Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעשה במגרש רכב רמאי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בתקופה האחרונה אני מחפש רכב וראיתי מכוניות גם ממגרשים.

עניינה אותי רנו מגאן שנת 2000 באחד המגרשים בפ"ת.

חתמנו עם המגרש על חוזה שהוא מתחייב בבדיקה על מנוע/גיר/שלדה.

שבוע שעבר לקחתי את הרכב לבדיקה ובבדיקה התגלה שלרכב יש פגיעה בשלדה מאחורה וגם פגיעה בקורת רוחב מאחור שכוללת כיפופים והלחמות.

החלטתי שאני לא רוצה את הרכב אלא אם כן המגרש מוריד את המחיר משמעותית.

המגרש לא מוכן להוריד את המחיר.

הוא החזיר לי את המקדמה ששילמתי ואמר לי שהוא צריך את הקבלה שהוא הביא לי למקדמה חזרה בשביל הספרי מס שלו וכשאני יביא לו את הקבלה הוא יחזיר לי את הכסף של הבדיקה.

ביום שלאחר באתי אליו עם הקבלה והוא אמר לי שאין לאוטו שאסי וביקש ממני שאני יבוא איתו למכון בדיקה ליד המגרש שלו שאני יראה לבוחנים איפה הפגיעה לפי מה שהראו לי במכון בדיקה.

נסעתי איתו למכון בדיקה ליד המגרש שלו ושם הם כנראה חברים שלו ישר העלו את הרכב על הליפט ואני הראתי להם את הפגיעה(כיפוף דיי קטן). הבוחנים שם אמרו שהם לא מחשיבים את זה בתור פגיעה בשאסי.

אני אמרתי לו שזה לא מעניין אותי, המכון בדיקה שלי קבע שיש שאסי ואני רוצה את הכסף על הבדיקה חזרה.

הוא לא מוכן לזה, הוא רוצה לקחת את הרכב למכון שלישי שיקבע אם יש שאסי או לא.

אני לא מוכן להסכים לזה, אני לא מתכוון לחפש מכון שיקבע שאין לאוטו שאסי.

כשאני ירצה למכור את הרכב אני לא יודע לאן הקונה ירצה לקחת את האוטו ולא יקח את הסיכון שהם יחשיבו את זה כפגיעה בשאסי. חוץ מזה שראיתי את הכיפוף בשלדה בעיניים שלי.

בנוסף, בסעיף ה"מנוע" בבדיקה יצא - לא תקין. עד עכשיו לא אמרתי לו על זה כלום אבל נראה לי שגם על סמך זה אני יכול לבקש ממנו את הכסף על הבדיקה חזרה.

מחר אני הולך אליו שוב, מה עושים עכשיו? לאיים עליו בתביעה משפטית? לאיים שאני אפרסם את הסיפור במקומונים באיזור שלו?

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

פורסם

לא היית צריך להסכים מראש ללכת איתו למכון "ליד המגרש", שהרי ברור שאלה חברים\אחים\שותפים\בני דודים שלו.

בכלל זה מגוחך להגיד על כיפוף בשלדה "זה קטן מידי". בד"כ קורות שילדה לא מתעקמות כמו סיכה, גם אם התאונה קשה יחסית.

יש לך את תוצאות הבדיקה מהמכון הראשון ? אם כן תגיד לו : או כסף חזרה או תביעה.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם
לא היית צריך להסכים מראש ללכת איתו למכון "ליד המגרש", שהרי ברור שאלה חברים\אחים\שותפים\בני דודים שלו.

בכלל זה מגוחך להגיד על כיפוף בשלדה "זה קטן מידי". בד"כ קורות שילדה לא מתעקמות כמו סיכה, גם אם התאונה קשה יחסית.

יש לך את תוצאות הבדיקה מהמכון הראשון ? אם כן תגיד לו : או כסף חזרה או תביעה.

הוא ביקש שאני יבוא להראות לו איפה המכה בשאסי. הוא טען שאין שום מכה.

