Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תורת הרכב של מינץ'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

בטח כולם מכירים את הספרים של מינץ' ובמיוחד את תורת הרכב שלו (חלקים א,ב וג); אכן ספרים מעולים ללמידה בסיסית ועומקית של כל תורת הרכב .

ספרים אלו עם חלוף השנים הולכים ונעלמים וקשה מאוד להשיגם , לדעתי הם כבר לא מיוצרים כמה שנים טובות ויותר ,ועד היום אין ספרים שמתקרבים אפילו לספרים שלו . וזה קצת בעיה לדור הצעיר שרוצה ללמוד את תורת הרכב ולהתמצא בתחום .

מזה כמה חודשים אני מחפש בכל מיני מקומות את הספרים שלו אך לשווא והתחלתי להתייאש כבר ולכן החלטתי לשאול כאן בפורום אם מישהו יודע איכן ניתן להשיגם או אפילו אם מישהו מוכר אותם ..אשמח לשמוע תגובות בנושא .

תודה ושבוע טוב.

פורסם

אני לא מכיר את הספרים האלו,

אבל אם מדובר על ספרות באנגלית - תנסה לחפש באתרי אינטרנט מחו"ל.

אם מדובר על ספרות בעברית - תנסה לברר מי הייתה חברת ההוצאה לאור של הספר, ותפנה אליהם.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• ספונסר פורום
פורסם

אבי שיזכה לחיים ארוכים הוא מורה להסמכה לניהול מוסך.

יש לנו בבית סט למכירה של תורת הרכב ותורת המנוע(הכחול והכתום).

במידה ומעניין אותך צור קשר בפרטי.

אורן בן סימון

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לק"י

יש מצב שיש למישו את הספרים לקניה ממנו

או לחילופין את הספרים הקבצים שניסרקו או לא יודע מה עוד יכול להיות

אשמח לכל דבר שיביא לי את הספרים האלו

פורסם

לאבא של חברה שלי יש את כל הסדרה הזאת (או לפחות חלק ניכר ממנה) בבית.

מעלעול קצר עולה שאכן מדובר בספרים המציגים טכנולוגיה שקצת לא תואמת את המציאות כפי שהיא כיום.

לא נראה לי שהוא ימכור את הספרים או בכלל ישאיל אותם, אבל אני מניח שלא תהיה לו בעיה אם אצלם כמה עמודים.

יש פרק ספציפי שאתה מחפש?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

יש לי את כל הסדרה...היה יותר נכון עד שסיימתי הנדסאים השבוע ונאלצתי לצערי הרב להחזירם למכללה.

בכל מקרה לא בעיה להשיג תחפש בספריות או פה ברשת אני בטוח שיש לעוד הרבה אנשים.

בהצלחה!

פורסם

תורת הרכב של מינץ הודפסה פעם אחרונה בשנות השבעים יש ברשותי את חלק א' (מערכת העברת הכוח) פעמיים חלק ג' (מערכת ההגה והבלם) ותורת המנוע של מינץ חלק ג' (מערכת אספקת הדלק, מערכת הקירור ומערכת הסיכה) יש ברשותי עוד ספרים בתחום מכניקה הנדסית ורכב. פרטים בה"פ. גם אני השבוע מסיים הנדסאים (סוף סוף).

!you ate today? thanks to the farmer

חימושניק פנתר הוא חימושניק מאלתר!

פורסם
תורת הרכב של מינץ הודפסה פעם אחרונה בשנות השבעים יש ברשותי את חלק א' (מערכת העברת הכוח) פעמיים חלק ג' (מערכת ההגה והבלם) ותורת המנוע של מינץ חלק ג' (מערכת אספקת הדלק, מערכת הקירור ומערכת הסיכה) יש ברשותי עוד ספרים בתחום מכניקה הנדסית ורכב. פרטים בה"פ. גם אני השבוע מסיים הנדסאים (סוף סוף).

מזל טוב :wink:

פורסם
יש לי את כל הסדרה...היה יותר נכון עד שסיימתי הנדסאים השבוע ונאלצתי לצערי הרב להחזירם למכללה.

בכל מקרה לא בעיה להשיג תחפש בספריות או פה ברשת אני בטוח שיש לעוד הרבה אנשים.

בהצלחה!

גם לך :wink: , איפה למדת?

!you ate today? thanks to the farmer

חימושניק פנתר הוא חימושניק מאלתר!

פורסם

אם אתה מעוניין בספר המכיל את כל התורה שכתובה במינץ ואף עדכני לימינו, באנגלית, אני ממליץ על הספר BOSCH AUTOMOTIVE HANDBOOK. זה הספר הטוב ביותר לתורת הרכב, המנוע והחשמל הבסיסית הקיים כיום, לדעתי.

פורסם

לחבר שלום

קודם כל הכבוד על הבעת הענין בסיפרות טכנית

ישנו ספר חדש הנקרא "אוטוטרוניקה" (של שקד) ,ההוצאה ההפצה מתבצעת על יד מכללת "עתיד" התקשר לאחד הסניפים וברר מחיר כ 150 שח

הספר מאגד בתוכו את שתי העולמות המכני והאלקטרוני ,כתוב בצורה יפה כולל שלל תמונות

סוקר את מערכות המנוע,ההינע ,המתלים ,בלמים ,הגה כולל כל הסוגים יתרונות וחסרונות

מערכות הזרקה מהמכנית ועד ההמוטרוניק רב נקודתי ,כמובן מבנה ועיקרון פעולה

ABS ASC ניהול גיר אוטומטי

ועוד

יגאל

פורסם

BOSCH AUTOMOTIVE HANDBOOK כשמו כן הוא - handbook כלומר ספר עזר לבעל המקצוע או המהנדס, שמכיל תקצירי מידע, נוסחאות, המרת יחידות וכו'. אני נעזר בו לפעמים.

ממש אין קשר בינו לבין סדרת הספרים המצויינת של מינץ שהינם ספרי לימוד של ממש עם הרבה יותר פירוט. הגיל ניכר בהם, אבל התאוריה הבסיסית עדיין נכונה.

• תוכן חדש...