Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדוק אפשרות של החלפה חלקית של שמן גיר.

כמו כן, גם החלפה של הפילטר של השמן גיר.

מתחילים בקטנה, אם לא עוזר, רק אלוקים יעזור...

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

החלפה חלקית של שמן גיר? פילטר שמן גיר? אם הוא אומר שיש לו קלאץ' אז מדובר בגיר ידני מן הסתם.

אם ההילוכים נכנסים קצת קשה זה אכן יכול להיות הקלאץ' אבל גם יכול מאוד להיות הבוקסות של השטנגות או בעברית - המחברים של המוטטות, או בשפה שאנשים נורמליים מבינים - בין כל המוטות והמפרקים שמעבירים את תנועת ידית ההילוכים לתיבת ההילוכים עצמה יש גם חלקים מגומי\פלסטיק שנשחקים עם הזמן. שחק בעדינות לצדדים עם ידית ההילוכים כשהקלאץ' לא לחוץ וקדימה \אחורה כשאתה בהילוך - אם יש חופש בידית אז זו בעיה בשטנגות.

פורסם

בדוק שהשטיח לא נכנס מתחת לדוושת המצמד. אח"כ תלך לדברים היותר קשים.

שים את הרכב בניוטרל, דוושת מצמד לחוצה. לחץ על המצמד, חכה מספר שניות, ושלב לרוורס. אם יש חריקה, עזוב את הגיר, ותטפל במצמד, כנראה בכיוון שלו, אם הכיוון לא אוטומטי.

פורסם

חבר'ה זה רכב משנת 2000 אין שום כיוון לקלא'ץ.

שחיקה של דיסקת החיכוך בקלא'ץ מפוצה אוטומטית עם כול לחיצה על הקלא'ץ על-ידי הנוזל ההידאולי במערכת.

מספר שאלות לבעל הרכב

1. האם התופעה של קושי בהעברת הילוכים מתרחשת גם ב-10 הדקות הראשונות של נסיעת הבוקר ? או לאחר זמן מסויים ?

2. האם בדקת שלא חסר נוזל גיר ?

3. האם הרכב קיבל מכה בתחתית או בצנרת של האגזוז שממוקמת קרוב מאוד למנגנון העברת ההילוכים ?

4. כמה קילומטר עבר הרכב ?

5. בדוק בספר הרכב איזה דגם של גיר מותקן ברכב שלך, 02K או 02J (אני זוכר שיש הוראת תיקון של היצרן עקב העברת הילוכים קשה).במידה ואין ברשותך ספר רכב בדוק ליד הגלגל הרזרבי בתא המטען קיימת מדבקה עם הפרטים הנחוצים.

6. האם התופעה של קושי בהעברת הילוכים מתרחשת רק בהכנסה להילוך ראשון או בכולם ?

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, אתה קופץ סתם. או שבני ל. כתב מהמחשב שלך :-)

חבר'ה זה רכב משנת 2000 אין שום כיוון לקלא'ץ

והרי כתוב בפירוש:

אם הכיוון לא אוטומטי

באיביזה 2002 יש כבל מצמד. מה היא? לא רכב? היא עז?

בנוסף, אולי אתה לא יודע, אבל גם במצמד עם הפעלה הידראולית, בחלק מהרכבים יש כיוון שאפשר וצריך לעשות. בדרך כלל לא צריך להתעסק עם זה, זה נכון.

לשואל: לפני שאתה חושד בגיר, אני מציע לך לעשות את הבדיקה שהצעתי. לפני הכול אתה צריך לדעת שהמצמד בסדר.

פורסם
מרק, אתה קופץ סתם. או שבני ל. כתב מהמחשב שלך :-)

באוצר שלי אף אחד לא נוגע..

בנוסף, אולי אתה לא יודע, אבל גם במצמד עם הפעלה הידראולית, בחלק מהרכבים יש כיוון שאפשר וצריך לעשות. בדרך כלל לא צריך להתעסק עם זה, זה נכון.

במידה וביצעת שיפוץ לקלא'ץ.

איזה כייף לי :)

פורסם

אם אתה קורא למגנט לאיסוף שבבים שנמצא בגיר, פילטר - אז יש.

או בקצרה, לאלו שלא הבינו - אין פילטר שמן בתיבת הילוכים ידנית.

פורסם

הכיוון של מרק נכון. האם הבעיה מופיעה כשהגיר קר? כלומר בהתחלת נסיעה ראשונית ונעלמת עם התחממות הגיר .

אם כן דווח.

בברכה !

KamiTech

• תוכן חדש...