Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשימת מגרשי מכוניות :

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עבור מי שצריך, להלן רשימת מגרשי המכוניות שגיבשתי, לאחר חיפוש בפורום ובאינטרנט.

1. אשמח לדעת האם יש מגרשים ידועים נוספים

2. אשמח לקבל המלצות חיוביות / שליליות לגבי המגרשים שברשימה

תודה !

ניו קופל, רוזנסקי 2 אזור תעשייה חדש ראשל"צ, טלפון : 03-9415555 , פקס : 03-9415555

אלבר (מליסינג) - פינת סחרוב לישנסקי א.ת החדש ראשון לציון, טלפון : 03-9414599

אוטו סנטר, הפטיש 6 נס ציונה מרכז פאוור סנטר, טלפון : 08-9302240 או 2332*, פקס : 08-9302299

אוטו פלוס, רח' פתח תקוה 4 נתניה, טלפון : 8329611 - 09, פקס: 8329612 - 09

סנטר קאר, רחוב אהרונסון 3 נתניה, טלפון : 09-8855557, פקס : 09-8855579

אוטו דיל, רחוב הלחי 40, בני ברק, טלפון : 1-700-700-866 או 03-5788555

רכבים מוריה, רחוב התנונה 5, תלפיות, ירושלים, טלפון : 02-6722110, פקס: 026722243

אוויס (מליסינג והשכרה), טלפון : 1700700222 או 2722*

טראפיק, הירקון 130 ת"א, טלפון 03-5249187, פקס 03-5230284

פורסם

כל מי שמוכר וקונה רכבים לפרנסתו מבחינתי נחשב כסוחר. לא הייתי שולל לגמרי קניית רכב ברוב המקומות שציינת, אבל הייתי נזהר ולוקח את הרכב לבדיקה במכון שאני בוחר + דורש לראות את הסטוריית הטיפולים של הרכב.

לרשימה שלך את יכולה להוסיף את מחלקות הטרייד אין של היבואנים השונים.

אסף

פורסם
כל מי שמוכר וקונה רכבים לפרנסתו מבחינתי נחשב כסוחר. לא הייתי שולל לגמרי קניית רכב ברוב המקומות שציינת, אבל הייתי נזהר ולוקח את הרכב לבדיקה במכון שאני בוחר + דורש לראות את הסטוריית הטיפולים של הרכב.

לרשימה שלך את יכולה להוסיף את מחלקות הטרייד אין של היבואנים השונים.

אסף

אההמממ..אההה....סליחה...מממ... לא היית לוקח את האוטו לבדיקה וכו' גם ממוכר פרטי?

ההבדל הוא שהסוחרים הגדולים הם תחת ביקורת כלשהיא ומחוייבות.

אגב, אוטודיל זו גם מחלקת הטרייד אין של צ'מפיון.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

הדגש היה על מכון בדיקה שאני בוחר מכיוון שרוב המגרשים מציעים דו"ח בדיקה מודפס (שנעשה מראש) או נותנים הנחה למכון בדיקה מסויים. פשוט צריך לנסות ולהימנע מה"יד המכוונת" שלהם. גם הרבה יותר קל להתמקח איתם עם דו"ח מודפס של מכון בדיקה מאשר חוות דעת בע"פ של בעל מקצוע.

לא כל רכב שהייתי קונה מבן אדם פרטי הייתי לוקח לבדיקה במכון. הדבר גם תלוי בסכום הרכישה, מורכבות או נדירות האוטו. יש סיכוי די טוב שהייתי מסתפק בבדיקה אצל המוסכניק שלי + הצצה של הפחח השכן.

וד"א, לא שללתי קנייה מסוחר. שניים מתוך שלושת הרכבים שיצא לי לקנות היו מסוחרים (ממחלקות טרייד אין) ועזרתי גם לבני משפחה לקנות מכוניות ממקומות כאלה.

אסף

פורסם

אני לא מבין...

ברור שע"פ המילון, סוחר הוא כל מי שמוכר רכבים (למשל),

אבל הכוונה שלי היא כשאתם אומרים להזהר מסוחרים, לאיזה סוג בדיוק ?

האם גם כל מגרשי המכוניות הגדולים נכללים בקטגוריה ?

פורסם

קח לדוגמא את המגרש של לובינסקי בראשון. לכאורה מדובר במגרש טרייד אין של יבואן פז'ו סיטרואן בישראל. יש שם עובד אחד מטעם לובינסקי (היבואן) שמוכר רכבי טרייד אין של פז'ו-סיטרואן ושאר העובדים הם סוחרים לכל דבר שמוכרים רכבים שונים שהגיעו אליהם בכל מיני דרכים (גם מפרטי וגם מהשכרה/ליסינג).

