Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי מגבר 4 ערוצים כאשר 2 ערוצים מחוברים לטוויטרים ו 2 ערוצים מחוברים למידים.

המערכת עובדת בתצורת 3-way ללא קרוסים פאסיביים, כאשר כל החיתוכים נעשים מה HU.

הבעיה שלי היא כזאת אני שומע לעיתים "רשרוש" כמו זיוף מהטווטרים. כאשר אני נמצא בווליום בינוני לגבוהה. התחלתי לאבחן את הבעיה:

בשלב ראשון השתקתי את היציאות של המידים והסאב מה HU והשארתי רק את הטווטירים לנגן.

שמתי לב שהם מנגנים נקי מאוד עד לווליום גבוהה.

לאחר מכן הפעלתי את היציאות של המידים ועשיתי "השתק" ליציאות של הטווטרים, ונוכחתי לשמוע שלמרות שאין שום כניסת אאודיו לטווטרים עדיין יש את הרשרוש כאשר אני מגביהה.

חשבתי שכעת מדובר בבעיה ב HU.

לאחר מכן הוצאתי פיזית את כניסות ה RCA של הטווטרים והפעלתי שוב. (כמובן שה RCA של המידים נשאר מחובר והוגבר על מנת לשחזר את הבעיה.

שמתי לב שעדיין יש את רשרוש של זיוף, על אף שה RCA לא מחובר ולכן לא אמור לצאת כלום מערוצי המגבר של הטווטרים.

ניסתי לשנות ולשחק עם הערוצים - העברתי רמקולים בין ערוצים כדי לבדוק אולי יש ערוצים לא תקינים...אבל הרשרוש נשאר.

כמובן וידאתי שהסאונד שמגיע למגבר "נקי" ללא עיוותים, ואפילו הנמכתי את הווליום בצורה משמעותית במכשיר והגברתי קצת את הגיין במגבר.

כמו כן רכיבי המערכת ברמה גבוהה - מכשיר DEH-P880PRS, רמקולים Morel Elate ומגבר

מהסדרה הכי גבוהה של אלפיין - PDX.

כפי שזה נראה יש מעיין סוג של "זליגה" בין הערוצים.

הרשרוש שנשמע כמו זיוף מגיע לערוצים שאפילו לא מחוברים, ועוד כאשר שומעים סאונד נקי ללא עיוותים מהערוץ המחובר למגבר.

מישהו יודע למה זה קורה? מה ניתן לעשות?

השמיעה של המערכת ברמה גבוהה ודבר זה מפריע לעיתים.... וכמובן לא נותן להשיג SQ מקסימלי.

אשמח אם מישהו יודע על מה מדובר ויוכל לעזור,

תודה רבה רבה אנשים......

בקרוב זה מגיע....ה THESIS!!!!!!! פרטים בהמשך...

פורסם

רשרוש כמו זיוף מהטוויטרים?

למה הכוונה?

אם הרעש הוא בעצמה נמוכה יותר מהמוזיקה , תבדוק שהכבל פלוס , לא עובר צמוד או ביחד עם ה RCA למגבר

כבל פלוס מעביר בתוכו חשמל , שיוצר השראות חשמליות שיכולות להפריע לאות לעבור בתוך ה RCA בצורה נקייה למגבר.

זוהי רק אבחנה אחת

אמנם פירטת על הרשרוש , אך לא ציינת איזה [נשמע מוזר , אבל יש המון סוגי רשרוש]

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
לאחר מכן הוצאתי פיזית את כניסות ה RCA של הטווטרים והפעלתי שוב.

leonm12,

1. איפה ניתקת את יציאות ה - RCA, במגבר? או ב - HU? אם ניתקת אותם ב - HU, תנסה לנתק אותם במגבר. מה קורה עכשיו, האם הרעש נעלם?

2. כאשר ה - RCA של הטוויטרים מנותק והמערכת פועלת, נסה לכוון את פוטנציומטר ה - GAIN של המגבר של הטוויטרים כך שהחירחור יעלם.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

אין ספק, בעיה מרגיזה.

