Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הח"כים חסמו כביש - ויישפטו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3341057,00.html

אותי אישית נורא מרגיז ומקומם שח"כ חושב שמותר לו הכל. מביישים את הכנסת ואת המעמד שלהם.

כרגיל, כסף חשוב יותר מחיי אדם (במקרה הזה, חסימת תנועה בבוקר בכביש עמוס היא סיכון בטיחותי ממדרגה ראשונה).

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

היה לי הכבוד לעמוד בפקק המפוקפק הזה :?

יצאתי מהבית בכוונה מאוחר כי ידעתי שאני צריך להכנס לכביש החוף והעדפתי להמנע מלנסוע בשעות העומס. באמת הפתיעה אותי העובדה שהכביש היה פקוק בשעה יחסית מאוחרת (איזור 10:00).

פשוט חוצפה מצידם.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

500 הרוגים בתאונות דרכים בכל שנה.

חצי מדינה מתחת לקו העוני.

מערכת החינוך מתדרדרת משנה לשנה.

צה"ל מעריך שיש סיכוי למלחמה בקיץ, אבל לא בטוח שהוא מוכן אליה.

ועל איזה נושא בוער הולכים להפגין עד כדי הפרעה לציבור שני חברי הכנסת האידיוטים האלו?

על כיסם של נהגי הליסינג.

תגידו לי? כמה דפוק בן אדם יכול להיות, ועדיין להכנס לכנסת?:evil:

אז למקרה שמישהו ייתקל במי מהם ברחוב ולא יזהה אותם (כי הם שני כלומניקים) הרי לכם תמונותיהם:

כבוד חבר כנסת ישראל יואל חסון (קדימה):

hasson_yoel.jpg

כבוד חבר הכנסת סטס מיסז'ניקוב (ישראל ביתנו):

miznikov_stas.jpg

זהו. הם השיגו מה שהם רצו וקיבלו את הפרסום שלהם, נקווה שעכשיו יהיה לנו מהם שקט ושלא נזכה לראות אותם עושים עוד קדנציה.

חבל שפנסיה לכל החיים על הקדנציה העלובה הזו הם כן יקבלו. מהכיס שלי ושלך.

ואם מישהו נתקל בהם ברחוב בטעות ויזהה אותם בזכות התמונות - אנא מכם, גשו אליהם ונקשו על מצחם תוך שאתם צורחים להם "תגיד לי, אתה דפוק?!?!?!".

מפגינים בשביל הליסינג. במדינה עם צרות כמו שלנו.

פורסם

בושה וחרפה נקודה.

איך קורה כזה דבר איך יש להם תלונות לאנשים האלו שבנו בשבילם בונקר של ק"מ מתחת לאדמה מהכסף שלנו רק כדי שאם תנחת פה פצצת אטום ה"מלאכים" האלו ינצלו.

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

אישפוז, לא יכולתי לבטא יותר טוב את מה שאמרת. זאת בדיוק הדעה שלי.

ולחשוב ששני אלה מקבלים כסף ממני. נקווה רק שהשופט יטפל בהם כראוי.:evil:

Veni Vidi Vici

פורסם
500

מפגינים בשביל הליסינג. במדינה עם צרות כמו שלנו.

זה לא כלכך פשוט. ישנו מעמד לא גדול במיוחד, של אנשים משכילים ועובדים, שהביאו לצמיחת הכלכלה בעשור החולף, וגורמים לזרימה חסרת תחליף של כסף ומשקיעים זרים. נעזוב לרגע את הציניות הרגילה - שאני שותף לה - לגבי מוסר ורמת העבודה בחברות ההיי-טק; האנשים האלו עדיין נושאים בעול מס עצום, ועכשיו הוא הולך לגדול משמעותית. זה כלל לא משנה אם יש עיוות או אין, אם המצב ישתפר או לא - בשורה התחתונה, האנשים האלו עלולים לשלם עוד 1000 שקל לחודש מהנטו שלהם למדינה. ונניח לרגע לאלו שבאמת יחטפו, בעלי משכורות נמוכות יותר עם רכבי שירות (HOT, YES, וכו').