השאלה אם יש דרך יותר מהירה לקבל את הכסף? כי תביעה לוקח המון זמן וכח.

אולי עדיף פשוט להגיד לו אני ילך עם זה למקומונים?

מקסים.

פורסם
לא קונים מסוחרים!!

* נראה לי אני צריך לשים את זה בחתימה, מרוב כל הפעמים שאני כותב את זה :)

יש סוחרים ויש סוחרים- אל תכליל, ישנם סוחרים הגונים ויש את אלה שמחפשים פראירים.

פותח השרשור נפל על סוחר שמחפש פראירים.

פורסם

מה קרה אביעד? עצבני אחרי הצום?

דווקא יש סוחרים ישרים וגם אם הסוחר הספציפי הזה לא זאת לא סיבה לישלול את כולם. לפותח השירשור, אני אשמח לשמוע את שם המגרש ובכל מיקרה תאיים בתביעה מישפטית.

לאיים עליו שתפרסם את הסיפור בעיתון לא מומלץ כי זה יכול להיתפרש כסחיטה ובמידה ותפרסם את הסיפור אתה חשוף לתביעת להוצאת דיבה,לשון הרע ומה עוד מיני פנינים...

אופק.

פורסם

דווקא יש סוחרים ישרים וגם אם הסוחר הספציפי הזה לא זאת לא סיבה לישלול את כולם. לפותח השירשור, אני אשמח לשמוע את שם המגרש ובכל מיקרה תאיים בתביעה מישפטית.

לאיים עליו שתפרסם את הסיפור בעיתון לא מומלץ כי זה יכול להיתפרש כסחיטה ובמידה ותפרסם את הסיפור אתה חשוף לתביעת להוצאת דיבה,לשון הרע ומה עוד מיני פנינים...

אופק.

בינתיים עד מחר, שאני ידע אם הוא מחזיר לי את הכסף או לא נראה לי שעדיף שאני לא אפרסם את שם המגרש.

להגיד לו שאני אפרסם את הסיפור בעיתונות זה סחיטה??? אתה באמת חושב ככה?

לשון הרע? דיבה??? על מה אתה מדבר??? סך הכל הכוונה לפרסם את החוזה בצמוד לתוצאות הבדיקה.

מקסים.

פורסם

שלא תבין לא נכון, אני ממש לא מנסה להיתנגח בך אבל אם תיסתכל על זה מצד ניטראלי (בית משפט לדוגמא) גם הוא יכול לטעון שמכון הבדיקה שאתה בחרת היו חברים שלך לדוגמא...

ברור לי שאתה צודק ואני מבין את הכעס שלך אבל אלו הם דברים אשר צריך לקחת בחשבון.

פורסם

אופק.

מה קורה אופק?

דווקא ממש לא עצבני, העניין הוא שכל עוד יש כמות לא מבוטלת של רמאים - כדאי לא להתקרב לכולם. למה לקחת סיכונים? הפורום (ולא רק) מלא בדוגמאות של אנשים שאכלו אותה, ובמקרה יש לי גם 2 קרובי משפחה שנכוו חזק!

חוץ מזה שאני לא מוכן לתת לאנשים להרוויח על הגב שלי. (הרי הם צריכים להרוויח מהמכירה).

פורסם
שלא תבין לא נכון, אני ממש לא מנסה להיתנגח בך אבל אם תיסתכל על זה מצד ניטראלי (בית משפט לדוגמא) גם הוא יכול לטעון שמכון הבדיקה שאתה בחרת היו חברים שלך לדוגמא...

ברור לי שאתה צודק ואני מבין את הכעס שלך אבל אלו הם דברים אשר צריך לקחת בחשבון.

אבל הוא מהתחלה הסכים שלוקחים את הרכב למקום שאני בוחר.

ואיך שאני מבין את ההסכם זה כולל בדיקה אחת ולא ניתוח סטטיסטי של כמה בדיקות.

מקסים.

