Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלימת חירום - הכיצד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בלימת החירום האפקטיבית ביותר ברכב ידני כאשר צריך לבצע בלימת חירום: ישר לוחצים על דוושת הברקס עד שקוברים אותה בריצפה והרגל השניה צריכה לתת תמיכה בכך שהיא תישען על המדרס שאגב הוא מיועד דבר ראשון לכך, חוץ מהיעוד המשני שלו שזה לתת לרגל לנוח בזמן שיוט וחיפוש אוצרות באף:roll: , ורק אחרי שהצלחנו להגיע לכמעט עצירה מוחלטת צריך להעביר את רגל שמאל חזרה לדוושת הקלאץ' כדי ללחוץ עליו מבלי שהרכב יכבה

בכל קורסי הנהיגה מלמדים בדיוק ככה כי זה באמת הכי אפקטיבי ולא כמו שנאמר פה אחרת לפני כן

פורסם
בלימת החירום האפקטיבית ביותר ברכב ידני כאשר צריך לבצע בלימת חירום: ישר לוחצים על דוושת הברקס עד שקוברים אותה בריצפה

תקף גם לרכב אוט'. ברכב בלי ABS, אחרי הרבה תרגולים - אולי אפשר לשחק על סף הבלימה עם הלחץ של הרגל על הדוושה, אבל למי שלא מיומן - ברקס בכל הכח, גם במחיר נעילת גלגלים (ואל תתחילו לי עכשיו עם סיפורי ההאצה בבלימה :roll: ).

תרשו לי לגחגך למשמע רעיונות הורדת ההילוכים.

בלימת חירום רבותיי.

מקסימום בלימה במינימום זמן.

פורסם

גם אם ירצו להוריד הילוכים בבלימת חירום - אין זמן, תוך שניות אתה בעמידה.

שמר! ללא ABS, אני לא מסכים עם הקביעה של דוושה עד הסוף, לחיצה עד ששומעים יללה ומשחק עדין ביותר בדוושה, בלי חריקות.

וכמובן בריחה לצד. (שוליים או צד שני, איפה שפנוי)

(לכל אלה שאוהבים לנגוח מאחורה, תלמדו שההגה עובד גם בבלימת חירום,ומותר לברוח הצידה, לא חייבים להעצר ברכב שמולך)

פורסם

אני רק לא מצליח להבין דבר אחד , יש זמן קטנצי'ק שנמדד במיליסקונדס בין ההבנה שאתה צריך לבלום , ובין הזמן שהמוח נותן את הפקודה לרגל לבלום . והרי בלימת חירום היא שאין לך מספיק מרחב לבלום בסדר , אז באותו זמן אתה רוצה גם לקחת ולהוריד הילוכים ואתה חושב שתוכל למנוע פגיעה ?!!!!

אתה צריך כול מילי שניה לבלימה אז תשחק בהורדת הילוכים ? גם אם אתה סנה או שומאכר זה יקח לך זמן שבו תעבור לפחות 25 מטר ? יש לך אותם ?

לא נראה לי הגיוני

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
הגה עובד בזמן בלימת חירום?

מתי בפעם האחרונה נהגת ברכב ללא ABS, ESP?

בזמן נעילת גלגלים ברכב ללא ABS ההגה עובד רק עליך.

מישהו חושב אחרת?

אני רציני לא ציני - אם אתה לא יודע לנהוג, תלמד.

אם כל בלימת חירום שלך מנטרלת את ההגה, או שתחליף צמיגים, או שתלמד לבלום בצורה מקסימלית בלי לנעול גלגלים.

ולשאלתך, אני תמיד נוהג ברכב בלי הנ"ל. (הייתי אומר שאני מעדיף ככה, אבל זה ימשוך יותר מידי אש, אז - הלוואי והיה לי ABS :roll: )

פורסם

בתור אחד שיצא לו להתנסות באיזה בלימה או שתיים,

לוחצים כמה שיותר חזק על דוושת הבלמים. הABS עובד .... הדוושה רועדת ויש רעשים.

לא לפחד. ללחוץ חזק.