עשית בדיקה מעמיקה. אין לי כמובן אפשרות להבין את הבעיה במלואה בשלט רחוק דרך המסך והמקלדת אבל ההשערות שלי הם אלו:

1. כמו שאמרת, יש זליגה בין הערוצים, שככל הנראה מתבצעת במגבר לדעתי (לא מכיר את המגבר הזה ספציפית אבל אני יכול לאמר לך שזה לא מסוג המגברים שהייתי מתקין אצלי (אבל מי שמכיר אותי יודע עד כמה אני חולה נפש...:-D )

בכל מקרה זה מה שקורה עפ"י הבנתי אצלך, אם הבנתי אותך נכון - הטוויטרים מחוברים ישירות אל המגבר. ה RCA של ערוצים אלו מנותק, ואילו עדיין נשמעים רעשים.

2. אופציה שניה, פחות סבירה לדעתי, היא שקיימת השראה אלקטומגנטית בין קבלים קרובים של המידים וה טוויטרים. זה קצת לא סביר אבל ייתכן. תנסה להרחיק פיסית את הטוויטר מהמיד לכל אורך הקבל ותראה אם התופעה חוזרת. או פתרון פשוט יותר (בכדי לא לפרק את כל ההתקנה...) - תחבר בקבל קצר אחר, רק את הטוויטר בקרבת המגבר באופן שרחוק מכל קבל רמקול אחר. ותראה אם התופעה חוזרת.

אל תחשוב שזה שהמגבר שייך למותג ידוע, אומר בהכרח שהוא איכותי. הדבר יכול להיות נעוץ באיכות ירודה של הגברה.

אבל אלו רק השערות. שלו בטוח יוכל לתת חו"ד מקצועית בתחום הזה. שלו?

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם

זה רק אני

או שquatro חוזר אחרי

:D

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

הרעש הוא לא השראה חשמלית.... כבלי החשמל וה RCA מותקנים כמו שצריך. (הרעש גם לא מתקרב לעוצמת הרמקולים)

הרעש שיוצא מהטווטרים הוא כמו צליל לא נקי, כמו רעש של טווטר שמתחיל לזייף בווליום גבוהה.

אני אתן דוגמה לבדיקה שתכסה את כל הנק' ותהיה לכם ברורה יותר על מנת לנסות לעזור לי:

מגבר 4 ערוצים, כרגע מחוברים אליו רק שתי כניסות RCA שמעבירים את התדרים של המידים.

מבחינת רמקולים שמחוברים למגבר מחוברים כרגע רק הטווטרים ליציאות האחרות.

ז"א לא מחוברים למגבר בכלל RCA של טווטרים (למגבר עצמו) והרמקולים (מידים) לא מחוברים כלל למגבר.

זה כמו שאני מחבר RCA לערוצי מגבר 1 ו 2 ומחבר טווטרים ליציאות 3 ו 4.

כאמור במצב כזה אני לא אמור לשמוע כלום מהטווטרים שמחוברים ל 3 ו 4.

מה שקורה אחרי זה אני מגביר ווליום (כמובן שאני לא שומע כלום משום רמקול במצב הזה), עד לווליום טיפה גבוהה ואז אני שומע את הרעשי זיוף האלה מהטווטרים. (במקביל לתדרי המוזיקה)

צריך לציין שגם בשלבשאני מתחיל לשמוע את הרעשים האלה, המגבר מקבל "סיגנל" נקי ללא עיוותים.

ניתן לראות את זה כאשר מחברים את המידים למגבר.

פורסם
זה רק אני

או שquatro חוזר אחרי

:D

אני אומר דבר אחר...ההשראה עלולה להגיע מקבל הרמקול של המיד אל קבל הרמקול של הטוויטר.

אבל מה שאתה אומר בהחלט יכול להילקח בחשבון. לא חשבתי על כך. אצלי די ברור, לאחר ניסיון התקנות שונות, שקבל הרמקול יופרד מקבל המתח כמה שאפשר. בהחלט יכול להילקח בחשבון.