פורסם
מה קורה אופק?

דווקא ממש לא עצבני, העניין הוא שכל עוד יש כמות לא מבוטלת של רמאים - כדאי לא להתקרב לכולם. למה לקחת סיכונים? הפורום (ולא רק) מלא בדוגמאות של אנשים שאכלו אותה, ובמקרה יש לי גם 2 קרובי משפחה שנכוו חזק!

חוץ מזה שאני לא מוכן לתת לאנשים להרוויח על הגב שלי. (הרי הם צריכים להרוויח מהמכירה).

תגיד, ואתה חושב שאנשים פרטיים לא מרמים??!?!?!??!?!?!

ולגבי הרווח, הבן-אדם עובד, מבזבז זמן בלקנות ולמכור את הרכב, למה שלא ירוויח?

מקסים.

פורסם

מקסים הוצאת לי את המילים מהפה...(לגבי התשובה לאביעד)

שלא תחשוב שאני נגדך, אבל תיסתכל על זה מהעיניים של השופט/ת

פורסם
תגיד, ואתה חושב שאנשים פרטיים לא מרמים??!?!?!??!?!?!

ולגבי הרווח, הבן-אדם עובד, מבזבז זמן בלקנות ולמכור את הרכב, למה שלא ירוויח?

יש פרטיים שמרמים - אבל אותם אפשר לפסול תוך 10 דקות.

לגבי הרווח על עבודה של בן-אדם - אם היו אומרים לך שהרווח מופרך לחלוטין - גם היית משלם?

אם הוא השקיע על הרכב 10 שעות (שזה המון! אם לרכב לא הייתה תאונה רצינית) והרוויח 4000 שקל - הוא הרוויח 400 שקל לשעה - שכר גבוה מאוד שמהנדסים בכירים (לדומגא) לא מרוויחים!

למה לתת לו כזאת משכורת?

פורסם
יש פרטיים שמרמים - אבל אותם אפשר לפסול תוך 10 דקות.

לגבי הרווח על עבודה של בן-אדם - אם היו אומרים לך שהרווח מופרך לחלוטין - גם היית משלם?

אם הוא השקיע על הרכב 10 שעות (שזה המון! אם לרכב לא הייתה תאונה רצינית) והרוויח 4000 שקל - הוא הרוויח 400 שקל לשעה - שכר גבוה מאוד שמהנדסים בכירים (לדומגא) לא מרוויחים!

למה לתת לו כזאת משכורת?

אני לא בטוח שזה 4000 שקל, אבל נגיד שכן.

דבר ראשון, זה לא בדיוק ככה. כי זה לא שהוא עבד על הרכב 10 שעות והנה הוא הרוויח 4000 שקל. מכירת רכב יכולה להמשך גם שבועות אם לא חודשים.

ועוד משהו, למה במוסך למשל, אני משלם מעל 200 שקל לשעה?

אבל עזוב, זה לא הדיון כאן בנושא הזה שפתחתי. השאלה מה עושים עם השוכר הספציפי והרמאי שנתקלתי בו?

מקסים.

פורסם
הוא ביקש שאני יבוא להראות לו איפה המכה בשאסי. הוא טען שאין שום מכה.

השאלה אם יש דרך יותר מהירה לקבל את הכסף? כי תביעה לוקח המון זמן וכח.

אולי עדיף פשוט להגיד לו אני ילך עם זה למקומונים?

זה לא מתפקידך להראות לאף אחד איפה יש או אין נזק לרכב. אתה לא מכונאי ולא בוחן מוסמך.

אם תגיד לו על המקומונים סביר להניח שהוא יצחק לך בפנים. לא רוצה ללכת לתביעה? תיהיה חכם פעם הבאה ולא תצטרך.

עשית טעות - תצא ממנה או שתשלם. (וכן, אני מבין שהוא מנסה לרמות\לספוק\לעבוד עליך, אבל עדיין נתת לדברים להתנהל בצורה לא נכונה).

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

• תוכן חדש...