לי קרה פשוט שאיחרתי והכביש היה רטוב אחרי גשם ראשון... בלמתי ועצרתי על הקצה, סנטימטר מפגוש של מונית.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

בלימת חירום בכל רכב, עם או בלי ABS, בכביש יבש - לדרוך על הבלמים כמה שיותר חזק. (ברכב ידני ללחוץ על הקלאץ כדי שהמנוע לא יכבה אם הגלגלים ננעלים).

בלימת חירום בכביש רטוב - ברכב עם ABS - לדרוך כמה שיותר חזק על הבלמים. רכב בלי ABS - לדרוך כמה שיותר חזק אבל לנסות להגיע בדיוק לנקודת הנעילה מכיוון שנעילה בכביש רטוב מגדילה את מרחק הבלימה (הצמיג "צף" על פני המים מכיוון שכאשר הוא לא מסתובב הוא גם לא מנקז את המים).

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

מה עם הורדת הילוך באוטומט?

כלומר משיכת הידית מD ל2 למשל - זה מקצר\מאריך\לא מעניין את מרחק הבלימה?

כי מההתנסות שלי זה דיי עוזר- ויצא לי לבלום חזק כמה פעמים (אין ABS).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

ארז לא דיברתי על בלימת חירום שההגה לא עובד דיברתי שבזמן נעילת גלגלים ההגה לא עובד,

וזה הגיוני מאוד שאם כל הגלגלים מחליקים ולרכב אין שום אחיזה למשל בגשם אז סיבוב הגלגלים לא ישפיע על כיוון הנסיעה.

ואת זה לומדים אפילו בנהיגה מונעת על אינטר\אביר בצבא.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

לא ולא - פשוט כמה שיותר מהר ללחוץ על הבלם, הזמן שלוקח לך להוריד מ D ל 2 הרבה יותר משמעותי לרעה ממה שכח הבלימה יתרום לך אחרי שאתה מוריד ל 2.

בבלימת חירום - לדרוך על הבלם.

UNO: אכן - בנעילת גלגלים אין היגוי. גם עם מסובבים את ההגה - הרכב ממשיך ישר ביכוונו. בישביל זה המציאו את ה ABS - לאפשר היגוי גם בבלימת חירום.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
ארז לא דיברתי על בלימת חירום שההגה לא עובד דיברתי שבזמן נעילת גלגלים ההגה לא עובד,

וזה הגיוני מאוד שאם כל הגלגלים מחליקים ולרכב אין שום אחיזה למשל בגשם אז סיבוב הגלגלים לא ישפיע על כיוון הנסיעה.

ואת זה לומדים אפילו בנהיגה מונעת על אינטר\אביר בצבא.

אתה לא אמור לנעול גלגלים בבלימת חירום, עכשיו אני מבין למה יש כל כך הרבה תאונות שרשרת.

בשביל זה המציאו את מערכת העצבים ואת המוח האנושי, כדי שתוכל להרגיש את הבלמים. (ולא לנעול גלגלים כמו רובוט)

השלב הבא הוא לסובב את ההגה בצורה בינארית בסיבובים?

פורסם

ALON_A

אני לא מדבר קודם להוריד ל2 ואז לבלום.

תוך כדי בלימה - לא כדאי למשוך ידית ל2?

זאת הרי לא פעולה מסובכת - כולה לתת משיכה בידית (לא צריך אפילו ללחוץ על הכפתור).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

ארז,

כידוע במערכות ABS אין נעילת גלגלים. :) קשה מאוד לא לנעול גלגלים בבלימת חירום כי זה האינסטינקס. צריך להיות נהג מאוד מיומן ובעל עצבי ברזל על מנת להרגיש מתי הגלגלים ננעלים ולהסיט את ההגה כשקופץ לך ילד לכביש. לכן המציאו את ה ABS בכלל.

מי שטען שבלימת חירום מבצעים גם בעזרת המנוע צדק. כי אם אתה לא לוחץ על הקלאץ' בזמן בלימת חירום, ישנה גם בלימת מנוע. אם לוחצים על הקלאץ' בזמן בלימה, בעצם לרכב יש יותר אינרציה כי העברת הכוח מהמנוע לגלגלים מנותקת.

לכן בבלימת חירום לוחצים רק על הבלמים.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...