בנוסף אני מעלה את האופציה של השראה בין ערוצים בתוך המגבר. מעניין מה שלו יוכל לומר בעניין.

פורסם

דווקא לפי מה שאני מכיר זה בסדר להעביר כבלי חשמל של הרמקולים יחד עם חיווט הפלוס של המגברים

כל עוד הם לא צמודים מדי ל RCA , אלא אם כן ה RCA מסוכך משהו טורבו!

ויש כאלה שמוגנים מאוד.

בכל מקרה , נחזור לנושא.

הרשרוש שהתכוונתי עליו לא אמור לעלות עם הווליום

אלא להשאר חלש וקבוע , בד"כ גם כשמערכת דולקת אך ה ווליום על 0 אתה תשמע אותו ממש בעדינות

מאיפה אתה בארץ?

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

בדג' שננתי המידים מנותקים לחלוטין לכן אין משמעות למרחק כבלי המידים לכבלי הטווטרים

פורסם

אם כך נשארו שתי אופציות:

1) קבל המתח (שיהיה ברור - קבל המתח המזין את המגבר!) קרוב לטוויטר/לקבל המוביל אל הטוויטר. גם אם הקבל המוביל אל הטוויטר, מנותק מהמגבר, עדיין עלול לקלוט השראה מקבל המתח העובר בסמוך אליו ויעביר אותה לטוויטר. דוגמא לכך ניתן לראות במקרים שקרוס פאסיבי נמצא קרוב לקבל מתח ומעביר יללת אלטרנטור אל הרמקולים.

2) מאחר וה RCA מחובר לערוץ 1/2 ואילו האלמנט המרעיש מחובר אל ערוץ 3/4 - עלולה להיות השראה בתוך המגבר איכשהו בין זוגות הערוצים האלו.

אלא שתי האופציות הנראות לי כרגע. קשה מאוד לקבוע זאת בשלט רחוק.

אגב, לא אמרת אם התופעה קוראת בשני הטוויטרים...זה ישנה את האבחון והאפשרות השניה תקבל סבירות גבוהה יותר.

אם אינך מבין - לך למתקין רציני.

בהצלחה

פורסם

זה קורה בשני הטווטרים במקביל...זה קורה בין כל הערוצים....

אני חושש שזו אולי בעיה חשמלית כלשהי

תודה

פורסם
מגבר 4 ערוצים, כרגע מחוברים אליו רק שתי כניסות RCA שמעבירים את התדרים של המידים.

מבחינת רמקולים שמחוברים למגבר מחוברים כרגע רק הטווטרים ליציאות האחרות.

ז"א לא מחוברים למגבר בכלל RCA של טווטרים (למגבר עצמו) והרמקולים (מידים) לא מחוברים כלל למגבר.

זה כמו שאני מחבר RCA לערוצי מגבר 1 ו 2 ומחבר טווטרים ליציאות 3 ו 4.

כאמור במצב כזה אני לא אמור לשמוע כלום מהטווטרים שמחוברים ל 3 ו 4.

leonm12,

המצב שאתה מתאר כאן הוא מצב לא טיבעי למגבר, ואתה גורם לו לנזק. לא מומלץ להכניס למגבר אות אודיו בכניסה, ולא לחבר לו רמקול ביציאה. אין למגבר לאן לפרוק את ההספק שהוא מייצר. זאת גם יכולה להיות הסיבה לזליגות. חבר את מידים ביציאות שלהם ואת הטוויטרים ביציאות שלהם, הכנס למגבר רק את תקעי ה - RCA של המידים והפעל את המערכת האם גם עכשיו יש רעשים מהטוויטר? אם התשובה היא כן, תנסה במצב הזה לגשר את המינוסים בלבד של כל תקעי ה - RCA, (בעזרת חוט חשמל קצר) ותראה מה קורה עכשיו, האם הרעשים מהטוויטרים עדיין ממשיכים?

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

• תוכן חדש...