Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דעתכם על מפרט מחשב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, רציתי לשאול מה דעתכם בנוגע למפרט הבא:

מעבד - intel 3.4 dual core 2*2m

לוח - asrock e-sata

זיכרון - kingston 2*512 667

כ.מסך - sapphire x1600 pro 512mb pci-e

HD - hitachi 80GB 7200rpm 8mb sata2

תודה מראש

פורסם

למה אתה מתכנן לקנות כונן קשיח של 80 ג'יגה?

המינימום היום הוא 200 ג'יגה

במיוחד כשהמחירים בירידה מתמדת וכמות הדברים שמאחסנים במחשב רק עולה

פורסם

לך על הסידרה החדשה, לא תתאכזב - מעבד 2.4 DUO, קניתי אחד כזה עם לוח אינטל ויצא פצצה, הוספתי לו 1 גיגה זכרון וכ. מסך GEFORCE 7600 512MB, לא צריך יותר מזה. דיסק קשיח תקנה 160 או 200 לא משנה, בכל מקרה ייגמר לך המקום אם אתה משחק ומוריד סרטים (שששש....).

אם יש לך תקציב, קח את האקסטרים, אבל זה רק אם אתה ממש חייב להוציא כסף.

בריאות לכולם!

פורסם

כולכם צודקים וטועים.

לפותח השרשור:

אתה צריך את המחשב בשביל משחקים או בשביל אינטרנט\שטויות?

אם תשובתך היא משחקים - הייתי משדרג את הלוח אם ואת הרטיס מסך.

אחרת, אתה יכול לחסוך איזה 2000 שקל ולקנות מחשב הרבה פחות חזק!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

השמטת פרט חשוב: מה התקציב?

1G זיכרון זה מינימום, וחובה לשדרג כמובן את הכונן הקשיח ל-160 (שוב, מינימום).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כונן קשיח קונים היום 250 או 320 גיגה.

פשוט בודקים מה הכי זול בשקלים לגיגה וזה מה שיוצא.

הכונן של מקסטור 250 גיגה, עם 16 מגה מטמון - מומלץ. קצת פחות מ-500 שקל.

אין שום טעם לקנות דיסק קטן, החוק האוניברסלי לגבי דיסקים הוא שכל כמות של נפח תתמלא תוך זמן סופי ולא ארוך בכלל.

זכרון - הזכרון שרשמת מצויין.

מעבד - אם לא צריך מחשב רוצח, לדעתי אפשר להסתפק ב-Pentium D 820 שהוא במהירות 2.8 אמנם אבל עולה משמעותית פחות, ועדיין ליבה כפולה ומהירות FSB 800.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מה אתם מזי***ם את השכל, למה הבחור צריך 250 גיגה דיסק קשיח?! (מינימום) ולמה זכרון 1 גיגה זה מינימום?

אתם נשמעים כמו ילדים קטנים מתלהבים.

אין שום סיבה שבעולם להוסיף מעבר ל 1 גיגה זכרון. דיסק קשיח קונים לפני הצורך, ואם הוא אומר שהוא רוצה לקנות 80, אז 160 זוהי הבחירה הנכונה כי אין הרבה הבדל במחיר.

כרטיס מסך חזק ומעבד שיעמוד בקצב, זה כל מה שהוא צריך.

בריאות לכולם!

פורסם

דבר ראשון תודה על התגובות.

בנוגע ל-HD אני ישבתי וחשבתי ואין לי שום צורך מעל לכזה מינימלי.

המשחקים שאני מעוניין לשחק בהם הם לא מהכבדים במיוחד כך שכרטיס והלוח לדעתי מספיק טובים אבל עדיין אני רוצה לשמוע את דעתכם.

עוד שאלה לי אליכם: האם חשוב שהמארז יהיה של חברה טובה דוגמת תרמלטייק או שמספיק משהו פשוט לגמרי?

בנוגע לזיכרון אני בטוח לגמרי שבינתיים 1G מספיק לי ואפילו יותר.

התקציב הוא משהו כמו 3500 אבל אפשר עוד לעלות בתקציב.

תודה מראש

פורסם
מה אתם מזי***ם את השכל, למה הבחור צריך 250 גיגה דיסק קשיח?! (מינימום) ולמה זכרון 1 גיגה זה מינימום?

אתם נשמעים כמו ילדים קטנים מתלהבים.