זה מעמד ללא לוביסטים, ללא ועדים וללא ארגונים ששומרים על זכויותיו. אני לא חושב שחברי הכנסת היקרים (תרתי משמע) הצטרפו למאבק כי באמת אכפת להם, אלא כי אולי, רק אולי, הם חושבים שיש כאן איזושהי הזדמנות לרווח אלקטרולי ברור ומיידי. נו, אבל את זה כולנו ידענו.

פתרון לבעיית העוני זה דבר נהדר, אבל מה שהמדינה עושה זה להנחית מכה אחר מכה על המגזר החשוב ביותר שלה, ומחכה לראות את הK.O מופיע על המסך.

מאחורי המונח "נהגי הליסינג" ישנם אנשים שעובדים קשה (ושוב, נניח לציניות רגע) ורחוקים מלחיות בפאר והדר. משום מה, לאנשים - או מגזרים - שלמים נדלקת המנורה האדומה ברגע שחלק מהעם מצליח, אולי, להרים מעט את הראש מעל המים ולשאוף אוויר. הם דואגים להחזיר לו את הראש בחזרה.

ואגב, זה מצחיק, אבל אני בעד השינוי המוצע, פשוט הרפורמה הזו צריכה להיות מלווה בהפחתת המיסים על רכב חדש לרמות מקובלות במערב, אבל על זה אף אחד באוצר לא דיבר.

ואגב 2 - זה עיסוק הרבה יותר ראוי ונאות מאשר קרנבל מצעד הגאווה שהיה כאן.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

לא נראה לי שזה הגיע עד כדי שוחד, אבל גם לי אין ספק שלחברות הליסינג יש לוביסטים טובים מאוד ויקרים מאוד בכנסת.

לוביסט הוא אדם שמקבל כסף כדי להשפיע על חברי כנסת ולהטות את בית המחוקקים לטובת האינטרסים של מי שמשלם לו.

הדבר הכי קל הוא למצוא חברי כנסת מהשוליים של המשכן, כאלו שיודעים שאף אחד לא שמע עליהם והתחת שלהם מרגיש איך הוא הולך להפרד מהכסא בבחירות הבאות, ולגייס אותם לטובת מאבק שישרת בעלי הון או קליקה מסויימת. בתמורה לפעילויותיהם הם מקבלים פרסום, דבר שיעזור להם להכנס לתודעה ולהשאר במשכן.

לפעמים זה מגיע עד כדי השפעה על סדר יום של ועדות ואפילו על חקיקה. בדיונים על נושאים שקשורים לרגולציה של שוק התקשורת או הבנקים, פשוט גועל נפש לראות כמה לוביסטים בוחשים בקלחת.

מה יש לנו לעשות נגד זה? פשוט מאוד. להיות אנשים חכמים ולהתייחס לפרסום גם כפרסום שלילי.

מה שעצוב זה שנדיר שזה עובד. וחברי כנסת "מפורסמים" כמו רוחמה אברהם (זאת שמפרסומים זרים משתמע שלכאורה כביכול היא היפופוטם עם חציל בתחת) יישארו בתודעה ובמשכן ופרלמנטרים משובחים כמו אילן גילאון נמצאים בחוץ ומחפשים ממה להתפרנס.

אז יואל חסון וסטס מיסז'ניקוב זכו להכנס לתודעה שלי. אני מכיר אותם עכשיו, אבל הם מסומנים אצלי עכשיו בתור רוחמות.

פורסם

כלומר, אתה פוסל על הסף את העובדה שיתכן שהם פשוט ניצלו את ההזדמנות בשביל להתקרב לקהל מצביעי "שינוי" לשעבר, מעמד הביניים שחוטף מכל הכיוונים? אופרטוניזם, אין ספק, אבל כזה לגיטימי, לא?

