( הוא יחליק בדיוק לאותו כיוון שהרכב נסע לפני זה אם לחצת מהר על הדוושה) להפנות את ההגה לאן שהמוח מזהה מקום בריחה אפשרי, ואז להתחיל לעזוב את הדוושה והרכב יתחיל לקבל אחיזה ויסע לאן שהגלגלים מופנים, שוב כל מה שנרשם פה במהלך השירשור, לסרוק את הסביבה בלימה על סף אחיזה ברטוב וביבש, אני מכיר די הרבה נהגים טובים ומעטים הם אלה שיכולים במקרה חירום אמיתי לבלום על סף אחיזה מבלי להיכנס לפניקה ולעשות טעויות שרק מגדילות את מרחק הבלימה, ולגבי לנסות לא להיכנס לנעילת גלגלים אז בקורס מראים במדויק מה קורה כשמנסים לעשות את כל הפעולות האלה כמו לנסות להישאר על סך אחיזה וכו, כל הפעולות האלה עם נהג רגיל יהיו יותר גרועות לעומת נעילת גלגלים החלטית של הנהג

בקיצור כל אחד חייב לעבור קורס מבלי יוצא מן הכלל לפחות את הבסיסי שהדגש שם זה בלימות בכל המצבים והיתחמקות ממכשולים

• תוכן חדש...