Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תא מטען ביפנומטיות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר 8 שנים אני חושב להחליף את הרכב שלי (סיטרואן C15 נאמנה אבל מתפרקת מבפנים ורועשת) ליפנומטית מודל 99-00 (רוצה אמינות, איכות וראש שקט, לא מחפש ריגושים בנהיגה). קראתי את רוב המידע בנושא ומעניינות אותי בעיקר ניסן אלמרה ומיצובישי כריזמה. כל העניין הוא פשרה, מכיוון שאני זקוק לתא מטען גדול ולצערי בארץ לא אוהבים מכוניות סטיישן וממש קשה למצוא כאלה, במיוחד יפניות. החלטתי להתפשר על סדאן עם אפשרות לקיפול המושבים והרחבת תא המטען.

אתמול יצא לי להציץ באלמרה (מהמודל החדש) והתאכזבתי לראות שיש בין תא הנוסעים לתא המטען מחיצה ממתכת, עליה נשען המושב, שיש בה אמנם פתח, אך מאוד קטן, מה שמאוד פוגע בשימושיות עבורי. האם מישהו יודע אם בדגם הישן גם קיימת המחיצה, והאם בכריזמה המצב שונה? ממש התבאסתי מזה...ואולי אפשר לפרק את המחיצה מבלי לפגוע בתמיכה במושב?

והאם במתחרות (בלנו, לאנטיס, קורולה, סיויק) קיימת גם בעיה זו?

המון תודה מראש.

ו

פורסם

רשמת שאתה מעוניין בסטיישן.

נסה לחפש לאנטיס ואימפרזה המכוניות האלה נמכרו בתצורת סטיישן במספרים לא מזעריים.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

מאזדה היא לא ממש סטיישן, היא מין האצ'בק- יותר קצרה משמעותית מהסדאן והאורך חשוב לי יותר מהגובה מבחינת הובלת ציוד. גם הסובארו היא סטיישן מאוד קטן, לא כמו הסובארו ליאונה של פעם.

בשתי המכוניות יצא לי לנסוע ומאוד לא אהבתי (במודלים האלה). המאזדה רועשת מאוד מחוץ לעיר (רעש צמיגים- נדהמתי עד כמה) והסובארו צפופה וחלשה.

חשבתי על סוזוקי בלנו שהיא סטיישן אמיתית ויחסית אפשר למצוא כאלה, אך קראתי כאן שגם היא רועשת וצפופה בתא הנוסעים. אולי כדאי לבדוק בכ"ז...

אחת הסיבות שאני מחליף רכב היא שאני רוצה רכב שקט יותר ובזה הבנתי שהטיוטה קורולה מצטיינת. חבל שבארץ אין סטיישנים שלה (חוץ מישנות).

פורסם
אחת הסיבות שאני מחליף רכב היא שאני רוצה רכב שקט יותר ובזה הבנתי שהטיוטה קורולה מצטיינת. חבל שבארץ אין סטיישנים שלה (חוץ מישנות).
דווקא יש בארץ קורולה סטיישנים מסביבות 98' (עיני חרק) אך הן מעטות.
פורסם

אחרי C15 כל מכונית משפחתית רגילה תיהיה קטנה לך מבחינת תא מטען. רוצה סטיישן - קנה סטיישן , בחירה הרבה יותר הגיונית מתצורת סדאן רגילה. אכן ההיצע של סטיישנים בארץ קטן, אך בכל זאת יש כמה ,וכפי שאמרו כבר , קורולה סטיישן קיימת עד סוף שנות ה 90, רק שעיצוב גירסת הסטיישן שלה פשוט גרוע, אם זה משנה לך. אני הייתי הולך על לגאסי סטיישן. גם במחיר של ירידה למודל יותר ישן . היא גדולה מבפנים, שימושית, שקטה ואמינה מאוד.

פורסם

לגבי לגאסי ומאזדה 626 סטיישן: בהחלט מכוניות מעולות ומרווחות. המאזדה גם היא די נדירה... הבעיה היא שבתקציב שיש לי (עד 50,000 גג) אוכל להשיג רק ישנות או טחונות ובנוסף אצטרך לסבול מצריכת הדלק המוגדלת שלהן. אני נוסע 25,000 ק"מ בשנה וזה בהחלט שיקול.

לגבי קורולה סטיישן 98'- בהחלט אחת המכוניות הנדירות בארץ... אשמח לדעת מהי בעיית העיצוב שלה ד"א (חוץ מהכיעור שהוא ממש לא שיקול עבורי)? האם יש בעיה בשימושיות? נראה לי שאם הייתי מוצא כזאת, בהחלט הייתי שמח, פרט לצפיפות שלה...

בהזדמנות זו- תודה על התגובות.