לפי דעתי בצורה גסה זה מתחלק לשלוש קטגוריות:

חברות השכרה/ליסינג

טרייד אין של יבואן

מגרשי מכירה/קנייה עצמאיים

השניים הראשונים עושים את רוב הכסף מפעילויות אחרות. חברות ההשכרה קונות את הרכב בזול מהיבואן (בד"כ הרכב פחות מאובזר) משכירות אותו למשך תקופה מסויימת ואז מוכרות אותו. היבואן לרוב עושה את הכסף ממכירת רכב חדש והפעילות של הטרייד אין אמורה להיות שולית.

לעומתם, המגרשים העצמאיים מתקיימים רק מקנייה ומכירת מכוניות וכידוע, כשקונים אז עדיף בזול וכשמוכרים אז ברווח. איך קונים בזול ומוכרים ברווח? נשאיר את זה לדימיון.

אסף

פורסם

לגבי מוריה בירושלים,

קניתי שם רכב לפני מספר חודשים , נאלצתי לקנות מסוחר כיון שחיפשתי משהו מאוד ספציפי ולא מצאתי מפרטי (קורדובה דיזל סטיישן ק"מ נמוך) ולהם היה בדיוק מה שחיפשתי,

סה"כ חויית הקניה היתה טובה , הם עושים כל מאמץ להפריך את סטיגמת סוחרי הרכב, אני לא יכול להגיד שזה הרגיע אותי ב100% אבל לפחות חלקית נרגעתי,

לקחתי את הרכב לבדיקה בצד השני של העיר , אבל גם שם הכירו את הסוחר ,

קיבלתי התחייבות לטרייד-אין עתידי,

אחרי מספר ימים התקשרו אליי לבדוק את שביעות רצוני כשהעלתי בעיה שלא עלתה בבדיקה הם מיד הציעו לתקן על חשבונם (איטום דלת פגום שגורם לרעש מחרפן...)

בקיצור היו בסדר, אבל אני בכל זאת ממשיך להעדיף רכב מפרטי....

יפתח.

פורסם

אם באמת אין ברירה, אז עדיף לקנות מחברות הליסינג וההשכרה המוכרות.

סתם דוגמא, ולא על מנת להכפיש :

אוטופלוס בנתניה יושב בתוך קראוון, מי אומר לך שמחר כשתתקלי בבעיה הקראוון עוד יעמוד באותו מקום ושיהיה לך עם מי לדבר?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

חבר קנה רכב מAV בצומת בית דגן ליד מסעדת אסא ומאוד מרוצה מהשרות והאמינות במקום וגם כאשר היתה לו טענה מסויימת טופל הרכב על חשבונם.

zx 1.8 coupe

פורסם

אודה למי שיסביר לי את ההגיון .

1:- מדוע ההורדה ממחיר מחירון גדולה יותר לרכב שהיה בעברו הרחוק בהשכרה ונמכר מיד פרטית מאשר במכירה הראשונה ישירות מההשכרה ?. האם בפועל השוק נוהג כך ?

2:- מדוע לרכב ליסינג , שאנחנו פוגשים באיזורי 4X4 בשבתות ( כי הבחור מההי-טק יודע שהמעסיק לא יריב איתו על הערה מחברת ההשכרה , שברוב המקרים גם היא תעדיף לא לריב עם חברה ששוכרת ממנה עשרות רכבים ותשתוק ,- הרכב ממילה יוצא למכירה מהר .) יש הפחתה קטנה יותר מלרכב השכרה , שבו הסבירות יותר גבוהה שהנוהג הוא פרטי המשלם מכיסו , ושאין לחברת ההשכרה שום סיבה לוותר לו על הנזק הכי קטן ? ולכן ישמור יותר על הרכב ?

פורסם
אודה למי שיסביר לי את ההגיון .

1:- מדוע ההורדה ממחיר מחירון גדולה יותר לרכב שהיה בעברו הרחוק בהשכרה ונמכר מיד פרטית מאשר במכירה הראשונה ישירות מההשכרה ?. האם בפועל השוק נוהג כך ?

2:- מדוע לרכב ליסינג , שאנחנו פוגשים באיזורי 4X4 בשבתות ( כי הבחור מההי-טק יודע שהמעסיק לא יריב איתו על הערה מחברת ההשכרה , שברוב המקרים גם היא תעדיף לא לריב עם חברה ששוכרת ממנה עשרות רכבים ותשתוק ,- הרכב ממילה יוצא למכירה מהר .) יש הפחתה קטנה יותר מלרכב השכרה , שבו הסבירות יותר גבוהה שהנוהג הוא פרטי המשלם מכיסו , ושאין לחברת ההשכרה שום סיבה לוותר לו על הנזק הכי קטן ? ולכן ישמור יותר על הרכב ?

.

ועוד שאלה.עסקאות ליסינג הם בדרך כלל לתקופה של 3-3.5 שנים.רכב נמצא בהשכרה בדרך כלל לא יותר משנה-שנה וחצי.האם רכב מליסינג לא עובר חיים קשים יותר?

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

• תוכן חדש...