אתה צריך ללכת רחוק עד שוחד מחברות הליסינג בשביל לתרץ את הפעילות שלהם? לא נראה לי. נראה לי שהם מחפשים להכות גלים בקהל שבאמת נשאר לבד הפעם. העובדה שהם הפרלמנטרים הראשונים שמתגייסים לטובת הציבור הזה אומרת כמה דברים (בין היתר, על מידת הנאמנות הנמוכה שלו, אבל לא רק).

ואם כבר קונספירציות, הרי שאם יש כאלו, הן חורגות הרבה מעבר לשוק הליסינג וממשיכות אל נבכי מגזר הבנקאות, שכיום מממן בשמחה כל מכונית ומכונית מאלו שאתה רואה עם מדבקות חברה, והולך לאכול אותה חזק ברגע שהמכאניזם הזה יפגע והציים יפורקו.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם
זה לא כלכך פשוט. ישנו מעמד לא גדול במיוחד, של אנשים משכילים ועובדים, שהביאו לצמיחת הכלכלה בעשור החולף, וגורמים לזרימה חסרת תחליף של כסף ומשקיעים זרים.

תפסיק לבלבל את המוח עם נתונים לא רלוונטים. אין שום סיבה שמי שמקבל רכב מהעבודה, דווקא הוא ייזכה להנחה בתשלום מס על ההטבה, ללא קשר לשכרו, לתפקידו, להשכלתו או לכל דבר אחר.

שום סיבה.

זהו עיוות כלכלי שיצר עיוותים כלכליים אחרים בשוק הרכב ובשוק העבודה.

רוצים להוריד מיסים לבעלי הכנסות מסויימות - שישנו את מדרגות המס (אני בעד!).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
תפסיק לבלבל את המוח עם נתונים לא רלוונטים. אין שום סיבה שמי שמקבל רכב מהעבודה, דווקא הוא ייזכה להנחה בתשלום מס על ההטבה, ללא קשר לשכרו, לתפקידו, להשכלתו או לכל דבר אחר.

שום סיבה.

סליחה, נתונים לא רלוונטים ??

עובדה היא שמגזר זה אשר נהנה מרכב הליסינג הינו מגזר יצרני ותורם , ואחראי על הצמיחה הכלכלית במשק, ודרך אגב רובו ככולו משלם עלות ליסינג מלאה שמגיעה ל 4850 ש"ח ברוטו..

מדינה לעיתים עושה את החשבון הפשוט שעיוות מס, שכרו בצידו , ותורם להנעת גלגלי המשק כאשר הוא מניע גלגלים נוספים.

ראה מפעל אינטל בקרית גת, כמה אנשים ניזונים היום מהשקעה אדירה של מדינת ישראל (כ 3 מיליארד דולר מענקים..).

שוק הליסינג מגלגל תעשיית מליונים, ומעסיק אלפי אנשים, רוצים רפורמות בליסינג , אין בעיה צריך לעשות את זה בחוכמה על מנת למנוע זעזוע כל כך גדול במשק שכולנו נשלם עליו.

את זה משום מה כולכם מסרבים לראות.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אני שומע מה אתה אומר וזה נשמע לי כמו "אוי אוי אוי, הייתי ילד טוב ורוצים לקחת לי את הצעצוע!".

בסדר, אז הסכמנו שיש עיוות במדיניות הליסינג אבל אתה טוען שמדובר בעיוות מוצדק.

בסדר. טענה לגיטימית. הויכוח הזה ניצת מעל דפי הפורום פעם בכמה שבועות.

אבל אם נחזור לנושא השרשור -

במדרג העוולות הנוראיות המתרחשות יום יום במדינת ישראל, העוול הנורא שעומד להגרם לצרכני הליסינג במידה והעיוות המיטיב עימם יוסר - האם עוול זה מדורג במקום מספיק גבוה כדי ששני חברי כנסת יעברו על החוק במטרה להפגין נגדו?

