Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו אימפרזה 2005-2006 (INT)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר די הרבה שינויים באימפרזה הנוכחית שעברה משהו כמו 4 מתיחות פנים שכוללים שאר עדכונים כמו אימיול וקאזה.

בינהם יש את הגירסה שהייתה במודלים 2005 עד 2006 כאשר מאחורה רשום INT,

במה היא בעצם שונה מהמודלים האחרים של האימפרזות חוץ מפנים האוטו ששונה ממש לטובה ונראה יחסית טוב.

האם זה מנוע 1.6 ליטר רגיל 95 כ"ס???

והאם למישהו יש איתה ניסיון ויכול לחוות עלייה דעה אני מאוד אשמח לשמוע את עצותיו/עלויות/צריכת דלק ושאר נתונים.

תודה לכל העוזרים.!!

Polo 2012

פורסם

שב בפוקוס/3/קורולה ותחזור לאימפרזה אני לא בטוח שתחשוב שהפנים יפה כל כך.

הרכב צפוף, מיושן ולא ממש נעים. יש בחירות יותר טובות, גם לחובבי הרק יפני.

מאזדה 3, קורולה, פוקוס (דור חדש וקודם) יעשו את העבודה טוב יותר. בהרבה.

גיא

פורסם

אם אני אתחיל לדבר על המושב האחורי והבאגז' של ה3 אני לא אסיים כי היא ממש כרועה מהבחינה הזאת, וסיוויק לדוגמא לוקחת בסעיף הזה בענק!!!

פוקוס = לאנטיס מבחינתי.

קורולה אוטו מיושן שלא קיבל חידוש מזמן שהיא מבחינתי שווה לקורולה ממודל 2002.

סובארו לעומת זאת אוטו אמין מעל הכל, בליל לזלזל בסיוויק/קורולה/3.

פשוט אני די התלהבתי מהאוטו הזה לאחרונה בגלל האחזקה הזולה שלו.

מושב אחורי זה לא הכל בחיים אבל אם מאזדה משנה את זה ב3 אז אני ישר הולך על המאזדה

Polo 2012

פורסם

על איזה סיוויק אתה מדבר?

הקורולה מיושנת?! הבסיס של האימפרזה הוא ב-92'!

פוקוס = לאנטיס?! במה בדיוק? לא הבנתי מה יש לך נגד הפוקוס.

אחזקה זולה? השוות עלויות טיפולים + ביטוחים או שזה משהו באוויר?

הסובארו הזו מיושנת, עם 2 כריות אוויר בלבד, בסיס גלגלים של 252 ס"מ, מהקטנים בקטגוריה, תחושה מיושנת מבפנים ועוד ועוד.

שאלת דעה? זו דעתי. הרכב מיושן, יש טובים ממנו, בהרבה. אם אתה נעול עליו, תקנה ותהנה. 8)

אגב לגבי שאלתך, כן זה מנוע 1.6 ל' עם 95 כ"ס.

פורסם

ראשית כל פוקוס שנת 2005 זה הדגם הישן שלא נראה הרבה יותר טוב מהאימפרזה.

לבחור ששואל על האימפרזה, ראשית כל לאימפרזה ציוני בטיחות מצוינים שעפ"י אתר מבחני הריסוק של IIHS עולים על אלו של הקורולה, ג'טה, מאזדה3 ועוד רכבים אחרים בקטגוריה.

תוכל לעיין בתוצאות של מבחני הריסוק של האימפרזה ושל שאר המתחרות:-

http://www.iihs.org/ratings/summary.aspx?class=40

אני מסכים שעיצוב הפנים של האימפרזה לא מדהים, אולם איכות החומרים (חומרים רכים-תגע בפוקוס ובמאזדה3 כהשוואה, מתגים חשמלים ולא מכאנים-שוב תיגע במתגים של הפוקוס בגרסה הבסיסית) טובה ועמידה מאוד. הדוגמא של בסיס הגלגלים ככזאת שלא בהכרח משפיעה על מרווח הרגלים, היא ממש נכונה בהשוואה למאזדה3. בזכות תיכנון חכם ויעיל ממרווח הרגלים באימפרזה סביר ואף לא נופל מרוב המתחרות בקטגוריה אולם מרווח הכתפים ובעיקר הראש, עולה על רוב המתחרות בקטגוריה. אגב המרווח הקידמי באימפרזה מצוין, הייתרון שלה על רוב המתחרות הוא בכך שהקונסולה המרכזית לא פוגשת את הרגלים (פוקוס).

המנוע של האימפרזה באמת לא חזק אולם בהשוואה לפוקוס, מגאן, לאנסר אין לו שום נחיתות. הייתרון הגדול של המנוע הוותיק הזה הוא בתאוצות ביניים טובות (80-120) ובכך שאופי פעולתו מאוד שקט. בנוסף, נחשב המנוע הזה לאמין מאוד וללא בעיות מיוחדות. אישית אני מכיר מישהו שנהג על אימפרזה 280K ועדין לא פתחו את המנוע.

האימפרזה מכונית רכה ונוחה (בטח בהשוואה למאזדה) וכרכב משפחתי 1,6 היא בחירה טובה מאוד.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

פוקוס דור קודם מעוצבת יותר מאימפרזה. אבל זה עניין של טעם, אז נעזוב. (אני מתייחס לחמש דלתות). היא גם נוחה יותר, מתנהגת יותר, ההגה עדיף משמעותית, וגם אני מכיר פוקוס עם 220 אלף ק"מ עם מנוע+גיר שלא נגעו בהם. אז?

לגבי המרווח, גם פה יש טובות ממנה.

המנוע רחוק מלהיות שקט בסל"ד גבוה, להפך.

אמינות? נכון האוטו אמין. אבל יש עוד רכבים אמינות, פוקוס דור קודם מראה אמינות די יפה סה"כ.

לסיום, אתם מוזמנים לקרוא את המבחן שבוצע לרכב ב-YNET.

ציטוטים של קטעים נבחרים מהכתבה:

"אבל אט אט חודרת התחושה המוכרת שהאימפרזה פשוטה מדי, וחסרון פינוקים כמו מחשב דרך או מערכת שמע מקורית מתחיל להפריע. מעצבן יותר לגלות שלל פרטים טריוויאליים חסרים: תאורת מפות, כיוון תאורת מחוונים, אפשרות סגירה לפתחי האוורור המרכזיים ומראות בסוככי השמש. כולם אינם. יחד עם תא כפפות פשוט ומתגים מיושנים, זה מפריע לסובארו ליצור אווירה עשירה. גם האבזור הבטיחותי דליל ומסתכם ב-ABS וצמד כריות אוויר."

"תאשימו את סובארו. הם אלה שחוזרים ומדברים על אופי ספורטיבי, יכולת דינמית, והתנהגות כביש "מדהימפרזה". והם אלה שרתמו לה פנים של "מכסחת", שדוחפים גרסאות ספורט למעמד אייקון והם אלה שגורמים לנו לטפח ציפיות גדולות. וגרסת ה-1.6 פשוט לא יכולה לעמוד בהן."

"אז יש למבחן הזה מסקנה אחת ברורה: במחיר ללקוח הפרטי, יש הצעות טובות יותר בשוק"

ובזה אני פרשתי (או לפחות אשתדל לפרוש) מהדיון הנ"ל.

• תוכן חדש...