Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלימת חירום - הכיצד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ALON_A

אני לא מדבר קודם להוריד ל2 ואז לבלום.

תוך כדי בלימה - לא כדאי למשוך ידית ל2?

זאת הרי לא פעולה מסובכת - כולה לתת משיכה בידית (לא צריך אפילו ללחוץ על הכפתור).

אני אנסה להסביר את הקטע ה"כאילו פיזיקלי" בעניין שלך,

לבלמי הרכב יש יכולת לנעול 4 גלגלים, מה שאומר שעברת את הבלימה המקסימלית, מה שאומר שניתן לבלום בצורה הכי יעילה שיש בלי לנעול גלגלים רק בעזרת הבלמים, מה שאומר שאין צורך להוסיף לבלימה זו עזרים, כגון הורדת הילוכים.

מקווה שהבנת.

FIZ, אני מתחיל לחשוב שאני דפוק שאני לא נעמד על הבלמים בבלימת חירום, משהו חשוד פה. (תהיו לי בריאים)

האינסטינקט שלי אומר בזמן החלקה לעצום עיניים לשאת תפילה וללחוץ על הדוושה עד הסוף (קורה, מתגברים על האינסטינקטים)

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ארז - צודק, זהו בדיוק ההסבר שרציתי ואני חושב שהבנתי מה הבעיה, צריך להחליף בלמים :)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בעקרון - זה לא יזיק. בפועל - צריך להיות מאוד זריז - בכל מקרה כאשר מדברים על בלימת חירום בד"כ מדברים על מצב חירום שההבדל בין תאונה ללא תאונה הוא כמה חלקיקי שניה. לכן, עדיף תמיד להתרכז בלבלום כמה שיותר חזק - ולא תמיד זה מובן מאליו.

אבל אם יש לך את היכולת לבלום חזק - להסתכל סביבך (אולי יש גם אפשרות להתחמק ממכשול) וגם לתפעל את ידית ההילוכים (ושוב, גם פעולה פשוטה כמו העברה של הידית ל 2 היא לא טריוויאלית במצב קיצוני כמו בלימת חירום) - זה לא יזיק, אבל גם לא יועיל יותר מדי (בדיוק מה שארז אמר).

בברכת לילה טוב ונהיגה בטוחה.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

בלימת חירום נועדה על מנת לעצור מוקדם כל האפשר.

על כן יש ללחוץ גם על דוושת המצמד .

הרעיון הוא -כאשר הנהג לוחץ רק על הבלמים הגלגלים ננעלים והמנוע נכבה.

ברכב המצוייד בהגה כח יהי קשה לשלוט על הרכב.

על כן יש ללחוץ גם על דוושת המצמד.

ירון מאיר

פורסם

מה? עשיתי כמה פעמים בלימות חירום בקורסי נהיגה מתקדמת והמנוע נכבה רק בעצירה מוחלטת.

אני לוחץ על הקלאץ' רק כשהרכב כמעט עומד. בבלימת חירום משתמשים בדוושה השמאלית (דוושת המשען) כדי לתת קונטרה לרגל השניה לבלום חזק יותר.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

ירון מאיר,

צא כבר מנק' הראות של מורה-נהיגה, היא לא שווה כקליפת השום לעניין זה(בלימת חרום).

מנוע הרכב יכבה רק בסוף התהליך כאשר הרכב כבר כמעט בעצירה מלאה, כך שהמצמד לא משחק פה תפקיד בכלל(אפילו לא זעיר).

את פעולת ההיגוי יש לבצע הרבה לפני כיבוי המנוע, אם הגעת למצב שבו הנך נדרש להיגוי והמנוע כבה, סימן הוא שלא פעלת כשורה מלכתחילה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
בבלימת חירום משתמשים בדוושה השמאלית (דוושת המשען) כדי לתת קונטרה לרגל השניה לבלום חזק יותר.

זה מה שכתבתי בהודעה שלי, בבלימת חירום לא עושים כלום חוץ מלשתול את הדוושה בריצפה ולתת קונטרה עם הרגל השניה בכך שהיא תישען על המדרס( הרבה אנשים לא יודעים את זה אבל עצם העיניין שיש קונטרה לרגל השניה עם המדרס משפר את מרחק הבלימה במספר מטרים רק בגלל שהרגל הימנית הצליחה ללחוץ יותר חזק על הברקס) וגם לא נוגעים בידית של ההילוכים באוטומט כי זה בעקיפין מוריד מהכוח של הרגל שלוחצת על הדוושה , ורק כאשר הגענו לכימעט עצירה מוחלטת ובאמת הרכב הצליח לעצור לפני המכשול אז צריך ללחוץ על הקלאץ', אם הוא פגע במכשול אז גם שיכבה המנוע למי איכפת, ברגע שברכב אין ABS כמובן שצריך להימנע מנעילה מוחלטת של הגלגלים, אבל רוב הנהגים לא מסוגלים להגיע לרמת דיוק כזאת גבוה של בלימה על סף האחיזה לכן עדיף כבר לנעול אותם, אלה אם כן אפשר להיתחמק מהמכשול ואז כמובן עדיף לא לנעול את הגלגלים, אגב כל מה שאני רושם מלמדים בדיוק את זה בקורס נהיגה מתקדמת

פורסם
בלימת החירום האפקטיבית ביותר ברכב ידני כאשר צריך לבצע בלימת חירום: ישר לוחצים על דוושת הברקס עד שקוברים אותה בריצפה והרגל השניה צריכה לתת תמיכה בכך שהיא תישען על המדרס שאגב הוא מיועד דבר ראשון לכך, חוץ מהיעוד המשני שלו שזה לתת לרגל לנוח בזמן שיוט וחיפוש אוצרות באף:roll: , ורק אחרי שהצלחנו להגיע לכמעט עצירה מוחלטת צריך להעביר את רגל שמאל חזרה לדוושת הקלאץ' כדי ללחוץ עליו מבלי שהרכב יכבה

