Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שנה טובה ומתוקה וכולם, ושבת שלום ומבורך.

יש לי אוטו מיצובישי לנסר 93

האוטו לא עבר מעולם שידרוג במערכת החשמל.

אני רוצה לבדוק את המתחים. בנוסף יש לי מערכת אודיו באוטו, אני רוצה לבדוק שכל המתחים פועלים כמו שצריך ואין נפילות.

בשביל לבדוק שאין בעיה מבכינת המערכת אודיו מה אני אמור לבדוק בדיוק? מצבר? אלטרנטור? מגבר?...?

אני לא רוצה ללכת לחשמלאי רכב, בא לי לבדוק לבד וללמוד קצת בעניין.

אז מה אני בודק בדיוק ואיך?

מאוד מודה לעזרה.

תודה ושנה טובה ומתוקה.

פורסם

יש לבדוק ראשית את מערכת הטעינה, רב מודד לא יספיק אלא אם יש לך מכשיר לבדיקת זרמים רצוי , מסוג אמפרמטר השראתי.-- יש לבדוק כיסוי צרכנים, כלומר שהמנוע פועל בקצת יותר מ1000סלד, מזגן פועל, מערכת פועלת ,אורות פועלים וכו.. , שיש כיסוי מלא מהאלטרנטור.

במצב זה לאחר שיש כיסוי מלא ובתנאי שיש כיסוי מלא, יש לבדוק מתח על המצבר, אותו המתח צריך להופיע בחיבורי המגברים, ובתנאי שחיוט המערכת נכון ומתאים להספקם.

בהצלחה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

סדרת בדיקות

בנוסף לדברי דני החשובים ,להלן סדרת בדיקות למשתמש הביתי

בדוק מתח מצבר (החוגה על vdc)לא פחות מ9 וולט

התנע את הרכב ובדוק טעינה עד 14v לא פחות ממתח המצבר שבדקת

הדלק מיזוג אורות האם המתח ירד ולכמה?

קח את קוטב החיובי של המכשיר וחבר אותו לכבל האלטרנטור העבה האם שווה למצבר?

חבר קוטב שלילי (מנוע עובד)למנוע (קוטב חיובי למצבר)האם המתח עלה?

בדוק התנגדות בין קוטב המצבר למנוע ולבודי (קיר האש) האם יותר מ1 אוהם?

חזור לvdc גש לבית הנתיכים בדוק מתח מאחד הנתיכים עדיף הגדול ביותר האם שווה למתח המצבר?

בדיקת סטרטר

סקאלהvdc קוטב חיובי לפלוס מצבר קוטב שלילי לפלוס סטרטר ,התנע ,האם יש מתח של מעל 2 וולט?

אותה סקאלה מינוס מצבר לגוף המנוע התנע האם יש מתח מעל 2 וולט (הבדיקות בשעת ההתנעה)

להמשיך?

יגאל

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עשיתי בדיקה והנה התוצאות...:

שרק המנוע היה דלוק והמערכת בפול ווליום המתח היה 13.91

שהמנוע והמזגן והאורות עבדו על גבוהה (הבדיקה התבצעה דרך ה + - של המגבר ) המתח היה 12.63

שרק המנוע פועל דרך המגבר הראה לי 13.51

שהמנוע מונע המזגן האורות על גבוההה והמערכת על פול (הבדיקה דרך המצבר) 13.81 והטורים על 1000

רק המנוע פועל והמערכת בפול ווליום והטורים על 1000 הראה לי דרך המצבר 13.91

שהמנוע היה עובד המערכת כבויה והמזגן והאורות כבויים והטורים על 3000 הראה לי דרך המצבר 14.2

תודה לעונים

• תוכן חדש...