פורסם

מה לגבי ספייסוואגן? מודל 98/99 לא יעבור בהרבה את התקציב.

דרך אגב, לאחר שנהגת הרבה בדיזל אתה תהיה בשוק מעלות הדלק בכל מכונית בנזין שתבחר.

פורסם

בעיית העייצוב בקורולה סטיישן - החלק האחורי נראה ממש ממש לא טוב , השילוב של חלון הצ האחורי עם גג המכונית מאוד לא מוצלח מביחינה וויזואלית. אם זה לא מפריע לך - מה טוב.

למגיב מעלי - ה C15 שלו היא לדעתי מודל 95 - ב 95 לא היו עדיין דיזלים ב C15

פורסם

ה-C15 שלי היא שנת 96 בנזין, כך שלא אהיה בשוק. מה שכן, אני ממש לא רוצה אוטו ששותה דלק, והספייסוואגון (מנוע 2000) הוא כנראה לא ממש חסכוני, בנוסף לזה שהוא קצת יקר לי וקראתי גם שהגיר שלו לא תמיד מאריך ימים. מכל שאר הבחינות הוא אכן מתאים...

לגבי לגאסי, מסתבר שטעיתי. הוא ממש זול יחסית (מעניין אם יש לכך סיבה). מה שכן, מהשנים הרלוונטיות, 98-00 אין כמעט היצע, אפילו של סדאן, שלא לדבר על סטיישן. יש לו מנוע 1.8 (הכי קטן)וצריך לבדוק שהוא לא אוהב לשתות יותר מדי.

לגבי העיצוב של הקורולה- באמת מכוער, אבל זה ממש לא שיקול אצלי. זה אוטו לעבודה לא ליופי. חוץ מזה כשיושבים בתוך האוטו לא רואים את זה, נכון? שלא לדבר על זה שיש לי C15, שקשה למצוא משהו יותר מכוער ממנו...

למישהו יצא במקרה לנסוע בבאלנו? כתבו כאן שהוא רועש וצפוף. היום פגשתי מישהו שהיה לו כזה במשפחה ואמר שזה ממש לא נכון...אני מדבר על רעש בנסיעה בין עירונית (מנוע, צמיגים ורוח).

פורסם

צריכת דלק טיפוסית של ספייסוואגון (אם זה עוזר במשהו):

בעיר 6-8 ק"מ/ליטר

בחוץ 10-13 ק"מ /ליטר

תלוי במזגן, בעומס ובסגנון הנהיגה.

חנן-ג'יפולוג הזכיר (וגם קנה) השבוע דייהטסו גראן-מוב. יש גם מאזדה פרימאסי שהיא גירסה ישנה של מאזדה 5 עם 5 מושבים. נראה לי שהיא עונה למה שאתה רוצה.

פורסם

תודה על הנתונים. אכן, צריכת הדלק במיצובישי די גבוהה עבורי (לפחות חצי מהנסיעות שלי הן בעיר ובשימוש במזגן לא אחסוך...).הגראן מוב אכן שימושית, זולה ואמינה אך בעלת איכות נסיעה נמוכה, ואיכות הנסיעה היא בעצם הסיבה שאני מחליף בגללה את הרכב הנוכחי שלי.

המאזדה פרמסי אכן קולעת בול (במידה וצריכת הדלק שלה סבירה- נראה שיש סיכוי לכך). הבעיה היא "רק" המחיר- בערך 15,000 מעל קו התקציב שלי. זה לא שהיא כזאת יקרה, פשוט המודל הכי ישן בארץ הוא 2001. אם היו יותר ישנות, זו בהחלט היתה אופציה.

פורסם

להערכתי, ממה שנראה על הכביש, יש **יחסית** הרבה לגאסי\B4 סטיישן ו-626 סטיישן ביחס לקורולה סטיישן.

כשעוברים מ C15 בנזין ידני (1.4) למנוע 2000 וגיר אוטומטי, אל תצפה לאותה רמה של חיסכון בדלק. מחפש חסכוני ? תמשיך עם ה C15 או שתקנה ברלינגו דיזל.

מחפש מכונית פרטית מרווחת וחזקה ? תתפשר.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ב 50,000 אתה יכול לקנות ברלינג שנת 2001ו ולקבל את המקום שיש ב c15 עם נוחות של משפחתית.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

או, לחילופין - קסארה סטיישן דיזל. האמינות לגמרי לא רעה (ע"ע מוניות).

עוד רעיון - אם אתה נעול על יפניות ולא סטיישן - קורולה 5 דלתות (לא סטיישן). לא תמצא הרבה , אבל אין מחיצה, מה שיאשר לך להגדיל את תא המטען משמעותית.

• תוכן חדש...