אין שום סיבה שבעולם להוסיף מעבר ל 1 גיגה זכרון. דיסק קשיח קונים לפני הצורך, ואם הוא אומר שהוא רוצה לקנות 80, אז 160 זוהי הבחירה הנכונה כי אין הרבה הבדל במחיר.

כרטיס מסך חזק ומעבד שיעמוד בקצב, זה כל מה שהוא צריך.

מותר לך גם להתבטא באופן תרבותי.

המעבד הוא החלק הכי פחות חשוב במערכת, נקודה.

אני, מבחינתי שכרטיס המסך יהיה זבל מצוי. מי שמשחק בכל מיני שטויות, שיקנה, בבקשה.

אפילו לעריכת וידאו, תתפלא, אפשר להסתפק בכרטיס מסך בן 5 שנים.

מה שכן כולם זקוקים לו, זה הרבה מאוד מקום בדיסק הקשיח - בין אם אתה עורך מוסיקה,

עורך וידאו, מוריד שטויות מהאינטרנט, אוסף את התמונות מהמצלמות הדיגיטליות

של החברים השיכורים, ומה לא.

היתרון ב-1 גיגה, זאת האפשרות לבטל את ה-Virtual Memory, ולהעלות את מהירות העבודה

של המחשב באופן מופלא למדי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אתה צודק, אבל אני כשכל פעם רואה שכותבים המלצות על כרטיסי מסך מפלצתיים ועל כמות זכרון מיותרת לחלוטין, בנוסף לגדלים של דיסקים קשיחים שרוב האנשים לא יצטרך לעולם, אני מתעצבן.

למה להמליץ לאנשים לבזבז כסף? תמליצו לפי הצורך ולא יותר מזה, חבל.

1 גיגה זכרון זה נפלא אבל מעבר לזה די מיותר. כמה אנשים באמת עורכים וידאו במחשב שלהם יותר מפעמיים שלוש בכל חייהם? מעבד וכרטיס מסך צריך למשחקים כבדים, אבל גם אז, לא צריך להגזים.

אני מוריד (סליחה - 'קונה') סרטים ושירים כל הזמן, יש לי משחקים גם כבדים. מסתפק בשני דיסקים של 80 גיגה. בשביל זה יש צורב.

בריאות לכולם!

פורסם

סבבה, אני רואה שאנחנו ממש לא רחוקים (גם לי יש שני כוננים של 80, המחשב עוד לא שודרג).

הסיבה שבגללה אני ממליץ ללכת כבר עכשיו על כונן גדול יותר ומינימום 1G זיכרון,

היא ששדרוג בעתיד תמיד ייצא יקר יותר מאשר הכנסת הפריטים האלה לחבילה המקורית, ב??דו?ק.

פורסם
שדרוג בעתיד תמיד ייצא יקר יותר מאשר הכנסת הפריטים האלה לחבילה המקורית, ב??דו?ק.
זאת למרות ירידת המחירים הקבועה לחלקים עם הזמן?

מהי ההנחה שמקבלים פר חלק בזמן קנייה של מחשב קומפלט?

בכל אופן, לפחות לגבי כוננים קשיחים, אני חושב שאתה טועה.

פורסם

לגבי זכרון - יותר מ-1 גיגה זה די מוגזם. כנראה ש-1 גיגה זה הנורמה היום.

לגבי דיסק - מחירי הדיסקים הם כאלו שלא כדאי לקנות 160, אתה מוסיף 100 שקל ומקבל 250.

יכול מאוד להיות שאפילו כדאי 320.

כשאתה מוריד שטויות מהאינטרנט, תוכנת ההורדה "שומרת מקום" כבר בתחילת ההורדה כך שאם אתה מתחיל להוריד 10 פריטים של 4.5 גיגה, אז מייד נעלמו לך 45 גיגה.

לפני 5 שנים הסתכלו עלי במבט משונה כשהמלצתי לא להסתפק ב-20 גיגה ולקנות דיסקים של 40, היום אומרים לי תודה על העניין הזה, הדיסקים של 40 במחשבים הנ"ל די מפוצצים.

לגבי כרטיס מסך - מי שצריך להריץ משחקים חדשים - צריך כרטיס מסך רציני. מי שלא - יכול להסתפק בכרטיס המובנה שעל לוח האם בלי שום בעיות.

לגבי מארז - לא צריך להשקיע יותר מ-200 שקל (כולל ספק).

חשוב שהספק יהיה בעל הספק מכובד (460 נניח) ורצוי עם יציאה מיוחדת ל-SATA.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...