בכל קורסי הנהיגה מלמדים בדיוק ככה כי זה באמת הכי אפקטיבי ולא כמו שנאמר פה אחרת לפני כן

אם למשל אתה על הילוך רביעי או חמישי ב-70-80 קמ"ש אז לדעתי אחרי שיורדים מה40-50 קמ"ש כבר צריך ללחוץ על הקלאץ ולא לחכות לכמעט עצירה מוחלטת. כי אם את בהילוך רביעי וירדת מה-40 קמ"ש אז המנוע כבר לא בולם את הרכב במהירות כזאת (בהילוך רביעי) ואני אפילו לא בטוח שזה מועיל להישאר בהילוך גבוה במהירות נמוכה מידי (כמו בדוגמה שהבאתי).

כך אני חושב, יכול להיות שאני טועה ופשוט לא הבנתי את ההגיון בשיטה שתיארת.

תקן אותי אם אני טועה.

פורסם

1) אני יודע שהמנוע לא יכבה ב-40 קמ"ש אבל זה גם לא יועיל לבלימה.

2) אז לפי מה שאתה אומר אפשר ללחוץ על הקלאץ ישר בתחילת הבלימה ולא צריך לחכות לכמעט עצירה מוחלטת...

פורסם

זה לא קשור אם לבלמים יש מספיק כוח או לא, זה קשור לעיניין שברגע שאתה מתחיל לחשוב על משהו אחר חוץ מלבלום, ולהיתחמק מהמכשול במידה ויש לך את היכולת, אז אתה בעקיפין לוחץ פחות על הדוושה ומתרכז פחות במה קורה סביבך.

כולם פה חושבים שנהגים ברגע שיש מצב של בלימת חירום מודעים לאיפה הם נמצאים באיזה מהירות הם ובאיזה הילוך ובכלל איך קוראים להם, אז זהו שלא, ברגע שנוצר מצב של בלימת חירום שוכחים הכל ואפילו שוכחים מה זה רגל ימין ומה זה שמאל, בגלל זה צריך להיתרכז רק באיך לעצור כמה שיותר מהר, ואיך במידת האפשר להיתחמק מהמכשול וזהו אין ספקולציות ואין הורדת הילוך ואין לגעת באוטומט בידית להוריד ל 2 או 1 כל זה פוגע ביכולת הריכוז והבלימה

ל WRX הסיבה שלא צריך ללחוץ על הקלאץ' בתחילת הבלימה אלה ללחוץ רק עם רגל ימין על הברקס ושמאל על המדרס, כי הפעולה הזאת מוסיפה כוח בלימה בכך שבצורה הזאת, יש לגוף שלך יותר כוח ללחוץ על הדוושה ברגע שלרגל השניה יש על מה להישען(ואני מתכוון להישען על המדרס ולא על הדוושת קלאץ')

פורסם

לגוף יש יותר כח ללחוץ על הדוושה?

להזכירכם, במייסי 240, בעל בלמים יבשים, יש צורך לעמוד במלוא מובן המילה על הבלמים כדי לעצור מהירות של 30 קמ"ש, ברכב לא.

פורסם

אני מציע לכל מי שלא חווה בלימת חירום ללכת לקורס נהיגה מתקדמת ולהבין על מה דני מדבר.

אין כמו בלימות חירום כשהמדריך (או קונוס) עומד לפני האוטו כדי להמחיש כמה אפשר לשפר ומה קורה לנו בדיוק בבלימת חירום.

ארז, תתפלא כמה כוח אפשר להוסיף עם נקודת משען טובה. בקורס הראשון שעשיתי, הצלחתי לשפר קצת יותר ממטר במרחק הבלימה בעזרת קונטרה מדוושה השמאלית.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

ארז, קרא מה שדני כתב.

אני חוזר וכותב : בלימת חירום = מקסימום ברקס. גם ללא ABS.

מי שמיומן דיו (וזה לוקח הרבה עבודה ותרגולים), יידע להפנות את ההגה לכיוון שאליו הוא רוצה להגיע (כדי לחמוק ממכשול/תאונה) כדי לחסוך את זמן ההפנייה אחרי שחרור הבלמים.

שים לב שלא כתבתי שאין לעזוב את הדוושה עד לעצירה מוחלטת כזו או אחרת (אחרת=בעץ/עמוד/אחוריים של רכב אחר).

עדיין - כדי לבלום בצורה מיטבית - מקסימום דוושה.גם במחיר נעילת גלגלים. מי שהתאמן קודם ויודע מה לעשות במקרה של נעילת גלגלים וכיצד להפחית לחץ בלימה - לא צריך את העצות בשרשור הזה.

מי שלא תירגל - עדיף לו לבלום בכל הכח - את התאונה הוא כנראה לא ימנע , אבל לפחות היא תקרה במהירות קטנה יותר.

פורסם

ואני חוזר למילותיו של דני G - נהיגה לא לומדים בהתכתבות.

קשה לי מאוד להאמין (למרות שאולי זה תיאורטית אפשרי) שהסבר תיאורטי כזה או אחר יידע להשתחל לתוך אופרציית הפעולה של נהג במצב חירום שקרא את השרשור, ועל פי כך יפעלו האינסטינקטים שלו.

אבל שויין, אם הצלנו טמבון אחד כאילו הצלנו שאסי ומלואו.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...