Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעידות בעמידה (פיג'ו 406)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לפורום!

יש לי פיג'ו 406 ST שנת 2001.

מאז רכישתה לפני כשנתיים שמתי לב שישנן רעידות באוטו בעמידה כאשר תיבת ההילוכים נמצאת במצב 'D'. הרעידות מפרעיות מאוד וגורמות לאי נוחות במיוחד בעמידה בפקקים. כשרכשתי את הרכב חשבתי שמדובר בתושבות מנוע ולכן לא ייחסתי חשיבות לבעיה. תושבות המנוע הוחלפו אך הבעיה לא שופרה.

כאשר מעבירים ל-'N' הרעידות מפסיקות כמובן. גם כאשר שמים ב-'R' ישנן רעידות אך פחות משמעותיות מבמצב 'D'.

עזיבה קטנה של הבלמים (התחלת נסיעה איטית) מעלימה לחלוטין את הרעידות.

האם זוהי התנהגות טיפוסית של הגיר? האם ניתן לעשות טיפול על מנת למנוע או להחליש רעידות אלו?

פורסם

שאלה דומה נשאלה לפני כמה ימים בפורום אחר, לגבי לנטיס. שם לא ניתנה תשובה. מידי פעם אני מרגיש תופעה דומה אצלי, ולי יש רובר 25 סטפטרוניק (ומוסך מורשה אמר שאין כל בעיה).

משום שמדובר על שלושה רכבים שונים, אני מניח שלא מדובר בכשל סדרתי. בכל מקרה, נחכה לתשובת מומחים...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

יש אצלי דבר דומה ב-306, האם הרעידות חזקות יותר כאשר המזגן עובד מאשר ללא מזגן?

והאם הרעידות באות לידי ביטוי בהגה?

אצלי התופעה קיימת כמעט רק עם מזגן (באופן מורגש) ותושבת מנוע עליונה לא היתה הפתרון לכך...

יש לי כמה תאוריות.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם
יש אצלי דבר דומה ב-306, האם הרעידות חזקות יותר כאשר המזגן עובד מאשר ללא מזגן?

והאם הרעידות באות לידי ביטוי בהגה?

אצלי התופעה קיימת כמעט רק עם מזגן (באופן מורגש) ותושבת מנוע עליונה לא היתה הפתרון לכך...

יש לי כמה תאוריות.

הרעידות באות לידי ביטוי בכל הרכב. הן מורגשות כמובן בהגה אך גם בכסא הנהג.

הרעידות טיפה יותר משמעותיות כאשר המזגן דולק.

דרך אגב - בעבר היה לי רכב שרעד כאשר המזגן עבד משום שהמאורר של הרדיאטור תמיד עובד כשהמזגן דולק והרעידות הגיעו מהמאורר שלא ישב טוב. במקרה הנוכחי זה לא המצב שכן גם כשהמאורר של הרדיאטור כבוי (בדקתי עם מכסה מנוע פתוח), הרעידות קיימות.

פורסם

מדובר כנראה ברעידה עקב זיוף מנוע בסרק, סל"ד מנוע נמוך בסרק שזה פחות סביר מכוון שמדובר ברכב מוזרק, או תושבות מנוע עייפות / קרועות.

• ספונסר פורום
פורסם

הרכב הזה רועד אין מה לעשות ,למרות שהחלפת תושבות מנוע כולל תושבת גיר שמתחת למצבר מפחיתות את הבעיה בצורה רבה ,אבל כמו שאמרתי הרכב הזה רועד אין תתרגל.

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
הרכב הזה רועד אין מה לעשות ,למרות שהחלפת תושבות מנוע כולל תושבת גיר שמתחת למצבר מפחיתות את הבעיה בצורה רבה ,אבל כמו שאמרתי הרכב הזה רועד אין תתרגל.

ואני לתומי חשבתי שהשרשור עוסק בדייהטסו שרייד. :-)

פורסם

לחבר שלום

בדוק דליפת ואקום ממגבר הבלם,צנרת ,שסתום מתפורר סדוק ,כיון שהרעידות מופיעות אך ורק בשעת בלימה

יגאל

• ספונסר פורום
פורסם

אין קשר לפעולת הבלם עצמה ,הרכב רועד בבלימה בגלל ההתנגדות הרבה לסיבוב מצד ממיר המומנט (כניסה סלד סרק יציאת סיבוב אפס)כשהרכב מתחיל להתגלגל ההתנגדות מצד ממיר המומנט יורדת ,המנוע הזה מנוע מצויין אך אינו מאוזן בסרק ורועד ,כנראה גם שילוב של תושבות לא מוצלחות וזה עובר לרכב ,וחבל כי זה דבר שאתה לא מצפה מרכב ברמה הזאת.

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...