איך זה שאני שומע את שמות שני חברי הכנסת האלו בפעם הראשונה עכשיו?

אם הם כאלו נמרצים ונלחמים נגד עוולות איפה הם היו בזמן שביתת הרעב של חולי הסרטן? איפה הם היו בזמן מחאת המילואימניקים אחרי המלחמה?

סלח לי, מדובר בשני ח"כים שמנסים לתפוס טרמפ על אינטרס משותף של חברות הליסינג ושל צרכני הליסינג להינות מפרצה במיסוי.

בתור אחד שנהנה מהפרצה הזו אתה יכול להנות מכך ששני ח"כים מצטרפים למאבקך אבל אל תנסה להסוות את זה במילים יפות - מדובר בחגיגה של ציניות ולא בחגיגה של ציונות.

כשזה בא מצד האינטרסנטים הנהנים מכך זה לגיטימי אבל כשזה בא מצד שני ח"כים זה מכוער.

פורסם

שום סיבה.

לבלבל את המוח? מילא, אם כי מוזר לי לראות התבטאויות כאלו דווקא ממך.

בכל מקרה, כולנו יודעים מי האוכלוסיה שעל הכוונת, בוא לא ניתמם. במקרים האלו, יש "חכם" ויש "צודק". בעוד שהרפורמה הזו בהחלט נופלת תחת "צודק", אני לא חושב שזה חכם. האינטראקציה הכלכלית של המדינה מול אזרחיה לא מתבססת על צדק, אלא על קבוצות לחץ וכיפופי ידיים.

רק בשביל להכניס דברים לפרופורציה - התעשיות הבטחוניות, מעוז הריקבון והבינוניות, מפסידות בכל שנה סכומים מאותו סדר גודל שהרפורמה הזו אמורה להכניס (כמובן שיש גם הצלחות בתעשיה הבטחונית, אבל סטטיסטיקה פשוטה מראה שכל מערכת שישפכו עליה כאלו משאבים בסוף תייצר משהו טוב, אפילו אם רק בטעות). ההפרטה שלהם נחסמה בימים אלו על ידי עמיר פרץ, בשם הועדים, ובנתיים המדינה משלמת את החשבון.

אז, מדוע שני חברי כנסת שמתגייסים לטובת ציבור כזה או אחר נהפכים לאוייבי העם?

אתה רוצה שנדבר על סיבות? אין שום סיבה לקצבאות המוגזמות, לתשלומים לחרדים, למיסוי המופרך על כל דבר בחיינו - בין אם בעבודה או ברכישה - לשחיתויות וכן הלאה. אין סיבה לכל אלו, והם עדיין מתקיימים. שוב, קבוצות לחץ וכו'.

ואגב עניינים של "צודק" ו"חכם" - איזה צדק יש בכך שהמדינה תתן הטבות מס ומענקים, כמעט בכסף מזומן, לחברות כמו אינטל וישקר (והמהדרין יוסיפו כאן - בזמן שיש אנשים רעבים וחולים וכו'). כמובן שאין בכך צדק, אבל בשיקול קר של עלות-תועלת, זה דבר חכם לעשות (ואפילו על זה יש ויכוח). מדוע תמיכה כלשהי בציבור עובדי ההיי-טק לא מתקבלת באופן דומה? צדק, אתה אומר?

כאמור, לרגע אין לי עוררין על כך שמדובר ברפורמה צודקת (אבל לא בהכרח חכמה), ואני בעד חניקת ציי הרכב בסופו של דבר. אבל כאן מדובר בסך הכל על גביית מס נוסף מאוכלוסיה חזקה על הנייר, אבל חלשה מאוד כשמדובר בלדאוג לאינטרסים של עצמה.

• תוכן חדש...